naisten mäkihhppy

puijonpesis

Talkkarissa esiintyi joku naishyppääjä. Julia.. No siis oikeasti hyppäävätkö naisetkin? Ketä oikeasti kiinnostaa? Onko suomessa edes hyppääjiä ja sitä kautta kisoja?
Eräässä miesten kisassa kävin viimelumina ja katsojia oli noin viisikymmentä eli huoltajaa/vanhempaa. Joten nyt väittäisin että naisten kisoihin ei tule kukasn.

23

200

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • jyväsk

   Ai Julia. Onkohan sama joka juniorina harrasti pituushyppyä. Lopetti kun ei pärjännyt. En tiedä montako hyppääjää suomesta löytyy mutta väittäsin jos vaimoni mäkeen laittaisin niin mitali kaulassa smmeistä palaisi.

  • frans

   Tiettävästi naisilla ei ole sm kisoja. Sm arvon saadakseen tarvitaan tietty määrä osallistujia. En tiedä hiihtoliitos määriä.

  • Gandalf

   Suomalainen valittaa aina. Minä ainakin kannustan Juulia, ei sillä ole väliä jos suomessa on vähän hyppääjiä, kun maailmalla löytyy jo kovatasoisia naishyppääjiä. Japanista,Norjasta,Saksasta,Usa,Ranska,Itävallasta. Eli samat maat kun miesten puolella. Puola ja venäjä ovat tulossa.

   • Arska Ha

    Näin on, nääkin olymppialaiset olis aika vaisut, jos ei olis muita kuin syomalaisia osanottajia.....ja Juliasta vielä, paremmin se on pärjännyt World Cupissa kuin useimmat suomalaiset mieshyppääjät...


  • nänis

   Väitän että on vaikeampi voittaa hiihdon suomenmestaruus kun mäkihypyn olymppiakulta. Kyllä naismäkihyppy on niinmarkinaali laji ettei se saa arvostusta. Ja myös minä veikkaisin että sm pokaalin saisijos uskaltaa tulla isosta mäestä pystyssä alas. Kysynkin oliko viime talvena sm kisoja? Montako osanottajaa?

   • Gandalf

    Suomessa ei ole juuri nyt enempää kun 3-5 naishyppääjä, mutta nuoria on tulossa. Sm-kisoja ei ole vielä järjestetty en ainakaan löytänyt tietoja. Eli suomessa taso ei ole hyvä ,mutta maailmalla löytyy jo 20-30 kovan tason naishyppääjä ja sinne sielä on kaksi suomalaista. Juulia ja Susanna.


  • NeitiWtyyli

   Kyllä naiset ovat hypänneet SM-kisoja jo muutamana vuotena.Tässä viimevuoden tulokset: http://www.jhs.fi/@Bin/231853/SM naiset tulos.pdf

   Ainakin Jenny Rautionaho puuttuu listasta. Taisi olla loukkaantunut.

   Tän vuoden SM taitaa olla Rovaniemellä maaliskuun lopulla.

   Urheilijoita on vähän, kun takavuosina liiton toimesta naisten hyppy torpattiin. 9-12 vuotiaita tyttöjä on tulossa! Katsotaampa mikä on tilanne HopeaSompakisoissa!

   • NeitiWtyyli

    Noniin, Hopeasompa on nyt hypätty. Mukana oli 15 tyttöä jotka ovat alle 12 vuotiaita. Yhdistetyssä suunnilleen samat tyypit, vaikka ko lajia ei vielä ole "olemassakaan".

    Poikia oli samassa ikäluokassa 46, eli tyttöjä oli kolmasosa poikien määrästä. Miten jääkiekossa? Löytyykö samaa suhdelukua suomesta? Voi olla?


  • saara aalto

   Siis suomesta löytyy 3-5 hyppääjää ja maailmalta 20-30. Miten asian sanoisin kauniisti.. aika surullista että kyseinen laji on olymppialaisissa. On vaikea saada arvostusta kun ketään ei kiinnosta. Tietenkin hienoa jos juulia saa mitallin, vaan väittäisin että kuukauden päästä kukaan ei edes nimeä enää muista.

  • Gandalf

   Maailmalta löytyy kyllä 500 hyppääjä helposti. Ei enempää voi vaatia, ei tässä monta vuotta naiset ole kilpaileet. Minä arvostan suuresti naishyppääjiä, itse en menis torniin vaikka maksettaisiin :)

  • saldom.

   No, entäpä jos Julia hyppää mitaleille? Ja monet muut urheilijat sen kuin räpiköivät saamatta mitään?

