Muutamassa minuutissa kaikki oleellinen kristinuskosta

Opi nopeasti

Kristillinen maailmankuva selväksi:

Joh.1:1-3 "Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala. Hän oli alussa Jumalan tykönä. Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on."

Hebr.13:8 "Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti."

Jumala on kolmiyhteinen (Isä, Poika ja Pyhä Henki), aina olemassa ollut Jumala, joka on luonut kaiken olevan. Poika eli ikuisesti jo ennen kuin syntyi ihmiseksi. Kaikki oleva on luotu hänen kauttaan. Omiksi palvelijoikseen Jumala loi enkelit ja omaksi kuvakseen hän teki ihmisen. Ihminen asetettiin Edenin puutarhaan ja ihminen oli tarkoitettu elämään ikuisesti Jumalan yhteydessä.

Kaikki paha alkoi yhdestä korkea-arvoisesta enkelistä, Luciferista, joka kadehti Jumalaa. Tämä arkkienkeli sai omaan kapinointiinsa mukaan 1/3 kaikista luoduista enkeleistä. Taivaassa syttyi sota ja arkkienkeli Mikael enkeleineen voitti Luciferin ja hänen enkelinsä, eikä niille ollut enää sijaa taivaassa.

Edenin puutarhassa oli ainoastaan yksi puu josta Jumala oli kieltänyt ihmistä syömästä. Se oli hyvän- ja pahantiedon puu. Lucifer, saatana otti itselleen käärmeen muodon ja houkutteli ihmisen syömään siitä hedelmän. Tämän syntiinlankeemuksen seurauksena ihminen joutui eroon Jumalasta ja joutui jättämään paratiisin.

Riivaajat eli demonit ovat langenneita enkeleitä. Ne houkuttelevat ihmisiä syntiin ja pois Jumalan tahdon mukaisesta elämästä sekä eksyttävät ihmisiä. Ne esiintyvät myös ihmisille jumalina ja ovat pakanauskontojen takana. Ne voivat antaa ihmisille voimia taikuuteen ja voivat myös riivata ihmisen eli mennä ihmisen sisälle asumaan. Ne voivat aiheuttaa myös sairauksia.

Pelastaakseen ihmiskunnan Jumala, Poika, syntyi itse ihmiseksi. Jeesuksen tuleva äiti, Maria tuli Pyhän Hengen vaikutuksesta raskaaksi ja Poika syntyi fyysiseen kehoon. Kuolemalla ristillä Jeesus sovitti ihmiskunnan synnit, niin perisynnin joka lähti syntiinlankeemuksesta, kuin myös kaikki synnit joita kukaan ihminen koskaan on tehnyt tai tulee tekemään.

Jos ihminen hyväksyy Jeesuksen Kristuksen pelastajakseen hän pääsee Jumalan luo ja saa iankaikkisen elämän. Muuten ihminen saa osakseen kuoleman, eli eron Jumalasta ja joutuu maksamaan synneistään ikuisesti helvetissä.

Lopunaikoina saatana tulee jäljittelemään Jumalan Pyhää Kolminaisuutta omalla epäpyhällä kolminaisuudellaan, joka on lohikäärme, peto ja väärä profeetta. Saatanan kohtalo on kuitenkin sinetöity ja se tulee joutumaan tuliseen järveen jossa sitä tullaan kiduttamaan yötä päivää, ikuisesti.

Extra:

http://www.youtube.com/watch?v=cZJEt40-pVc

1

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ilmestyskirja ei nyt

      Oikein oikein.... Olet onnistunut tiivistämään esitykseesi kristinuskosta kaikki sen taikauskoisimmat ja sekoboltisisimmat elementit. Ilmestyskirja on täyin kiistanlainen osa testamenttia ja monet kirkkokunnat eivät sitä edes ole ottaneet mukaan kaanoniinsa hurmoksellisen apokalyptismin takia - varsinkin, kun pian huomattiin, kuinka sitä ruvettiin hulvattomasti tulkitsemaan kunkin ajan lähiajan tilanteisiin.

      Sen sijaan tärkein, eli Jeesuksen eettinen opetus siitä, miten ihmisten tulee toisiaan kohdella, puuttuu tiivistelmästäsi täysin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe