Cavapoo/ Cavadoodle

Cavapoo1

Omistaako joku palstalaisista Cavapoon/doodlen, eli cavalierin ja villakoiran mixin ? Mistä hankit koiran ja onko koira ollut terve, eli tutkituista vanhemmista ?

Näyttää siltä, että Suomessa näitä pentuja ei kukaan teetätä, ainakaan ammattimaisesti (= terveystutkitut paperilliset vanhemmat, vain hyvä luontoiset koirat jalostukseen, terveystutkitut pennut ect.), eli ulkomailta pitäisi tuoda, jos semmoisen palleron haluaa.

Jos joskus elämä sallii, niin olisin kiinnostunut tätä kyseistä mixiä vastuullisesti kasvattamaan Suomessa, sillä mixillä on vähemmän sairauksia kun cavalla, mutta kuitenkin samoja luonteenpiirteitä kun cavalla. Samoin turkki on vähemmän karistava :)

36

22620

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • en ottais mitäämixiä

      Nehän on ihan tav.seropeja kaikki rotumixit.Kaikenlaisia yhdistelmiä teetellään,kun ihmiset niitä ostavat.Ja usein on ollut niin,että kyseiset vanhemmat,ovat jotenkin viallisia,ja siksi käyvät vain mixien teettämiseen,vanhemmat ovat rotukoirien jalostukseen kelpaamattomia.Joten sitten on jo huonoista vanhemmista alkunsa saaneet pennut.Niin viat huonolla tuurilla periytyvät pentuihin sitten.

      Välillä oli villakoira cokkeri mixejä myynnisssä,en nyt ole huomannut.
      Mutta ihan rahastajilta/tehtailijoilta vaikuttavat,ei mitään vastuullista kasvatustoimintaa yleensä noissa mixeissä ole.Syynää yleensä rahan teko koiria pennuttamalla,kukaan ei voi tietää kuinka usein,ja minkä kuntoisilla vanhemmilla .
      Eivät siis terveystarkista koiriaan,kuvaile tai silmiä peilaa.

      • Anonyymi

        Nykyisten ns. rotukoirien historia on lyhyt. Sekotuksiahan ne kaikki ovat kahdesta tai useammasta kantarodusta. Seropeja mitä seropeja, joille annettu rotu-nimi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyisten ns. rotukoirien historia on lyhyt. Sekotuksiahan ne kaikki ovat kahdesta tai useammasta kantarodusta. Seropeja mitä seropeja, joille annettu rotu-nimi.

        Höpö höpö. Älä sekoile palstalla, jos oma ymmärryksesi genetiikasta on noin vähäistä.


    • terveen cavan om.

      Kahden rotukoiran mix ei ole yhtään sen terveempi kuin kummankaan rodun edustaja vaan pikemminkin altis kahden rodun sairauksille. Cavalierin sairauksista ilmeisesti tietänetkin kun etsit terveempää koiraa mutta olethan tutustunut myös villakoirinen yleisimpiin sairauksiin eli PRA ja PRCD silmäsairauksiin, SA:haan ja Legg prethessiin eli reisuluunpään kuolioon?

      Tervettä sekarotuista koiraa hankkiessasi kannattaa itse tutustua ainakin näihin rotujen yleisimpiin sairauksiin sekä niiden diagnoosien tulkitsemiseen sillä kasvattaja voi muuten väittää sinulle ties mitä soopaa emän tai uroksen terveystuloksista yksinkertaisesti sanomalla että koirat ovat paperittomia jolloin et voi tarkastaa asiaa koiranetistä.

    • Cava-kasvattaja

      Moi,

      kasvattaja joutuu allekirjoittamaan kasvattajasopimuksen, jossa sitoutuu kasvattamaan puhdasrotuisia koiria. Tämä on varmasti syy siihen, miksei tutkituista vanhemmista tehdä rotumixejä. Tutkimukset on kalliita (cavalieerillä PEVISA kallon magneettikuvauksineen n. 700 €) ja lisäksi saatat "menettää" kasvattajaoikeutesi, jos teetät mixin. Mixin jälkeen ei voida olla täysin varmoja, että puhdasrotuisia pentuja enää syntyy. Mixejä ei välitetä rotujärjestöjen pentuvälityksissä, vaan niissä on vanhempia ja jälkeläisiä koskevat tarkat kriteetit.

