LA TECHNOTREND TC821 digiboksi

TC821

Onkos kukaan hommannut otsikon laitetta? Hinta satasen kieppeillä ja löytyy HD-viritin sekä antenni- että kaapeliverkkoon sekä tallennus ulkoiseen USB-muistiin.

http://www.ladigital.fi/tuotteet/pdf_esitteet/TT-Micro_Hybridiboksi.pdf

Itse ostin eilen ja pääsin näin katsomaan YLE:n neljää HD-kanavaa DNA:n kaapelissa heti alusta lähtien. Laite tuntuu toimivan yleisesti varsin hyvin, kuva terävä ja tallennuskin kutakuinkin asiallinen kun kokeilin 64GB muistitikkua. Yhden virittimen takia tallennuksen aikana voi tietenkin boksilla katsoa vain toista saman muxin kanavaa, toki telkun omaa viritintä voi käyttää vapaasti.

Vähän negatiivistakin eli boottaus energiansäästötilasta kestää puolisen minuuttia, lisäksi antennisignaalin läpisyöttö ei toimi tuossa tilassa. Ongelmaa ei ole jos ei käytä tuota energiansäästötilaa mutta silloin boksi vie muutaman watin stand-by -modessakin.

HD-kanavien äänenvoimakkuus on selkeästi matalampi kuin SD-kanavilla, en tiedä onko lähetyspään vain boksin ongelma.

Mun LG-merkkisen television kaukosäädin sotkee tämän boksin toimintoja eli aktivoi jonkunlaisen repeat-toiminnon - viimeisin boksin kakella tehty toimenpide toistuu aina kun painan miltei mitä tahansa LG:n kaken nappia!. Tämä on ikävä oiminaisuus ja varmasti moni tähän myös törmää!

Toivottavasti maahantuoja korjailee noita päivityksellä, softa näkyy olevan vuodelta 2012!

38

4554

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • DD-äänitaso pieni

      DD-äänitason suhteen kyseessä on ominaisuus, josta Yle kertoo seuraavaa:

      http://yle.fi/yleisradio/faq/teravapiirto-hd/miksi-ylen-hd-muotoisten-kanavien-aanen-taso-eroaa-ylen-muista-tv-kanavista

      Miksi Ylen HD-muotoisten kanavien äänen taso eroaa Ylen muista tv-kanavista?

      Perinteisen SD-kanavan (esim. Ylen kanavat TV1, TV2, Teema ja Fem) ja HD-kanavan äänissä on se ero, että HD-kanavalla käytetty äänen koodaus (Dolby) ohjaa vastaanottimien toimintoja. Perinteisillä kanavilla tätä ei tapahdu.

    • TC821

      Nyt kokemusta muutamalta illalta kertynyt. Boksi vaihtuu uuteen yksilöön, koska se reagoi omituisesti näköjään kaikkiin kaukosäätimiini kuten aloituksessa kerroin. Yksilövika, selvisi maahantuojalta. Mutta haluan kumminkin saman mallin.

      hyvä kuvan laatu, mielestäni HD-kuva moitteeton. DVB-tekstitykset toimii, myös HD-tallenteilta.
      ei ole tarvinnut yhtään resettiä tai virtajohdon irroitusta.
      tuntuu tallentavan oikein USB-muistiin myös stand-by -tilassa. Musiti formatoitava FAT32:ksi.
      virrankukutus ilmeisen kohtuullinen, pieni laite käy aivan haaleana.
      Antenna Ready HD & Cable HD Ready. Siis teräväpiirto aina toimii.
      edullinen, irtoaa alta satasella.
      Conax-korttipaikka valmiina.
      HDMI, SCART, optinen S/PDIF sekä RCA-audiolähdöt, ANT in ja out.

      - vain yksi viritin.
      - saman kanavanipun muita kanavia voi katsella kun yhtä tallentaa. Niissä kaikissa kuitenkin näkyy rec-symboli tallennuksen aikana. Turhaan häiritsee.
      - USB-muistiin tallentaa .ts -formaattiin,joka ei kuitenkaan aukea esim. VLC:llä tietokoneessa. Ei SD- kuten ei HD-tallenteetkaan. Valitettava puute! Tavallisesti DVB-TV- tikuilla PC:ssä samannimiseen formaattiin tallennetut fileet eivät ole salattuja.
      - parhaasta alle 0.5W virransäästötilasta käynnistyminen kestää yli puoli minuuttia, lataa softan sinä aikana ;-) Kuitenkin ajastetut tallennukset näkyy onnistuvan sillloinkin. Jos ei käytä virransäästötilaa, niin käynnistyy nopeasti, asetus valikoissa.
      - EPG:stä napin painalluksella valitun ohjelman tallennukseen kaipaisi loppuun 5...10 ylimääräistä varmuusminuuttia. Nyt joutuu halutessaan muuttamaan hankalasti tallennuksen loppumisaikaa valikoista.
      - teksti-TV lähinnä hätävara, muutaman sivun muisti.

      • ei vika

        "- USB-muistiin tallentaa .ts -formaattiin,joka ei kuitenkaan aukea esim. VLC:llä tietokoneessa. Ei SD- kuten ei HD-tallenteetkaan. Valitettava puute! Tavallisesti DVB-TV- tikuilla PC:ssä samannimiseen formaattiin tallennetut fileet eivät ole salattuja."

        Tuo ei ole mikään vika vaan se on HD-bokseille tyypillinen ominaisuus joka on kaikissa HD-bokseissa eli tallenteet ovat salattuja!!! Syyttäkää niitä mediataloja tuosta asiasta!


      • PCplayer
        ei vika kirjoitti:

        "- USB-muistiin tallentaa .ts -formaattiin,joka ei kuitenkaan aukea esim. VLC:llä tietokoneessa. Ei SD- kuten ei HD-tallenteetkaan. Valitettava puute! Tavallisesti DVB-TV- tikuilla PC:ssä samannimiseen formaattiin tallennetut fileet eivät ole salattuja."

        Tuo ei ole mikään vika vaan se on HD-bokseille tyypillinen ominaisuus joka on kaikissa HD-bokseissa eli tallenteet ovat salattuja!!! Syyttäkää niitä mediataloja tuosta asiasta!

        VLC ei osaa avata kaikkien boxien ts-tiedostoja. Minulla on tullut vastaan verkkokaupan procaster ja yksi sateliittiboksi, joiden tiedostomuodot olivat sellaisia, ettei vlc niitä avannut. Muistaakseni GomPlayer avasi sen satelliitiboksin, en muista millä procasteri aukesi. Koneeltani löytyy myös PotPlayer, SMPlayer ja MPC-HC.


      • Kaikkii niitä onkin
        PCplayer kirjoitti:

        VLC ei osaa avata kaikkien boxien ts-tiedostoja. Minulla on tullut vastaan verkkokaupan procaster ja yksi sateliittiboksi, joiden tiedostomuodot olivat sellaisia, ettei vlc niitä avannut. Muistaakseni GomPlayer avasi sen satelliitiboksin, en muista millä procasteri aukesi. Koneeltani löytyy myös PotPlayer, SMPlayer ja MPC-HC.

        Minulle on vastaan tullut sellainen digiboksi jossa sama ohjelma esim. yksi ritari ässän jakso oli pilkottu useisiin .ts päätteisiin tiedostoihin. Joissa on vielä ihan erilainen kuvasuhde. Nuo .ts tiedostot kyllä vlc ja moni muukin tuon tiedostomuodon haltsaava ohjelma pystyy toistamaan äänineen kaikkineen mutta ei niistä tiedostoista järkevää kokonaisuutta ilman jotain speciaali ohjelmaa. Toteutuksia on näköjään kaikenlaisia. Boksin kautta taas toistui kaikki ilman ongelmia.


    • hyvä boksi

      Tuo boksi on tosi hyvä ja varmatoiminen. Eikä paha hintanenkaan. Hyvä saatavuus.

