Joutuuko artistit tekemään myös muita töitä?

olen miettinyt

Moikka. Olen ollut joskus (iskelmä)artistien keikoilla, joissa näyttää olevan 10-30 lipun ostanutta ihmistä. Siis artisti plus bändi tulee paikalle ties mistä toiselta puolelta Suomea, liput maksaa ainoastaan 8 e, voiko tällainen keikkailu olla kannattavaa ravintolalle/keikkapaikalle?
Kävin hiljattain erään aikoinaan kultalevyjä saaneen artistin kotisivuilla; nyt kuukaudessa oli peräti 3 keikkaa keikkakalenterissa...
Kuuluisuus ja suosio on katoavaista.
Kuinka yleistä mahtaa olla, että artistit joutuu tekemään jotain muutakin duunia?
Harvoin näkee lehtijuttuja mediassa että joku artisti tekisi muitakin duuneja ohella.
Tietääkö joku, ovatko esim. laivakeikat rahakkaita artisteille?
Seuraan alaa ja kiinnostaisi. Artisteilta itseltä ei kehtaa kysellä :)

19

509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eläkeläinen

      Kyllä osa tekke duunia keikkailujensa ohella! Liekö sitten rahapula, vai mikä, mutta joka tapauskessqa on artisteja jotka kertovat päivätyön verottavan keikkalusta oman osansa. Suomessa on noita nk. artistseja tullu ja tule emelkein joka lääpistä. Ei ihme,että kaikki ei pääse pinnalle ja ne jotka ovat sinne päässeet aikanaan, niin menevät sillä painollaan, kuten esim. Paula Koivuniemi, Eino Grön, jne... Onhan tuo suomalaisten musiikkikorva ja maku myöskin muuttunut. Esimerekkinä äsuvu Teräsniska, joka on diivojen diiva ja ei sitten niin minkäänmoista läauluääntä. Surkea piipittäjä! Laivakeikat on siinä mielessä tuottaavampia, etä majoitus ja ruoka sisältyy keikkailun kuvioihin ja on osa palkkaa. Onhan nuo laivamatkojen hinnatkin kohonneet niin, ettei tavallinen eläkeläinen just pysty enää matkaamaan nii

    • olen miettinyt

      Tuntuu että Suomessa on niin paljon laulajia, ettei kaikille riitä työtä!
      Jotkut siirtyvät vapaaehtoisesti takavasemmalle.
      Arvelen, että keikkailusta verottaja voi viedä kolmanneksenkin!
      Jotkut taas ilmeisesti saa tekijänoikeuksia sen verran, että voi keskittyä useaksi kuukaudeksi pelkästään säveltämiseen?
      Kerran lähetin sähköpostia eräälle artistille hänen kotisivujensa kautta, että eikö tosiaan koko syksynä ole keikan keikkaa, vastasi että säveltää/sanoittaa olikohan se Syksyn Sävel-biisiä, eli tämän perusteella jotkut saavat aika hyvin tekijänoikeustuloja (?)
      Kun ei tarvitse keikkailla vaan voi syventyä luomiseen.

      • jkfvldskkföldlöbfgde

        Hyvin yleistä on myös valehtelu artistien piirissä. Se että sanoo säveltävänsä ja sanoittavansa syksyn sävel- biisiä kertoo vain sen, että yritetään peittää raakaa totuutta; töitä ei ole.

        Minullakin on tänä talvena ollut aikaa " tehdä uutta levyä"


      • Kyösti Alamäkimattila
        jkfvldskkföldlöbfgde kirjoitti:

        Hyvin yleistä on myös valehtelu artistien piirissä. Se että sanoo säveltävänsä ja sanoittavansa syksyn sävel- biisiä kertoo vain sen, että yritetään peittää raakaa totuutta; töitä ei ole.

        Minullakin on tänä talvena ollut aikaa " tehdä uutta levyä"

        Hyvin yleistä valehtelua on myös "olen ihan omasta tahdostani vähentänyt keikkoja" tai "nykyisin keikkailen vain viikonloppuisin jotta jää aikaa perheelle". Naurettavin selitys on "olen keikkatauolla".Kyllä moni artisti on rehellisesti kertonut että ei töitä juuri ole. Ja ymmärtäähän sen ettei levyjä kannata tehdä kun ihmisten pitää saada kuunnella ne ilmaiseksi.


    • soittajax

      Pääsääntöisesti laivakeikat ovat vähempituottavia kun maakeikat vaikkakin on majoitus ja ruokailu. Kyllä hyvin moni muusikko ja artisti tekee muitaikin töitä musisoinnin ohessa. On myös paljon muusikoita jotka soittavat ja tuuraavat useammassa orkesterissa kerätäkseen näin itselleen tarpeeksi tuloja elämiseen. Tänä päivänä on erittäin normaalia, että osa bändistä on tuuraajia.

      • se on taitolaji

        Laivakeikkojen riesana on itäeurooppalaiset muusikot, jotka soittavat paremmin kuin kotimaiset ja halvemmalla.


      • Kärjentopic
        se on taitolaji kirjoitti:

        Laivakeikkojen riesana on itäeurooppalaiset muusikot, jotka soittavat paremmin kuin kotimaiset ja halvemmalla.

        Riesana kylläkin ja halvalla, mutta ei välttämättä paremmin.


    • njaa-a.....

      Suuri osa tangokuninkaallisista ainakin ovat joutuneet palaamaan siviilityönsä pariin, kun musiikkiura ei ole ottanut tuulta alleen.

    • olen miettinyt

      joo, eikös tangokuninkaallistenkin määrää "harvennettu" jokunen vuosi sitten, kun niitä tuli liikaa eikä kaikille riitä työtä.
      Tai sitten meni kovaa sen ekan vuoden, ja sitten keikat harveni.
      Se, että pysyykö mukana vuosienkin jälkeen kruunaamisesta riippuu varmaan monesta eri tekijästä.
      Toivotan Paljon (tarpeeksi) työtä kaikille Suomen muusikoille!

    • dsflkjerwtoiu

      Sanotaanko suoraan, että nykyään tässä maassa on enää aitoja ammattisoittajia. Eli niitä, jotka elättävät oikeasti itsensä soittamisella vähenemään päin.

      Että saa melkein jo hakemalla hakea sellaisia bändejä, jotka tahkoavat vuodessa yli 200 keikan tahtia per joka vuosi.

      Kysyntä ja tarjonta tässä kusee enemmissä määrin ja varsinkin kun näitä TRIO EREKTUKSIA ja TRIO FORRESTEREITA löytyy edelleen soittelemasta mm. huoltoasemilla ja tanssilavoilla/ravintoloissa. Niin ei tarvitse ihmetellä, miksi ei oikeille muusikoille enää löydy kysyntää/hommia.

    • jokujokujokujokux

      Joo-o.. edellä mainituista tangokuninkaallisista moni on jättänyt laulajan työnsä ja siirtynyt muihin hommiin. Esim. Petri Hervanto, Taina Kokkonen, Saska Helmikallio, Tiina Räsänen, Matti Korkiala, Niina Päivänurmi, Antti Raiski, Kari Hirvonen ym.... lista on aika pitkä, minne ovat kadonneet?!?

      Tangokuninkaallisista menestyvien lista on jo aika suppea; enää Sillanpää, Koriseva, Kantola, Soidinmäki, Markkola, Taavitsainen, Tuupanen, Pakonen, Maunuksela, Oinas, Piironen, Pohjola, jotka luetaan niihin, jotka vielä keikkailevat suht' kiitettävästi!

      • Tepreeni

        Nuita ei ole vähääkkään ikävä takasi lavoille.


    • Ex-laulaja-

      SE MIKÄ LAULAEN TULEE, VIHELTÄEN MENEE!!!!!!!!!!!!!!1

    • aapeee

      kyllä Antti Raiski ainakin vielä keikkailee. Tässä kuussa näyttää olevan 5 keikkaa eri puolella maata. Myös Kari Hirvonen keikkailee, ehkä harvakseen kuitenkin? Noista muista edellämainituista en tiedä mitään.

    • musan seuraaja

      Jotkut myös selittävät, että ovat jättäneet keikkailun, koska "eivät jaksa ajella tuulessa ja tuiskussa pitkiä matkoja", kun tosiasia taitaa olla se, ettei keikkoja ole tarpeeksi...

    • summarrum

      Eiköhän jotkut mainituista ja muistakin aikoinaan suosiota niittäneistä artisteista ole jo eläkkeellä. Ei sitä kannata mediassa kertoa julkisesti, jos ei keikkoja ole tarpeeksi. Kannattaa antaa ympäripyöreä vastaus siihen kysymykseen. Kuka nyt häviäjäksi tai unohdetuksi b-luokan laulajaksi haluaa profiloitua julkisesti? Ala on kova. Tosiasia nimittäin tosiaan ON, että Suomessa on valtaisa määrä laulajia ja muusikoita, ja varsinkin iskelmäsellaisia, eikä keikkoja kaikille ole. Ja keikkapaikkojakin on kadonnut paljon 30 vuodessa. Lisäksi pitää pystyä erottautumaan muista laulajista jollain tavalla. Juuri siksi koska laulajia on todella paljon. Ja olisi tärkeää, että olisi persoonallinen ääni, ja muutenkin karismaattinen artisti. jne. On useita artisteja sarjassa "mahtuu 13 tusinaan". Lisäksi on tärkeää että * media on kiinnostunut *. Jos ei pysty olemaan esillä, yleisö helposti unohtaa, eikä keikolle tule porukkaa riittävästi. Tunnen nämä asiat aika hyvin. Monen tekijän summa.

      • Lm7HH

        "Tunnen nämä asiat aika hyvin. Monen tekijän summa. "

        Uskon sinua! Terve järkikin jo sanoo, että kun joka vuosi syntyy iso liuta uusia "artisteja", mutta suomalaisten määrä kasvaa vain hyvin hitaasti eikä tanssi- ja soittopaikkojen määrä lainkaan, kaikille ei voi riittää maksavia kuulijoita. Useiden musikaalisuuskin on sitä luokkaa, että en suostuisi kuuntelemaan heitä ihan pienestä hinnasta lainkaan.


    • muistelenettä

      Milana on myös optikko.

    • soita.paranoid

      Antti Tuiskun Rahan takii-kappale kertoo aika lailla suoraan sen, mistä hommassa on tänään kyse.

      Varmaankin artisti, joka ei lähde Vain Elämää -formaattiin mukaan, huomaa, ettei keikkoja ole kohta satasellakaan. Yhden tai kaksi levyä tehnyt artistikin myydään sen jälkeen käsittämättömällä rahalla 20.000 euroa ilta, koska on "noussut kansan suosikiksi." 40 minuutin keikka, koska materiaalia on tasan se yksi levyllinen ja kenties yksi hitti.

      Pienillä kuppiloilla ei ole varaa palkata Suurta Artistia. Pienet kuppilat ja lavat kuihtuvat ja kuolevat, koska vaikka Suurella Artistilla olisi fanipohjaa, niin ne 30 lipun ostanutta eivät oikein lohduta silloin, jos hinta on tuo.

      Näiden ääripäiden välissä on tuhansia muusikoita ja laulajia, joilla on kykyä ja taitoa, mutta ei markkinointikanavaa. Näillä muusikoilla ne kyyneleetkin kuppilan pöydässä varmasti ovat aitoja, kun kerrotaan kavereille, mitä kaikkea muuta paitsi musiikkia joutuu työkseen tekemään.

      Ainoa lohtu on se, että niin ne tulevat olemaan myös sillä Suurella Artistilla, kun se suosio väistämättä häviää ja 20.000:sta putoaa muutama 0 pois, kun ensi vuonna nostetaan taas 6-7 muuta artistia "kansan suosikeiksi."

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      360
      4175
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1779
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1536
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      63
      1520
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1360
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1321
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      52
      1319
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      201
      1306
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1205
    Aihe