      Mutta eipä käy kieltäminen, että cavapoo't on tosi söpön näköisiä! :) Ovat varmasti myös hyvin älykkäitä, sillä villakoiran äly ja cavalieerin palveluskoiramainen miellyttämishalu yhdessä tekee pennuista lähes ajatuksen lukijoita.

      Oma eläinlääkärimme on sanonut sekarotuisista, että niissä voi olla terveitä yksilöitä, mutta yhtä hyvin pentuun voi tulla kaikki perinnölliset sairaudet, joita vanhempien roduissa on. Eli sekarotuisuus ei takaa tervettä koiraa. Ihan samaa on kirjoitettu myös Koiramme-, tai cavalieerien rotujärjestön lehdessä, eli kyseessä ei ole vain yksittäinen mielipide.

      Varminta on hankkia cava-, tai villispentu kasvattajalta, joka tekee kaikki mahdolliset tutkimukset ennen pennutusta. Vaikka sekään ei takaa terveitä koiria, ainakin on tehty se mikä voidaan. Eihän me ihmisetkään tiedetä sairastutaanko jossain vaiheessa vakavaan, tai peräti kuolemaan johtavaan sairauteen.

      • terveempiä ovat

        Tarkoitit varmaan ,että se villispentu.


    • pennun etsijä

      Olen yrittänyt etsiä Suomesta cavapoo pentua huonolla menestyksellä. Löysitkö sinä jostakin kasvattajaa?

      • ceci2

        Minulla oli Cavadoodle, eli viisitoista vuotiaaksi , oli mitä Ihanin koira, vieläkin on Iso ikävä


    • Mutteripena

      Meidän Cavapoo on jostain pohjoispohjanmaalta kotoisin... Nyt 8v ja virtaa riittää, aivan loistava luonne.

      Sille samanrotuinen seropiserkku hakusessa... Jos joku luotettava näitä erän suomessa painais.. :)

      Yks vaihtoehto on tietysti hakea briteistä, mut sielläkin varmasti kasvattajia ja "kasvattajia":
      http://www.pets4homes.co.uk/pets4homes/home.nsf/dogsforsale!openform&Breed=Cavapoo
      http://www.preloved.co.uk/adverts/list/3359/dogs.html?keyword=cavapoo puppies
      http://www.breedersonline.co.uk/dog-breeders.asp?breed=Cavapoo

    • naurettavaaoikeesti

      Hitsi että nuo keksityt nimitykset kuulostavat typeriltä... Eivät vaan halua sanoa "sekarotuinen"

      Hmm, mikähän meidän kettuterrieri/mäyräkoira olis? Kettunakki? Mäyrterri?

    • Cavapoo

      Minulla on puhdasrotuinen cavalier, joka on terveystarkastettu: sydän, silmät, geenitestit kunnossa. Tulee molemmin puolin pitkäikäisesitä sydänterveistä vanhemmista, jotka myös MRI-kuvattu: ei syringomyeliaa. Sukulinjat molemmin puolin pitkäikäiset. Olen ajatellut teettää mahtavaluontoiselle Sandralla pentueen.
      Urosta mietin tervelinjaisesta ja hyväluontoisesta kääpiövillakoirasta.
      Tämä pentue tulisi olemaan Sandran ainoa. Minulla on jo tiedossa useampi halukas, joka pennun pentueesta haluaisi. Hinnaksi pennulle tulee 1500-2000e.

      • eteneväsairaus

        Mitenkä vanha Sandrasi on, ja minkä ikäisenä on MRI-kuvattu?

        Aika kallis hinta kyllä sekoitus pennulle, joka voi sairastua vakavasti,ja tarvita kalliita hoitoja,ja elää silti lyhyen elämän.
        Tuntuis hiukan ihmeeltä, jos sulta löytyis cava, jonka suvussa ei sairaita koiria ole, kun tutkimusten mukaan, terveitä koiria on vain vähän.Silloin niidenkin suvuissa, on kuitenkin sairaita yksilöitä...sairaushan lisääntyy iänmyötä, eli nuori koira, voi vaikuttaa terveeltä, vaikka ei sitä enää hiukan vanhetessaan olekkaan.