      • Etsivä

        Mitä tarkoittaa hyvä saatavuus?
        Mistä kaupasta/kaupoista sen tavallinen kaupungissa asuva löytää?
        Hakukone näyttää niinkuin sitä olisi Citymarketissa ja NetAnttilassa mutta noiden liikkeiden omat hakukoneet ilmoittaa että 0 tuotetta.


    • 24x

      Osaako näyttää dvb-tekstiykset tallenteista 2x ja 4x nopeudellla katsellessa?

      • bodyaar

        Osaa.


    • uskaltaako ostaa

      Tuossa TechnoTrendin TC821- laitteessa on näköjään scart, pystyykö sen kautta tallentamaan dvd-tallentimelle vai onko se analoginen signaali jotenkin kopiosuojattu? Haluaisin arkistoida itselleni mm. leffoja mutten tiedä uskaltaako moisen boksin ostaa jos scartin kautta tallennus ei onnistu.

    • R 'HUI

      Ei ole suojattu. Scart-liitännästä kaikki välittyy sellaisena VHS-nauhurille ja muille laitteille. Hinta-Laatu suhteelta paras boksi edullisista. Selkeät valikot ja helppo asennus.

    • 1 kiinnostunut

      Uppoaako tuohon jonkun muun mallin/merkin firmis?

      • miksi?

        Miksi haluaisit laittaa toisen boksin firmiksen tuohon?


      • Bogsari
        miksi? kirjoitti:

        Miksi haluaisit laittaa toisen boksin firmiksen tuohon?

        (Uppoaako tuohon jonkun muun mallin/merkin firmis?)
        Kyllä uppoaa,tulee vain pieni bugi, KUVA EI NÄY EIKÄ ÄÄNI KUULU.


    • Pettynyt kakkonen

      Ostin noin kuukausi sitten boksin ja se on nyt lähetetty maakantuojalle takaisin. Tilttasi aika usein, välillä ei tallentanut EPG:n kautta ohjelmoidut ohjelmat. Ensin olin kytkenyt suoraan USB:hen ulkoinen kovalevyn, mutta myyjä ehdotti että kytkisin kovalevylle ulkoisen virtalähteen, mutta sekään ei auttanut. Samoin LG:n kaukosäädin ohjasi myös boksin. Firmis on yli kaksi vuotta vanha, eikä mistään loydy påivitystä!
      EN SUOSITTELE tätä boksia kenellekään!!!

      • huono softa

        Muutamia todella ikäviä "ominaisuuksia" siinä:

        - YLEn tekstitykset ei toimi kaapeliverkosta lainkaan (muistaakseni toimi antennilla kun kokeilin)

        - joutuu välillä käynnistämään uudestaan 3-4 kertaa, että LG-tv saa näytettyä HDMI:n kautta kuvan (LG osaa vain 576p, scartin kautta näkyy aina)

        - hukkaa välillä asetusvalikosta kaikki muut HDMI-resoluutiot paitsi "alkuperäinen" ja "automaattinen"

        - EPG:stä ajastetun ohjelman ajan säätäminen ajastinluettelosta ei toimi (EPG:stä laitetun muutokset eivät tallennu, manuaalisesti syötetyn ajastuksen muutokset tallentuvat) --> EPG-ajastus lähes käyttökelvoton

        Hyvää on 12V käyttö (asuntovaunu, vene, kesämökit) ja pieni virrankulutus. Silti enemmän negatiivista kuin positiivista. Päivitystä ei ole saatavilla...


    • Se Aito Sorbus

      Toimiiko tässä 500 gt kovalevy (pikkuinen ulkoinen semmoinen), kun sen kytkee usb-väylään ?

      Tilasin just tänään tällaisen.

      • HanSep

        Kyllä pitäisi pelata. Tosin lulkoisilla levyillä oma virransyöttö. FAT32 formatointi, jonka tuo laite tietojeni mukaan osaa itse tehdä.


    • HDMI

      Miten tuo kortin kanssa katselu teillä onnistuu. Maksukortin kanssa näyttää jotakin virhe 12, eikä suostu näkymään maksetuilla kanavilla.