   Realistinen tavoite hyvinkin Julialle mitali. Jos Suomen mitalisaldo jää 6-7 mitaliin, niin ei ok. Tällä hetkellä saldo on yksi. Noussee siitä kuitenkin.

   • saldom.

    Piti olla 6-7 mitalia vielä ok. Alle sen on selvästi alakanttiin.


  • NeitiWtyyli

   Mitenhän tämä "Saara Aalto" päätyi lukemaan 20-30? Jo pelkästään Olympialaisiin oli päässyt 30 hyppääjää. Suomessa nishyppääjiä on kansainvälisesti todella vähän. Olympialaisiin valitaan vain parhaat. Naishyppääjiä on siis satoja, kuten tuossa mainittiin. Siis "naisia", aikuiskilpailijoita. Pikkutyttöjä selvästi enemmän ja toivottavasti kisan innoittamana "huomenna" vielä enemmän! Massasta taso nousee entisestään, muttei yhdessä yössä.

  • mirja kuopio

   Yrittäkäähän keksiä toinen laji missä on näinvähän kansainvälisiä kilpailijoita.
   Seurasin naisten kelkkailua saksan kanavalta. Pelkästään saksassa oli rekisteröityjä nais/tyttö kelkkailijoita toista tuhatta. Ja toimittaja puhui lajin halusta kasvaa kunhan saadaan lisää kelkkaratoja. Mitenhän on naismäkihypyn puolella. Vähän sama asia kun naisten paini. Eli antaa niiden (naisten) painia vaan ketään ei kiinnosta. Rovaniemellä on näköjään sm kisat. Voin lyödä vetoa etttei yhtään lippua myydä niihin kisoihin eikä julia edes ylpeydeltään vaivaudu paikalle.

   • Gandalf

    Mirja oletko yhtään lukenut viestejä? LAJI ON UUSI NAISILLE.
    Eli on aika epätodenäköistä että heti olisi kymmenen tuhatta nais mäkihyppääjä. Mutta kymmenen vuoden päästä lupaan että on ainakin pari tuhatta nais mäkihyppääjä, laji ei kasva niin nopeasti kun muut, koska on vaarallisempi kuin useimmat lajit, aika paljon helpompaa on esim aloittaa jalkapallon harrastaminen :)


  • helsinginherra

   Olkoon laji uusi tai vanha. Mutta siinä aloittaja on oikeassa, että ketä oikeasti kiinnostaa. Onhan mies mäkihypynkin markkina arvo suomessa lähes nolla saati sitten naisten. Ja varmaan juulian naureskelut ja tyhjänpäiväiset vastaukset haastatteluissa eivät ainakaan nosta lajin imainetta.

  • ylpeahollanti

   Te jotka ette arvosta makihyppaajia, oli kyseessa mies tai nainen, menkaa ite K90 tai k120 metrin makeen ja tulkaa sukset jalassa latua pitkin 90km/h alas. en usko etta uskallatte, siihen ei moni pysty.. Ja sina joka sanoit etta vaimos tulis mitalli kaulassa pois kisoista, herra on hyva ja pistaa naisensa hyppaamaan. Mita SM kisoista tulee niitä on ollu vuodesta 2011 asti. 2011 Kykkanen voitti, 2012 Rautionaho voitti ja 2013 Kykkanen voitti.. viime kaudellla Heikkinen & Rautionaho oli loukkaantuneena, ja nyt kuulemma oli Rautionaho loukkaantunut Lahdessa Coc kisoissa.

   mutta te suomalaiset olette niin kovia lyttaamaan ja kovia puhumaan mutta ikina ei mitaan tapahudu.. Kannustaisitte edes joskus, nuoret tarvii sita kannustusta...Luojalle kiitos siitä että ei tarvi suomen kansalainen enaa olla.

  • siilinjärvi

   Kun nyt tiedät noin hyvin nuo sm voittajat niin voisitko laittaa luvut montako osallistujaa mainituissa kisoissa oli. Arvelen 2-3. Joten muijan työntäminen mäkeen toisi todennäköisesti laatan.

   • savvooo

    suottaapi olla että 6 oli sm kisoissa, ja kaipa niitä on ollu enemmänki


  • heinolan isku

   Naurettava laji. Jokainen joka uskaltaa laskea mäen alas saa mitalin. Kaatuakkin saa.

   • Rantaperkiö

    Heinolahan ei olekaan urheilukaupunki ja sen huomasi tuosta Heinolan Iskun tietämättömyydesta laajasti maailmalla arvostettua naisten mäkihyppyä kohtaan. Joka ei koskaan ole harrastanut kilpamäkihyppyä ja laskenut edes nk. normaalimäen kokoisista hyppyreistä ei kyllä oikein osaa anlysoida mäkihyppyä mitenkään. Julia Kykkänen on osoittanut lukuisissa kansainvälisissä kilpailuissa jo nuoresta iästään huolimatta, että hän kuuluu maailman parhaimmistoon ja on myös ikäluokkansa kärkihyppääjiä maailmassa. Olympiakilpailu myös osoitti kuinka kova naismäkihyppy on kärjen osalta kun MC-cup´ia ylivoimaisesti johtava Japanin Takanashi jäi jopa ilman mitalia. Naisten MC kisojen tuloslistoihin talven osalta kannattaa myös tutustua niin näkee miten kovatasoisia ja isoja kisoja maailmalla naisille järjestetään. Seuraavissa Olympiakisoissa Julia Kykkänen tai joku muu Suomen upeista naismäkihyppääjistä voi tuoda olympiamitalin Suomeen, mitenkäs suu sitten pannaan. On myös todettava että naistn mäkihypyssä MC-kierueen lisäksi on myös Continental cup joka myös toditaa tasosta ja harrastuneisuudesta maailmalla. Ei kannata luulla, kannattaa tietää (myös siellä Heinolan Iskussa) minkähän lajin seura ja missä kun ei äkkiseltään tule mitään urheilijaa sieltä mieleen.


  • kemin kiito

   Kysykääpä kylillä vastaantulijoilta kuka voitti o-kullan naistenmäkihypyssä. Vakuutan että ilta tulee ennenkuin tietäjä löytyy. En ymmärrä miksi jotkut vaahtoavat että kokeilkaapa itse hypätä 90m mäestä niin arvostatte hyppääjiä enemmän. Mitä ihmettä sillä on asian kanssa tekemistä. En ole pelannut jalkapalloa mestarien liigassakaan ja arvostan silti jalkapalloa.

   • Pss finer

    Naisten mäkihyppo ei oo urheiluu vaa hevonpaskaa

    naiset pois mäkihyppy mäistö ja tAkas bordellii

    tätä mieltä on itse maestro janne aho


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Oho! Iina Kuustonen ja Mikko Leppilampi "häähumussa", Mikko-isä kuittaa viiltävästi: "Totaalinen..."

   Iina Kuustonen on heittänyt hulvattoman idean Instagramissa. Tällä porukalla on kyllä sarkasmi hallussa! https://www.suomi24.fi/viihde/oho-iina-kuusto
   Kotimaiset julkkisjuorut
   11
   5167
  2. Hämeenlinnassa ammuttu poliisia!

   Alkaa olla Chigagon meininki! Kukas se on paukutellu?
   Hämeenlinna
   59
   2963
  3. Sohvaperunat starttaa! Tiesitkö tämän uusista perunoista? Kaksi ystäväpariskuntaa tulee pohjoisesta!

   Sohvaperunoiden uudet jaksot starttaavat ja tässä ovat uudet (ja vanhat) perunat! Löytyykö suosikkeja tai keitä olisit halunnut mukaan? https://www.su
   Sohvaperunat
   27
   2334
  4. Poliisioperaatio kansanedustajan kotona

   Riikka Slunga-Poutsalon poika säilytti kovia huumeita ja myyntivälineitä äitinsä asunnossa. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a23dec18-05ef-4ab2-b
   Maailman menoa
   297
   1508
  5. Sofiaa hemmoteltu

   Upea kukkakimppu. Kyllä Therman osaa hemmotella rakastaan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   170
   1319
  6. Minä tiedän

   Tiedän että kirjoitit tänne illalla ja että sinä tiedät minun vastanneen sinulle. Silti se ei muuta sitä että sinun on astuttava se askel minun suunt
   Ikävä
   67
   1007
  7. Upeaa Sofia jaStefan

   Uusi Upea Esoanjan villa .ehkäpä jo jouluksi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   69
   955
  8. Olen vähän kahden vaiheilla

   Odottaisinko vielä jos meistä tulee jotain. Vai tekisinkö toisenlaisen ratkaisun ja keskittyisin hetkeksi siihen. Ei sekään meitä täysin poissulkisi.
   Ikävä
   56
   900
  9. Mistä tietää että mies on kiinnostunut?

   Kertokaas mistä voi huomata miehen kiinnostuksen tai oikeastaan ihastumisen? 🥰 Millä tavoin eroaa jos olet vaikka ujompi mies? Miten käyttäydyt kahde
   Ihastuminen
   42
   878
  Aihe