        Chiari-tyyppistä epämuodostumaa on arvioitu esiintyvän noin 95 %:lla cavalier–rotuisista koirista. Oireettomien koirien seulontatutkimuksiin perustuen on arvioitu, että syringomyelian yleisyys lisääntyy iän mukana niin, että 12 kuukauden ikäisillä cavaliereilla arviolta 25 %:lla ja yli 72 kuukauden ikäisillä cavaliereilla 70 %:lla todetaan syringomyelia. Suomessa ei ole tehty vastaavia kattavia yleisyystutkimuksia CM/SM esiintymisestä suomalaisilla cavaliereilla. CM/SM havaitaan lisääntyvässä määrin useilla muillakin pienillä roduilla.
        Sairauden vähentäminen jalostuksen avulla on haastavaa, koska sairauden yleisyys on esimerkiksi cavaliereilla suuri. Suurin osa koirista, joilla on SM, ovat oireettomia, joten sairaus voidaan todeta vain magneettikuvauksella. Lisäksi kyseessä on etenevä sairaus (koira voi olla tutkimushetkellä oireeton ja SM ei ole vielä kehittynyt).


      • Anonyymi

        Hei!

        Teetitkö itse koskaan niitä Cavapoon pentuja? Olisin meinaan kiinnostunut sellaisesta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei!

        Teetitkö itse koskaan niitä Cavapoon pentuja? Olisin meinaan kiinnostunut sellaisesta!

        Mahdoitko sinä löytää pentua jostain?


      • Anonyymi

        Meidänkin cava (2012-2022) oli terveistä vanhemmista. Piti olla niin ettei mitään pelkoa saada syringomyeliaa. Niinpä vain sen sai.
        En voi ketään suosittaa hankkimaan cavalieria tai siitä mixattua pentua.


    • Anonyymi

      Ap onko sulla mitään oikeaa elämää ja ajateltavaa? Esim terveys, toimeentulo, työ, perhe, seksi, jne? Jotain koira-asioita murehdit, oletko pimeä?

    • Anonyymi

      Minulla on mix (uros):
      emä sekoitus kiinanharjakoira/kääpiösnautseri
      ja isä on toy-villakoira.
      Koirani on ollut aina terve ja nyt on 12 vuotias. Rokotettu ja madotettu, eikä milloinkaan ole syötetty kapuloita. Koirani on päällepäin villakoira mutta jalat ovat pitemmät. Häntä on kiinanharjakoiralta perittyä ja naama on kääpiösnautserin näköä. Erittäin oppivainen ja hieno koira. Leikattiin puolen vuoden jälkeen.
      Mikäli joskus löydän villakoiramixin niin varmasti hankin kun nykyisen koirani muuttaa koirien taivaaseen.

    • Anonyymi

      Kruununprinsessa Victorian perhe kasvoi koiranpennulla – pian tarkka­silmäiset hermostuivat rotu­valinnasta

      Laita tuo googleen, löytyy tietoa näistä sekoituksista.
      En ostakkaan, meni maku.Villakoiran osto tulevaisuudessa nyt suunnitteilla.

      • Anonyymi

        Luin, en suosittele tuota ottamaan.


    • Anonyymi

      Suuri vedätys,poot ja doodletEi ole tyhmä joka myy, vaan se joka ostaa 😂🤣🤣🤣🤣

    • Anonyymi

      Kun koiran molempien vanhempien terveystiedo on esillä ja pentu on terveystarkastettu, on ihan sama onko rotukoira vai mix. Luonne on mixeillä sen mukainen, mikä vanhempien roduilla on.

      • Anonyymi

        Ja ostajan velvollisuus on ennen pennun hankintaa käydä tutustumassa kasvattajaan, koiraemoon ja pentueeseen, mielellään uroskoiraankin. Siinä näkee millaisessa ympäristössä pentu kasvaa ja millaisia virikkeitä ja hoitoa se on saanut. Lisäksi pennun vanhempien luonteet näkyvät käynnillä. Eläinlääkärin tarkistama mixpentu on ihan turvallinen ostos. Tietysti kannattaa pyytää nähtäväksi myös pennun vanhempien terveystiedot.


