Koulu myytävänä

1. ääni

Kuinka paljon mahtaa olla ostajia jonossa?

150

1731

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiipijä

      Himalajan Kiipeilijä?

      • 1. ääni

        Sekö tuolla olikin takana, että saa ostaa halvalla tuon kiinteistön? En tullut ajatelleeksi tuolta kannalta. Sen takia olenkin köyhä ja tuo rikas.


    • Sivustakatsoja.

      Tarpeeksi kun edelliset hallitukset ovat lapsille tarkoitettuja varoja ohjailleet omiin taskuihinsa jää nykyiselle hallitukselle todella vähän vaihtoehtoja pitää koulu käynnissä. Tosin kuin aiemmin nyt tämä uusi hallitus on erittäin asiallinen.

      Tutkimukset ovat kesken eikä niiden varaan voi tässä laskea, mutta toivon että monin oudoin tavoin kadonneet rahat saadaan takaisin. Siinä olisikin sitten pitkä penni maksettavana. On aivan varmaa, että aiempien hallitusten jäsenillä on korvat punaisena ja unettomia öitä takana. Näiden kavereiden törkeyksistä on väärin syyttää itse koulua tai varsinkaan nykyistä hallitusta. Hatun nosto niille kaikille, jotka nyt ovat mukana muiden hölmöilyjä korjaamassa.

      • Sivusta 1

        Kannattaisi mennä ihan mukaan eikä katsoa sivusta. Tämä uusi hallitus ensi töikseen erotti laittomasti kaksi varsinaista ja yhden varajäsenen. Ja siitä se lähtikin. Mukana on porukkaa, joka on kaksi vuotta rettelöinyt ja vielä suututettu viranomaiset. Tulos on 6 kuukaudessa murskaava.

        Muutoin olisi mukava nähdä toteen todisteet rahojen kavaltamisesta yms. Toistaiseksi ilmaan heitellään arvottomia ajatuksia, mutta mitään ei ole näytetty toteen.

        Sivusta seuraajan kannattaa ehkä keskittyä muihin asioihin, jousta tietäisikin ehkä jotain.


    • näin pääsi käymään

      Täysin velaton ja hieno koulu saatiin muutamassa vuodessa kovan velkataakan alle ja kumoon.
      Hienoa asioiden hoitoa, jossa avustivat ns. koulun kaatajat täysipainoisesti.

      Tarjoan rakennuksesta yhden (1) euron.

      • Sikahieno

        Velaton ja hieno, joopa-joo.


    • Sotkut

      Hallitus on kutsunut ylim. kokouksen koolle helmikuussa, esityksenä koulun myynti. Hyvin tuntuu menevän ja sotkuja joka suuntaan.

      Toivottavasti löytyy ostajia. Mikä lie pohjatarjous?

    • 1+2+3=6

      Oikea menettelytapa on. Myydään omaisuus tai antaa velkojen kaatua takaajien syliin.

      Jos saadaan myytyä, maksetaan sillä vakuudenalaista velkaa pois. Jäljelle jäävä velka siirtyy vastuussa olevalle tai vastuussa olleelle hallitukselle henkilökohtaisena vastuuna ja velkana.

      Haetaan uusi opetuslupa perustettavalle tai perustetulle säätiölle, ja ensi lukuvuosi alkaakin uusissta tiloissa uuden säätiön ohjauksessa, ilman velkaa ja ilman vastuita. Uusikoulu voi myös jatkaa nykyisissäkin tiloissa vuokralaisena, vuokralaisena osto-optiolla tai säätiö voi ostaa koulukiinteistön, mutta selkeästi alle nykyarvon lisättynä velkavastuilla.

      Ostaminen vaatii nykyisiltä velkojilta pitkää pinnaa ja luottamista toiminnan jatkuvuuteen, koska ulkopuolista vakuutta säätiö ei pystyne järjestämään.

      Uuden opetusluvan osalta voi olla jo vihreää valoa nähtävissä opetusluvan myöntäjältä.

      • Sijoitusko?

        Kuka lähtee sijoittamaan tähän? Periaatteessa asia voisi olla ihan ok, mutta se että koulun maine on mennyt ja sitä mukaan lapset vähenevät, tekee vuokrauksesta melkoisen epävarmaa. Espanjassa vuokralaisella on hyvät oikeudet, joten tarvittaessa vuokranmaksusta tingitään. Eli en kyllä missään nimessä sohaisisi täytät pesää pienellä kepilläkään.


    • Koulun myynti

      Juu, nyt oli ihan fugessakin, että kolun kiinteistöä esitetään myyntiin. Hyvä vain, jos sillä saadaan talous korjattua ja turvallisesti asuttua vuokralla. Kuka vain ostaa?

      • näin se pelittää

        Ostajan täytynee vaatia vuokrasopimukseen (jos opetusluvan haltija jatkaa ko. kiinteistössä) 5 vuoden vuokravakuuden, on meinaat myyntiaika tuolla kiinteistöllä vähintään se. Ja jos myydään, ja nykyinen opetusyhdistys ei jatka jonkin ajan kuluttua ( ei saa opetusluvalle jatkoa) mitenkäs uuden omistajan käy, kun uusi "säätiö" päättääkin vaihtaa opetuspaikkaa eli kiinteistöä? Siitä vaan sijoittajat liikenteesee..... ei löydy ostajaa, ja koulu on varmasti konkassa.


    • 8+2+2

      Koulurakennus aikoinaan ostettiin reilulla 300 000 eurolla. Sen jälkeen remontteihin on tainnut mennä moninkertainen summa. Espanjan asunto ei voi olla suomalaisen pankkilainan vakuutena, joten joko on kiinnityket ja lainat espanjalaisesta pankista tai sitten suomalaisen pankin lainojen vakuutena on takaukset.

      Hyvä, jos entiset vahingontekijät saataisiin maksumiehiksi.

      • Vuokralaiseksi

        Onhan siihen ostettu se viereinen tonttikin. Joten kyllä sillä arvoa on ... Kuka vain lähtee ostamaan? Sillä koulun talous saadaan tasapainotettua, mutta varmasti omistaja vaatii tyyliin vähintään viiden vuoden sopparia ja vuokra on varmaan joku 10-15 t.


    • tontti

      Rakennus ei ole minkään arvoinen. Ainoastaan tontti.

      • Kiipijä

        Kiipelijähän lupasi taata kesällä 2012 toiminnan jatkumisen. Eikö nyt olisi teon ja näytön paikka, colegio Peligro azul.


      • Factaa
        Kiipijä kirjoitti:

        Kiipelijähän lupasi taata kesällä 2012 toiminnan jatkumisen. Eikö nyt olisi teon ja näytön paikka, colegio Peligro azul.

        Unohtakaa kaikki vanha. Säätiö ja sille opetuslupa. Kaupungilta on jo muinoin tarjottu tonttia uuden ja nykyaikaisen ja väljän ja turvallisen liikenteeltä suojassa olevasta paikastaa. Tontti kaupungilta ja pytinki pystyyn, ja viisaat älkööt kysykö mistä rahat! Kiinteistön rakentamiseen se kyllä löytyy, jos ei muulta niin sijoittajalta, joka on nyt tai olisi muuten kiinnostunut tästä vanhasta ja ahtaasta ja epäkäytännöllisesta ja liikenteellisesti sumpusta.

        Turhaan myös turpaanne louskutatte vanhojen hallituksien tekemisistä tai tekemättömistä asioista. TILINTARKAKASTUKSISSA kaikki on aina mennyt läpi ja se riittää, ainakin lain mukaan. Aina on ja tulee olemaan näitä jälkikäteen viisastelijoita.

        KOULU MENEE NURIN, ja jatko onkin sitten uuden opetusluvan haltijan hallussa. Turha puhua koulun tai opetuksen loppumisesta rannikolla, aina on jatkaja.


    • Kuultua

      Kuulin että kaupunki tarjosi vuosia sitten jonkun muille kelpaamattoman kovin jyrkän rinnetontin kovalla vuokarlla jostain pacosin kukkuloilta.. Siis tontin, joka ei kelvannut kenellekkään rakentajalle tai muulle rakennukäyttöön liian jyrkän kaltevuuden vuoksi. Koulullekin se olisi kuulemma hyvin kallis ja käyttöön täysin järjetön.

      • Tontti asiaa

        Tuosta en tiedä, mutta ne kaksi tonttia jotka oli kaupungilta tarjottuna olivat suhteellisen helppoja rakentaa ja varsinaisia korkeuseroja ei ollut. Näistä ainakin toinen on jo rakennettu, mutta on kaupungilla hyviäkin rakennuspaikkoja. Mitä vuokraan tulee, niistä asioista ei tänäpäivänä tiedä, ennenkuin kysyy.


    • Tee loistosijoitus

      Eihän kukaan toki koulua osta, sehän on jo kiinnitetty ihan räystäskouruja myöten pankeille. Yhdessä eurossakin on jo hurjasti liikaa kauppahintaa kun tulee isot velat mukana (eli tuo markkina-arvo taitaapi olla kovastikin alle velkojen) ja vuokranmaksaja on heikoissa kantimissa joka suhteessa, kuka sen tulevaisuudesta mitään tietää.

      • Onx viljoo näkynyt ?

        Kyllä pantinhaltija myy, ja saa minkä saa. Lopulle piikkiä on vastuussa se hallitus, joka näitä lainoja on ollut päättämässä ja nostamassa. Ja tunnettu tosiasiahan on, että näillä hallituksen jäsenillä on myös ns. henkilökohtaista omaisuutta, jonka voi sitten kukin velallinen realisoidan kuten haluaa, muuten se hoituu paikallisen ulosmittauksen kautta. Jos ja kun tilintarkastuksessa nämä laina- ja rahoituspäätökset on hyväksytty - se siitä sitten näiden osalta. Vastuussa on sitten nykyinen hallitus ja sen jäsenet henkilökohtaisesti. Jos kiiinnityksen alainen lainapiikki on esim. 1,5 miljoonaa euroa ja koulukiinteistöstä saadaan 700 000 e. jää 800 000 e. näiden henkilöiden henkilökohtaiseksi vastuiksi ja maksettaviksi. Kyllä kannattaa pyrkiä hallitukseen silmät ummessa ja suu vaahdossa. Pitäkää velka hyvänänne ja maksakaa.


    • plää plää plää

      Ja tiedotustilaisuudessa koululla.......

    • Kirjanpitäjä007

      Ei koulua ole ajettu alas.

      Mistään muualta kuin täältä ei voi löytää yhtä tyhjiä, asiattomia ja suorastaan valehtelevia kommentteja. Kun luette näitä koittakaa hieman ajatella itse omilla aivoillanne jos teillä on sellaisia.

      Kyllä tällaiseen sijoittajia löytyy. Kyse on vain mukana tulevasta pitkäaikaisesta vuokrasopimuksesta. Nappulaliigan tarjouksia on rehtorille ihan turha lähetellä, ellei sitten pelkästään kaipaa itselleen naurettavaa julkisuutta.

      Lainaa on saatu enemmän kuin on nostettu, eli ainakin vakuusarvoa on enemmän kuin lainaa. Koska pankki ei kovinkaan korkealle arvosta rakennuksia sen arvo on varmaankin helposti tuplat lainan määrästä.

      Ne jotka haluavat unohtaa vanhat hyväksyvät sen, että koululta on viety rahaa. Nämä useiten ovat myös niitä, jotka piiloutuvat lasten taakse ja etsivät lapsille ja varsinkin varkaille työrauhaa. Vanhaa EI unohdeta, vaan rahat haetaan takaisin. Tässähän ollankin jo aik apitkällä. Sen varaan ei kuitenkaan juuri nyt voi laskea mitään.

      Vanhojen hallitusten tekemisissä on paljonkin sanottavaa eikä sillä annetut vastuuvapaudet tai tilintarkastukset ole lain edessä läheskään selviä juttuja. Sääli sinänsä, etteivät lainat voi kaatua heidän niskaansa. Muuten niin olisi varmaan jo tehty.

    • Ei vielä tuomittu

      Jos ja kun tai kenties koulukiinteistö tulee julkiseen myyntiin, on osa rahasotkuissa rypeneistä vanhuksista reagoineet samalla tavalla.
      Yksikin junailee oman kiinteistön myyntiä ulkopuoliselle, ja jäisi itse vuokralle kiinteistörekisteriin vahvistetulla vuokrasopimuksella. Vuokrasopimukseen optio takaisin ostamisesta, ja tietyllä hinnalla. Pelinainen kokonaisuudessaan tai joku
      ulkopuolinen koijari neuvomassa. Julkinen myynti tukemaan operaatiota, ja antamaan uskottavuutta asiaan. Ostaja on jo tiedossa ja lähipiirissä, mutta kuitenkin omaisuus on hänelle siirrettävissä, ilman että mahdolliset korvauksen saajat pääsevät siihen kiinni.

      Onko Aurinkorannikon suomalaisen koulun rahasotkuihin sekaantuneet ja alkaneet jättää uppoavan laivan, ja varautuvat omaisuuden suojaamiseen, tai alkaneet keräämään etukäteen pääomia mahdollisesti korvattavaksi tuleviin / palautettavaksi määrättämiin rahoihin. esim. koulun logon plaginoinnista kärähtänyt Raija S. Oma talo vuokralle ja hiljaisuudessa etsitään nopeaa ostajaa. Ei sillä, että olisi rikollinen, mutta näyttää itse huomanneen tämän olevan ainoa vaihtoehto toimia ja suojata omaisuuttaan.

    • Lenkilleny

      Hoh-hoijaa näitä juttuja, eikö teillä ole parempaa tekemistä.

      • Olumpia renkaat

        Herra sussiunatkoon, huomasin tos katellessa kaihdinten välist et joku men tos kulmas olevaan kuppilaan, voi herrane aika. Näyttis olev täs samast talosta ja suomalaisii. Jokos te tääl oottany täs kuulleet. Tulkohon kesä ja nopsaan, ei aina tarvitteis noita roikkaleita vahtia. Mie kuulin, ett Katialla ois sauva? sellainen patterijuttu, ja Antti seurustelis barbaran kanss? Ei voi oll tott, ei vaan voi olla tosi, että barbara. Mut hei, nyt mu tarvii mennä takas tohon parvekkeell, kastelisko kukkia vaik ei niitä nyt viel mul olekaan.


    • pakko reagoida

      Inhoan vallan väärinkäyttöä.

      Tällä hetkellä inhoan erityisesti maanmiehemme mediavallan väärinkäyttöä.
      Jatkuvasti eräässä paikallisissa mediassa valehdellaan meille, täällä pitempään tai lyhyemmän aikajakson eläjiä, olipa meillä kouluikäisiä lapsia tai ei. Itse en suostu tanssimaan askeltakaan valehtelijoiden pillin mukaan ja siksi kritisoin heidän toimintaa ja toimimattomuutta.

      Valitsen tarkoin ne väylät, joiden kautta tulen julkisuuteen, ja esiinnyn omilla ehdoillani ja nyt ollaan sitten tämän sivuston palstoilla. Kirjoitan täällä, missä kukaan toimittajan tai mediamoguli tollo ei pääse vääristelemään sanomisiani.
      Vastoin journalistisia periaatteita maanmiehemme media pyrkii olemaan poliittinen toimija ja yrittää muokata mielipiteitä propagandistisella manipulaatiolla itselleen tai itseään lähellä olevien tahojen edun mukaisesti.
      Hän ja he pyrkivät sanelemaan, mitä lukijoiden pitää ajatella kouluun liittyvissä asioissa, ja vielä pahempaa: miten heidän pitäisi ajatella ja äänestää kokouksissa ja vaaleissa.

      Halpamaista, He ovat paniikkihalvauksessa. Se on ollut todettavissa viime kuukausina monien Heidän julkisissa oksennuksissa ja median sivuilla vuodatetuissa kirjoituksissa.

      Koulu on hirveän talouskriisin partaalla, mutta toimittajaa kiinnostaa paljon enemmän, kuinka pelastaa omat kasvot ja muidenkin nyt ja aikaisemmin lähellä olevien osapuolien osalta.

      Paradoksaalisesti toimittaja on ollut huolissaan nyt ja aikaisempina vuosina ”vihapuheista” eivätkä sananvapaudesta. Kelkka on Heillä kääntynyt, ja demokraattisesti valituilla luottamusmiehillä on vastassaan röyhkeä, ylimielinen ja valehteleva roskajoukko, joka ajaa omia olemassa olevia tai menetettyjä valtavia taloudellisia etuja . Muistaa pitää, että Heitä ei ole enää vaaleissa valittu, aikaisempina vuosina hyvin kyseenalaisin hyvä-veli sopimuksin.
      He eivät kunnioita ketään - sen tähden en itsekään heitä arvosta sen yhden sentin vertaa. Ei liene vaikea ymmärtää, miksi halu yhteistyöhön on laimeaa ja tulee olemaan.
      Rannikon mediakentän pitäisi olla ollektiivisesti vastuussa valehtelusta, journalistien keskuudessa pitäisi toimia sisäinen ryhmäkontrolli. Mätämunien takia koko ammattikunta tulee halvaksi, ja He riitelevät keskenään Minä olen tehnyt tietoisen valinnan: en ole yhteistyössä yhdenkään tekopyhän mediatahon kanssa.

      On onneksi olemassa lehti, jonka linjaan lukija voi luottaa. Tunnen jopa muutamia toimittajia, joiden kanssa yhteistyö sujuu hyvin. Onneksi rannikon kansa ei ole yhtä tyhmää kuin tiedonvälittäjänsä vaan osaa itse hakea totuuden valheiden verkosta.

      Ko. median ei kannattaisi aliarvioida Suomen kansaa, vaikkakin ollaan täällä auringossa.

    • Martti Pelho

      Aurinkorannikon suomalaisen koulun hallintoa pohtineen työryhmän jäsenet ovat heinäkuussa 2013 julkaisemassaan raportissaan kiinnittäneet huomioita kaksoisrooleihin koulun johdossa ilman selvää, julkilausuttua käsitystä, miten koulun tilanne tulisi työryhmän mielestä korjata?

      Näin työryhmä raportissaan:

      “Vielä on kuitenkin edessä edellistä vaarallisempi ongelma, jonka suhteen on erittäin todennäköisesti jotakin tehtävä, nimittäin kysymys jääviydestä.

      Kuinka paljon on niitä tilanteita, joissa koululle myydään jotain ja kaupan edunsaaja on koulun toiminnassa vaikkapa päättäjän asemassa? Koulun ympärillä on paljon riitaa. Eiköhän ainakin pitempiaikainen riitely aika usein koske rahaa. Koulu on mielenkiintoinen ja todennäköisesti kasvava asiakas.

      Joku jossain vaiheessa sanoi, että koulun ja yhdistyksen hallintoelimissä ongelmista neuvottelevat osapuolet ovat kaikki asianosaisia. Näin ei saa olla. Tärkeistä asioista keskusteltaessa koulun puolesta neuvottelevan tulee olla riippumaton.

      Organisaatioiden päättävissä elimissä on enemmistön oltava riippumattomia asiantuntijoita.

      Organisaation ohjauksen hallinta ja intressiristiriitojen vaikutuksen torjunta on oltava aina kunnossa kaikissa organisaatioissa hallintomallista riippumatta. Näissä asioissa hallituksen, jopa yksittäisten hallituksen jäsenten vastuu on suuri.

      On myös syytä muistaa, että vastuuvakuutukset eivät kata tahallisia tai tuottamuksellisia rikkeitä. Tahallisuuden maallikkokin ymmärtänee, mutta miten on tuottamuksen laita? Entä ovatko johdon vastuuvakuutukset kunnossa?”

      Martti Pelho
      suuhygienisti
      Aurinkorannikon suomalaisen koulun kannatusyhdistys ry:n jäsen
      Fuengirola
      Andalusia

    • MieIenkiintoista

      Myyntihinnasta muuten kääräistään päältä laittomasti irtisanotun henkilön korvaukset, joten kovin paljon ei velkojen poismaksun jälkeen kassaan jää, vai korvaavatko laittomat potkut antaneet summan omista kukkaroistaan? En todellakaan tiedä, kun en ole lainoppinut. Ketkä ylipäätään nämä potkut antoivat?

      • Huonosti hoidettu

        Kaikesta huolimatta Helvelahti on niskanpäällä. Ei koulun myynnistä mitään jää.


      • höpönlöpö
        Huonosti hoidettu kirjoitti:

        Kaikesta huolimatta Helvelahti on niskanpäällä. Ei koulun myynnistä mitään jää.

        Eiköhän OKM:n tarkistusraportti tule kertomaan sellaista tarinaa Helvelahdesta, että irtisanomisesta tulee hyvin pian laillinen. Korvauksia ei siis tarvita.


      • Päin pers...ttä
        höpönlöpö kirjoitti:

        Eiköhän OKM:n tarkistusraportti tule kertomaan sellaista tarinaa Helvelahdesta, että irtisanomisesta tulee hyvin pian laillinen. Korvauksia ei siis tarvita.

        höpönlöpö, voi hellalettanensentään. Se raporttiko se määrittelee laillisuuden tai laittomuuden? Ei se näin mene demokraattisessa yhteiskunnassa. Irtisanominen oli laiton, ja perusteeton. Irtisanomisperusteet on pitänyt tuoda ilmi yksilöllisesti irtisanomisen yhteydessä. Ei perusteita voi ilmoittaa, lisätä tai poistaa jälkikäteen, vaikka niitä ilmenisi jälkikäteen mitä hyvänsä. Laiton irtisanominen, amatöörimaisesti hoidettu tilanne kokonaisuudessaan, saatu aikaan lisävahinkoa koko nykyisen hallituksen ja koulujohdon aikakaudella.

        Helvelahti olisi kaikesta huolimatta ollut oikea ihminen johtamaan tämä kriisi läpi mahdollisimman pienin vahingoin. Sääli Teitä, kun ette osanneet häntä käsitellä.

        Helvelahti kaulassa ja julkisivuna koulun opetuksellisella puolella, tiukat raamit hänelle ja rajoitettua vallankäyttöä ja rahan käyttöön tiukka limiitti. Tehty hänen kanssaan diili, asian hoitamisen osalta ja hänen jatkamisestaan koulussa. Jolloin hänkin olisi auttanut asian hoitamisessa ja hän olisi päässyt parin-kolmen vuoden siirtymällä kunniallisesti irti koulusta.

        Nyt heikko hallitus hamuilee pimeässä ja heittelee syytöksiä ja mustamaalaa vanhaa. Ei hyvä. Halllittu kaaosjohtaminen olisi ollut selkeämpi ja taloudellisesti vähemmän vahinkoa aiheuttava, sekä julkisivu olisi pysynyt ehyempänä rahoittajiin ja vanhempiin päin.


      • Löpön höpö
        höpönlöpö kirjoitti:

        Eiköhän OKM:n tarkistusraportti tule kertomaan sellaista tarinaa Helvelahdesta, että irtisanomisesta tulee hyvin pian laillinen. Korvauksia ei siis tarvita.

        Höpön löpölle tiedoksi, ettei raportti tuo mitään ihmeellistä. Sehän on ollut jo koulussakin kommenteilla.

        Nyt pitäisi keskittyä taistelemaan valtionosuuksista, jotta tämä vääryys korjataan. Rehtori, ja puheenjohtaja ja muu hallitus hommiin. Helppoa se ei varmasti , ole, mutta työtä tekemällä asiat yleensä selviävät.


    • Martti Pellho

      Aurinkorannikon suomalaisen koulun kannatusyhdistys ry:n hallitus on kutsunut jäsenten yleisen kokouksen kirjaaman 11.2. mittömän ja oikeustoimikelvottoman päätöksen valtuuksien antamisesta hallitukselle koulun tonttien ja kiinteistön myymiseksi.

      Kouluviranomaisen virkavastuista poiketen kannatusyhdistyksen hallitus toimitutti kokouskutsun vain rajatulle joukolle yhdistyksen jäsenistä.

      Yleiskokouksessa on nyt myos tarjoilua. Tarjoilun ostoihin käytettiin koulun kirjanpidon mukaan tällä kertaa vain 35 euroa ministeriön valtionavustuksia ja vanhempien hankkimia rahoja!

      Poliisin selvityksen mukaan syyskuussa 2012 kannatusyhdistyksen hallituksen jäsenet väärinkäyttivät virkavastuitaan kouluviranomaisena ja kuittasivat muutaman minuutin “sähköpostikokouksella” koulun kassasta 440 euroa yhteisiä varojamme.

      Koulun sopimuslakimies kuittasi koulun kassasta sähköpostikokouksen “päätöstä koskevasta jälkikäteisestä kuulemiskirjeen laatimisesta" yhdistyksen jäsenelle 300 euroa.

      Niin muuttuu aika, Eskoseni!

      Martti Pelho
      suuhygienisti
      Aurinkorannikon suomalaisen koulun kannatusyhdistys ry:n jäsen
      Fuengirola
      ANDALUSIA

    • Martti Pelho

      Aurinkorannikon suomalaisen koulun kannatusyhdistys ry:n hallitus on kutsunut jäsenten yleisen kokouksen kirjaaman 11.2. mittömän ja oikeustoimikelvottoman päätöksen valtuuksien antamisesta hallitukselle koulun tonttien ja kiinteistön myymiseksi.

      Kouluviranomaisen virkavastuista poiketen kannatusyhdistyksen hallitus toimitutti kokouskutsun vain rajatulle joukolle yhdistyksen jäsenistä
      Yleiskokouksessa on nyt myos tarjoilua.

      Tarjoilun ostoihin käytettiin koulun kirjanpidon mukaan tällä kertaa vain 35 euroa ministeriön valtionavustuksia ja vanhempien hankkimia rahoja!

      Poliisin selvityksen mukaan syyskuussa 2012 kannatusyhdistyksen hallituksen jäsenet väärinkäyttivät virkavastuitaan kouluviranomaisena ja kuittasivat muutaman minuutin “sähköpostikokouksella” koulun kassasta 440 euroa yhteisiä varojamme.

      Koulun sopimuslakimies kuittasin sähköpostikokouksen “päätöstä koskevasta “jälkikäteisestä kuulemiskirjeen” laatimisesta yhdistyksen jäsenelle 300 euroa.

      Niin muuttuu maailma, Eskoseni!

      Martti Pelho
      suuhygienisti
      Aurinkorannikon suomalaisen koulun kannatusyhdistys ry:n jäsen
      Fuengirola
      ANDALUSIA

    • rekressio

      Rehtorille maksetut korvaukset voidaan periä takaisin jos lausunto antaa aihetta.

      • Ei-regressio

        Ei voida. Irtuisanominen on ihan oma juttunsa, joka perustuu vain siinä esitettyihin asioihin. OKM:n raporttilausunto on jo käynyt koulussa, kuten täällä palstoilla kirjoitetaan. Siinä ei ole mitään ihmeellistä.


      • Vaasan veri

        Jos päätös on tehty kestämättömin perustein ei irtisanomis korvaus voidaan aina periä takaisin.(esim. rikollinen toiminta).


