Kokemuksia smart-tv:stä

Smartia hankkimassa

Näkyykö eri valmistajien uusimmilla smart-tv:llä esim. yle areena, katsomo, ruutu ja youtube sekä eri lehtien videopätkät. Voiko näillä telkkareilla nauhoittaa ohjelmia esim. suoraan kovalevylle. Vai pitääkö tyytyä vanhaan systeemiin eli pöytätietokone taulu-tv.

11

4223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lue MB 9/2013 testi

      Kannattaa lukea mm. MB 9/2013 "Ykkösketju kehiin", jossa testattiin 55 tuuman älytelevisiot.

      Katsomo ja Ruutu ovat haastavia ja helpoin lienee kyllä on edelleen pöytätietokone/läppäri taulu-tv. YouTube ja Areena toimivat yleensä OK ja käyttöä voi helpottaa erillisellä näppiksellä ja mahdollisella tv:n mukana tulleella ohjainkapulalla (ns. touch pad kaukosäädin).

      Kun kysyt tallennuksesta, niin siinä parhaimpia ovat ne, joilla voi USB-tallennuksen aikana katsoa jotain muuta kanavaa.
      Eli ns. kaksoisvirittimilliset mallit, joissa jokainen viritin (myös HD:t) on tuplana. Niillä voi myös tallentaa kahtakin kanavaa, mutta sitten ei voi enää katsoa kolmatta. MB:n testin mukaan kaksoisvirittimet on Panasonicilla ja Samsungilla (joista itse toki suosittelesin ensiksi mainittua monipuolisuuden ja käytettävyyden takia, mutta kukin hankki sellaisen tv:n, jota itse perhe tykkää käyttää ja johon on varaa... mutta sanon vaan että kokeilkaa). Ja niitä USB-kovalevylle tallennettuja ohjelmia ei voi katsoa millään muulla laitteella kuin juuri sillä telkkarilla jolla ne on tallennettukin.

    • malttionnyvaltti

      Nyt näyttäisi olevan noiden vanhanmallisten huonolaatusta kuvaa näyttävien isojen töllöjen alemyynnit päällä kun niistä halutaan eroon kun uudet mallit alkaa painaa päälle eli pitänee odotella tovi niin alkaa löytymään monipuolisempaa laitetta kohtuu hintaa,siksi noita on myös paljon myynnissä eri foorumeilla vähän käytettyinä.

    • ototetaan ototetaan

      Juu, odottaa kannattaa aina! Voi tulla vaan piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitkä odotus, sillä jostain syystä sitä lopullista ja täydellistä telkkua ei tule koskaan, vaan koko ajan tulee vähän parempia uudempia malleja kauppoihin!

      Että siinähän odotat maailman tappiin saakka.

      • Joo, OLED:kin tulee

        Kohta saadaan OLED-telkkareita, joissa on mainio kuva, kunhan muutamat ongelmat vielä selviävät. Hinta ehkä pahin. Montako vuotta menee, jotta saisi 55-tuumaista parilla tonnilla kahdeksan sijaan?


      • 23456
        Joo, OLED:kin tulee kirjoitti:

        Kohta saadaan OLED-telkkareita, joissa on mainio kuva, kunhan muutamat ongelmat vielä selviävät. Hinta ehkä pahin. Montako vuotta menee, jotta saisi 55-tuumaista parilla tonnilla kahdeksan sijaan?

        Runsas pari vuotta mennyt. Hinta 700 ekeä


    • kokemukseni 536

      Veli osti smart tv:n ja itse käytettyäni sitä huomasin että oli suuri pettymys. Ensinnäkin siinä pitää rekisteröityä lähes joka paikkaan ennen kuin saa niitä sovelluksia edes käyntiin, tämä ei ole kovin mukavaa puuhaa jos ei sitten ole kytkenyt erillistä näppäimistöä ja hiirtä televisionn, kaukosäätimellä on TOSI kankeakäyttöistä.

      Toiseksi siinä ei näy mitään mitä ei tietokoneellakaan näy, ja ne mitkä näkyy (esim youtube) ei edes tee mieli katsoa miltään isolta ruudulta huonon kuvanlaadun takia.

      Itse pidän smart tv:tä lähinnä rahastuksena, siinä yritetään madaltaa kynnystä hankkia maksu-tv paketteja kun kerran laite on jo ostettu. Mitään muuta eroahan tuossa ei ole perustelkkariin kuin että maksu-ohjelmille on vähän parempi valmius.