      • Jeppe

        Oletko linkittänyt kortin ja laitteen. Hd-laitteet pitää aina linkittää, muuten ei kortti näy...


    • epätietoinen espoost

      tasan 7 päivää toimi, sit sippas koko vekotin, näkyy vaan 8888 boksin näytössä

      • torttuu

        Mulla ollut noin kuukauden ja nyt meni tilttiin. Näytössä tuo 8888. Paska vehje.


      • Voi rähmä
        torttuu kirjoitti:

        Mulla ollut noin kuukauden ja nyt meni tilttiin. Näytössä tuo 8888. Paska vehje.

        syyskuun alussa ostettiin molempiin telkkuihin, eli 2 boxia (A ja B), eka tilttiin (A) alle 30 pv, palautettiin ja saatiin toinen tilalle (C). Myöhemmin meni B tilttiin, huoltoon. Toimi vielä eilen. Sitten meni C tilttiin, on nyt huollossa. Tänään meni huollossa ollut B tilttiin. Ei viedä toista kertaa, ei jaksa, kirjataan boxit tappioksi. Ostettin jo varmuuden vuoksi kolmas boxi, nyt WBoxHD2s ja varmaan ostetaan toinenkin. TC821 kestää 1-2 kk, saa nähdä miren WBoxit. Voi elämän kevät


      • Ketuttaa

        Kuin myös.Sama show ja 8888 ongelma säännöllisesti.Täyttä paskaa ja ajanhukkaa koko laite.Ei kannata hankkia millään hinnalla !


    • apua6

      Mitenkäs tuossa saa maksukanavat näkyviin tai saati ilmaiskanavat kaapeliverkossa? Toisessa digiboksissa toimii hyvin mutta kortin kun laittaan TC821 ilmoittaa vain ei pääsyä eikä näy national Geographic vaikka pitäisi. Conaxin kautta yritin kokeilla mutta ei menestystä kanavien näkymiselle.

      • muista linkitys

        Kortti pitää linkittää tuon TC821:n kanssa, ei toimi muuten koska tuo boksi on HD-boksi!


    • käyttäjä9

      Ihan ok boksi. Kuva hyvä ja pelaa ylen tekstit kaapelissa. Tallennukset toimineet 100%:sti ulkoiselle buffalon 500gt levylle, kannattaa formatoida boksilla jos on ongelmia. Hinta kohdallaan, kyllä tätä voi suositella.

      Onko joku kysynyt suoraan technotrendiltä uutta softaa?

      Toiveet:
      Hdmi CEC pois päältä, LG kauko sekoittaa boksia tuon takia, toki bugi myös LG telkkarin kun siitä ei saa pois

      Haku EPG:stä, nihkeä laittaa tallennuksia kun ei voi hakea ohjelman nimellä ollenkaan. Epg suht hyvä muuten, mutta hakee tiedot kanavista vähän viiveellä.

      Starttaa ominpäin n. pari kertaa vuorokaudessa ja käynnistää kovalevyn, sammuu about minuutin jälkeen. Automaatti päivitys asetuksista pois päältä joten en tajua mitä boksi alkaa hakemaan.

      Kaatuu muutamassa päivässä virtajohtoresettiä vaativaan tilaan jos jää päälle. Ei kaadu ikinä jos vaan muistaa sammuttaa kun katselun lopettaa. Herää ja sammuu kyllä nätisti itse tallennuksien aikana ja jälkeen joten ei mikään täysin fataali bugi.

    • Absinther

      Surkeasti toimiva laite. Kanavien vaihto ja valikoissa kulku erittäin hidasta, välillä kaukosäädin tekee ihan mitä sattuu, riippumatta mistä napista painaa... Kuva on todella hyvä, ja tallennus toimii luvatusti USB tikulle. Conax plussaa myös. Ohjelmapäivitys varmasti auttaisi moneen ongelmaan, mutta ei ole mistään löytynyt.

    • pakko_valittaa---

      .

