Joutuuko artistit tekemään myös muita töitä?

olen miettinyt

Moikka. Olen ollut joskus (iskelmä)artistien keikoilla, joissa näyttää olevan 10-30 lipun ostanutta ihmistä. Siis artisti plus bändi tulee paikalle ties mistä toiselta puolelta Suomea, liput maksaa ainoastaan 8 e, voiko tällainen keikkailu olla kannattavaa ravintolalle/keikkapaikalle?
Kävin hiljattain erään aikoinaan kultalevyjä saaneen artistin kotisivuilla; nyt kuukaudessa oli peräti 3 keikkaa keikkakalenterissa...
Kuuluisuus ja suosio on katoavaista.
Kuinka yleistä mahtaa olla, että artistit joutuu tekemään jotain muutakin duunia?
Harvoin näkee lehtijuttuja mediassa että joku artisti tekisi muitakin duuneja ohella.
Tietääkö joku, ovatko esim. laivakeikat rahakkaita artisteille?
Seuraan alaa ja kiinnostaisi. Artisteilta itseltä ei kehtaa kysellä :)

19

638

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Eläkeläinen

   Kyllä osa tekke duunia keikkailujensa ohella! Liekö sitten rahapula, vai mikä, mutta joka tapauskessqa on artisteja jotka kertovat päivätyön verottavan keikkalusta oman osansa. Suomessa on noita nk. artistseja tullu ja tule emelkein joka lääpistä. Ei ihme,että kaikki ei pääse pinnalle ja ne jotka ovat sinne päässeet aikanaan, niin menevät sillä painollaan, kuten esim. Paula Koivuniemi, Eino Grön, jne... Onhan tuo suomalaisten musiikkikorva ja maku myöskin muuttunut. Esimerekkinä äsuvu Teräsniska, joka on diivojen diiva ja ei sitten niin minkäänmoista läauluääntä. Surkea piipittäjä! Laivakeikat on siinä mielessä tuottaavampia, etä majoitus ja ruoka sisältyy keikkailun kuvioihin ja on osa palkkaa. Onhan nuo laivamatkojen hinnatkin kohonneet niin, ettei tavallinen eläkeläinen just pysty enää matkaamaan nii

  • olen miettinyt

   Tuntuu että Suomessa on niin paljon laulajia, ettei kaikille riitä työtä!
   Jotkut siirtyvät vapaaehtoisesti takavasemmalle.
   Arvelen, että keikkailusta verottaja voi viedä kolmanneksenkin!
   Jotkut taas ilmeisesti saa tekijänoikeuksia sen verran, että voi keskittyä useaksi kuukaudeksi pelkästään säveltämiseen?
   Kerran lähetin sähköpostia eräälle artistille hänen kotisivujensa kautta, että eikö tosiaan koko syksynä ole keikan keikkaa, vastasi että säveltää/sanoittaa olikohan se Syksyn Sävel-biisiä, eli tämän perusteella jotkut saavat aika hyvin tekijänoikeustuloja (?)
   Kun ei tarvitse keikkailla vaan voi syventyä luomiseen.

   • jkfvldskkföldlöbfgde

    Hyvin yleistä on myös valehtelu artistien piirissä. Se että sanoo säveltävänsä ja sanoittavansa syksyn sävel- biisiä kertoo vain sen, että yritetään peittää raakaa totuutta; töitä ei ole.

    Minullakin on tänä talvena ollut aikaa " tehdä uutta levyä"


   • Kyösti Alamäkimattila
    jkfvldskkföldlöbfgde kirjoitti:

    Hyvin yleistä on myös valehtelu artistien piirissä. Se että sanoo säveltävänsä ja sanoittavansa syksyn sävel- biisiä kertoo vain sen, että yritetään peittää raakaa totuutta; töitä ei ole.

    Minullakin on tänä talvena ollut aikaa " tehdä uutta levyä"

    Hyvin yleistä valehtelua on myös "olen ihan omasta tahdostani vähentänyt keikkoja" tai "nykyisin keikkailen vain viikonloppuisin jotta jää aikaa perheelle". Naurettavin selitys on "olen keikkatauolla".Kyllä moni artisti on rehellisesti kertonut että ei töitä juuri ole. Ja ymmärtäähän sen ettei levyjä kannata tehdä kun ihmisten pitää saada kuunnella ne ilmaiseksi.


  • soittajax

   Pääsääntöisesti laivakeikat ovat vähempituottavia kun maakeikat vaikkakin on majoitus ja ruokailu. Kyllä hyvin moni muusikko ja artisti tekee muitaikin töitä musisoinnin ohessa. On myös paljon muusikoita jotka soittavat ja tuuraavat useammassa orkesterissa kerätäkseen näin itselleen tarpeeksi tuloja elämiseen. Tänä päivänä on erittäin normaalia, että osa bändistä on tuuraajia.

   • se on taitolaji

    Laivakeikkojen riesana on itäeurooppalaiset muusikot, jotka soittavat paremmin kuin kotimaiset ja halvemmalla.


   • Kärjentopic
    se on taitolaji kirjoitti:

    Laivakeikkojen riesana on itäeurooppalaiset muusikot, jotka soittavat paremmin kuin kotimaiset ja halvemmalla.

    Riesana kylläkin ja halvalla, mutta ei välttämättä paremmin.


  • njaa-a.....

   Suuri osa tangokuninkaallisista ainakin ovat joutuneet palaamaan siviilityönsä pariin, kun musiikkiura ei ole ottanut tuulta alleen.

  • olen miettinyt

   joo, eikös tangokuninkaallistenkin määrää "harvennettu" jokunen vuosi sitten, kun niitä tuli liikaa eikä kaikille riitä työtä.
   Tai sitten meni kovaa sen ekan vuoden, ja sitten keikat harveni.
   Se, että pysyykö mukana vuosienkin jälkeen kruunaamisesta riippuu varmaan monesta eri tekijästä.
   Toivotan Paljon (tarpeeksi) työtä kaikille Suomen muusikoille!

  • dsflkjerwtoiu

   Sanotaanko suoraan, että nykyään tässä maassa on enää aitoja ammattisoittajia. Eli niitä, jotka elättävät oikeasti itsensä soittamisella vähenemään päin.

   Että saa melkein jo hakemalla hakea sellaisia bändejä, jotka tahkoavat vuodessa yli 200 keikan tahtia per joka vuosi.

   Kysyntä ja tarjonta tässä kusee enemmissä määrin ja varsinkin kun näitä TRIO EREKTUKSIA ja TRIO FORRESTEREITA löytyy edelleen soittelemasta mm. huoltoasemilla ja tanssilavoilla/ravintoloissa. Niin ei tarvitse ihmetellä, miksi ei oikeille muusikoille enää löydy kysyntää/hommia.

  • jokujokujokujokux

   Joo-o.. edellä mainituista tangokuninkaallisista moni on jättänyt laulajan työnsä ja siirtynyt muihin hommiin. Esim. Petri Hervanto, Taina Kokkonen, Saska Helmikallio, Tiina Räsänen, Matti Korkiala, Niina Päivänurmi, Antti Raiski, Kari Hirvonen ym.... lista on aika pitkä, minne ovat kadonneet?!?

   Tangokuninkaallisista menestyvien lista on jo aika suppea; enää Sillanpää, Koriseva, Kantola, Soidinmäki, Markkola, Taavitsainen, Tuupanen, Pakonen, Maunuksela, Oinas, Piironen, Pohjola, jotka luetaan niihin, jotka vielä keikkailevat suht' kiitettävästi!

   • Tepreeni

    Nuita ei ole vähääkkään ikävä takasi lavoille.


  • Ex-laulaja-

   SE MIKÄ LAULAEN TULEE, VIHELTÄEN MENEE!!!!!!!!!!!!!!1

  • aapeee

   kyllä Antti Raiski ainakin vielä keikkailee. Tässä kuussa näyttää olevan 5 keikkaa eri puolella maata. Myös Kari Hirvonen keikkailee, ehkä harvakseen kuitenkin? Noista muista edellämainituista en tiedä mitään.

  • musan seuraaja

   Jotkut myös selittävät, että ovat jättäneet keikkailun, koska "eivät jaksa ajella tuulessa ja tuiskussa pitkiä matkoja", kun tosiasia taitaa olla se, ettei keikkoja ole tarpeeksi...

  • summarrum

   Eiköhän jotkut mainituista ja muistakin aikoinaan suosiota niittäneistä artisteista ole jo eläkkeellä. Ei sitä kannata mediassa kertoa julkisesti, jos ei keikkoja ole tarpeeksi. Kannattaa antaa ympäripyöreä vastaus siihen kysymykseen. Kuka nyt häviäjäksi tai unohdetuksi b-luokan laulajaksi haluaa profiloitua julkisesti? Ala on kova. Tosiasia nimittäin tosiaan ON, että Suomessa on valtaisa määrä laulajia ja muusikoita, ja varsinkin iskelmäsellaisia, eikä keikkoja kaikille ole. Ja keikkapaikkojakin on kadonnut paljon 30 vuodessa. Lisäksi pitää pystyä erottautumaan muista laulajista jollain tavalla. Juuri siksi koska laulajia on todella paljon. Ja olisi tärkeää, että olisi persoonallinen ääni, ja muutenkin karismaattinen artisti. jne. On useita artisteja sarjassa "mahtuu 13 tusinaan". Lisäksi on tärkeää että * media on kiinnostunut *. Jos ei pysty olemaan esillä, yleisö helposti unohtaa, eikä keikolle tule porukkaa riittävästi. Tunnen nämä asiat aika hyvin. Monen tekijän summa.

   • Lm7HH

    "Tunnen nämä asiat aika hyvin. Monen tekijän summa. "

    Uskon sinua! Terve järkikin jo sanoo, että kun joka vuosi syntyy iso liuta uusia "artisteja", mutta suomalaisten määrä kasvaa vain hyvin hitaasti eikä tanssi- ja soittopaikkojen määrä lainkaan, kaikille ei voi riittää maksavia kuulijoita. Useiden musikaalisuuskin on sitä luokkaa, että en suostuisi kuuntelemaan heitä ihan pienestä hinnasta lainkaan.


  • muistelenettä

   Milana on myös optikko.

  • soita.paranoid

   Antti Tuiskun Rahan takii-kappale kertoo aika lailla suoraan sen, mistä hommassa on tänään kyse.

   Varmaankin artisti, joka ei lähde Vain Elämää -formaattiin mukaan, huomaa, ettei keikkoja ole kohta satasellakaan. Yhden tai kaksi levyä tehnyt artistikin myydään sen jälkeen käsittämättömällä rahalla 20.000 euroa ilta, koska on "noussut kansan suosikiksi." 40 minuutin keikka, koska materiaalia on tasan se yksi levyllinen ja kenties yksi hitti.

   Pienillä kuppiloilla ei ole varaa palkata Suurta Artistia. Pienet kuppilat ja lavat kuihtuvat ja kuolevat, koska vaikka Suurella Artistilla olisi fanipohjaa, niin ne 30 lipun ostanutta eivät oikein lohduta silloin, jos hinta on tuo.

   Näiden ääripäiden välissä on tuhansia muusikoita ja laulajia, joilla on kykyä ja taitoa, mutta ei markkinointikanavaa. Näillä muusikoilla ne kyyneleetkin kuppilan pöydässä varmasti ovat aitoja, kun kerrotaan kavereille, mitä kaikkea muuta paitsi musiikkia joutuu työkseen tekemään.

   Ainoa lohtu on se, että niin ne tulevat olemaan myös sillä Suurella Artistilla, kun se suosio väistämättä häviää ja 20.000:sta putoaa muutama 0 pois, kun ensi vuonna nostetaan taas 6-7 muuta artistia "kansan suosikeiksi."

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   216
   4911
  2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   34
   2749
  3. Martina neljäs sija

   Eiköhän kaikki onnitella upeasta suorituksesta ,omassa sarjassa neljäs sija 💯hienoa Martina 🇫🇮👌💯
   Kotimaiset julkkisjuorut
   299
   2682
  4. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   2163
  5. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1384
  6. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   152
   1165
  7. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   42
   1148
  8. Voit oikeasti unohtaa minut

   nainen. Olen niin väsynyt ja aikaansaamaton. Ei minusta ole kuin uninalleksi korkeintaan töiden jälkeen. Enkä edes ole niin tuuheakarvainen kuin kaupa
   Ikävä
   47
   994
  9. Helsingin Sanomat harjoittaa kansalaistemme harhauttamista?

   Suomalainen media on lietsonut sotapelkoa meihin propagoivalla manipulaatiolla --- Helsingin Sanomat on merkittävä manipulaattori [Tämän vastinkirjoi
   Maailman menoa
   344
   928
  10. Hyvää yötä Hoo

   Naiselle. Rakastan sinua ❤️❤️❤️ Terv: vaikeatapaus
   Ikävä
   65
   887
  Aihe