Ahvenanmaa/ Perch in March

Haparanda+

Ahvenanmaa vois itsenäistyä Suomesta Ruotsin kielensä kanssa, ja alkaa elää omilla verotuloillaan, eikä kärkkyä avustuksia Suomen valtiolta.

Tai liittykää tänne Ruotsiin. Mutta ai niin, meillä Ruotsissa on laki, että jos jotain kieltä puhuvia kunnassa yli 5% on kunta silloin kaksikielinen. Maarianhaminassa 5,3% Suomenkielisiä. Ruotsiin liittymällä joutuisitte laittaan kaikki kyltit Suomeksi, sekä tietty palvelut Suomeksi, jne..

Mut en ymmärrä miksi haluatte roikkua Suomessa kiinni? Itse asun Ruotsissa Haaparannalla, ja kunnassa kaksikieliset kyltit, Ruotsi/Suomi. Eli palvelu pelaa. Esim Haaparannan Ikea: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:HPIM1023.JPG

Mut onnex Ahvenanmaan ainut nähtävyys on, että laiva meni jo..heh.. en kyllä ikinä poikkee vahingossakaan tuohon takapajulaan. Google maps kuvissa näky, et 30zon kyltit jokapuolella Maarianhaminan nähtävyys...hehhhheeeee :D

10

132

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Valitse itte

   Sinä ei tiedä mikä on Åland?

  • Syrjintä on rumaa

   Minäpä tiedän Åland on oikeasti rasistien ja röyhkeilijöitten paratiisi.

   Ihmisten erottelu ja syrjintä on erittäin halveksittavaa ja sitä harva pitää hyvänä
   toimintana. Åland voi korjata politiikkaansa ja alkaa sovelta tasavertaisuutta
   ihmisten kohtelemisessa.

  • ilkka.
  • ilkka.
  • Julius oli petturina

   Totuus on karua mutta Ålandilaiset haluavat ettei suomalaiset matkustaisi enää heidän pyhille rannoilleen eli sama on sävel mitä oli silloin kun evakoita piti asuttaa.

   Maarianhaminassa on harvinainen nähtävyys siellä puistonpäässä hallitustalon kupeessa siellä nimittäin on kerjäläistä esittävä patsas joka on käsiojossa hinkumassa avustuksia emämaasta mikä on Suomi.

   Tuo patsas esittää Ålandilaisten suurmiestä Julius Sumblommia joka yritti henkipihisten liittää Ålandi ruotsiin mutta joutuikin siitä linnaan mutta hänet armahdettiin tuosta maanpetturuudesta ja nyt hän on siellä kuin patsaana esittämässä kerjäläistä.

   Tietysti tuo sopii hyvin hyljeksytylle maanpetturille eikä hänelle sen parempaa kunnioitusta voisi edes ajatellakkaan kuin tuo koirien kusetuspatsaana oleminen siellä ruotsalaisten paratiisissaan.

  • Ålandiko itsenäisenä

   "Ahvenanmaa vois itsenäistyä Suomesta Ruotsin kielensä kanssa, ja alkaa elää omilla verotuloillaan, eikä kärkkyä avustuksia Suomen valtiolta."

   Epäilen pahasti että tuo itsenäisenä oleminen ei onnistuisi koska yksikielisyys romuttuisi ja muille vähemmistöille pitäisi antaa kielioikeuksia ?

   Myös talous ei kestäisi yletöntä muuttovirtausta saarelle koska sitä ei voisi enää estää omintakeisilla syrjintä argumenteilla mitä nykyisin on kohdistuen lähinnä suomenkielisiin muuttajiin. Tietysti Ålandi valitsee kaikki sinne pyrkivät pakolaiset ja muut muuttajat paitsi ruotsalaiset joita he oikeastaan suosivat erityisillä palkkioilla jotka Suomi kustantaa.

  • Ålandi on kaunista

   Missä on nimimerkki "Juntti" sitä pitää jo ihmetellä sillä hän vastailee ahkerasti Ålandilaisten asioista? Miettiikö hän harakanaivoillaan ehkä vastauksia kun aivosolukko on hapantunut liiasta kiihkoruotsalaisuudesta tai onko hän syönyt hapansilakkaa joka on siirtynyt hänellä sinne pähkinään?

   • lobo

    Tässä ollaan seurailtu ton ålandivihaaja pekkasiitoin-tyypin kirjottelua. Jos sillä väittäis olevan harakanaivot,niin se olis harakan pilkkaamista


   • Ålandi on rasistinen
    lobo kirjoitti:

    Tässä ollaan seurailtu ton ålandivihaaja pekkasiitoin-tyypin kirjottelua. Jos sillä väittäis olevan harakanaivot,niin se olis harakan pilkkaamista

    OIkeinko siellä rasistienpesässä luokitellaan vihaajiksi kaikki ne jotka mainitsevat, että Ahvenanmaalla syrjitään suomenkielisiä? Mitä tuommoinen siitoin tekeen siinä asiassa ettei hyväksytä syrjintää eikä se ole ihmisarvoista kun se tapahtuu röyhkeästi omiin kansalaisiimme? Olisikin parempi että te alkaisitte seurailemaan omianne siellä rasistienpesässä.


  • lobo

   Googleta Pekka Siitoin, on sielunveljesi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   80
   3168
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   114
   1623
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   1080
  4. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   100
   965
  5. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   60
   850
  6. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   99
   842
  7. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   208
   716
  8. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   13
   692
  9. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   62
   692
  10. 187
   673
  Aihe