      Valikot ovat aivan liian pienellä fontilla jos käyttää esim. matkailukäytössä 7'' tv:tä tai vaikka isompaakin pitää mennä aivan läheltä katsomaan

      Ei ymmärtänyt Anvian Svea-tv maksukanavia vaikka ovat standardilähetyksiä (ei HD)

      LA Digital (ei-HD malli) paikkasi nuo kaikki puuttteet ja tallennustikkua voi vaihdella toisiin saman merkkisiin (esim. katsoa kotona tallennuksia) toimii kuin junan vessa

      .

    • ilmainentv-parastv

      On kokemusta. Paska boksi. Älä osta!

      Tähän verrattuna 10 vuotta vanhan perusboksin käyttö tuntuu yhdeltä juhlalta.

      Luulin että tällaisia jumittavia paskoja ei enää edes valmistettaisi, mutta näköjään olin väärässä :(

    • käämitpalo

      Täyttä kuraa koko boksi. Hätäpäissäni ostin koska vaihtu palveluntarjoaja toiseen. Ei sitten uusi ohjelmakortti toiminutkaan vanhassa digiboxsissa, vaikka niin luvattiin. Töllön kauko-ohjaimella kun säädän äänenvoimakkuutta, vaihtuuki kanavat. Tarttee osottaa kakella töllön yläreunaan, jotta ei tota tapahtus. Kuvauhde säädetty 16:9, kuten myös töllössä, Lettterbox-koko on kaikilla maksukanavilla, kokoajan, joten ei riipu ohjelmasta, kutenmyös Jim, Ava ja mitäsmuita niitä olikaan. Ainoastaan ylen ja mtv:n kanavat ovat oikeassa koossa. Sammuilee iteskeen. Muutama tunti sitten olikin kaikki maksukanavat hukassa, ei ole kuulemma kortilla..jaahas. Oli ne vielä päivällä näkyvissä. Tein kanavahaun, mikä ei koskaan onnistunut, virrat pois ja takas päälle, siis ihan töpseli pois seinästä, muuten en saanut virtojakaan sulki. Uusiks vehkeet päälle ja oho, maksukanavatki näkyy. Huomenna jos sitten käväsis hakemassa digiboikaupassa, tämä riitti.

    • varoitus
    • wooot

      Miksi vehje ei tunnista 16gb muistitikkua? Alustettu tietokoneella FAT32-muotoon.

    • TC821

      Joo, vuoden toimi hyvin, kunnes laitteessa olevaan pwr-näppäimeen ilmestyi punainen Err-ledi ja laite oli täysin jumissa. Virtakatkon jälkeen boottas ja lähti toimimaan. Sama ongelma toistui seuraavinakin öinä. Takuu (2 vuotta) oli vielä voimassa, joten vein laitteen liikkeeseen, josta ostin sen. Lähettivät maahantuojalle. Laite tuli takaisin, eikä sille oltu tehty mitään. Mukana vain kirje, jossa käyttöohjeet ja mainittiin, että laitteen kuuluukin bootata virtakatkon jälkeen. Mitään ei mainittu miksi joka aamu täytyy bootata. Lähettivät takaisin maahantuojalle, josta viikonpäästä sain paluu postina "uuden ", ei ollut uusi vaan muka kunnostettu. Sama vika oli myös siinä. Lähetettiin jälleen maahantuojalle ja viikon päästä tuli laite tehtaan paketissa, mutta, mutta kuten jo pelkäsin, sama vika siinäkin ??? Tietääkö kukaan, onko syynä virheellinen ohjelma päivitys, joka on ollut vuoden alusta lähtien toiminnassa.

    • Tontsa801

      onks tietoo miten toi päivitys löytys joku softa ? Miten toimia?

    • Kysy_lisää_tuotetuesta
      • melkeen_tekis

        Melkeen tekis mieli sanoa että hävittäkää ne kaikki mitä on olemassa oli se niin takapuolesta ei Kathreinin hieno merkki merkkaa enää yhtään mitään


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1945
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1878
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1423
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe