2,9 vuotiaan tutin syönnin aloitus uudelleen

HermotKoetuksella

Meillä ei ole tutin syönti tai siitä vieroittaminen ollut koskaan ongelma, lapsi imee tuttia vain nukkumaan mentäessä tai esim. iltaisin kun rauhoittuu tv:tä katsomaan. Kuukauden ollaan oltu ilman tuttia ja ensimmäisinä iltoina vähän kyseli tutin perään mutta sekin meni ohi. Nyt on kuitenkin ilmennyt rauhattomuutta, lapsi ei osaa rauhoittua mitenkään. Päiväunille meno on yhtä taistelua, toinen vain pomppii sängyssä ja pelleilee niin kauan kunnes väsähtää ja nukahtaa. Illat on yhtä juoksemista ja pahantekoa eikä mikään kielto tehoa. Ennen tutista vieroitusta näitä ongelmia ei ollut. Mies on viikot töissä joten lapsen hoito jää viikolla melkeimpä kokonaan minulle. Muuten kyllä selviäisin ja jaksaisin, mutta olen raskaana viikolla 32 ja elämä tämän villin tenavan ja ison, kipeän mahan kanssa ei ole kovinkaan helppoa, hermot menee pienestäkin ja tulee huudettua. Mietinkin tässä, että voisinko tuon ikäiselle antaa vielä tutin takaisin siksi aikaa kunnes toinen syntyy ja tämä "hermorauniona oleminen" loppuu..? Sitten kyllä uskon että minulla riittää taas jaksaminen tämän kanssa.

8

206

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei tilanne

      vauvan synnyttyä kyllä mitenkään parempi ole vieroitukselle tai millekkään muullee uudelle asialle,vauvassa riittää uutta kaikille.Jatkaisin sitkeästi ilman tuttia ja varmaan helpottaa ajan kanssa.Noi riekkumiset ja sähläämiset on kyllä muutenkin tyypillistä tuon ikäiselle.

      • Fiksu vanhempi

        Miksi syöttää tuttia tuohon ikään. Meillä ei vauvalle annettu tuttia joka välissä ja siitä vieroittaminen puolen vuoden iässä kävi hyvin helposti. Senkus otettiin tutti pois, kuunneltiin pari päivää pientä napinaa ja nyt ei ole kaivannut. Tyttö on reilun vuoden.


    • ei ikinäkikinä

      Meillä luovuttiin tutista 1 v 6 kk vanhana. Tutin kanssa nukahtaminen oli ihanan helppoa. Tutti vaan suuhun ja poitsu nukahti yksin omaan sänkyynsä ja nukkui aamuun asti.

      Kun jätettiin tutti pois niin homma meni ihan sirkukseksi.. Ei pystynyt rauhoittumaan eikä nukahtamaan.. Tätä on nyt sitten jatkunut monta kuukautta ja poika on nyt 2 v ja 4 kk.. eikä vieläkään nukahda kunnolla eikä rauhoitu. Unilelut eivät vieläkään kelpaa ja rutiinit on muuten saman kuin ennen tutin lopetustakin vain ilman sitä tuttia.

      Jos saisin nyt valita, niin en antaisi tuttia ollenkaan.. ihan hirveä kapistus kun siitä ei pääse eroon ikinä.

    • 4trwer

      No varmasti tilanne ei ole yhtään helpompi vierotuksen suhteen sittekään, kun siinä on vielä pieni vauva sylissä kannettavana.

      Tietysti kahdesta pahasta on valittava se pienin paha...

    • Ikään kuuluvaa?

      Tuo kuuluu ikään, ei välttämättä johdu tutista vieroittamisesta. Olisiko uhmaikä? Meillä noita nukkumaan meno ongelmia on ollut silloin tällöin. Ne on olleet sellaisia ohi meneviä kausia. Välillä on nukahtanut helposti itsekseen, välillä ei millään vaan karkaa sängystä, pelleillee tms. Meillä lapsi ei ole syönyt tuttia. Ei kannata antaa tuttia takaisin noin isolle lapselle. Ja ongelmia tulee varmasti eteen lapsen synnyttäkin ja jaksaminen on varmasti koetuksella.

    • Voimia!

      Ai sit riittää jaksaminen kun on noin 3 vuotias ja vastasyntynyt.. Voimia Sinulle! Onneks synnytyksen jälkeen on taas kunnon latinki hormooneja, tuut tarvitsemaan niitä!

    • bnhgf

      Meillä ei ole tuttia syöty enää vuoteen ja lapsi on nyt 3 v.

      Samanlaiset touhut alkovat iltaisin ja päikkäreille menossa kuin teillä tässä hetki sitten. Ei siis riipu tutista mitenkään. Vaan iästä.

      Ymmärtää jo hyvin mitä tulee tapahtumaan ja mitä pitäisi tehdä. Paljon mielekästä puuhaa ja anna lapselle vaihtoehtoja tekemisiin.

      Meillä nukkumaan meno rauhoittui kun antoi päättää meneekö suihkuun vai ammeeseen. Ja kun päätti kumpaa niin kehuttii kuinka reipas lapsi on. Pidettiin tätä kehumista yllä koko iltatoimien ajan. Annettiin paljon tehdä itse asioita. Laittaa sukat jalkaan,valita kirja luettavaksi,pestä hampaat (itse pesemme ensin),laittaa rasvaa itseensä itse jne. Sellaista tekemistä mitä lapsi voi jo itse tehdä.

      Paljon kehumista,kannustamista ja mukana tekemistä.

      Tämän ikäinen jo osaa ja ymmärtää kovasti asioita. Ei ole enää mikään pikku vauva.

      Huomasimme myös että jatkuva kieltojen määrä vaan innosti lasta. Riehumaan ja riekkumaan. Sen sijaan posiitivinen asenne lasta kohtaan sai iltahörhötykset loppumaan. Innostui kovasti itse tekemisestä ja siitä että sai päättää itse aioista. Annettiin siis vaihtoehtoja lapselle.

      Ja mitä tuttiin tulee,älä missään nimessä enää anna tuon ikäiselle! Lapseltamme otettiin tutti pois siinä 2 v. 3 kk iässä. Kävimme juuri suuhygienistillä joka heti kysyi että onko tutti ollut pitkään käytössä. Sanoi että sen näkee lapsen purennasta ja voi tulla puremisen kanssa ongelmia. Seuraavalta tapaukselta otamme tutin aikaisemmin pois (olen myös raskaana)

      • enemmän merkitystä

        on kuinka usein syö tuttia kuin sillä minkä ikäiseksi.Jos syö vaikka kolmivuotiaaksi tuttia vain nukahtamishetkellä tuttia niin tuskin hampaisiin vaikuttaa,jos taas syö kaksivuotiaaksi asti tuttia ja pitää pitkiä aikoja tuttia suussa niin varmasti vaikuttaa purentaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7179
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      32
      2772
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2346
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      96
      2042
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      15
      1746
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1535
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1371
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      33
      1319
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    Aihe