Muutamassa minuutissa kaikki oleellinen kristinuskosta

Opi nopeasti

Kristillinen maailmankuva selväksi:

Joh.1:1-3 "Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala. Hän oli alussa Jumalan tykönä. Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on."

Hebr.13:8 "Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti."

Jumala on kolmiyhteinen (Isä, Poika ja Pyhä Henki), aina olemassa ollut Jumala, joka on luonut kaiken olevan. Poika eli ikuisesti jo ennen kuin syntyi ihmiseksi. Kaikki oleva on luotu hänen kauttaan. Omiksi palvelijoikseen Jumala loi enkelit ja omaksi kuvakseen hän teki ihmisen. Ihminen asetettiin Edenin puutarhaan ja ihminen oli tarkoitettu elämään ikuisesti Jumalan yhteydessä.

Kaikki paha alkoi yhdestä korkea-arvoisesta enkelistä, Luciferista, joka kadehti Jumalaa. Tämä arkkienkeli sai omaan kapinointiinsa mukaan 1/3 kaikista luoduista enkeleistä. Taivaassa syttyi sota ja arkkienkeli Mikael enkeleineen voitti Luciferin ja hänen enkelinsä, eikä niille ollut enää sijaa taivaassa.

Edenin puutarhassa oli ainoastaan yksi puu josta Jumala oli kieltänyt ihmistä syömästä. Se oli hyvän- ja pahantiedon puu. Lucifer, saatana otti itselleen käärmeen muodon ja houkutteli ihmisen syömään siitä hedelmän. Tämän syntiinlankeemuksen seurauksena ihminen joutui eroon Jumalasta ja joutui jättämään paratiisin.

Riivaajat eli demonit ovat langenneita enkeleitä. Ne houkuttelevat ihmisiä syntiin ja pois Jumalan tahdon mukaisesta elämästä sekä eksyttävät ihmisiä. Ne esiintyvät myös ihmisille jumalina ja ovat pakanauskontojen takana. Ne voivat antaa ihmisille voimia taikuuteen ja voivat myös riivata ihmisen eli mennä ihmisen sisälle asumaan. Ne voivat aiheuttaa myös sairauksia.

Pelastaakseen ihmiskunnan Jumala, Poika, syntyi itse ihmiseksi. Jeesuksen tuleva äiti, Maria tuli Pyhän Hengen vaikutuksesta raskaaksi ja Poika syntyi fyysiseen kehoon. Kuolemalla ristillä Jeesus sovitti ihmiskunnan synnit, niin perisynnin joka lähti syntiinlankeemuksesta, kuin myös kaikki synnit joita kukaan ihminen koskaan on tehnyt tai tulee tekemään.

Jos ihminen hyväksyy Jeesuksen Kristuksen pelastajakseen hän pääsee Jumalan luo ja saa iankaikkisen elämän. Muuten ihminen saa osakseen kuoleman, eli eron Jumalasta ja joutuu maksamaan synneistään ikuisesti helvetissä.

Lopunaikoina saatana tulee jäljittelemään Jumalan Pyhää Kolminaisuutta omalla epäpyhällä kolminaisuudellaan, joka on lohikäärme, peto ja väärä profeetta. Saatanan kohtalo on kuitenkin sinetöity ja se tulee joutumaan tuliseen järveen jossa sitä tullaan kiduttamaan yötä päivää, ikuisesti.

Extra:

http://www.youtube.com/watch?v=cZJEt40-pVc

3

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 12+1

      Jumala ilmoittaa ensimmäisessä käskyssään Jehovan välityksellä "Minä olen herra, sinun jumalasi, älä pidä muita jumalia minun rinnallani". Tämä tarkoittaa esoterisesti tulkittuna sitä, että Jumala hyväksyy niin Kristuksen, Luciferin kuin Saatanankin palvonnan, kunhan se tehdään Jumalan nimessä ja Jumalan lakien mukaan. Mikään muu ei ole näin ollen pahaa kuin väkivalta. Saattaa olla, että Jumala toivoo meidän mieluummin palvelevan mieluummin Kristusta kuin Saatanaa, mutta siitä huolimatta on hän rakkaudessaan antanut meille toisen ja kolmannenkin vaihtoehdon, nimittäin Luciferin ja Saatanan palvonnan.

    • hhghfd

      Eli paholainen käärmeen muodossa, joka koko harmituksen aloitti, on kristinuskon jumalan poskelleen mennyt tekele. Sitten demonit ovat taivaassa rähisseitä enkeleitä, jotka piti ajaa pois taivaasta ja sattumalta juuri maan päälle aiheuttamaan epilepsiaa, homoseksuaalisuutta tai vaikka ateismia. Ja vielä se, että tuo jumalansa suoritti pienen sadomasokistisen pääsiäisnäytelmän vain korjatakseen omat, aiemmat mokansa. Koko juttu kuullostaa lll-luokan narkkis-kirjailijan kyhäämältä stoorilta.

    • Ultimateblasphemy666

      osaakos jumala luoda niin kovaa heviä ettei itsekkään pysty olemaan moshaamatta sen tahdissa ?
      jos ei niin ei sitte.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3993
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2338
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1411
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      9
      1320
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe