Kaivurin kuskaus vaihtolava-autolla

siirtelijä

Miten onnistuis 16 tonnin kaivurin kuskaus vaihtolava-autolla?
Koukku vai vaijeri parempi?

7

4155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lavetti

      Rajoilla mennään alustan sekä laitteen ja lavan painon kanssa kantavuudessa. Vaijerilaite ei tee nostaessa niin suurta "kippikulmaa" kuin koukkulaite.

    • Onnistuuhan se, mutta 16 tonnin kone vaatii 4-akselisen auton, jotta ei mennä rajoilla joka kohdassa. Yleensä vaihtolavalaitteet mitoitettu auton kantavuudenkin mukaan, joten auto missä kantavuutta reilusti on vl-laitteet joissa vetovoimaa riittävästi.

      Vaijerilaitteet myöskin minun mielesti juuri tuon päälleveto kulman takia.
      Koneen kuljetus hommissa vois olla hyvä sellainen Kewateckin koukkulaite jossa koukku liikkuu kelkassa ja saa vaakasiirron kokomatkalta. Ilmeisesti idea myyty Joabille... Tosin ei tuo koukkulaite malli koskaan näkyny yleistyvän jostain syystä.

      Yksi isoin ongelma vaihtolava-autolla koneen siirto hommassa on kuljetuksen korkeus. Jos pelkästään koneen siirtoihin autoa tarvitsee niin ritilä auto on ehdoton peli. Niitä kun löytyy kohtuu edullisestikkin ja moneen on valmiiksi haettu lisäkantavuudet.

    • Vaijerimies

      Itse olen siirrellyt 16 tonnin konetta neliakselisella vaijeriautolla jo vuosia. Vetokulma ja tasapaino on ollut vaijerien valtti. Nyt kun sai katsastettua kovempia painoja niin kantavuuskin konelavan kanssa 18,5 tn. Kuljetuskorkeus 4,2 metriä, hyvin mahtuu siltojen alta.

    • eiköstä

      vaihtolavan lavakorkeus ole kutakuinki 1,60 ja 16;tn kone noin 3,oo
      siitähän tulee jo 4,60,liian on korkea kuljetus.

      • Vaijerimies

        Matalatekoinen konelava ja puomit mukavasti nippuun, niin mulla ainakin korkeus n. 4.2metriä ja nykyinen laki on että max. korkeus 4.4metriä.Ainakin 4.4 silloista mennyt ali helposti.


      • Mielummin ei
        Vaijerimies kirjoitti:

        Matalatekoinen konelava ja puomit mukavasti nippuun, niin mulla ainakin korkeus n. 4.2metriä ja nykyinen laki on että max. korkeus 4.4metriä.Ainakin 4.4 silloista mennyt ali helposti.

        Jakamaton kappale saa olla 4,5 metriä korkea, mutta silti vaihtolavalla 16 tonnisen kuljettaminen alkaa olla itsemurha touhua. Lavetit ovat sitä varten.
        Tuollaisen paketin saa kyllä nurin helposti on syytä olla tasaista ja katsoakseli hyvässä kunnossa.


      • Vaijerimies
        Mielummin ei kirjoitti:

        Jakamaton kappale saa olla 4,5 metriä korkea, mutta silti vaihtolavalla 16 tonnisen kuljettaminen alkaa olla itsemurha touhua. Lavetit ovat sitä varten.
        Tuollaisen paketin saa kyllä nurin helposti on syytä olla tasaista ja katsoakseli hyvässä kunnossa.

        Miten se kaatuu?? Takana on palkki , keskellä paineilmatoimiset lukot sekä edessä vaijerit jotka pitävät koneensiirtolavan paikallaan ajon aikana.

        Meillä ainakin järeät vaihtolavalaitteet ja ei missään vaiheessa käänny sivulle vaikka kippaakin. On laskettu satoja kertoja hieman vinolle alustalle. Yleensä etsin mahdollisimman suoran ja tasaisen paikan. Lisäksi on tehty järeät topparit ettei lava koskaan pääse esim kolarissa tulemaan koppiin asti.

        Tällaisella kalustolla olen telakonetta siirtänyt yli 10 vuotta. Siirtoja satoja kertoja. Ei yhtään kaatoa!! Ei edes läheltä piti tilanteita. Vakaampi ajettava kone kyydissä kuin tukkirekka, sillä sitäkin touhua on kokeiltu.

        Lavetti löytyy kyllä meiltäkin, mutta meneppäs sillä mökkitonteille ja kaupunkialueella siirrellä kun voi tuollakin siirtää.

        Onkos se myös itsemurhatouhua siirtää 15 tonnin purkubetonia vaijerilaitteella tai onko täysi itsemurha ajaa vaihtolava-autolla ja soralavalla 17 tonnin hiekkakuorma?? Näitä tehdään päivittäin ympäri suomea konesiirtojen lisäksi eikä noita kuolleita uutisoida edes vuosittain.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2711
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1165
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      94
      1151
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1094
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1021
    6. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      943
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      42
      845
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      38
      817
    Aihe