Ahvenanmaa/ Perch in March

Haparanda+

Ahvenanmaa vois itsenäistyä Suomesta Ruotsin kielensä kanssa, ja alkaa elää omilla verotuloillaan, eikä kärkkyä avustuksia Suomen valtiolta.

Tai liittykää tänne Ruotsiin. Mutta ai niin, meillä Ruotsissa on laki, että jos jotain kieltä puhuvia kunnassa yli 5% on kunta silloin kaksikielinen. Maarianhaminassa 5,3% Suomenkielisiä. Ruotsiin liittymällä joutuisitte laittaan kaikki kyltit Suomeksi, sekä tietty palvelut Suomeksi, jne..

Mut en ymmärrä miksi haluatte roikkua Suomessa kiinni? Itse asun Ruotsissa Haaparannalla, ja kunnassa kaksikieliset kyltit, Ruotsi/Suomi. Eli palvelu pelaa. Esim Haaparannan Ikea: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:HPIM1023.JPG

Mut onnex Ahvenanmaan ainut nähtävyys on, että laiva meni jo..heh.. en kyllä ikinä poikkee vahingossakaan tuohon takapajulaan. Google maps kuvissa näky, et 30zon kyltit jokapuolella Maarianhaminan nähtävyys...hehhhheeeee :D

10

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valitse itte

      Sinä ei tiedä mikä on Åland?

    • Syrjintä on rumaa

      Minäpä tiedän Åland on oikeasti rasistien ja röyhkeilijöitten paratiisi.

      Ihmisten erottelu ja syrjintä on erittäin halveksittavaa ja sitä harva pitää hyvänä
      toimintana. Åland voi korjata politiikkaansa ja alkaa sovelta tasavertaisuutta
      ihmisten kohtelemisessa.

    • ilkka.
    • ilkka.
    • Julius oli petturina

      Totuus on karua mutta Ålandilaiset haluavat ettei suomalaiset matkustaisi enää heidän pyhille rannoilleen eli sama on sävel mitä oli silloin kun evakoita piti asuttaa.

      Maarianhaminassa on harvinainen nähtävyys siellä puistonpäässä hallitustalon kupeessa siellä nimittäin on kerjäläistä esittävä patsas joka on käsiojossa hinkumassa avustuksia emämaasta mikä on Suomi.

      Tuo patsas esittää Ålandilaisten suurmiestä Julius Sumblommia joka yritti henkipihisten liittää Ålandi ruotsiin mutta joutuikin siitä linnaan mutta hänet armahdettiin tuosta maanpetturuudesta ja nyt hän on siellä kuin patsaana esittämässä kerjäläistä.

      Tietysti tuo sopii hyvin hyljeksytylle maanpetturille eikä hänelle sen parempaa kunnioitusta voisi edes ajatellakkaan kuin tuo koirien kusetuspatsaana oleminen siellä ruotsalaisten paratiisissaan.

    • Ålandiko itsenäisenä

      "Ahvenanmaa vois itsenäistyä Suomesta Ruotsin kielensä kanssa, ja alkaa elää omilla verotuloillaan, eikä kärkkyä avustuksia Suomen valtiolta."

      Epäilen pahasti että tuo itsenäisenä oleminen ei onnistuisi koska yksikielisyys romuttuisi ja muille vähemmistöille pitäisi antaa kielioikeuksia ?

      Myös talous ei kestäisi yletöntä muuttovirtausta saarelle koska sitä ei voisi enää estää omintakeisilla syrjintä argumenteilla mitä nykyisin on kohdistuen lähinnä suomenkielisiin muuttajiin. Tietysti Ålandi valitsee kaikki sinne pyrkivät pakolaiset ja muut muuttajat paitsi ruotsalaiset joita he oikeastaan suosivat erityisillä palkkioilla jotka Suomi kustantaa.

    • Ålandi on kaunista

      Missä on nimimerkki "Juntti" sitä pitää jo ihmetellä sillä hän vastailee ahkerasti Ålandilaisten asioista? Miettiikö hän harakanaivoillaan ehkä vastauksia kun aivosolukko on hapantunut liiasta kiihkoruotsalaisuudesta tai onko hän syönyt hapansilakkaa joka on siirtynyt hänellä sinne pähkinään?

      • lobo

        Tässä ollaan seurailtu ton ålandivihaaja pekkasiitoin-tyypin kirjottelua. Jos sillä väittäis olevan harakanaivot,niin se olis harakan pilkkaamista


      • Ålandi on rasistinen
        lobo kirjoitti:

        Tässä ollaan seurailtu ton ålandivihaaja pekkasiitoin-tyypin kirjottelua. Jos sillä väittäis olevan harakanaivot,niin se olis harakan pilkkaamista

        OIkeinko siellä rasistienpesässä luokitellaan vihaajiksi kaikki ne jotka mainitsevat, että Ahvenanmaalla syrjitään suomenkielisiä? Mitä tuommoinen siitoin tekeen siinä asiassa ettei hyväksytä syrjintää eikä se ole ihmisarvoista kun se tapahtuu röyhkeästi omiin kansalaisiimme? Olisikin parempi että te alkaisitte seurailemaan omianne siellä rasistienpesässä.


    • lobo

      Googleta Pekka Siitoin, on sielunveljesi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      276
      19130
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      85
      3539
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2245
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1946
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1850
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1600
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1352
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1278
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      148
      1158
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1059
    Aihe