      • rainhard
        Ei-regressio kirjoitti:

        Ei voida. Irtuisanominen on ihan oma juttunsa, joka perustuu vain siinä esitettyihin asioihin. OKM:n raporttilausunto on jo käynyt koulussa, kuten täällä palstoilla kirjoitetaan. Siinä ei ole mitään ihmeellistä.

        Väära tuomio voidaan aina purkaa.


    • Nimi listalta

      Mitä tuossa kokouksessa on puhuttu? Koulun kohtalo kiinnostaa monia, vaikka ei lapsia siellä olisikaan.

      Kaupungintalon perintälista on näköjään poistettu. Olinhan siellä minäkin. Se motarilla lennähtänyt lappu taisi sitten olla pysäköintisakko eikä mainos? Minun autossani kun pyyhkijän alle laitetut lippuset eivät näy sisälle. Mitään en tunnusta jättäneeni maksamatta, en ainakaan veroja, eikä mitään laskua ole tullut mistään, ellei se ollut se pieni keltainen lipuke, että jotain pitää noutaa jostain.
      Pyöräilin postiin sen lapun kanssa, mutta heillä ei ollut aavistustakaan, että mikä se on, joten laitoin roskiin.
      Siihen oli merkitty kaksi kellonaikaa jolloin oli mukamas käyty, mutta tiedän varmasti, että olin kummallakin kertaa kotona. Osoitteessa joka lapussa oli, ei ole mitään ainakaan päällepäin näkyvää toimistoa googlemapsin mukaan.

      Täytyy käydä katsastamassa, että mitä olen velkaa ja miksi.

      Olisi minusta ollut fiksumpaa laittaa vaikka kirje, kuin nimi suoraan nettiin sosiaaliturvatunnuksien kera. Liekö asialla ollut hakkeri? Jos on, niin rikos on aika vakava.
      Kaupungintalo ei tietääkseni edes suorita verojen perintää, joten vihjailut siihen suuntaan ovat kyllä virheellisiä.

    • :-D

      Kyllä kaupungintalon perintäosasto perii maksamatta olevat verot ja maksut.
      Tuo virallinen peristälista jossa on paljon heikossa hapessa olevia suomalaisia löytyy ihan fuengirolankaupungin julkisilta sivuilta. Siellä jokainen voi sitä syynäillä, että onko oma nimi tai ainakin sen ikävän naapurin.


      :-D

      • Nimi listalta

        No niin, velat on nyt maksettu. Perittävä oli IVTM, tievero, alle sata euroa. Tämäkin on minulla suoraveloituksessa, mutta pankki oli sen jostain syystä ryssinyt. Älkääkä väittäkö, että tililläsi ei ole ollut katetta, aina siellä muutama satanen on toistaiseksi ollut.

        Nyt joku innokkaampi ja osaavampi voisi tehdä rikosilmoituksen hakkeroitujen henkilötunnusten vuotamisesta nettiin. Tuskin se täällä Espanjassakaan on laillista?

        Jos se heikossa hapessa olevien lista on julkinen, niin voisiko joku ystävällisesti linkittää sen? Haluan nimittäin nähdä, että onko nimeni siellä henkilötunnuksen kera.

        Aihe menee pahasti offtopicin, mutta mahdollista rikosilmoitusta varten tämä ketju on mainittava, koska tässä keskustelussa se nähdäkseni laittomasti hakkeroitu nimilistalinkki oli.


    • Kuulemiin Malaga

      Hyvää huomenta Helsinki. (osa 1.)

      Koulun myynti sijoittajalle nykyisellän mahdottomuus.

      Miksi sitä yleensäkään käydään? Koulun tämän hetken tilanne huomioiden, tämän koulukiinteistön realisoimiseksi palvelee yhtä intressitahoa, ja se ei ole itse koulu. Jos ajattelette asiaa vähänkään neutraalisti ja huomioi muutamat muuttujat, niin niistä muodostuu mahdoton yhtälö, joita ei voi ratkaista, ja koulu kaatuu nykymuodossaan.

      Kenen etu on, on myös taho joka ajaa tai ylläpitää nykymuotoista haaveilua koulukiinteistön myynninstä ja luo kuvan valkeasta prinssistä rahoiteen pelastamassa koulun talouden.

      Mahdottomia muuttujia on mm. 1) Tulevat lyhyet ja pitkäaikaiset vastuut ja nyt jo maksuun lauenneet maksamattomat satojen tuhansien eurojen laskut ja maksut, ja lisättynä kevään aikana lisääntyvillä maksuilla, kululilla mm. palkat sivukuluineen. Ei ihme, että rahoittajat ovat lyöneet lainahanat kiinni, ja toisaalta lisäpiikin tekeminen olisi edesvastuutonta lainoituksen kautta.
      2) Kululeikkaukset olevassa olevista hallinnollisista ja henkilöstökuluista eli varsinaisesti palkkoihin koskeminen kululeikkauksien tai irtisanomisin muodossa ja nykytilanteessa on mahdottomuus, koska kulut syntyvät nyt ja henkilökunnan väliaikaisuus vuosikerrallaan ei ratkaise tämän kevään ongelmia. Nykyisistä kukin haluaa palkkansa, ja vasta uusien opettajien rekrytoinnin yhteydessä voidaan koskea palkkoihin, mutta miten käy opetuksen. Hallinto on eriasia, mutta onko reilua heillä maksattaa luottamusmiesten virheet? Eli kulujen karsiminen nopeasti tällä puolella on poissuljettu.
      3)Kiinteistön käyttötarkoitus muuhun toimintaan heikkoa, ja näin ollen sen markkina- ja vakuusarvo matala. Joten ei ihme, jos rahoittajat on äärimmäisen varovaisia, ja vaativat jo olemassa oleville lainapäätöksille lisävakuutta. Kyseeseen voi tulla vain henkilötakaukset, mutta kuka sen antaa; hallitus?, kannatusyhdistys?, yksityiset kannatusyhdistyksen jäsenet?, vanhemmat? Näitä arvioiden - ei kukaan.
      4) sijoittaja vaatiin pysyvän, pitkäaikaisen ja vakaan tuoton. Isojen riskikohteiden vuokratuottovaatimus liikkuu 10-12% -yksikön välillä minimissään ja kohteen pitäisi olla kuoletettuna 12-15 vuoden sisällä investoinnista. Vuokratuottovaatimus on neuvottelukysymys ja varmaankin vuokrassa sovittavissa. Vuokrasopimus on sovittavissa ja sen kesto ja pysyvyys varmistettavissa molemminpuolin rekisteröinnillä, jolloin toiseen osapuoleen liittyvä epävarmuustekijä osapuolena poistuu eli myyjän. Entäpä ostaja ?

      jatkuu osa 2.....

      • Kuulemiin MalagA

        Jatkuu osa 2.

        5) Ostajan pysyvyys eli kannatusyhdistyksen osalta on epävarmaa, joka varsinaisesti tekee koulukiinteistön myymisestä lähes mahdottomuusen, ottaen huomioon kohdat 3. ja 4. Jos ei ole vuokralaista, ei ole tuottoa ja kiinteistön jää ns. ostajan syliin epäkuranttina. Yrittäjän/sijoittajan riski realisoituu, ja tätä riskiä minimoidakseen sijoittajan täytyy varmistaa selustansa ja yksi tapa on nostaa tuottotavoitetta 15-20 % vuositasolla ja investoinnin kuoletusaikaa lyhentää 7-9 vuoteen. Ja sekään ei riitä, vaan investoijan pitää saada varmuus vuokralaiselta vakuus/takuu vuokranmaksukyvystä. Kannatusyhdistys ei sitä itse pysty järjestämään, ja siinä tilanteessa huudetaan...
        6) Suomen valtiota apuun. Kotimaamme pitää antaa vuokravakuus tai sitoumus kiinteistön vuokrakulujen osalta. Ei onnistu, ja ei ole lainsäädännöllisesti edes mahdollista.
        7) Kannatusyhdistys toimii opetusluvan varassa ja luvan myöntäjä on Suomen valtio, joka rahoittaa pääosin koulua eli loppupelissä siellä käytetään lopullista valtaa koko kouluun liittyvien toimintamallisen osalta. Eli kiinteistön ostaja olisi loppupelissä Suomen valtion varassa ja talutushihnassa eli löyhässä hirressä. Ei hyvä.
        8) koulu on mahdottoman yhtälön edessä.
        9) päätelmä: koulu menee nurin, ja koulukiinteistön myyntikeskustelu nykymuodossaan on turha, mutta palveleen kuitenkin oikeasti kiinteistöstä ostamismielessä kiinnostunutta sijoittajatahoa.

        Sijoittajataho ei halua toimia nykyisen kannatusyhdistyksen kanssa, vaan odottaa "uutta" koulua ja uutta opetusluvan haltiaa, jonka kanssa tekee vuokrasopimuksen, ostettuaan sitäennen koulukiinteistön "ns.konkurssipesältä".

        Toistona vielä kerran, eli kannatusyhdistys menee nurin, opetuslupa annetaan uudelle toimijalle, sijoittaja ostaa kiinteistön ja tekee vuokrasopimuksen sen kanssa, ja koulutus jatkuu.

        Valta on siirtynyt uudelle taholle, joka omassa piirissään pitää hallinnon ja johdon näpeissään Suomen valtion asettamin ehdoin ja vaatimuksin. Vanhempain mahdollisuus osallistua tämän jälkeen rajoittuu vanhempainyhdistys -toimintaan.

        Nykyiset velat ja vastuu jää jäljelle, siltä osin niitä ei saada lopulliselta kiinteistön ostajan kauppahinnasta maksettua, tosin niilläkin on sijajärjestys, eli pankkilainat, palkat sos.kuluineen, yhteiskunnalliset maksut, ja jos jotain jää, tulee muut velkojat. Loppuvelasta vastaakin sitten nykyisen kannatusyhdistyksen vastuunalaiset, ja sitä rataa.

        Näin tämä menee, ja moni Teistä tämän on tiennyt, hoksasi nyt tai tulee ymmärrys jälkijunassa. Mikä taho tätä kuviota on rakentanut, päätelkööt kukin tahollaan. Itse luulen tämän "sakudon" ratkaiseeni.

        Jos medioiden näkökulmasta asiaa katsoo tähänastista, on SE/Ole arvostellut, moittinut ja kaatanut. FU on puolustellut, selitellyt sekä vaiennut ja ES ollut pääasiassa hiljaa, joskin viimeaikoina hieman tökkinyt henkilöstön suuntaan sekä lähentynyt taustalla SE/Olen linjaa.

        Näinkö sen piti mennä ?

        Minun nimeni on A.......... ja päätän raporttini tässävaiheessa tähän.
        Kuulemiin Malaga.


      • Valomerkki tuli
        Kuulemiin MalagA kirjoitti:

        Jatkuu osa 2.

        5) Ostajan pysyvyys eli kannatusyhdistyksen osalta on epävarmaa, joka varsinaisesti tekee koulukiinteistön myymisestä lähes mahdottomuusen, ottaen huomioon kohdat 3. ja 4. Jos ei ole vuokralaista, ei ole tuottoa ja kiinteistön jää ns. ostajan syliin epäkuranttina. Yrittäjän/sijoittajan riski realisoituu, ja tätä riskiä minimoidakseen sijoittajan täytyy varmistaa selustansa ja yksi tapa on nostaa tuottotavoitetta 15-20 % vuositasolla ja investoinnin kuoletusaikaa lyhentää 7-9 vuoteen. Ja sekään ei riitä, vaan investoijan pitää saada varmuus vuokralaiselta vakuus/takuu vuokranmaksukyvystä. Kannatusyhdistys ei sitä itse pysty järjestämään, ja siinä tilanteessa huudetaan...
        6) Suomen valtiota apuun. Kotimaamme pitää antaa vuokravakuus tai sitoumus kiinteistön vuokrakulujen osalta. Ei onnistu, ja ei ole lainsäädännöllisesti edes mahdollista.
        7) Kannatusyhdistys toimii opetusluvan varassa ja luvan myöntäjä on Suomen valtio, joka rahoittaa pääosin koulua eli loppupelissä siellä käytetään lopullista valtaa koko kouluun liittyvien toimintamallisen osalta. Eli kiinteistön ostaja olisi loppupelissä Suomen valtion varassa ja talutushihnassa eli löyhässä hirressä. Ei hyvä.
        8) koulu on mahdottoman yhtälön edessä.
        9) päätelmä: koulu menee nurin, ja koulukiinteistön myyntikeskustelu nykymuodossaan on turha, mutta palveleen kuitenkin oikeasti kiinteistöstä ostamismielessä kiinnostunutta sijoittajatahoa.

        Sijoittajataho ei halua toimia nykyisen kannatusyhdistyksen kanssa, vaan odottaa "uutta" koulua ja uutta opetusluvan haltiaa, jonka kanssa tekee vuokrasopimuksen, ostettuaan sitäennen koulukiinteistön "ns.konkurssipesältä".

        Toistona vielä kerran, eli kannatusyhdistys menee nurin, opetuslupa annetaan uudelle toimijalle, sijoittaja ostaa kiinteistön ja tekee vuokrasopimuksen sen kanssa, ja koulutus jatkuu.

        Valta on siirtynyt uudelle taholle, joka omassa piirissään pitää hallinnon ja johdon näpeissään Suomen valtion asettamin ehdoin ja vaatimuksin. Vanhempain mahdollisuus osallistua tämän jälkeen rajoittuu vanhempainyhdistys -toimintaan.

        Nykyiset velat ja vastuu jää jäljelle, siltä osin niitä ei saada lopulliselta kiinteistön ostajan kauppahinnasta maksettua, tosin niilläkin on sijajärjestys, eli pankkilainat, palkat sos.kuluineen, yhteiskunnalliset maksut, ja jos jotain jää, tulee muut velkojat. Loppuvelasta vastaakin sitten nykyisen kannatusyhdistyksen vastuunalaiset, ja sitä rataa.

        Näin tämä menee, ja moni Teistä tämän on tiennyt, hoksasi nyt tai tulee ymmärrys jälkijunassa. Mikä taho tätä kuviota on rakentanut, päätelkööt kukin tahollaan. Itse luulen tämän "sakudon" ratkaiseeni.

        Jos medioiden näkökulmasta asiaa katsoo tähänastista, on SE/Ole arvostellut, moittinut ja kaatanut. FU on puolustellut, selitellyt sekä vaiennut ja ES ollut pääasiassa hiljaa, joskin viimeaikoina hieman tökkinyt henkilöstön suuntaan sekä lähentynyt taustalla SE/Olen linjaa.

        Näinkö sen piti mennä ?

        Minun nimeni on A.......... ja päätän raporttini tässävaiheessa tähän.
        Kuulemiin Malaga.

        Yksikään sijoittaja EI lähde ostamaan ko. koulukiinteistöä ko. tilanteessa, ilman että on henkilökohtaisia vaikuttimia asiaan ja toiseksi haluaa ehdottomasti päästä käyttämään valtaa kyseisessä koulussa hallinnon tai jonkun muun instanssin kautta.

        Koulukiinteistö on lähes arvoton ulkopuolisille, ja näin ollen sen taloudellinen arvo ulkopuolisille myytäessä on kannatusyhdistykselle erittäin valittettava ja tappiollinen toimi.

        Tosiaankin ja todennäköisesti R.I.P. nykymuodossaan ja hip huraa uusi
        opetusluvan haltian ja kiinteistön ostajan kompus.
        Onko se säätiö, sen aika näyttää. Sekä sen onko ja tuleeko ostaja tai sen edustaja säätiön hallintoon.


    • R.I.P.

      Grande Finale

      Aurinkorannikon koulun ja sitä pitkään komiasti kannatelleen mutta nyt loppuvaiheissa hyvinkin sekalaisen yhdistyksen kaari näyttäisi tosiaan saavan vähemmän kunniakkaan, mutta sinänsä jo odotetun lopun keväällä 2014. Kun maksamattomia laskuja on piikissä jo yli 400000 euroa, eikä lisälainaa ymmärrettävästi heru, alkavat vitsit olla lopussa. Koulun myynti yms. hätäjärjestelyt ovat valitettavasti jo aivan auttamattomasti myöhässä. Monenlaiset koulun ympärillä parin viime vuoden aikana pyörineet ”osaajat”: huseeraajat, törkytoimittelijat, valittelijat, kantelijat, hämmentäjät, suuriääniset katkeroituneet ja muu joutoväki ovat saaneet jo lopulliset tuhot aikaan. Gracias.Ehkä olisi pitänyt nähdä ja ymmärtää metsä puilta sillä negatiivisuuden kasvava kierre tekee tehtävänsä - aina.

      Valitettavasti tässä vaiheessa voidaan jo merkitä ylös tämän virren viimeiset surkeat säkeet:

      Koulun kiinteistön pikarealisointi ja siihen liittyvät toimet eivät enää onnistu useista syistä.

      Hallitus toteaa, että yhdistys ei kykene suoriutumaan sitoumuksistaan , maksamaan kasvavaa erääntyneiden laskujen pinoa, ja päättää yhdistyksen omaisuuden luovuttamisesta konkurssiin . Jos uusia velkoja tai muita sitoumuksia otetaan maksukyvyttömyysvaiheessa, vastuu niistä voipi siirtyä hallituksen jäsenten henkilökohtaiselle vastuulle. On oikeustapauksia, jotka osoittavat, että yhdistyksen hallituksen jäsenten on rahojen loppumisvaiheissa on oltava erityisen tarkkana etteivät lisävastuut pyörähdä omalle kukkarolle..

      Käräjäoikeus pistää yhdistyksen konkurssiin, koska yhdistys on ”muuten kuin tilapäisesti kykenemätön maksamaan velkojaan niiden erääntyessä”.
      Oikeus määrää pesänhoitajan huolehtimaan konkurssipesän selvittämisestä.
      Opetusviranomaiset peruvat koululuvat, valtiontuki loppuu ja henkilökunta irtisanotaan, koulutoiminta päättyy, lapsoset kirmaavat laitumille. Vanhemmat kiroilevat.
      Pesänhoitaja ottaa haltuunsa pesän omaisuuden, ryhtyy selvittämään velkoja, laatii pesäluettelon sekä selvityksen velallisen ennen konkurssia harjoittamasta taloudellisesta toiminnasta ja konkurssin syistä. Velallisen on vahvistettava pesäluettelo oikeaksi.
      Lapsoset, vanhemmat ja opettajat lähtevät suurimmaksi osaksi Finlandiaan. Jotkut lapsoset siirtyvät syksyllä espanjalaisiin kouluihin, muutama varakkaampi kansainvälisiin kouluihin. Suuri joukko suomalaisia rannikon yrittäjiä lopettaa toimintansa ja lähtee Finlandiaan. Vuokramarkkinoille tulee runsaasti tyhjiä vuokra-asuntoja koulun lähialueilta, vuokrat ja asuntohinnat halpenevat edelleen. Suomalaislehtien ilmoitustulot kutistuvat. Sitä saa mitä tilaa- olééé!
      Muutamat touhuajat yrittävät saada nopeasti rannikolle uutta koululupaa, mutta se ei ymmärrettävästi onnistu koska luvan edellykset eivät täyty ja lupien käsittely vie normaaliolosuhteissakin hyvin pitkään. Miksi uusi lupa ylipäätään myönnettäsiin tänne kun vanhaakaan koulua ei osaaminen riittänyt hoitamaan? Lukiolupa voidaan täysin unohtaa, koska edellisenkin saaminen vei kuulemma useita useita vuosia ja tökki monessa vaiheessa. Opetuksen järjestämisluvan myöntäminen on vapaaharkintainen hallintotoimi. Näin ollen luvan hakijalla ei ole lakiin perustuvaa oikeutta koulutuksen järjestämisluvan saamiseen, vaikka luvan myöntämiselle säädetyt edellytykset täyttyisivätkin.

      Pesänhoitaja realisoi irtaimen omaisuuden. Pankit realisoivat pakkohuutokaupalla kiinteistön kiinnitysvelkojensa katteeksi ja kirjaavat tappionsa.

      Täkäläinen fiksu sekalainen seurakunta tuhosi hyvän koulunsa ja rannikon tulontuojan ihan ite. Gracias.

      R.I.P.

      Muistotilaisuus järjestetään syksyllä, veisataan virsi 485.

      • Rstinpiis.

        Voi asian sanoa noinkin, "Sitä saa mitä tilaa- OLÉ", toisaalta sama SE. SE on hoitanut asian perinpohjin loppuun, ja näin ollen SE on nyt hoidettu, vainajan hautajaisia vailla, ja näin ollen voidaan SE unohtaa. OLÈ.
        Mutta kuka on SE syyllinen?


      • S.niska

        Täälä Espanjassa ei ole käräjä oikeijsia. Täällä toimitaan tämän maan lakien mukaan


      • Käryää
        S.niska kirjoitti:

        Täälä Espanjassa ei ole käräjä oikeijsia. Täällä toimitaan tämän maan lakien mukaan

        Näin on nähty, ei ole käräjiä, ei ole.


      • että näin
        S.niska kirjoitti:

        Täälä Espanjassa ei ole käräjä oikeijsia. Täällä toimitaan tämän maan lakien mukaan

        juu mutta tämä yhditys on suomeen rekisteröity.


    • Per-Eric M.

      Aivan loistava kirjoitus kerrankin täällä!! Kiitos sinulle grande finale ja RIP. Kukapa olisi halunnut että koululle näin käy mutta Oleoleole, joku sai mitä tavoitteli, keinolla millä hyvänsä! Onneksi meidän perheen kohdalla tämä on mennyttä elämää ja ollut jo muutaman vuoden. Lapset maailmalla, kiitos suomalaisen koulun! Tackar!

    • Hih...

      Vielä voi yrittää pelastusta kutsumalla Helvelahden takaisin. Hänen johdollaan koulu voi hyvin ja kasvoi mukavan kokoiseksi.

    • Pacosin Raikka

      Nyt pitäisi kaikkien puhaltaa yhteen hiileen! Tässä tarvitaan nyt todellista talvisodan henkeä ja talkoo voimia! Ja sellaista täällä rannikolla piilevänä on! Äskettäinkin oli niin hienot hyväntekeväisyyskonsertit järjestetty että siinä heikompaa hirvittää!

      Nyt kaikki kynnelle kykenevät lippu korkealle ja Aurinkorannikon suomalainen koulu uuteen nousuun ja ystäviksi keskenänsä!

      • m-yöhäinen

        Yhteen hiileen puhaltamista olisi tarvittu jo kauan kauna sitten, nyt kakki on myöhäistä - kun rahat loppuu niin ne loppuu.


    • Centron kävijä

      Totta turiset Pacosin Raikka. Kannatetaan!!! :)

    • OAJ ei auta

      Miten käy opettajien palkkojen koulun konkurssissa nyt keväällä ? OAJ ei voi mitenkään auttaa koulun opettajia, osa tosin on virka- ja vuorotteluvapaalla eli työtä on kotimaassa, kun joutuvat palaamaan, mutta nyt täällä toimessaolevat vakituiset ovat ns. väliinputoajia, OAJ ei auta, liitonkorvauksille ei ole perustetta ja Suomen uskomattoman hieno palkkaturva ei ole käytettävissä. Kysyn vaan. Hyvä se on kovalla eläkkeellä olevan pj:n päteä ja pullistella, vailla huolta arkisesta toimeentulosta, ja kaikenlisäksi uskomattoman amatöörimaisesti hoidettu pesti kokonaisuudessaan häneltä.

      • Sairas

        Antti olet sairas. Lopeta jo.


      • aamukahvin juonut
        Sairas kirjoitti:

        Antti olet sairas. Lopeta jo.

        Mahdoitkohan arvata oikein? En tiedä, mutta muisteloja vuosien takaa sivulla 23 ihan omilla nimillä, lehdessä jonka päätoimittaja sattuu olemaan Antti. http://www.e-lehdet.com/fuengirola.fi/2012/12/fuengirola_1212.html

        Tuota oppilaiden lausuntoa voisi käyttää koulun myyntipuheena. Valitettavasti edessä on konkurssi, koska en jaksa uskoa nykyisen hallinnon neuvottelutaitoihin pankkien kanssa.
        Kiipijä lupasi auttaa omalla rahalla ilman korkoa. Tarkemmin en muista, mutta puheesta sai sen käsityksen, että pesetaa löytyy ja paljon ja nyt olisi aika lunastaa suuret puheet ja vipata sitä rahaa ilman korkoa tietenkin, kun niin komeasti revitteli.


    • Vahingoittaminen

      "Kantelussa F on mukana 17 koulussa työskentelevää henkilöä. Kantelijat eivät tunnistaneet kouluaan eivätkä sen ilmapiiriä ohjelmasta, jossa esittivät mielipiteitään mm. kahdeksan vuotta sitten erotettu koulun entinen opettaja ja pariskunta, joka on ollut koulun palkkalistoilla 2–3 vuotta. Lisäksi kannatusyhdistyksen hallituksesta eronnut jäsen esitti mielipiteitään, jotka eivät perustuneet tosiasioihin.

      Toimittajalla näytti kantelun mukaan olleen vahva kielteinen ennakkoasenne koulua kohtaan. Ohjelmassa esitettiin vain kielteisiä asioita, joita ei ollut perusteltu mitenkään, vaan ne pohjautuivat ainoastaan neljän haastateltavan mielipiteisiin. Ohjelmasta sai käsityksen, että mielipiteet ovat faktaa. Kuitenkin katsojien pitäisi pystyä erottamaan tosiasiat mielipiteistä ja sepitetyistä kertomuksista. Ohjelma ei myöskään ollut millään tavoin objektiivinen.

      Kantelijoiden käsityksen mukaan toimittajalla on velvollisuus tarkistaa haastateltujen mielipiteiden oikeellisuus. Tätä toimittaja ei ollut tehnyt. Kun puhuttiin esimerkiksi homeongelmasta, niin ei kerrottu, että sekä joululomalla että talvilomalla oli jo tehty onnistuneita korjauksia. Ohjelmassa heitettiin myös rahojen väärinkäytöstä mielipiteitä, jotka eivät perustuneet tosiasioihin. Tilit tarkastetaan joka vuosi, eikä niissä ole ollut huomauttamista.

      Kantelun mukaan toimittajan olisi tullut suhtautua tietolähteisiinsä kriittisesti erityisesti asioissa, joissa on ainakin kahdenlaisia käsityksiä. Toimittaja valitsi vain negatiivisia mielipiteitä, joita asioita tuntematon voisi pitää ainoana totuutena. Toisenlaisia mielipiteitä ei tuotu esiin lainkaan. Haastatelluilla olikin vain vahingoittamistarkoitus. Ohjelmassa ei kerrottu koulun valinnasta vuoden kouluksi, opettajien suuresta hakijamäärästä tai oppilaiden viihtymisestä.
      Kantelijat eivät ole pyytäneet virheen korjausta."

      • Tietoa tulossa

        "Tilit tarkistetaan joka vuosi, eikä niissä ole ollut huomauttamista". Jaahas. Itsekin taidatte tämän potaskan uskoa. Tietoa tulossa. Sanoinko jo? Tietoa tulossa. Todisteita vuosia jatkuneesta väärinkäytöksestä ainoalta taholta, jolla ei ole intressejä asiassa.


    • Kuppikunnista

      Sijoittajille on tullut viesti, että ellei taloudellista apua tule, niin koulu kupsahtaa nurin parin viikon sisällä. Siinä sitä hallituskin saa todella miettiä taloudellisia vastuitaan.

      Elokuussa vielä puheenjohtaja (laittomasti valittu) kertoi, että palkka nostetaan ja maksuja pienennetään. Taitaa olla kellossa eri ääni? Vai tuleeko sinipiika pelastamaan? Maksaisi nyt ensin Suomeen rangaistuksensa rahavaateet, joita riittää satoja tuhansia euroja.

    • trollille

      Kuppikunnista:lle. "Sijoittajille on tullut viesti,...." hahaaa, kyllä sinulla on jutut. En ole saanut mitään viestejä. Keksi parempi trolli.

      • Höpsistä

        Trollille, ehkäpä sinua ei lasketa potentiaaliseksi sijoittajaksi. Joihinkin tahoihin on oltu yhteydessä. Ja se on totta, että rahat loppuvat,. Ja silloin loppuu koulu! Todella ikävää lasten, työntekijöiden ja koko rannikon suomalaispoppoon puolesta.


      • nolo juttu
        Höpsistä kirjoitti:

        Trollille, ehkäpä sinua ei lasketa potentiaaliseksi sijoittajaksi. Joihinkin tahoihin on oltu yhteydessä. Ja se on totta, että rahat loppuvat,. Ja silloin loppuu koulu! Todella ikävää lasten, työntekijöiden ja koko rannikon suomalaispoppoon puolesta.

        Mene Antti jo nukkumaan. Lehdenkin sait painoon. Tuti tuti ny vaa.


    • enmäätiennymitään

      Ehkä jonkun kannattaisi kertoa kannatusyhdistyksen hallituksen nykyjäsenille mikä on heidän henkilökohtainen vastuunas juuri nyt. Eipä taida olla tietoa, no asia kirkastuu kyllä sitten hieman myöhemmin.

    • juu-u-juu
    • pitkä on jo jono
    • huh-huh!

      Juu, rahat ovat finito muutamassa viikossa. Joku kiertelee ja kerjäilee rahaa koululle. Kyllä on tyritty, kun ei ole osattu ryhtyä mihinkään taloudellisiin säästötoimiin, Huh-huh!

    • Uraa

      Liikkuu huhuja ,että itäsuomen pojat ovat kiinnostuneet koulusta. Nimi olisi varmaankin Venäläis Suomalainen koulu. Tuliskohan Putin avajaisiin?

    • Onneksi olkoon KW

      On varma tieto. Venäläiset ovat kiinnostuneet koulukiinteistöstä, mutta oman koulunsa käyttöön. Taitaa tulla lähtö.

      • Ihmettelijä

        En vieläkään tajua mitä tekemistä KWllä on sen kanssa, että edelliset hallitukset kähmivät rahat omiin taskuihin.


      • Muistellaan
        Ihmettelijä kirjoitti:

        En vieläkään tajua mitä tekemistä KWllä on sen kanssa, että edelliset hallitukset kähmivät rahat omiin taskuihin.

        Ole-lehti ja SE-lehti on kirjoittanut koulusta aina perin negatiivisesti ja kasannut sitä kohtaan aiheettomia epäluuloja. Esimerkki:

        Ole-lehti katsoi asiakseen nälviä koulusta ja opetuksen tasosta , kun lukiosta oli valmistunut ekat ylioppilaat 4 joskus vuonnna 2008 tai jotain ja koulu oli Suomen lukiovertailussa häntäpäässä.
        Opettajat julkaisivat vastineen ainakin espanja.orgissa ettei kouluja voi vertailla ihan 4 oppilaan tulosten perusteella, ne kun voivat vuosittain vaihdella aivan miten sattuu, tämän pitäsi jokaisen yksinkertaisimmankin tajuta, ja sitä paitsi useimmat näistä valmistuneista taisivat käydä osan lukiota ihan muualla.
        Seuraavana keväänä joku koulusta valmistunut sai peräti 7 laudaturia eli koko Suomen mitassa huipputuloksen, siitä Ole-lehti tai SE-lehti ei ymmärrettävästi uutisoinut mitään.


      • Seko muistisi
        Muistellaan kirjoitti:

        Ole-lehti ja SE-lehti on kirjoittanut koulusta aina perin negatiivisesti ja kasannut sitä kohtaan aiheettomia epäluuloja. Esimerkki:

        Ole-lehti katsoi asiakseen nälviä koulusta ja opetuksen tasosta , kun lukiosta oli valmistunut ekat ylioppilaat 4 joskus vuonnna 2008 tai jotain ja koulu oli Suomen lukiovertailussa häntäpäässä.
        Opettajat julkaisivat vastineen ainakin espanja.orgissa ettei kouluja voi vertailla ihan 4 oppilaan tulosten perusteella, ne kun voivat vuosittain vaihdella aivan miten sattuu, tämän pitäsi jokaisen yksinkertaisimmankin tajuta, ja sitä paitsi useimmat näistä valmistuneista taisivat käydä osan lukiota ihan muualla.
        Seuraavana keväänä joku koulusta valmistunut sai peräti 7 laudaturia eli koko Suomen mitassa huipputuloksen, siitä Ole-lehti tai SE-lehti ei ymmärrettävästi uutisoinut mitään.

        Ei muuten pidä paikkaansa kumpikaan väittämä. Olé referoi SEURA lehden uutisointia aiheesta ottamatta mitään kantaa asiaan. Ja kun koulun ranking nousi lehti uutisoi sen. Tarkista muistisi. Tai tietolähteesi. Olé ei ole ikinä kritisoinut opettajia, oppilaita tai opetusta. Koulun hallintoa kyllä. Ja ilmeisesti aiheellisesti. Ei jollain kymmenen vuoden takaisella ylioppilaiden keskiarvolla ole nykytilanteen ja -ongelmien kanssa mitään tekemistä. Asioita ei pidä sekoittaa toisiinsa.


      • Ihmettelijä2
        Ihmettelijä kirjoitti:

        En vieläkään tajua mitä tekemistä KWllä on sen kanssa, että edelliset hallitukset kähmivät rahat omiin taskuihin.

        Ihmettelijä, missä Katialla on muita todisteita kuin vilkas mielikuvitus? Kassasta ei tilintarkastusten ja OKM:n tarkastuksen mukaan puutu lanttiakaan. Lopeta typerät, juorutasoiset kirjoittelusi.


      • Muisti kunnossa
        Seko muistisi kirjoitti:

        Ei muuten pidä paikkaansa kumpikaan väittämä. Olé referoi SEURA lehden uutisointia aiheesta ottamatta mitään kantaa asiaan. Ja kun koulun ranking nousi lehti uutisoi sen. Tarkista muistisi. Tai tietolähteesi. Olé ei ole ikinä kritisoinut opettajia, oppilaita tai opetusta. Koulun hallintoa kyllä. Ja ilmeisesti aiheellisesti. Ei jollain kymmenen vuoden takaisella ylioppilaiden keskiarvolla ole nykytilanteen ja -ongelmien kanssa mitään tekemistä. Asioita ei pidä sekoittaa toisiinsa.

        Edelleen koulu pärjää hyvin yo-kokeissa. Liikutaan sadan kieppeillä, kun lukioita on vajaa 400. Mitä Olén kirjoitteluun tulee, niin kyllähän se on tarkoitushakuista ollut jo 90-luvulta lähtien. Ihan höpönpöppöä.


      • ihmettelijä3
        Ihmettelijä2 kirjoitti:

        Ihmettelijä, missä Katialla on muita todisteita kuin vilkas mielikuvitus? Kassasta ei tilintarkastusten ja OKM:n tarkastuksen mukaan puutu lanttiakaan. Lopeta typerät, juorutasoiset kirjoittelusi.

        Mikä koulun tilanne on? Kun pankista ei lehden mukaan lainaa tule, niin onko joku yksityinen lainoittaja kiikarissa? Jotain varmaan on tehtävä, koska muutoin loppuu likviditeetti.

        Uusi halliinto mainosti avoimuutta ja läpinäkyvyyttä, mutta eipä se juuri hiiskahdakaan. Asioita sumplitaan ja vaietaan ...


      • tyhmä
        Seko muistisi kirjoitti:

        Ei muuten pidä paikkaansa kumpikaan väittämä. Olé referoi SEURA lehden uutisointia aiheesta ottamatta mitään kantaa asiaan. Ja kun koulun ranking nousi lehti uutisoi sen. Tarkista muistisi. Tai tietolähteesi. Olé ei ole ikinä kritisoinut opettajia, oppilaita tai opetusta. Koulun hallintoa kyllä. Ja ilmeisesti aiheellisesti. Ei jollain kymmenen vuoden takaisella ylioppilaiden keskiarvolla ole nykytilanteen ja -ongelmien kanssa mitään tekemistä. Asioita ei pidä sekoittaa toisiinsa.

        No miksi katiija ne opettajat sitten sen vastineeen julkaisivat?


      • Puppua3
        Seko muistisi kirjoitti:

        Ei muuten pidä paikkaansa kumpikaan väittämä. Olé referoi SEURA lehden uutisointia aiheesta ottamatta mitään kantaa asiaan. Ja kun koulun ranking nousi lehti uutisoi sen. Tarkista muistisi. Tai tietolähteesi. Olé ei ole ikinä kritisoinut opettajia, oppilaita tai opetusta. Koulun hallintoa kyllä. Ja ilmeisesti aiheellisesti. Ei jollain kymmenen vuoden takaisella ylioppilaiden keskiarvolla ole nykytilanteen ja -ongelmien kanssa mitään tekemistä. Asioita ei pidä sekoittaa toisiinsa.

        Voi,voi, ole on kirjoittanut joaiemmin koulusta melkoista puppua. V. 2004-2005 mitään oikaisuja ei päätoimittaja suostunut julkaisemaan, vaikka hän kiistatta kirjoitti muunneltua totuutta. Ja sama linja on jatkunut viime syksyyn asti. Kun ihan Journalistikin kiinnitti asiaan huomiota, niin jotainhan se kertoo lehdestä.


      • halloooooo
        tyhmä kirjoitti:

        No miksi katiija ne opettajat sitten sen vastineeen julkaisivat?

        Jos vastineeseen olisi ollut aihetta, niin opettajat olisivat varmasti toimittaneet sen asianmukaisesti lehteen. Kuka tahansa sisälukutaidon omaava näki, että jutussa referoitiin toisen lehden artikkelia. Seura otsikoi sen aika raflaavasti. Aurinkokoulun floppi.


      • Emilio
        Puppua3 kirjoitti:

        Voi,voi, ole on kirjoittanut joaiemmin koulusta melkoista puppua. V. 2004-2005 mitään oikaisuja ei päätoimittaja suostunut julkaisemaan, vaikka hän kiistatta kirjoitti muunneltua totuutta. Ja sama linja on jatkunut viime syksyyn asti. Kun ihan Journalistikin kiinnitti asiaan huomiota, niin jotainhan se kertoo lehdestä.

        Jos lehti tosiaan olisi kirjoittanut muunneltua totuutta, asia olisi pitänyt oikaista tuomioistuimessa. Näin ilmeisesti ei kuitenkaan ole tehty. Ehkä siksi, että aihetta kanteeseen ei sittenkään löytynyt. Tai näin koulun asianajaja itse sanoi. Uskon hänen hyvin tienneen, ettei sille tielle kannattaisi lähteä…


      • muistellaan vaan
        Muisti kunnossa kirjoitti:

        Edelleen koulu pärjää hyvin yo-kokeissa. Liikutaan sadan kieppeillä, kun lukioita on vajaa 400. Mitä Olén kirjoitteluun tulee, niin kyllähän se on tarkoitushakuista ollut jo 90-luvulta lähtien. Ihan höpönpöppöä.

        Muistellaan vaan.

        Salmén.
        Langren.
        Helvelahti.
        Pekkarinen.

        Siinä vasta miehet koulun takana. Ryhdikkäimmät naiset, kuten Sirpa Jokinen ja Mili Leberl, poistuivat huomatessaan likaisen pelin. Ai niin ylläpito, tämä on dokumentoitua tietoa. Ei siis kannata turhaan poistaa. MOT jo kertoi asian. Kertoi myös yhden listalla olevan jääviyskysymyksistä sekä laskutuksista, toisen kulukorvauksista ja lentelystä Suomen ja Espanjan välillä koulun piikkiin. Ja jätti paljon kertomatta. Mutta ne asiat tulevat kyllä julkisuuteen vielä.


      • K. Umipää
        muistellaan vaan kirjoitti:

        Muistellaan vaan.

        Salmén.
        Langren.
        Helvelahti.
        Pekkarinen.

        Siinä vasta miehet koulun takana. Ryhdikkäimmät naiset, kuten Sirpa Jokinen ja Mili Leberl, poistuivat huomatessaan likaisen pelin. Ai niin ylläpito, tämä on dokumentoitua tietoa. Ei siis kannata turhaan poistaa. MOT jo kertoi asian. Kertoi myös yhden listalla olevan jääviyskysymyksistä sekä laskutuksista, toisen kulukorvauksista ja lentelystä Suomen ja Espanjan välillä koulun piikkiin. Ja jätti paljon kertomatta. Mutta ne asiat tulevat kyllä julkisuuteen vielä.

        Jokisen Leberlin ja SEn taustavoimien aikaansaama MOt oli trosiaan aurinkorannikoolaisten ETU vai oliko


      • Nähty on
        halloooooo kirjoitti:

        Jos vastineeseen olisi ollut aihetta, niin opettajat olisivat varmasti toimittaneet sen asianmukaisesti lehteen. Kuka tahansa sisälukutaidon omaava näki, että jutussa referoitiin toisen lehden artikkelia. Seura otsikoi sen aika raflaavasti. Aurinkokoulun floppi.

        Kyllä tämä Ole-lehden tarkoitushaluinen "uusiointi" suututti jälleen melkoisesti koulun opettajia ja oppilaita. Vastine kyllä näkyi Espanja.org sivustolla (saattaa näkyä vieläkin) Olessä sitä ei julkaistu tietenkään.
        Floppijuttu oli kuulemma myös vinkattu seuraan aurinkorannikolta ja sitten ikään kuin lainailtu sieltä.


      • Totuuden muuntelua
        muistellaan vaan kirjoitti:

        Muistellaan vaan.

        Salmén.
        Langren.
        Helvelahti.
        Pekkarinen.

        Siinä vasta miehet koulun takana. Ryhdikkäimmät naiset, kuten Sirpa Jokinen ja Mili Leberl, poistuivat huomatessaan likaisen pelin. Ai niin ylläpito, tämä on dokumentoitua tietoa. Ei siis kannata turhaan poistaa. MOT jo kertoi asian. Kertoi myös yhden listalla olevan jääviyskysymyksistä sekä laskutuksista, toisen kulukorvauksista ja lentelystä Suomen ja Espanjan välillä koulun piikkiin. Ja jätti paljon kertomatta. Mutta ne asiat tulevat kyllä julkisuuteen vielä.

        Ryhdikkään naiset Leberl ja Jokinen, anna mun nauraa kunnolla. Hehän sotkua ovat levittäneet ja perättömästi. Ja mikä on lopputulos: koulu on kaatumassa. Eipä kumpaakaan näy enää paistattelemassa julkisilla paikoilla.


      • Ihmettelen minäkin
        Ihmettelijä kirjoitti:

        En vieläkään tajua mitä tekemistä KWllä on sen kanssa, että edelliset hallitukset kähmivät rahat omiin taskuihin.

        Ei mitään. Paitsi että hän on vuosia hakenut totuutta ja yrittänyt estää rosvoja rosvoamasta. Tehnyt todellisen miehen työn. Sillä aikaa, kun itseään miehiksi tituleeraavat elivät herroiksi koulun rahoilla. Nyt on totuuden paikka.


    • Koulutilat?

      Alkuperäinen viesti, että koulu on myynnissä. Onko ostajia tiedossa? Joku sellainen, joka antaa koulun jatkaa toimintaansa, por favor!

      • Russian vodka

        Venäläinen taho kiinnostunut, ja omaan opetuskäyttöön. Myykää vain. Rannikolle tulee uusi opetusluvan haltija, ja mitenkä käy nyt maksettujen varausmaksujen kanssa ?


    • Mainos1

      Jopas, jopas. Fuengirola.fi -lehdessä oli ilmoitus koulun myynnistä. Aika pelkistetty ja suorastaan huomaamaton ilmoitus.

      • 9+16

        missä kohtaa se ilmoitus on, en läppärillä löydä.


      • Myynnissä on
        9+16 kirjoitti:

        missä kohtaa se ilmoitus on, en läppärillä löydä.

        S. 9.


    • utelias1

      Kertokaahan kenellä on uusi opetuslupa

    • Pelastajat?

      Nyt koulun kaatajat kantamaan vastuuta, siis Himalajan kiipeilijä, mili, laine ja kumppanit. Koulu kaatuu pian. Eikö kiipeilijä luvannut, että koulu jatkaa tavalla tai toiselle toimintaansa. Vauhtia!

    • tietäjä

      On ihan turaa kuvittelua että uusi aloittaisi.
      ja jos aloittaa niin vasta syksyllä 2015

    • Sääli

      Miten opettaja parat elävät, maksavat vuokransa jne. Mikä takuu että saavat palkkansa syksyllä? Mistä kassasta se otetaan. Kertokaa nyt siitä uudesta koulusta jotta voimme tehdä ratkaisuja tulevaisuutta nähden. Onko Helvelahti perustamassa uutta koulua?

    • huh huh

      Mistä rahat tulisivat syksyllä-? Oppilaita kumminkin vähenee ja miksi koulussa ylipäätään noin paljon henkilökuntaa. Kuka maksaa sotumaksut yms yms.....

    • turistituristi

      JOs hallitus sitoutuu siihen että maksamaton palkkaosuus maksetaan syksyllä niin toki silloin rahat kaivetaan hallituyksen jäsenten omista kukkaroista jos koulun pesä ei pysty makasmaan. SE on ihan selvää tässä tilanteessa.

    • Talous kuntoon

      Jos koulu haluaa jatkaa toimintaansa, niin pakkoja on väkisin leikattava. Olisi jo pitänyt tehdä aiemmin, kun hallitus tuli remmin edellisen hallituksen rakennusvelkojen takia.

    • HUOLI1

      Hallituksen pitäisi oikeasti keskittyä nyt talouden kuntoon saantiin, eikä muiden haukkumiseen. Se ei nyt paranna tilannetta.

    • loppuslut

      Tämä hallitus ei taloutta kuntoon saa eikä mikään muukaan enää.
      Se aikaikkuna meni ohi jo kauan sitten, luultavasti viime keväänä.
      Se on loppu pian tämän koulun taru.

    • fii2

      Tämä hallitus ei ole tätä soppaa keittänyt, vaan edelliset. Heidän kylvöä tässä nyt niitetään.

    • kaisa3

      Ja tarkastuskertomuskin on sitten viimein vihdoin valmistunut. Huomenna saamme lukea siitä lisää paikallislehdestä.

      • näin oli

        Ei näyttänyt olevan mitään kovin ihmeellistä tarkastusraportissa.
        Jos opetusviranomaiset ovat antaneet samoilla "tilapäisyystulkinnoilla" rahaa kaikille Suomen ulkomaankouluille vuosikymmeniä (= vakiintunut käytäntö) niin takaisinsaanteihin ei mitään mahdollisuuksia, koska syy on ollut opetusviranomaisten puutteellisissa tai epäselvissä ohjeissa, jos mitään ohjeita on edes ollut.


      • RAHAT TAKAISIN
        näin oli kirjoitti:

        Ei näyttänyt olevan mitään kovin ihmeellistä tarkastusraportissa.
        Jos opetusviranomaiset ovat antaneet samoilla "tilapäisyystulkinnoilla" rahaa kaikille Suomen ulkomaankouluille vuosikymmeniä (= vakiintunut käytäntö) niin takaisinsaanteihin ei mitään mahdollisuuksia, koska syy on ollut opetusviranomaisten puutteellisissa tai epäselvissä ohjeissa, jos mitään ohjeita on edes ollut.

        Juu ei mitään ihmeellistä. Mitä nyt vähän veronmaksajien rahoja kadonnut parempiin taskuihin. Puutteellisia tositteita, liian suuria koulumaksuja, joopa joo. Ei mitään sen kummempaa.

        VASTUULLISET VASTUUSEEN JA RAHAT TAKAISIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


      • tollai
        RAHAT TAKAISIN kirjoitti:

        Juu ei mitään ihmeellistä. Mitä nyt vähän veronmaksajien rahoja kadonnut parempiin taskuihin. Puutteellisia tositteita, liian suuria koulumaksuja, joopa joo. Ei mitään sen kummempaa.

        VASTUULLISET VASTUUSEEN JA RAHAT TAKAISIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Opetushallitushan ne koulumaksut on määrännyt itse.
        Missähän on organisaatio jonka kuiteissa on kaikki merkinnät?


      • varkaat
        tollai kirjoitti:

        Opetushallitushan ne koulumaksut on määrännyt itse.
        Missähän on organisaatio jonka kuiteissa on kaikki merkinnät?

        Höpön löpö.
        Lue raportti, en jaksa väitellä. Ja organisaatiolla, joka nauttii julkisia varoja, on oltava joka ikinen euron sentti merkittynä.


      • Kuittaus
        tollai kirjoitti:

        Opetushallitushan ne koulumaksut on määrännyt itse.
        Missähän on organisaatio jonka kuiteissa on kaikki merkinnät?

        Espanja ja kunnon kuitit eivät nyt vaan kohtaa. Tuotteita hankitaan pikkukaupoista, joista ei kunnon kuitteja tosiaankaan saa. Samalla linjalla ovat kuittien suhteen muutkin yritykset ja yhdistykset. Muita ei vaan SE Opetusvirasto tarkasta!


      • Missä rahat, Salmén?
        Kuittaus kirjoitti:

        Espanja ja kunnon kuitit eivät nyt vaan kohtaa. Tuotteita hankitaan pikkukaupoista, joista ei kunnon kuitteja tosiaankaan saa. Samalla linjalla ovat kuittien suhteen muutkin yritykset ja yhdistykset. Muita ei vaan SE Opetusvirasto tarkasta!

        Juu niin varmaan. Ai pirskatti. Ei tainnutkaan mennä ihan noin. Katsotaanpas ihan sanantarkasti, mitä OKM asiasta tuumaa:

        "Tarkastuksessa tuli esiin merkittäviä matkakorvauksia, joiden välttämättömyydestä ei voitu varmistua."
        "Tositetarkastuksessa oli yleisesti todennettavissa tositteita, joista ei voinut löytää yhteyttä koulun toimintaan."
        "Puheenjohtaja oli laatinut matkakuluistaan tositteet, joiden liitteitä ei ollut lainkaan todennettavissa tai ne olivat merkittävän puutteelliset."

        Ja loppukaneetti, joka on murskaava:
        "Tarkastuksessa on tullut esille, että Aurinkorannikon suomalaisen koulun kannatusyhdistys ry:n/ Aurinkorannikon suomalaisen koulun osalta ei ole noudatettu koulutuksen järjestämiseen liittyviä koulutuksen järjestämislupia."

        Jos opetuslupa peruuntuu, se peruuntuu vain ja ainoastaan näistä syistä. Ja syylliset ovat hallituksen 2009-2011 jäsenet.


      • oleeeeeeeeeeeeeee
        RAHAT TAKAISIN kirjoitti:

        Juu ei mitään ihmeellistä. Mitä nyt vähän veronmaksajien rahoja kadonnut parempiin taskuihin. Puutteellisia tositteita, liian suuria koulumaksuja, joopa joo. Ei mitään sen kummempaa.

        VASTUULLISET VASTUUSEEN JA RAHAT TAKAISIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Ei kai ole-kustannus ja sen henkilöt mitään veroja suomeen maksa


    • Pacosin Raikka

      Toivottavasti menee mukkelismakkelis koko koulu!

      • Anushygienisti

        Menee SE! Harmiksi en nähnyt mainintaa, että seniorädvaisorin korvaukset olisivat perusteettomia eikä niitä tarvitsisi maksaa, mutta onpa sitten enemmän velkaa. Koulua ei pelasta itse pirukaan, kun piruntorjuntaasiantuntijakin on poissa!
        Mistä sen tarkastusraportin voi lukea? Linkki, kiitos!


      • siinä se

      • Häpeä!!!
        siinä se kirjoitti:

        http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/03/04/aurinkorannikon-suomalaisen-koulun-tarkastuskertomus

        Mielenkiintoista luettavaa. Ja digiarkistotkin ovat ihmeellisiä paikkoja. Löysin Antti Pekkarisen pääkirjoituksen lehdestä 13/2012. Siinä hän arvosteli kovin sanoin MOT-ohjelman Minna Knus-Galania. Tyylilleen ominaisesti tämä suurisuu sanoi muun muassa pelkkien palkkakulujen koulussa olevan 1,7 miljoonaa euroa vuodessa.

        Ei tarvinnut raporttia pitkälle lukea, että oikea palkkakulu löytyi. Hieman alle 700 000 euroa. Missä ovat puuttuvat 1,3 miljoonaa, jotta päästään niihin kahteen miljoonaan, jotka koulu oli saanut valtiolta? Pääkirjoitus löytyy täältä http://www.e-lehdet.com/fuengirola.fi/2012/13/fuengirola_1312.html sivulta 16.

        Antti Pekkarinen on julkisen anteeksipyynnön velkaa Minna Knus-Galanille, mutta myös Katia Westerdahlille, jota hän on lehdessään haukkunut ja rieputtanut vuositolkulla. Lehtensä hän voisi lopettaa kokonaan. Mitään uskottavuutta sillä ei enää ole. Tuollaisella lehdellä ei ole mitään virkaa. Jos Pekkarinen olisi poliitikko, häntä vaadittaisiin nyt viralta. Ai niin, onhan Sakari Pekkarinen Kokoomuksen kunniajäsen. Kunniaa vailla vaan.


    • ter1

      Kyllä kunnon facturat saa Espanjassakin. Kun ostaa näistä pikkukaupoista, niin eiväthän he anna, kun eivät itse ilmoita verotukseen. Parempi suosia kauppoja, joista saa facturat. Näin ei ruoki pimeetä taloutta.

    • valehtelijat

      Saahan factuuran kun vain pyytää, senhän me kaikki tiedämme, turha jolista kun on paskat housuissa ja ihan oikein....

    • ei vastuuvapautta

      Koulu tarkastetaan uudelleen tänä vuonna. Missään tapauksessa edelliselle hallitukselle ei saa antaa tili- ja vastuuvapautta. Myös edellisten tilikausien tilintarkastajat tulisi nostaa vastuuteen.

    • 9 mm burana

      Logovarkaan palautettava välittömästi palkkio takaisin koululle. Koulun varoja kavallettu ja siirretty Marokkoon ex.pj / autokauppiaan toimesta lähes satatuhatta euroa, miksi tähän ei ole puututtu? Marko Hietalan toiminta ja rahojen käyttö ollut myös vastuutonta, mutta MIKSI hänen toimintaansa ei ole kritisoitu? Autokauppiaan ja ex.pj kytkennöt helluntai.... on aiheuttanut useiden satojen tuhansien eurojen vajeen koulun kassaan. Kavalluksien ja väärinkäytöksien lähde on HÄN. Itse S. Pekkarinen on tumpelo ja "olosuhteiden" uhri, mutta pääpiru löytyy tästä Sakaria edeltäneestä autojobbarista.

    • Taloustietäjä

      Lukekaa ensin tuo tarkastuskertomus, ja kommentoikaa vasta sitten. Tuttuun tyyliinsä SE on taas repinyt mahtavat otsikot "lievästi" tavoitushakuisesti!

      http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/03/04/aurinkorannikon-suomalaisen-koulun-tarkastuskertomus

      Joka ei jaksa lukea juttua loppuun voi jättää koko asian kommentoimatta!

      Tarkastuksessa kiinnitetään jopa huomiota liialliseen ylijäämään! Ja me vanhemmat olemme maksaneet jopa ylimääräisiä maksuja opettajien bonusten takia.

      Olisi kiinnostavaa tietää tuon uudisrakennuksen budjetinylitys, mikä on todellinen syy koulun nykytilaan. Jos rakentaa 800 t€ rakennuksen 400 t€ budjetilla, niin ongelmia saattaa tulla! Rikkana rokassa on tietenkin uuden hallituksen kyvyttömyys ymmärtää tilannetta, ja toimia sen mukaisesti! Tosin onhan pj. itse itsensä valinnut! Varmaan tällä hetkellä iloinen ja ylpeä saavutuksistaan!

      • timo1

        Luin raportin. Aika karua kertomaa ihan alkeellisista kirjanpidollisista puutteista. Liikaa on peritty oppiasmaksuja ja kenenkäs taskuun ne on menneet ? Nykyinen hallitus ei ole ehtinyt vaikuttaa näihin puutteisiin muutoin, kuin siivoamalla jälkiä.

        Hienoa, että SE ja Olekustannus ovat jo yli 10 vuotta jaksaneet kiinnittää huomioita näihin väärinkäytöksiin.

        Rakennusprojekti on oma fiaskonsa. Uskomatonta tuo Landgreninkin rahastus. Olikohan samaan aikaan edes Espanjassa ?

        Miksiköhän kouluun on kiinnityksiä yli millin ? Eiköhän ne ole ns rakentamisen ja sen korjaamiseen menneitä rahoja. Odotan, koska tämä toinen aviisi tätä referoi. Jos tulee takaisinmaksettavaa, niin vaikeaa siitä on nykyistä hallitusta osoittaa. Mitäköhän on tapahtunut vuosina 2002 - 2009 ? Huh huh


      • Game over

        Landgren LOPETA JO. Game over. Get it?


    • missä rahat?

      Muistelen tässä taannoisia Antti Pekkarisen lehtiartikkeleja, joissa kerrottiin Salménin olevan NIIIIIN tärkeä asiantuntija koululle, että ilman häntä ei mistään tullut mitään. Siksi mies piti lennättää koulun varoilla Espanjaan säännöllisesti.

      Muistelen tässä taannoisia Antti Pekkarisen lehtiartikkeleja, joissa kerrottiin koulua hoidettavan NIIIIIIIN hyvin, ja haukuttiin kaikki epäilijät maan alimpaan rakoon. Sinne alimpaan rakoon kuuluu mies itse, hänen isänsä ja koko vuosien 2009-2011 hallitus. Samaan syssyyn kaikki heidän hännyselijänsä, Timo Sainio mukaan lukien. On siinä pappi!

      Ja kristallipalloni sanoo seuraavaa: perjantaina saamme lukea, että kaikki oli Landgrenin, Helvelahden ja Salménin vika. Landgrenille näytettiin ovea, Helvelahti erotettiin ja kaiken tämän teki pulmuisen puhdas Sakari Pekkarinen, jolle nyt pyydetään sosiaalineuvoksen titteliä meriiteistään. Koulun edun nimissä asioista ei puhuttu, mutta Sakari Pekkarinen laittoi stopin kaikille väärinkäytöksille heti puheenjohtajaksi tultuaan.

      Näin siis tullaan kirjoittamaan. Ja minä sanon: jos joku tiesi väärinkäytöksistä ja jätti ne ilmoittamatta, hän toimi luottamustoimen vastaisesti. Johon S.P. tulee itkemään, että teki sen lasten edun vuoksi. Ja bla bla bla.

      MISSÄ RAHAT????????? Eivät Antti menneetkään palkkoihin nuo 1,7 miljoonaa? Eikö tämän asian pitänyt olla julkista tietoa, kaikkien saatavilla, helposti selvitettävissä? Näinhän pääkirjoituksessasi polleasti kirjoitit vastineena Minna Knusin vastineeseen. Katsos kun sinun pitää suurisuuna olla aika äänessä ja saada aina viimeinen sana. Et kyennyt edes vastinetta julkaisemaan ilman omia kommenttejasi. Kertoo paljon. Yäk mikä tyyppi.

      • viisaat

        Koulu taisi kasvaa ihan liian isoksi hyväntahtoisten hallitusharrastelijoiden hoitamaksi.

        Toki rehtorilla on vastuu siitä että opetushallituksen ohjeita on noudatettu, mitä ne sitten kulloinkin ovat olleetkin. Tuskin hallitusjäsenet ovat niihin pystyneet perehtymään. Toki se hallitusjäsen joka pieleen menneestä remontista vastasi, kantaa siitä syyn ja se tuli koululle kalliiksi.

        Tämmöistä se on ison organisaation pyörittäminen ulkomailla.
        No kohta ei tarvitse enää pöyrittää.


      • Lasten rahat meni
        viisaat kirjoitti:

        Koulu taisi kasvaa ihan liian isoksi hyväntahtoisten hallitusharrastelijoiden hoitamaksi.

        Toki rehtorilla on vastuu siitä että opetushallituksen ohjeita on noudatettu, mitä ne sitten kulloinkin ovat olleetkin. Tuskin hallitusjäsenet ovat niihin pystyneet perehtymään. Toki se hallitusjäsen joka pieleen menneestä remontista vastasi, kantaa siitä syyn ja se tuli koululle kalliiksi.

        Tämmöistä se on ison organisaation pyörittäminen ulkomailla.
        No kohta ei tarvitse enää pöyrittää.

        Eipä ole Fuengirola.fi vielä kommentoinut tätä rannikon tärkeintä uutista yhtään mitenkään. Onkohan niin kiva kiire pakkaamaan...


      • Rahat tallella

        Kirjoituksessasi, "missä rahat?", oli kaikki väärin. Emme saaneet lukea mitään noista, mitä kristallipallosi sinulle kertoi.
        Raportista selvisi, että 2011 palkkoihin meni yli 1,5 miljoonaa, joten ihan varmasti 2013 palkkoihin on mennyt 1,7 miljoonaa, koska koulu kasvoi siinä(kin) välissä ripeästi.
        Kouluahan on hoidettu hyvin, vai oletko nähnyt opetusta moittivaa kirjoitusta missään?
        Remontissa sössittiin suomalaiseen tapaan laittamalla lattiapäällysteet liian tuoreen betonin päälle ja kun asia varmistui, niin se korjattiin välittömästi.


    • Autokaupassa petetty

      Mikä osuus koulun varoja on mennyt, käytetty tai menetetty helluntalaisten rippikoululeireihin parinkymmenen vuoden aikana? Rippikouluja järjestetty koulun tiloissa ja ylläpitäminä ilman korvausta tiloista tai täysylläpidosta. Leirejä järjestetty useita vuosittain kesäisin. Esim. 15 v, 2 ryhmää kesässä, ryhmän koko 30 ja ylläpito per kurssilainen n. 250,- leirin ajalta. Tekee n.225 000 e. TÄMÄ ON SUUNTAA ANTAVA, MUTTA AIKA LÄHELLÄ TOTUUTTA. ex. pj/autojobbari/helluntai hihhuli tietää tarkat luvut, kun on nämä osaltaa junaillut koulun piikkiin. Nämä ei näy missään tarkastusraporteissa, mutta kertonee ja valaisee tämän SKANDAALIN mittasuhteet ja mitä muuta on piilossa mm. MAROKKOON salakuljetettuja koulun varoja.

      • Autokaupassa petetty

        Marokkoon vietyjä varoja yli satatonnia.


      • Autokaupassa petetty
        Autokaupassa petetty kirjoitti:

        Marokkoon vietyjä varoja yli satatonnia.

        Helvelahdelle maksettu oppikirjoihin liittyviä tekijänoikeuskorvauksia Ruotsin oppiaineen aineistoista vuosikymmenten aikana useita kymmeniä tuhansia euroja. Oppiaineisto pääosin koulun kopiokoneilla ja koulun kustantamine painotuotteina tehtynä ja tuotettuna. Normaalin opettajan yhtenä työtehtävänä on normaali oppiaineensa opetusmateriaalin tuottaminen ja tekeminen ilman tekijänoikeus- tai oppimateriaalin hankintakustannuksia. Siis useita kymmeniä tuhansia euroja.


      • maksettu

        MUtta tossa raportissahan sanottiin että leireistä on maksettu!


    • oikeus esiin

      Hyvä kun asiat nostetaan esiin...

    • Pacosin Raikka

      Vaan minäpä se vaadin Antti Pekkarisen päätä vadille!

    • Mestaaja

      Tässä tulee todella monien päät vadille.

    • M.opo

      Tää on ihan Espanjan käytännön mukaista toimintaa, ehkä jopa liiankin hyvää ja täydellistä tänne.

    • Napppi

      Onko koulu vielä ensilukukaudella toiminnassa?

    • Geenihygienisti

      Raportissahan todettiin kaiken olevan kunnossa, paitsi tuo valtion sikamainen päätös muuttaa vakiintunutta käytäntöä jälkikäteen ja vaatia 750000€ valtionapuja takaisin opetuksesta joka on kuitenkin annettu suomalaisen passin omaavalle oppilaalle.
      Ei noin voi toimia.

      Muut havainnot olivat huomautuksia pikku summista, jotka olivat molemmin puolin kymppejä tai satanen, pari suuntaan tai toiseen koulun eduksi tai haitaksi.

      Kuitteja olisi saanut allekirjoittaa vähän huolellisemmin, mutta kaikissa kyse oli pikku summista.

      Sitä "suurta puhallusta" ei todellakaan tuosta raportista löydy.

      Kyse on nyt siitä, että haluaako valtio ottaa kontolleen koulun kaatamisen ja maksaa Suomeen palaavien opetuksen siellä ja vanhemmille työttömyyspäivärahaa ja asumistukea, jos töitä ei löydy?
      Maksaa meinaan varmasti huimasti enemmän kuin tuon 750000€. Meitä tulee täältä ainakin 500 ihmistä luukulle, jos koulu loppuu. Onhan siellä jo satojatuhansia mamuja kouluissa ja työttöminä ennestään, joten kai me siinä lisänä menemme helposti?

      Muistelinkin, että tuo 750000€ kuulosti jotenkin tutulta. Eikös tämä eräs suuna päänä ollut kiipijä ole sen verran velkaa valtiolle ja korkokulut päälle?

      • Virkarikolliset

        Kuulkaas nyt arvoisat lukijat;

        RAPORTTIA TULEE OSATA LUKEA JA MYÖS TULKITA OIKEIN

        - täällä kysytään henkilönimiä, niitä ei voida julkiseen raporttiin tuoda, tiedossa
        ne ovat

        - ensin tulee olla tuomio

        - tarkastus on vain kolmelta vuodelta ja painottuu rakentamisen epäselvyyksiin ja
        Helvelahden sekä Salmenin keikarimaiseen koulun varojen väärinkäyttöön ja
        huom. tämä aikana jonka jo tiedettiin tarkastettavan - kuinka röyhkeää kusetus
        olikaan aikaisemmin

        - aikaisempien vuosien ylijäämää ja sen katoamista ei ole vielä edes tutkittu,
        sen tekee sitten poliisin talousrikosyksikkö, yhdistys on suomalainen

        MUTTA JO NYT ON TULOS SE ETTÄ 750 000,- ON PERINNÄSSÄ ja TUON ON AIHEUTTANUT VAIN JA AINOASTAAN AIKAISEMPI HALLINTO - TIETOISESTI JA TAHALLISESTI

        eli edellinen hallinto Juha Helvelahden auliilla avustuksella on syyllistynyt jatkettuun virkarikokseen, Sakari Pekkarisen hallitus ja taustajoukot jotka ajavat vastuuvapautta edelleen ovat peittelemässä jatkettua virkarikosta ja valtionavun
        jatkettua törkeää väärinkäyttöä. Pekkarinen ja Oksa jatkoivat hyväveli suhmurointia vielä tarkastuksen kestäessäkin tehdessään sopimuksia ilman koko hallituksen hyväksyntää, maksoi Iberhakalle 350000 euron remontin valvonnasta yli 80 000,- se ei tule menemään läpi missään tuomioistuimessa, sen tajuaa jokainen muu paitsi herrat itse

        Nyt on enää turha lässyttää, ettei koulun hallinnossa ole mitään epäselvyyksiä,
        kuten Landgrenin lempilause tällä palstalla kuuluu.
        Epäselvyyksiä on muutaman linnareissun edestä ja se reissu ei kohdennu itsenäisyyspäivän aikaan eikä koulu maksa matkoja ykkösluokassa kuten aikaisemmin.