      Nettiselain, facebook, spotify jne toimivat paljon paremmin tietokoneella, joten suosittelen mielummin koneen kytkemistä tv:hen kuin smart tv:tä.

      Ainakin tämä Smsungin uusin smart tv malli oli todellinen pettymys koska sillä ei tee juuri mitään jos ei osta näitä maksullisia palveluja (netflix jne jotka tietenkin vaativat erittäin nopean nettiyhteyden), suodittelen pysymään tavallisessa tv:ssä.

      • OikeaaPuhetta

        "suodittelen pysymään tavallisessa tv:ssä."

        Niin minäkin! Pahinta on, että nämä "äly"televisiot ovat täynnä bugeja, joita yritetään korjata päivityksillä. Omaan Sonyyni on tullut viisi päivitystä puolen vuoden aikana, eikä se vieläkään toimi virheettömästi.


      • Totuus7654

        Ostettu kaksi samanlaista Samsung smart- televisiota juuri loistavan toimivuuden takia.Hankintojen aikaväli noin 6kk.

        "kokemukseni 536" Kerro television tyyppimerkintä.


    • Smartissa_on_järkeäkin

      Television ensisijainen tarkoitus on olla tv, ja nämä smart -ominaisuudet ovat vaan tulleet sivutuotteena mukaan. Oma tv on kolme vuotta vanha Sonyn W805 -malli ja siinä riittää minulle, että Areenan, Youtuben ja Netflixin sovellutukset toimivat. Valikosta löytyy kolmattasataa sovellutusta ja jos todellakaan ei ole mitään tekemistä, niin jotain järkevääkin sieltä löytyy, kun vaan jaksaa selata.
      Päivityksiä on tullut vuosien aikana varmaan toistakymmentä kappaletta lähinnä siitä syystä, että tuo softaversio on melko laajassa mallivalikoimassa käytössä. Osa päivityksistä on koskenut esim. UK-version ominaisuuksien korjausta, mutta softa jaetaan tietenkin kerralla kaikkiin EU-alueen tämän softaversion laitteisiin. Sonyn edustaja sanoi, että tv:ssäni on osittain seuraavan sukupolven piirisarja, josta voidaan päivityksellä ottaa myöhemmässä vaiheessa joitakin ominaisuuksia käyttöön.
      Nyt tämäkin malli on poistumassa testatutlaitteet.fi listoilta ja sen jälkeen ei laitevalmistajalla ole velvollisuutta hoitaa päivityksiä, vaan vastuu siirtyy käyttäjälle;) HD Ready -lisenssin jatkaminen maksaa ja siihen liittyy mm. softapäivitykset, joten siihen harva laitevalmistaja jatkaa sitä ensimmäistä HD-lisenssiään. Eikä lisenssillä ole väliä, jos laite toimii ja jos se ei toimi kunnolla, niin mielellään myydään käyttäjälle uudemman sukupolven tv..;)

      • OikeaaPuhetta

        "Eikä lisenssillä ole väliä, jos laite toimii ja jos se ei toimi kunnolla, niin mielellään myydään käyttäjälle uudemman sukupolven tv..;)"

        Epäilemättä. Tosin sitä ei kannata ostaa, koska sekään ei toimi kunnolla. Itselläni on puoli vuotta vanha Sonyn UHD-malli, joka temppuilee milloin mitenkin. Eilen sen Discover-painike kyllä nosti näkyviin valitsemieni suosikkikanavien rivin, mutta televisio ei suostunut näyttämään niistä ainoatakaan, vaan halusi minun jatkavan hdmi-liitännässä olevan digiboksin signaalin katselua. Numeronäppäimillä sentään pääsin katsomaan Ylen uutisia television omalla virittimellä.


      • smart-tvn_erillisenä

        Smart tv toiminnallisuuden saa myös erillisenä joko pelkkä netti tai kombo yhdistelmä netti tavanomainen vastaanotto ja se on usein paras vaihtoehto silloin jos haluaa itselle tallenteita esim. hdd-dvd laitteelle kannattaa varmistua että mukana tulee videojohdotukset tai ainakin selvät videolähdöt (erikoisjohtoja voi olla vaikeaa löytää jälkikäteen)

        ebaystä ja amazonista pitäisi löytyä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe