Ei ruoka enää maistu (11kk)

Vinkkejä kaipaan

Meidän vauva on aina ollut kaikkiruokainen ja olenkin aina kehunut muille miten se syö kaiken mitä tarjoaa.. No, nyt tuntuu tökkivän kaikki mitä koitan syöttää! Mistähän johtuu?

Puuro on ainut mikä marja/hedelmäsoseen kanssa menee yleensä yhtä hyvin kuin ennenkin. Olen syöttänyt pakastettuja kasvis- ja jauhelihakuutioita vaihdellen, mutta ehkä hän alkaa kyllästyä ainaisiin peruna bataatti kukkakaali kesäkurpitsa -ruokiin.. tosin kaikille uusillekin ruuille mitä koitan tarjota, kääntää päänsä eikä suostu syömään. Ei oikein mielikuvitus riitä miten saisin pojan syömään kunnolla.. Onneksi vielä saa rintamaitoa, joten nälkään ei kuole, mutta olisihan tuo hyvä alkaa taas syömään.

Heitelkää jotain vinkkejä tai reseptejä joita voisin kokeilla! Kalaa en vielä ole uskaltanut kokeilla, itse olen todella allerginen ja henki salpautuu jos syön kalaa, pitäähän sitäkin jossain vaiheessa kokeilla, pelottaa vaan jos on periytyvää..

8

660

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rennosti vaan

      Voi olla hampaita tulossa. Ei kannata alkaa stressaamaan syömisistä, olet vaan normaalisti etkä tuputa. Meillä oli sellaisia parin viikon kausia, jolloin ei meinannut muu kuin maito maistua vielä yli yksivuotiaanakin, mutta aina se hyvä ruokahalu sieltä palasi. Tarjoat vaan normaalisti monipuolista ruokaa, niin kyllä se siitä. Kalaa ei kannata oman allergian takia vältellä enää tuon ikäisen kanssa, se ei ainakaan ehkäise allergiaa, että välttelee jotain ruoka-ainetta.

      • Rennosti vaan

        Ai niin: anna lapsen syödä itse ja tarjoa jo muutakin kuin soseita. Tekee ruokailusta lapselle huomattavasti mielenkiintoisempaa ja itsenäisempää. Ja kuulostaa vähän suppealta tuo ruokavalio. Anna hedelmiä paloina, raasteita, avokadoa, munakoisoa, jauhelihaa sormin syötäväksi (hyvä harjoitus pinsettiotteelle), sitä kalaa jne., mitä vain mieleen tulee.


      • pogvcxz

        allergiaa aiheuttavaa ruoka-ainetta tmv, eli allergeenia pitää olla valmiina kehossa, eli sille pitää altistua ensin, että allergia syntyy. ensimmäisellä kalan syömiskerralla ei siis vielä allergista reaktiota tapahdu, vaan sitten seuraavalla tai sitä seuraavalla, jos on tullakseen, joskus jopa vasta vuosien päästä, kun allergeenille on altistunut. Allergiat eivät useimmiten ole periytyviä edes, joten ei kannata sen takia olla antamatta. Ymmärrän, jos allergia on itsellä niin raju, että ei voi käsitellä tiettyä ruoka-ainetta, tai jopa haju saa reaktion aikaan. tosin silloin olisi hyvä, jos lapsi saisi kokeilla sitä kalaa (tmv mille vanhmepi on allerginen) esim. mummulassa tai isän kanssa, jotta tottuu sitä syömään, eikä päivähoidossa tai koulussa tule sen takia harmeja, ettei kalaa ole koskaan maistanut.

        Uuden ruuan kanssa menee noin 6 maistamiskertaa, että makuaisti tottuu uuteen makuun, eli ei kannata ihmetellä, jos ei heti ekalla kerralla kelpaa. ruokaaineet kannattaisi myös mahdollisuuden mukaan tarjota erikseen, jolloin maut tarkentuvat. pehmeää leipääkin voi ruualla tarjota, ja tuon ikäisen kanssa jo houkutellakin syömisessä, eli ensin vähän ruokaa, niin sitten vasta saa leipää.
        11kk lapsella on myös mahdollisesti jo hampaita (aika tod.näk) joten ruoka voi olla karkeampaa eikä pelkkää mössöä. karkeaa kurkkuraastetta, omenaraastetta,

        tuon ikäiselle lapselle voi antaa lihaa ja kalaa ja kalkkunaakin jo enemmän, eikä pelkästään kasvismössöjä, näin se makuaistikin karaistuu ja ruoka maistuu paremmin. oma poikani ei suostunut 4kk vanhana kasvismössöjä edes syömään ja neuvolan täti kehotti antamaan pieniä määriä kasviskalkkunapataa (piltti) ja sehän upposi, oli suurta herkkua, miehekkäät eväät siis jo pienestä. 11kk lapsella on myös mahdollisesti jo hampaita (aika tod.näk) joten ruoka voi olla karkeampaa eikä pelkkää mössöä. kohtahan hänelle voi alkaa jo tarjoamaan samaa ruoka kuin te aikuisetkin syötte, perunamuussia, kastikkeita keittoja jne, joten sellaiseen on hyvä totuttaa nyt pikkuhiljaa. keitoykin voi soseuttaa haarukalla tai sauviksella, mutta siihenkin olisi hyvä jättää jo niitä sattumia, niin hampaille riittää töitä.

        lapsilla on joskus kausia, ettei ruoka maita, tästäkin oli aikanaan neuvolassa puhe. lapsi osaa kyllä säännöstellä syömistään, välillä ruoka maittaa paremmin, välillä huonommin. eli kyllä se ruoka sitten taas kohta maistuukin hyvin.


    • tdd558755

      Noin vuosikkaalle tulee ihan luonnostaankin kausi, jolloin ruoka maistuu huonommin, ainakin näin olen lukenut. Joten ei kannata hermostua asiasta. Tarjoa normaalia ruokaa, siirtykää soseista kiinteämpään tavaraan, jos ette vielä sormiruokaile, niin ehkä nyt on sen aika tai anna lapselle lusikka omaan käteen ja harjoittelemaan. Eikä kannata välttää ruoka-aineita, joille itse olet allerginen.

      Meillä lapset on syöneet tuossa vaiheessa jo ihan samaa ruokaa, kuin aikuisetkin, tosin vähemmillä mausteilla ja suolatta. Kummallakin on ollut vuosikkaana jakso, jolloin ruokahalu on ollut huonompi ja kaikki on pitänyt tehdä ITSE, eli äitin lusikasta ei ole kelvannut.

    • vuodenäiti

      Pidä nälässä muutama tunti, eiköhän ala taas maistua ;)

      • Rennosti vaan

        Kerrohan vuodenäiti, mitä tyydytystä saat näistä lapsellisista ja jopa ilkeistä kommenteista, joita tänne palstalle kirjoitat? Onko sinulla todella niin paha olla, että sitä pitää purkaa ilkeilemällä tuntemattomille ihmisille? Uskomattoman lapsellista, mikäli edes aikuinen ihminen olet.


      • Jenni123
        Rennosti vaan kirjoitti:

        Kerrohan vuodenäiti, mitä tyydytystä saat näistä lapsellisista ja jopa ilkeistä kommenteista, joita tänne palstalle kirjoitat? Onko sinulla todella niin paha olla, että sitä pitää purkaa ilkeilemällä tuntemattomille ihmisille? Uskomattoman lapsellista, mikäli edes aikuinen ihminen olet.

        Mitä ihmeellistä siinä on mitä vuodenäiti sanoi? Meillä on ainakin niin että jos joku ruoka (aina itse tehty) ei maistu niin sitten pöydästä pois ja uus yritys tunnin kuluttua. Eihän se voi olla niin että lapsi oppii saamaan omasta mielestään parempaa ruokaa jos tarpeeksi mankuu.


      • Rennosti vaan
        Jenni123 kirjoitti:

        Mitä ihmeellistä siinä on mitä vuodenäiti sanoi? Meillä on ainakin niin että jos joku ruoka (aina itse tehty) ei maistu niin sitten pöydästä pois ja uus yritys tunnin kuluttua. Eihän se voi olla niin että lapsi oppii saamaan omasta mielestään parempaa ruokaa jos tarpeeksi mankuu.

        Sitä, että kyseinen nimimerkki on täällä kirjoitellut aiemminkin kommentteja, jotka eivät todellakaan ole hyvässä mielessä sanottuja, joten tuotakaan ei takuulla ole kirjoitettu siinä mielessä kuin sinä sen tulkitsit. Sitä paitsi noin pientä lasta ei missään nälässä ole syytä alkaa pitää, vaan antaa hänen juoda sitten sitä rintamaitoa niin paljon kuin maistuu, koska jos ruokahaluttomuus johtuu esimerkiksi hampaista, ei sitä millään nälässä pitämisellä korjata. Tietenkään ei aleta tarjoamaan kaikkea mahdollista, mikä vain maistuisi, mutta se nyt on aivan itsestäänselvyys.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe