kysymyksiä papukaijoista

gaija

Haluaisin tietää yhtä sun toista papukaijoista. Mitä kaikkia lajeja on, Millasia luonteita eri lajeilla on, Kesyyntyykö joku laji helpommin kuin toinen, Mikä on ns. luupää papukaijan oikea nimi, Mikä laji sopii ensimmäiseksi jne.

5

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaijuliiii

      Luupääpapukaija? :D

      www.kaijuli.net, kaikki mitä sinun tulee tietää jos harkitset lintua.

      • FI ei NET

        Siis, www.kaijuli.fi

        tuo aiempi osoite olikin jokin outo.. :)


    • Tipitiiii

      Tarkoittanet varmaan luumupääkaijaa (Psittacula cyanocephala, englanniksi plum-headed parakeet). Se on suurinpiirtein neitokakadun kokoinen ja muotoinen, pitkäpyrstöinen, solakka lintu. Taitava lentämään, joten vaatii päivittäin mahdollisuuden lentää. Sen ääntelykin voidaan luokitella samaan kastiin kuuluvaksi neitokakadun kanssa, joka on monipuolis-sävytteisiä kirkaisuja ja huudahduksia. Soveltuu lemmikiksi erittäin hyvin luonteensa puolesta, ja voidaan kouluttaakin sekä opettaa temppuja jos/kun lintu on kesy. :)

      Papukaijoja on 85 sukua, joihin lukeutuu yhteensä peräti 364 lajia. Tietenkään kaikkia ei pidetä lemmikkinä, mutta edelleenkin lemmikkinä pidetään valtaosaa noista. Kysymykseen "minkälaisia papukaijoja on olemassa" ei siis valitettavasti ole ihan suoraa vastausta.

      Ensimmäiseksi linnuksi soveltuvat tyypillisesti yleisimmät lajit. Tämä johtuu siitä että yleisyyden syitä ovat yleensä hyvä saatavuus, mukava ja lemmikiksi hyvin soveltuva luonne, ja että laji on helppo pitää sekä hengissä että tyytyväisenä. Tämä tietysti tarkoittaa usein pienempiä lajeja, kuten undulaatteja, neitokakaduja, sekä kaijasia ja aratteja.
      Useimpaa näistä lajeista yhdistää myös niiden pienempi/kätevämpi koko (koko ei vaikuta älykkyyteen kuten joskus kuulee sanottavan, vaan se vaikuttaa mm. siihen, miten helppo linnulle on etsiä sopivan kokoista häkkiä ja miten paljon voimaa linnun nokassa on, jos se pääsee puremaan).

      Yleisimmin näkee ensimmäiseksi linnuksi suositeltavan undulaatteja ja neitokakaduja. Ne ovat ehdottomasti yleisimpiä lajeja, erittäin mukavia luonteeltaan, ja erittäin helposti tyytyväisenä pidettäviä.
      Valinta riippuu kuitenkin siitä, mitä linnulta tahdot ja mitä siltä odotat, kuinka paljon sinulla on tarjota linnulle aikaa, paljonko sinulla on laittaa lintuun rahaa kiinni, ja mikä on motivaation tasosi. Suuremmat papukaijat antavat tyypillisesti omistajalleen paljon, mutta niihin uppoaa myös paljon enemmän rahaa, paljon enemmän aikaa, ja pitkän aikaa - jo keksikokoiset papukaijat voivat elää (riippuen lajista) yli 30 tai 40 vuotta, suuremmat jopa 50-70 vuotta. Lähtökohta tulee aina olla se, että sinulla riittää motivaatiota pitää lintu koko sen elinajan.

      Näin vähillä tiedoilla tarkkaa lajimääritelmää on vaikea tehdä. Lintuharrastajat kertovat kuitenkin mielellään linnuistaan, ja voit kysyä esimerkiksi tuolta Kaijulin foorumilta tai suoraan joltain aktiiviselta harrastajalta mikä sopisi elämäntilanteesi, toivomuksesi, tahtosi, odotuksesi, kokemuksesi, ja motivaation tasosi huomioon ottaen heidän mielestään parhaiten juuri sinulle. Tämän ei tarvitse olla ehdoton, mutta useimmiten pitkään harrastaneet tuntevat lajeja sen verran että osaavat antaa vinkkejä.
      Kun olet kuullut mahdollisimman monen harrastajan mielipiteen, kaikkein turvallisin vaihtoehto on koittaa etsiä vanhempia/aikuisia yksilöitä, jotka etsivät kotia.
      Jos valitset hyvin, voi olla että löydät "sielunkumppanisi", sen joka sopii erinomaisesti juuri sinulle. :)

    • gaija

      Luupääpapukaija :D Ei vitja mä oon tyhmä :D Niin ni siis voisko joku kertoo enemmän siitä luumupääkaijasta :)

    • papukaijanko?

      Tiedän ainoastaan sen että mikään papukaijalaji ei sovi aloittelijalle ja pitää olla kokenut lintuharrastaja ja etsinyt paljon tietoa papukaijoista. Toiseksi tiedän sen että papukaijat maksaa reilusti yli tonnin. esim. harmaapapukaija voi maksaa 1800e

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2552
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      304
      2289
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      90
      2103
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1804
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1717
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1678
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1570
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1387
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      120
      1383
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1351
    Aihe