        Niin miten se Langrenin juttu MOT:ssa menikään:
        Hän toimi itse oman firmansa työntekijöiden valvojana koulun työmaalla - urakkaa ei oltu kilpailutettu - valvontatunteja tarkastaja löysi laskuista 232
        eli herra oli paikalla 5 ja puoli tuntia joka päivä - kun urakka kesti 44 päivää - paha vaan että valvoja oli kesäkuussa pari viikkoa Suomessa - mutta kaiketi etävalvonnan voi hoitaa sieltäkin käsin. Normaalisti valvoja laskuttaa työmaan valvontakäynnit. Mutta mikäpä muukaan koulun työmailla olisi ollut normaalia, palkatkin maksettiin tarkastusraportin mukaan käteisellä ilaman maksajan ja saajan kuittauksia. MOT haastattelussa joka on edelleen netissä, kyseinen valvoja oli unohtanut asian todellisen laidan, no sattuuhan sitä

        Mutta huomenna sitten taas luemme Fuengirola lehdestä kuinka kyseessä onkin Suomen valtion Opetus- ja Kulttuuriministeriön salaliitto ja koko raportti onkin tekaistu koulun kaatajien toimesta tilaustyönä ja painettu Marokon Helluntaiseurakunnan toimesta tai jotakin muuta p-kaa jota Antti aina suoltaa.

        Kun Pekkarinen senior aikanaan vastaa käräjäoikeudessa - Suomessa - virkarikosasiassa - onkin mukava kuulla mitä tuomari linjaa pojan osuudesta, yrityksistä vaikuttaa ja painostaa yleistä mielipidettä median kautta, tekaistuilla otsikoilla.

        Koulu ei ole tarkastuksen mukaan ollut yleishyödyllinen voittoa tavoittelematon yhdistys vaan voittoja on haettu tietoisesti ja jatketusti oppilaaksioton kautta vastoin kotikunta -velvoitetta ja voiton jaosta on sovittu etukäteen, kuten esim. opettajien kannustinpalkkioista, bonuksista, ilmaisista matkoista Suomeen jne. Ne raportti listaa.

        Muu ylijäämä on kätevästi käytetty remontteihin joissa toistuvasti on toteuttajana
        lähipiiri tai jopa hallituksen oma rahastonhoitaja, Landgren.
        Vieläkö jollekulle on epäselvää miten veronmaksajien rahoja on pumpattu ulos
        koulusta? Tuskin.

        Raportti on vasta alkusoitto todelliselle puhdistukselle ja seurauksena tulee olemaan mitä todennäköisimmin muutaman vuoden tauko koulunpidolle rannikolla.

        Ja nyt voitte unohtaa ns. opposition syyttelyn koulun kaatamisesta, edellinen hallinto ja Helvelahti sen suvereenisti hoiti. Katsokaa päivänmääriä itse.
        On ollut niin kätevää syytellä milloin ketäkin ja mustamaalata vastustajat ja liian rehelliset lehden sivuilla.

        Ai yksi juttu vielä; keiden luulet olleen todistamassa Juha Helvelehden työsopimuksen
        purusta käydyssä oikeuden istunnossa, minäpä kerron,
        Arto Ryynänen, Helvelahden kaveri ja aikaisempi hallituksen jäsen, kirjoitti mainion sonta jutun lehteensä aiheesta.
        Raija Sandqvist, hallituksen jäsen joka kuittasi Landgrenin laskut kun Mili Leberl oli siitä yksioikoisesti kieltäytynyt.
        Timo Landgren in person, of cause.
        Heikki Pulkkinen, omassa persoonassaan – ajaa koulua edelleen Räsäsen säätiöksi ja Helvelahtea rehtoriksi.

        Eipä ole vaikea päätellä miksi.

        http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/03/04/aurinkorannikon-koululta-karhutaan-750000-euroa-0

        http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/03/04/aurinkorannikon-suomalaisen-koulun-tarkastuskertomus


    • Watson vaan

      Yllä luettavissa Fuengirola.fi-lehden kanta tarkastusraporttiin. Ihan ei käy yksiin OKM:n johtopäätösten kanssa, mutta sokeroikaa ihan rauhassa. Totuus on, että sieltä on puhallettu rahaa vuosikaudet. Tämä Landgrenin tekemä remontti on vain yksi monista. Ja Marokko-yhteys on tosiasia. Sen laajuus on vielä selvityksen alla. Kyllä, Salmen, sinulla on aihetta hikoiluun.

    • Logon olet kopsannut

      Yksi koulun "hämäräveikoista" on laittanut talonsa myyntiin sekä koettaa vuokrata sitä. Logovarkaan hame tutisee ja kylmät väreet liikkuvat pitkin paksuja pohkeita, mutta minkäs teet. Tuomio tulee.

      https://www.airbnb.com/rooms/2195884?locale=en

      Maksa kavalletut tai siihen verrattavissa olevin keinoin puljaamasi varat takaisin kannatusyhdistyksellä. Tuomiota se ei estä, mutta voi lieventää yleistäsuhteutumista. Joudat kylläkin pois rannikolta autojobbarin tavoin.

      • Ainoastaanko Hän.

        Ei maksa, väittää logon olevan hänen oma inspiraatio vuosien takaa, ennen koulun logon suunnittelua. Oli jotenkin noussut "alitajunnasta" ja syntyi ahaa elämys, että tässä se on. Ei ole ennen oman logon valintaa koulun logoksi, missään tavannut tai nähnyt toisen koulun logoa, tai edes kuullut kenenkään kertovan logoissa olevan edes jotain samankaltaisuutta. Pitää asiaa yksipuolisesti erään henkilön, jolla on läheiset välit päätoimittajaan, häneen kohdistuvana mustamaalausajojahtina. Ei tunne omassa tunnossaa tehneensä mitään väärää ja näin olle myös palkkiot on hyvällä omallatunnolla katsottavissa ansaituiksi. Talon myynti ei liity mitenkään tähän koulun varojen väärinkäytösepäilyihin tai siihen, että varoja voitaisiin joutua takaisin maksamaan ja siiheliittyvään omaisuuden ulosmittaukseen.


    • Autokaupassa petetty

      Herää kysymys, että rahoittiko ex.pj autojobbari Salmen autokauppiaan touhujaan myös koulusta puljaamillaan varoilla. Ja onko autokaupoissaa pettyneet mitenkään enään löydettävissä, kommentoikaa jotka ovat kokeneet autokaupoilla tulleensa huijatuksi hänen toimesta. Minun kaaliini ei mahdu, että koijari on koulun puheenjohtaja, autojobbari, saarnamies, lastenkanssa läheisesti tekemisissä (sielunhoitaja/rippikoulun järjestäjä) ja mitä kaikkea muuta hämärän rajamaille luettavaa touhua. Hyvä olisi saada otos haastattelututkimuksena, kohteena riparilla käyneet nuoret tytöt / pojat ja kysymysasettelu kokonaisvaltaisesti liittyy ..... toisaalta voihan se olla, että vastaajia ei löytyisi pelon, häpeän, itsesyytöksien, itsetuhon, aivopesun tai jonkin muun vastaajan kokeman itseensä kohdistuvan sisäisen tai ulkoisen paineen johdosta.

    • yrittäjä, SI

      Hieman nolo ja naurettava tilanne, kun järjestetään suurella kohulla keräyskonsertti Aurinkorannikon koulun kerhotoiminnan jatkumisen turvaamiseksi kevään 2014 osalta, ja keräyksen tuotto on samassa luokassa, mikä koulun logon kopioinnista oli suunnittelijan saama palkkio oli.

      Keskustelua seuratessa on väkisin noussut ajatus, että olisi nöyrästi palauttanut palkkion, eikä yrittäisi ketkuilla tässä tilanteessa. On todennäköistä, että Hän joutuu palauttamaan sen kuitenkin, viimeistään kun hän tai osa Heistä saa kouluun liittyvistä väärinkäytöksistä tuomion ja menettävät maineensa

      Järjestetty konsertti kokonaisuudessaan oli hyvä ja onnistunut, mutta mittasuhde taloudellisesti oli Raijan saaman korvauksen kanssa lähes sama.

      Hänen töitään arvioidessa, ei voi muuhun päätyäkään kuin ainut menestyksen tae on plagiointi.

      • en tiedä en muista

        Kuinka paljon oli palkkio logon suunnittelusta (tai plagioimisesta, kuinka sen nyt haluaa katsoa)?


    • Attendis

      Logon plagio on tosiasia. Ei siinä taideinspiraatioselitykset auta. Ainoastaan patentointi tai julkistaminen ennen muita antaa sinulle tekijänoikeudet. Mikäli Attendis julkaisi logonsa ennen sinua, ei riitä selitykseksi, että sinun logosi oli kutkutus masussasi tai ajatus päässäsi jo niitä ennen.

    • lakupetteri1
      • Viisi "juristia"

        Ainahan voi keksiä jotain valitettavaa ja vaatia korvauksia.

        Tässäkin tapauksessa viisi juristia ovat varmasti alkaneet laatia jo ensinmäisenä iltana haastetta käräjille, mutta ilmeisesti aihetta ei löytynytkään, niin kirjoitettiin sitten hävytön juttu blogiin.

        Juristin moraalilla, eivät tietenkään maininneet omia nimiään jutussa. Hieman haisee koko blogikirjoitus.


    • Torren Tomi

      Hänellä lyhyt ehdollinen tuomio, -90 luvun lopulta. Oli pieni juttukin Alibissa samoihin aikoihin. Numeroa en muista, mutta samaan aikaan tuomion tulemisen jälkeen. Jos jollakin on lahdet tai pääsee lehtiin käsiksi, löytänee sen artikkelin nopsaan.

    • akkuna

      Tieto hallituksen sisältä. Opettajien palkat jää huhtikuulta maksamatta. Maksavat toukokuun yhteydessä huhtikuun ja toukokuun. Hallinnon palkkoihin ei kosketa. Koululle ei ole ilmaantunut varteenotettavaa ostajakandidaattia niillä ehdoilla, mikä mahdollistaisi koulutyön jatkumisen nykymuodossaan. Yksi hallituksen jäsen on ilmoittanut halustaan erota jäsenyydestä, mutta harkitsee asiaa vielä. Helvelahden erottamisesta kevällä 2013, aiheuttaa nykyhallituksen toimesta vahingonkorvausvaateen aikaisempaa hallitusta kohtaan. Perusteena koululle aiheutettu vahinko laittomassa irtisanomisessa. Että tämänkaltaisia asioita koulun ympärillä.

      • jouruillaan

        Eikös nämä ole salassapitovelvollisuuden piiriin kuuluvia ásioita.
        myös juorurannikolla.


      • Salassapito ??
        jouruillaan kirjoitti:

        Eikös nämä ole salassapitovelvollisuuden piiriin kuuluvia ásioita.
        myös juorurannikolla.

        juoruillaan -nimimerkille. Ainut salaisuus rannikolla on ketä kukin panee..... ja senkin tietää puolentunnin päästä Kukon kaikki asiakkaat. Salassapitovelvollisuus ei koske rannikolla ex.hallituksen jäseniä tai hellusrk..laisia tai autokauppiaita. Ja tosiasiassa täälläkin parin jälkeen kielenkannat irtoaa, varsinkin toiselle samanlaiselle.


    • sarita4

      Mitä tarkoittaa "ei mahdollistaisi koulutyön jatkumista nykyisessä muodossaan"?

      Nim merk ensi lukuvuodeksi varausmaksun x 2 maksanut....

    • tuli sanottua

      Antti Pekkarisen asema horjuu nyt lopullisesti.

      Paavo Tanskanen kirjoittaa fuengirola-lehden lukijaosastolla, että alkuperäisessä tarkastusraportissa ei puhuttu mitään oppilaaksiotosta, vaan asia tuli esiin kantelujen perusteella viime syksynä. Tanskanen "kiittää" ilmiantajaa kirjeessään.

      Siteeraan nyt Antti Pekkarista, joka lehdessä 10 - 2012 kirjoittaa koulun tarkastuksesta seuraavasti: " Yksi tulkinnallinen erimielisyys koulun rahoitukseen liittyy. Koulu saa Suomen valtiolta tukea jokaiselle oppilaalle, joka on kirjautunut sisään aina kuluvan vuoden syyskuun 20. päivään mennessä. Tämä valtionosuus kuuluu lain kirjaimen mukaan sellaisille oppilaille, joiden kotikunta on Suomessa, eli he oleskelevat ulkomailla väliaikaisesti. On mahdollista, että heistä maksettu valtion osuus peritään takaisin koululta."

      Joko Paavo Tanskanen ei tiedä, mistä puhuu tai Antti Pekkarinen on unohtanut tosiasiat. Muut mediat eivät kait asiaa maininneet?

      • Tuli spämmättyä

        Kuka älykääpiö on keksinyt nostaa samalla sonnalla kaikki vanhat aloitukset? Miten tällainen verbaaliripuli liittyy makailuun?


    • Anonyymi

      Mikä on koulun tilanne?

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3527
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      157
      2143
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1845
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1756
    5. 80
      1175
    6. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      320
      1136
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      132
      1031
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      949
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      73
      919
    Aihe