naisten mäkihhppy

puijonpesis

Talkkarissa esiintyi joku naishyppääjä. Julia.. No siis oikeasti hyppäävätkö naisetkin? Ketä oikeasti kiinnostaa? Onko suomessa edes hyppääjiä ja sitä kautta kisoja?
Eräässä miesten kisassa kävin viimelumina ja katsojia oli noin viisikymmentä eli huoltajaa/vanhempaa. Joten nyt väittäisin että naisten kisoihin ei tule kukasn.

23

452

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jyväsk

      Ai Julia. Onkohan sama joka juniorina harrasti pituushyppyä. Lopetti kun ei pärjännyt. En tiedä montako hyppääjää suomesta löytyy mutta väittäsin jos vaimoni mäkeen laittaisin niin mitali kaulassa smmeistä palaisi.

    • frans

      Tiettävästi naisilla ei ole sm kisoja. Sm arvon saadakseen tarvitaan tietty määrä osallistujia. En tiedä hiihtoliitos määriä.

    • Gandalf

      Suomalainen valittaa aina. Minä ainakin kannustan Juulia, ei sillä ole väliä jos suomessa on vähän hyppääjiä, kun maailmalla löytyy jo kovatasoisia naishyppääjiä. Japanista,Norjasta,Saksasta,Usa,Ranska,Itävallasta. Eli samat maat kun miesten puolella. Puola ja venäjä ovat tulossa.

      • Arska Ha

        Näin on, nääkin olymppialaiset olis aika vaisut, jos ei olis muita kuin syomalaisia osanottajia.....ja Juliasta vielä, paremmin se on pärjännyt World Cupissa kuin useimmat suomalaiset mieshyppääjät...


    • nänis

      Väitän että on vaikeampi voittaa hiihdon suomenmestaruus kun mäkihypyn olymppiakulta. Kyllä naismäkihyppy on niinmarkinaali laji ettei se saa arvostusta. Ja myös minä veikkaisin että sm pokaalin saisijos uskaltaa tulla isosta mäestä pystyssä alas. Kysynkin oliko viime talvena sm kisoja? Montako osanottajaa?

      • Gandalf

        Suomessa ei ole juuri nyt enempää kun 3-5 naishyppääjä, mutta nuoria on tulossa. Sm-kisoja ei ole vielä järjestetty en ainakaan löytänyt tietoja. Eli suomessa taso ei ole hyvä ,mutta maailmalla löytyy jo 20-30 kovan tason naishyppääjä ja sinne sielä on kaksi suomalaista. Juulia ja Susanna.


    • NeitiWtyyli

      Kyllä naiset ovat hypänneet SM-kisoja jo muutamana vuotena.Tässä viimevuoden tulokset: http://www.jhs.fi/@Bin/231853/SM naiset tulos.pdf

      Ainakin Jenny Rautionaho puuttuu listasta. Taisi olla loukkaantunut.

      Tän vuoden SM taitaa olla Rovaniemellä maaliskuun lopulla.

      Urheilijoita on vähän, kun takavuosina liiton toimesta naisten hyppy torpattiin. 9-12 vuotiaita tyttöjä on tulossa! Katsotaampa mikä on tilanne HopeaSompakisoissa!

      • NeitiWtyyli

        Noniin, Hopeasompa on nyt hypätty. Mukana oli 15 tyttöä jotka ovat alle 12 vuotiaita. Yhdistetyssä suunnilleen samat tyypit, vaikka ko lajia ei vielä ole "olemassakaan".

        Poikia oli samassa ikäluokassa 46, eli tyttöjä oli kolmasosa poikien määrästä. Miten jääkiekossa? Löytyykö samaa suhdelukua suomesta? Voi olla?


    • saara aalto

      Siis suomesta löytyy 3-5 hyppääjää ja maailmalta 20-30. Miten asian sanoisin kauniisti.. aika surullista että kyseinen laji on olymppialaisissa. On vaikea saada arvostusta kun ketään ei kiinnosta. Tietenkin hienoa jos juulia saa mitallin, vaan väittäisin että kuukauden päästä kukaan ei edes nimeä enää muista.

    • Gandalf

      Maailmalta löytyy kyllä 500 hyppääjä helposti. Ei enempää voi vaatia, ei tässä monta vuotta naiset ole kilpaileet. Minä arvostan suuresti naishyppääjiä, itse en menis torniin vaikka maksettaisiin :)

    • saldom.

      No, entäpä jos Julia hyppää mitaleille? Ja monet muut urheilijat sen kuin räpiköivät saamatta mitään?

      Realistinen tavoite hyvinkin Julialle mitali. Jos Suomen mitalisaldo jää 6-7 mitaliin, niin ei ok. Tällä hetkellä saldo on yksi. Noussee siitä kuitenkin.

      • saldom.

        Piti olla 6-7 mitalia vielä ok. Alle sen on selvästi alakanttiin.


    • NeitiWtyyli

      Mitenhän tämä "Saara Aalto" päätyi lukemaan 20-30? Jo pelkästään Olympialaisiin oli päässyt 30 hyppääjää. Suomessa nishyppääjiä on kansainvälisesti todella vähän. Olympialaisiin valitaan vain parhaat. Naishyppääjiä on siis satoja, kuten tuossa mainittiin. Siis "naisia", aikuiskilpailijoita. Pikkutyttöjä selvästi enemmän ja toivottavasti kisan innoittamana "huomenna" vielä enemmän! Massasta taso nousee entisestään, muttei yhdessä yössä.

    • mirja kuopio

      Yrittäkäähän keksiä toinen laji missä on näinvähän kansainvälisiä kilpailijoita.
      Seurasin naisten kelkkailua saksan kanavalta. Pelkästään saksassa oli rekisteröityjä nais/tyttö kelkkailijoita toista tuhatta. Ja toimittaja puhui lajin halusta kasvaa kunhan saadaan lisää kelkkaratoja. Mitenhän on naismäkihypyn puolella. Vähän sama asia kun naisten paini. Eli antaa niiden (naisten) painia vaan ketään ei kiinnosta. Rovaniemellä on näköjään sm kisat. Voin lyödä vetoa etttei yhtään lippua myydä niihin kisoihin eikä julia edes ylpeydeltään vaivaudu paikalle.

      • Gandalf

        Mirja oletko yhtään lukenut viestejä? LAJI ON UUSI NAISILLE.
        Eli on aika epätodenäköistä että heti olisi kymmenen tuhatta nais mäkihyppääjä. Mutta kymmenen vuoden päästä lupaan että on ainakin pari tuhatta nais mäkihyppääjä, laji ei kasva niin nopeasti kun muut, koska on vaarallisempi kuin useimmat lajit, aika paljon helpompaa on esim aloittaa jalkapallon harrastaminen :)


    • helsinginherra

      Olkoon laji uusi tai vanha. Mutta siinä aloittaja on oikeassa, että ketä oikeasti kiinnostaa. Onhan mies mäkihypynkin markkina arvo suomessa lähes nolla saati sitten naisten. Ja varmaan juulian naureskelut ja tyhjänpäiväiset vastaukset haastatteluissa eivät ainakaan nosta lajin imainetta.

    • ylpeahollanti

      Te jotka ette arvosta makihyppaajia, oli kyseessa mies tai nainen, menkaa ite K90 tai k120 metrin makeen ja tulkaa sukset jalassa latua pitkin 90km/h alas. en usko etta uskallatte, siihen ei moni pysty.. Ja sina joka sanoit etta vaimos tulis mitalli kaulassa pois kisoista, herra on hyva ja pistaa naisensa hyppaamaan. Mita SM kisoista tulee niitä on ollu vuodesta 2011 asti. 2011 Kykkanen voitti, 2012 Rautionaho voitti ja 2013 Kykkanen voitti.. viime kaudellla Heikkinen & Rautionaho oli loukkaantuneena, ja nyt kuulemma oli Rautionaho loukkaantunut Lahdessa Coc kisoissa.

      mutta te suomalaiset olette niin kovia lyttaamaan ja kovia puhumaan mutta ikina ei mitaan tapahudu.. Kannustaisitte edes joskus, nuoret tarvii sita kannustusta...Luojalle kiitos siitä että ei tarvi suomen kansalainen enaa olla.

    • siilinjärvi

      Kun nyt tiedät noin hyvin nuo sm voittajat niin voisitko laittaa luvut montako osallistujaa mainituissa kisoissa oli. Arvelen 2-3. Joten muijan työntäminen mäkeen toisi todennäköisesti laatan.

      • savvooo

        suottaapi olla että 6 oli sm kisoissa, ja kaipa niitä on ollu enemmänki


    • heinolan isku

      Naurettava laji. Jokainen joka uskaltaa laskea mäen alas saa mitalin. Kaatuakkin saa.

      • Rantaperkiö

        Heinolahan ei olekaan urheilukaupunki ja sen huomasi tuosta Heinolan Iskun tietämättömyydesta laajasti maailmalla arvostettua naisten mäkihyppyä kohtaan. Joka ei koskaan ole harrastanut kilpamäkihyppyä ja laskenut edes nk. normaalimäen kokoisista hyppyreistä ei kyllä oikein osaa anlysoida mäkihyppyä mitenkään. Julia Kykkänen on osoittanut lukuisissa kansainvälisissä kilpailuissa jo nuoresta iästään huolimatta, että hän kuuluu maailman parhaimmistoon ja on myös ikäluokkansa kärkihyppääjiä maailmassa. Olympiakilpailu myös osoitti kuinka kova naismäkihyppy on kärjen osalta kun MC-cup´ia ylivoimaisesti johtava Japanin Takanashi jäi jopa ilman mitalia. Naisten MC kisojen tuloslistoihin talven osalta kannattaa myös tutustua niin näkee miten kovatasoisia ja isoja kisoja maailmalla naisille järjestetään. Seuraavissa Olympiakisoissa Julia Kykkänen tai joku muu Suomen upeista naismäkihyppääjistä voi tuoda olympiamitalin Suomeen, mitenkäs suu sitten pannaan. On myös todettava että naistn mäkihypyssä MC-kierueen lisäksi on myös Continental cup joka myös toditaa tasosta ja harrastuneisuudesta maailmalla. Ei kannata luulla, kannattaa tietää (myös siellä Heinolan Iskussa) minkähän lajin seura ja missä kun ei äkkiseltään tule mitään urheilijaa sieltä mieleen.


    • kemin kiito

      Kysykääpä kylillä vastaantulijoilta kuka voitti o-kullan naistenmäkihypyssä. Vakuutan että ilta tulee ennenkuin tietäjä löytyy. En ymmärrä miksi jotkut vaahtoavat että kokeilkaapa itse hypätä 90m mäestä niin arvostatte hyppääjiä enemmän. Mitä ihmettä sillä on asian kanssa tekemistä. En ole pelannut jalkapalloa mestarien liigassakaan ja arvostan silti jalkapalloa.

      • Pss finer

        Naisten mäkihyppo ei oo urheiluu vaa hevonpaskaa

        naiset pois mäkihyppy mäistö ja tAkas bordellii

        tätä mieltä on itse maestro janne aho


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      71
      3240
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2832
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2648
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2608
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2486
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2325
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1783
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1727
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1600
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1446
    Aihe