    • Anonyymi

      Mistä löytyisi luottavainen cavapoo kasvattaja? On vaikea löytää mistään. Vain yksi on tiedossa….En ole kiinnostunut ulkomaan koirista, huono kokemus niistä.

      • Anonyymi

        Suomeen on syntymässä ainakin yksi pentue ihan näinä päivinä.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Meillä Ambiente’s Dogs kennelistä cavapoo. Aivan ihana tapaus! Ollaan onnellisia 😍 pentu sai mukaan sukutaulun ja vanhempien suvut oli terveystutkittuja. Vanhemmat tosi kivan luontoisia koiria. Voin suositella!

    • Anonyymi

      Onko kokemuksia yllä mainittujen kasvattajien, Ambiente's Dogs ja Fairycavapoo ja/tai muista kasvattajista? Rehellisiä sellaisia - kiitos! 💐 Olen suunnittelemassa lehtijutun tekoa designroduista.

      • Anonyymi

        Designrodut eli cocktailit eli rehellisesti sesti sekarotuiset ovat ok jos pentueen vanhemmat ovat terveitä ja hyväluonteisia, mutta ei niistä pidä rotukoiran hintaa maksaa.
        Oma pentue villakoira+cockerimix on vahinkoastumisen tulos ja veloitin pennuista vain sen summan joka koostui eläinlääkärikuluista.
        Ystävä teetti tarkoituksella cavalier+cockerimixin, veloitti pennuista maltaita ja kaikki pennut meni kaupaksi.
        En aivan ymmärrä tätä intoa teettää vartavasten sekarotuisia kun niitä syntyy muutenkin, eivätkä sekarotuiset ole tutkimusten mukaan sen terveempiä kuin rotukoiratkaan.
        Oma sekarotuiseni eli shiba+? omaa huonot lonkat ja kroonisen ihottuman. Surku.


    • Anonyymi

      Cavoodleni diagnoosi oli syringomyelia, juuri se sama mitä piti roturisteytyksillä välttää. Cavalieri, yksi maailman ihanimmista roduista, mutta sairaammista. Puhdas- ja sekarotuisia cavoja minulla on ollut 3. Nyt tipsu, 10v, terve ja reipas eukkoseni.

    • Anonyymi

      Ihan hullua: jos cavalier kingcharlesin spanieli tai labukka astuu villakoirani saan pennuista n. 1500 kipale, jopa enemmän, mutta jos joku muun rotuinen niin hyvä jos edes satasen.
      Ei se ole hullu joka pyytää vaan se joka maksaa.

      • Anonyymi

        Kyllä esim. labradoodeleista maksetaan kolmekin tonnia. Lieveilmiöt näiden hyvin pee ärrättyjen seropien ympärillä on toinen toistaan kuvottavampia, joten jopa näiden alkuperäinen keksijä katuu koko luomustaan avoimesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä esim. labradoodeleista maksetaan kolmekin tonnia. Lieveilmiöt näiden hyvin pee ärrättyjen seropien ympärillä on toinen toistaan kuvottavampia, joten jopa näiden alkuperäinen keksijä katuu koko luomustaan avoimesti.

        Sukulainen haki Keski-Euroopasta australian labradoodlen jonka myyntihinta oli reilusti yli kolme tonttua ja matkakulut vielä päälle.
        Piti olla terve ja allergisoimaton "rotu", mutta kyllä allergisoi, ja koiralla itsellään atopia sekä polvivaiva.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sukulainen haki Keski-Euroopasta australian labradoodlen jonka myyntihinta oli reilusti yli kolme tonttua ja matkakulut vielä päälle.
        Piti olla terve ja allergisoimaton "rotu", mutta kyllä allergisoi, ja koiralla itsellään atopia sekä polvivaiva.

        Sekarotuisten parempi terveys vs. rotukoirat on vain myytti joka jo monesti kumottu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sekarotuisten parempi terveys vs. rotukoirat on vain myytti joka jo monesti kumottu.

        Muoti-ilmiö nuo design-rodut.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2606
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1179
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1143
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe