Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Potta-treenit pielessä, apua! Lapsi 2 v 2 kk

pikku-pytty

En ole superäiti.. eikä minusta koskaan tule sellaista, mutta parhaani yritän. Nyt kuitenkin on mennyt jotain pahasti pieleen potalle opiskelussa.

Poikani on 1,5 vuotiaasta asti käynyt itse potalla. 1,5 – 2,1 v:n ajan vahinkoja ei juurikaan sattunut. Kotona poika on ollut hereillä oloaikansa ilman vaippaa. Yö ja päiväuni vaippaa olemme pitäneet, koska vahingot ovat yleensä sattuneet juurikin nukkuessa/juuri herätessä. Päiväkodissa ovat pitäneet vaipan kokoajan, koska on talviaika ja keväällä kuulemma on parempi siellä sitten jättää vaippa pois.

Nyt viimeisimmät 2 viikkoa poika on kotona surutta laskenut lattialle, tuolille.. siis housuihin tulee pissat ja siitä hän ei itse välitä mitään.. Ilmoittaa vain, että pissa tuli.. Olen joka kerta opastanut häntä, että ”Potalle pissataan, ei saa pissata housuihin, kaikki pissat pitää tehdä pottaan” . Ei auta. Päiväkodissa vahinkoja ei tule yhden yhtä, vain kotona.. vaikka alkuunsakin oli toisinpäin.

Kyse voi tietenkin olla siitä että päiväkodissa on ”pikku-pytty” johon on helppo mennä ja istua.. tulee varmasti ”iso-poika” olo. Kotona supistajan ja korokkeen hankkiminen on varmaan ihan tätä päivää, mutta poika pelkää ns. korkeita paikkoja. Eli sillointällöin kun ollaan nostettu pytylle, jossa on se pieni rengas hän on alkanut itkeä ja pelännyt että tippuu.. Olen pitänyt kädestä kiinni ja lohduttanut, että ei siitä tipu, mutta ei ole sinne suostunut tarpeitaan tekemään, vaan itkenyt lohduttomasti.

Mistä tämä takapakki voi johtua? Juurikin tuosta pikku-pytystä, vai siitä, että olen itse tehnyt jotain todella pieleen?

7

522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Tässä on lievä ristiriita, selitätkö?

      "Päiväkodissa ovat pitäneet vaipan kokoajan, koska on talviaika ja keväällä kuulemma on parempi siellä sitten jättää vaippa pois.
      ---
      Päiväkodissa vahinkoja ei tule yhden yhtä, vain kotona.. vaikka alkuunsakin oli toisinpäin."

      Miksi päiväkodissa pidetään vaippaa, jos siellä ei satu vahinkoja, lapsi käy vessassa ja vaippa lienee koko ajan kuiva?

    • ihmettelen kanssa

      miksi päiväkodissa edes vaippaa laitetaan jos koko ajan kuiva siellä.Onko muuten tapahtunut muutosta lapsen elämässä? Pikkusisarusta tai muuttoa? Onko vasta hiljan aloittanut hoidossa? Nehän heti vaikuttavat lapseen ja saattaa pissailla miten sattuu.

      • Pikku-pytty

        Kiitos vastauksistanne


    • j45yrtge

      Tulee mieleen, että olisiko poika säikähtänyt sitä supistajakokeilua ja nyt pelkää ilmaista pissahätää, kun pelkää joutuvansa sinne korkealle?

      Mitä jos enemmän käytät pissalla ja viet aina sinne potalle. Ota hetkeksi aikaa vaikka tarra/pissa käyttöön, niin saa taas positiivisia kokemuksia.

      Tuosta päiväkodista täytyy sanoa, että ihmeellinen perustelu vaipattomuudelle :D Meidän 2v oppi tässä syksyn aikana käymään potalla ja käyttää vaippaa kotona enää öisin varalta. Päiväkodissa kun mainitsin asiasta, halusivat heti jättää vaipat pois, ulkonakin. Minun toiveestani kuitenkin pitävät vaippaa vielä ulkona, ettei haalarit kastu jos vahinko sattuu. Sisällä on joskus sattunut vahinkoja ja kaivavat silloin vain puhdasta vaatetta kassista päälle...

      • Pikku-pytty

        Voi toki olla, että on pelästynyt.. Mutta sitä supistajaa kokeiltiin vasta nyt viimeaikoina, kun on niitä vahinkoja alkanut siis sattumaan enemmän.. kun kokeiltiin, että onnistuisiko sitten siellä pytyllä paremmin.

        Eilenkään illalla poika ei kertaakaan ilmaissut pissahätäänsä vaikka jo houkuttelin suklaalla tms. joka on tietenkin maailman suurinta herkkua, kun tarrat meillä ei oikein kiinnosta.. Ajattelin, että pienempi paha se pikku suklaa pala olisi jos sillä saataisiin taas innostus pottalle palaamaan, mutta istuttiin ennen nukkumaan menoakin potalla puolisen tuntia ja touhusi siinä sitten omiaan ja kun lähdettiin pois niin sinne se lattialle lorotti..


    • dxvc

      Nyt en ihan ymmärrä kuinka päiväkoti voi määrätä koska lapsi opetellaan kuivaksi?

      Juu,se on totta että on toki helpompaa kesällä kuin talvella opetella. Mutta jos lapsi on kuiva eikä vahinkoja tule niin en todellakaan ymmärrä kuinka päiväkoti ei tätä kannusta. Ihan ihmeellistä suorastaan.

      Meillä lapsi on nyt talven aikana opetellut kuivaksi. Päiväkodin kanssa olemme sopineet milloin ja missä tilanteessa vaippaa vielä käytetään. Esim. ulkona jollei ole sitä ennen pissannut sekä päiväunilla jollei myöskään ole sitä ennen tehnyt pissaa. Muuten ollaan vaipatta.

      Eihän se lapsi ikinä opi jos kokoajan pidetään vaippaa. Vahingoista se lapsikin oppii.

    • uyfljgök

      Jotkut sanoo että lapsi saattaa taantua ihan ilman syytäkin tuossa kuivaksi opiskelussa. On kuulemma kohtalaisen yleistäkin että vaikka kuukausia on pottailtu hyvin ja ilman vahinkoja niin sitten yhtälkkiä ei pottalle enää mennäkkään ajoissa. Kannattaa kuulemma (siis ei omaa kokemusta) antaa tehdä ne vahingot, kyllä lapsi nopeasti huomaa ettei sitä vaippaa saa takas ja on helpompaa käydä vaa potalla entä se vaatteen vaihto ja pesu ruljanssi..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2287
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2093
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1708
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1526
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1417
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1389
    8. 52
      1278
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      63
      1221
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe