Kokemuksia smart-tv:stä

Smartia hankkimassa

Näkyykö eri valmistajien uusimmilla smart-tv:llä esim. yle areena, katsomo, ruutu ja youtube sekä eri lehtien videopätkät. Voiko näillä telkkareilla nauhoittaa ohjelmia esim. suoraan kovalevylle. Vai pitääkö tyytyä vanhaan systeemiin eli pöytätietokone taulu-tv.

11

1449

Vastaukset

 • Kannattaa lukea mm. MB 9/2013 "Ykkösketju kehiin", jossa testattiin 55 tuuman älytelevisiot.

  Katsomo ja Ruutu ovat haastavia ja helpoin lienee kyllä on edelleen pöytätietokone/läppäri taulu-tv. YouTube ja Areena toimivat yleensä OK ja käyttöä voi helpottaa erillisellä näppiksellä ja mahdollisella tv:n mukana tulleella ohjainkapulalla (ns. touch pad kaukosäädin).

  Kun kysyt tallennuksesta, niin siinä parhaimpia ovat ne, joilla voi USB-tallennuksen aikana katsoa jotain muuta kanavaa.
  Eli ns. kaksoisvirittimilliset mallit, joissa jokainen viritin (myös HD:t) on tuplana. Niillä voi myös tallentaa kahtakin kanavaa, mutta sitten ei voi enää katsoa kolmatta. MB:n testin mukaan kaksoisvirittimet on Panasonicilla ja Samsungilla (joista itse toki suosittelesin ensiksi mainittua monipuolisuuden ja käytettävyyden takia, mutta kukin hankki sellaisen tv:n, jota itse perhe tykkää käyttää ja johon on varaa... mutta sanon vaan että kokeilkaa). Ja niitä USB-kovalevylle tallennettuja ohjelmia ei voi katsoa millään muulla laitteella kuin juuri sillä telkkarilla jolla ne on tallennettukin.

 • Nyt näyttäisi olevan noiden vanhanmallisten huonolaatusta kuvaa näyttävien isojen töllöjen alemyynnit päällä kun niistä halutaan eroon kun uudet mallit alkaa painaa päälle eli pitänee odotella tovi niin alkaa löytymään monipuolisempaa laitetta kohtuu hintaa,siksi noita on myös paljon myynnissä eri foorumeilla vähän käytettyinä.

 • Juu, odottaa kannattaa aina! Voi tulla vaan piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitkä odotus, sillä jostain syystä sitä lopullista ja täydellistä telkkua ei tule koskaan, vaan koko ajan tulee vähän parempia uudempia malleja kauppoihin!

  Että siinähän odotat maailman tappiin saakka.

  • Kohta saadaan OLED-telkkareita, joissa on mainio kuva, kunhan muutamat ongelmat vielä selviävät. Hinta ehkä pahin. Montako vuotta menee, jotta saisi 55-tuumaista parilla tonnilla kahdeksan sijaan?


  • Joo, OLED:kin tulee kirjoitti:

   Kohta saadaan OLED-telkkareita, joissa on mainio kuva, kunhan muutamat ongelmat vielä selviävät. Hinta ehkä pahin. Montako vuotta menee, jotta saisi 55-tuumaista parilla tonnilla kahdeksan sijaan?

   Runsas pari vuotta mennyt. Hinta 700 ekeä


 • Veli osti smart tv:n ja itse käytettyäni sitä huomasin että oli suuri pettymys. Ensinnäkin siinä pitää rekisteröityä lähes joka paikkaan ennen kuin saa niitä sovelluksia edes käyntiin, tämä ei ole kovin mukavaa puuhaa jos ei sitten ole kytkenyt erillistä näppäimistöä ja hiirtä televisionn, kaukosäätimellä on TOSI kankeakäyttöistä.

  Toiseksi siinä ei näy mitään mitä ei tietokoneellakaan näy, ja ne mitkä näkyy (esim youtube) ei edes tee mieli katsoa miltään isolta ruudulta huonon kuvanlaadun takia.

  Itse pidän smart tv:tä lähinnä rahastuksena, siinä yritetään madaltaa kynnystä hankkia maksu-tv paketteja kun kerran laite on jo ostettu. Mitään muuta eroahan tuossa ei ole perustelkkariin kuin että maksu-ohjelmille on vähän parempi valmius.

  Nettiselain, facebook, spotify jne toimivat paljon paremmin tietokoneella, joten suosittelen mielummin koneen kytkemistä tv:hen kuin smart tv:tä.

  Ainakin tämä Smsungin uusin smart tv malli oli todellinen pettymys koska sillä ei tee juuri mitään jos ei osta näitä maksullisia palveluja (netflix jne jotka tietenkin vaativat erittäin nopean nettiyhteyden), suodittelen pysymään tavallisessa tv:ssä.

  • "suodittelen pysymään tavallisessa tv:ssä."

   Niin minäkin! Pahinta on, että nämä "äly"televisiot ovat täynnä bugeja, joita yritetään korjata päivityksillä. Omaan Sonyyni on tullut viisi päivitystä puolen vuoden aikana, eikä se vieläkään toimi virheettömästi.


  • Ostettu kaksi samanlaista Samsung smart- televisiota juuri loistavan toimivuuden takia.Hankintojen aikaväli noin 6kk.

   "kokemukseni 536" Kerro television tyyppimerkintä.


 • Television ensisijainen tarkoitus on olla tv, ja nämä smart -ominaisuudet ovat vaan tulleet sivutuotteena mukaan. Oma tv on kolme vuotta vanha Sonyn W805 -malli ja siinä riittää minulle, että Areenan, Youtuben ja Netflixin sovellutukset toimivat. Valikosta löytyy kolmattasataa sovellutusta ja jos todellakaan ei ole mitään tekemistä, niin jotain järkevääkin sieltä löytyy, kun vaan jaksaa selata.
  Päivityksiä on tullut vuosien aikana varmaan toistakymmentä kappaletta lähinnä siitä syystä, että tuo softaversio on melko laajassa mallivalikoimassa käytössä. Osa päivityksistä on koskenut esim. UK-version ominaisuuksien korjausta, mutta softa jaetaan tietenkin kerralla kaikkiin EU-alueen tämän softaversion laitteisiin. Sonyn edustaja sanoi, että tv:ssäni on osittain seuraavan sukupolven piirisarja, josta voidaan päivityksellä ottaa myöhemmässä vaiheessa joitakin ominaisuuksia käyttöön.
  Nyt tämäkin malli on poistumassa testatutlaitteet.fi listoilta ja sen jälkeen ei laitevalmistajalla ole velvollisuutta hoitaa päivityksiä, vaan vastuu siirtyy käyttäjälle;) HD Ready -lisenssin jatkaminen maksaa ja siihen liittyy mm. softapäivitykset, joten siihen harva laitevalmistaja jatkaa sitä ensimmäistä HD-lisenssiään. Eikä lisenssillä ole väliä, jos laite toimii ja jos se ei toimi kunnolla, niin mielellään myydään käyttäjälle uudemman sukupolven tv..;)

  • "Eikä lisenssillä ole väliä, jos laite toimii ja jos se ei toimi kunnolla, niin mielellään myydään käyttäjälle uudemman sukupolven tv..;)"

   Epäilemättä. Tosin sitä ei kannata ostaa, koska sekään ei toimi kunnolla. Itselläni on puoli vuotta vanha Sonyn UHD-malli, joka temppuilee milloin mitenkin. Eilen sen Discover-painike kyllä nosti näkyviin valitsemieni suosikkikanavien rivin, mutta televisio ei suostunut näyttämään niistä ainoatakaan, vaan halusi minun jatkavan hdmi-liitännässä olevan digiboksin signaalin katselua. Numeronäppäimillä sentään pääsin katsomaan Ylen uutisia television omalla virittimellä.


  • Smart tv toiminnallisuuden saa myös erillisenä joko pelkkä netti tai kombo yhdistelmä netti + tavanomainen vastaanotto ja se on usein paras vaihtoehto silloin jos haluaa itselle tallenteita esim. hdd-dvd laitteelle kannattaa varmistua että mukana tulee videojohdotukset tai ainakin selvät videolähdöt (erikoisjohtoja voi olla vaikeaa löytää jälkikäteen)

   ebaystä ja amazonista pitäisi löytyä


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  275
  3849
 2. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  101
  1346
 3. Tunsiko joku HA n ja missä oli töissä

  Myllymäen kaupunginosa liittyi surulliseen kaupunginosien joukkoon missä on tapahtunut kantasuomalaisten murha laittoman maahanmuuttajan toimesta. Pää
  Hämeenlinna
  40
  525