Los Gigantes - lentokenttäkuljetus vai vuokra-auto?

gigantttt

Millaisia kokemuksia lentokenttäkuljetuksesta, minne jättää Gigantesissa? Meillä pelkät lennot, hotelli varattu muuta kautta. Jos vuokra-auto niin onko Gigantesiin helppo ajaa pimeään aikaan? Olen joskus vuosia sitten ollut, mutta en muista tien kuntoa.

17

2082

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HolaHola

      Halvinta ja helpointa on ottaa taksi! Vie ovelta ovelle eikä tarvii miettiä osaako itse ajaa perille.

    • ............,,,,,,,,

      Los Gigantesiin on kohtuullisen helppoa ajaa autolla, tien kunto on ihan hyvä. Adejeen asti motaria ja siitä eteenpäin mutkittelevaa mutta hyväkuntoista rantatietä. Navigaattori on tietty ihan kätevä, mutta ihan ok kuntoinen tie pimeälläkin. Ensimmäinen motarilta pois liittyminen voi nopeasti mennä ohi, muuten ei eksymisen vaaraa ole.

      Suosittelen vuokra-autoa, Los Gigantes on niin pieni paikka (jollei nyt rakasta uima-altaalla makoilua) että se on päivässä-kahdessa nähty. Vuokra-autolla pääsee helposti liikkumaan saaren eri osiin. Itse oltiin vuosi sitten 2vkoa giganttesissa ja ilman vuokra-autoa olisi kyllä tullut tylsä loma. Puerto de la cruziin on hieno maisemareitti (ei pimeällä ajoon..) ehdoton päiväkohde, samoin Teide. Meillä yksi päivä meni siinä kun ajettiin motaria etelärannikon kautta Santa Cruziin shoppailemaan, takaisin pohjoisen kautta "maisemareittiä" puerto de la cruzin kautta takaisin.

    • giganttttt

      Kiitos vinkeistä. Katsoin että vuokra-auton saa viikoksi 150 eurolla, joten ei tuo taksi kyllä halvemmaksi tule, jos aikoo nähdä muutakin osaa saaresta. Jos Gigantesiin on kohtuu helppoa pimeälläkin ajaa, niin tuo olisi varmaan paras vaihtoehto. Hieman arveluttaa lähteä oudossa paikassa seikkailemaan keskellä yötä, kun pari lastakin mukana, joten mietitään vielä.

      Onko tuo maisemareitti los Gigantesin ja PDLC:in välillä kuinka pitkä, tai paremminkin, kuinka pitkä ajallisesti? Käytiin joskus autolla Mascan kylässä ja sinnehän noustiin aikamoista serpentiinitietä, takaisin tullessa vuokra-auton jarrut hajosivat. En tosiaan lähtisi pimeällä sille tielle.

    • gigantesiin

      Juuri sama asia mietiskelyssä. Olin jo kertaalleen varaamassakin netin kautta vuokra-autoa Reina Sofian kentältä, mutta hankalat lentoajat saivat vielä miettimään. Jos lennot tulisivat ja lähtisivät päiväsaikaan, vuokraisin auton kentältä esim. Hertziltä tai Avisilta. Meidän lento valitettavasti tulee myöhään illalla ja vielä ongelmallisempi on lähtöaika joka on tosi aikaisin aamulla. Vuokrafirmat avaavat ovensa vasta seitsemältä ja auto pitäisi palauttaa jo ennen aukeamista. En taida uskaltaa ottaa riskiä että palautan auton kentälle ja jätän avaimet johonkin laatikkoon, sillä silloinhan en voi saada mitään tositetta sille että auto palautuu vahingoittumattomana.

      Nyt sitten mietin sellaista vaihtoehtoa että varaisin kuitenkin lentokenttäkuljetuksen ja vuokraisimme auton sitten perillä, vaikka tämä vaihtoehto tulee kalliimmaksi. Ehkä se voi kuitenkin olla loppupeleissä turvallisinta niin. Kokemuksia erilaisista vaihtoehdoista kuulisin minäkin mielelläni.

      Ja te jotka olette vuokraneet auton Teneriffalla, olisi kiva kuulla kokemuksia eri vuokrafirmoista sekä matkatoimiston kautta vuokranneilta?

    • ........,,,,,,,,....

      itse otimme eautovuokraamon kautta, vuosi sitten 2vkoa maksoi 150,- ja kaikki sujui ongelmitta. Eautovuokraamohan on ns. broker eli välittää vain vuokrauksia mutta homma hoitui. Ainoa ongelma on ettei tiedä vuokraamoa ennenkuin on varauksen tehnyt ja joillain vuokraamoilla ei ole tiskiä lentokentällä vaan pelkkä shuttle-kuljetus pikkubusiila läheiselle vuokraamolle.

      Toinen eriitäin hyvin toimiva välittäjä on hispacar.com. hispacar on espanjalainen yritys ja toimii samalla periaatteella, hispacarin etuna on se että näkee vuokrafirman etukäteen ennen päätöksen tekoa. Näkee myös mikä on yhtiön p-a politiikka, suurin osahan rahastaa polttoaineella, eli auton saa tankki täytenä mutta se pitää palauttaa tankki tyhjänä (kukaanhan sitä ei täysin kuivaksi aja) ja tosta ostetusta tankillisesta otetaan hieman lisäkatetta.. ei paljoa mutta kuitenkin..

      Jos paikanpäältä haluat katsoa niin canarias.com on iso ja monella eri pisteellä toimiva vuokraamo, erittäin suosittu ja taitaa olla ihan kohtuuhintainen.

      Lentokenttäkuljetukset tämän vuoden lomalta (jolta palattiin keskiviikkona) tilattiin suntransfers.com sivustolta.. edullisempi ja luotettavampi kuin taksi. Kentällä oli vastassa aivan uusi e-mersu, samalta firmalta tilattiin kuljetus myös hotellilta kentälle ja silloin tuli normi 12hengen pikkubussi (siis pelkästään meidän perhettä) hakemaan. Hyvin toimii ja edullinen. Meilläkin lennot myöhään perillä ja aikaisin lähtö (siis norwegianin ti-iltana tulo ja ke-aamuna lähtö) ja halusimme tilata kyydit etukäteen. Tänä vuonna ei vuokra-autolle ollut tarvetta koska hotelli oli costa adejessa.

    • Resorthoppa kuljetus

      Luotettava lentokenttäkuljetus ja edullinen:
      www.resorthoppa.com
      Olen vuosia käyttänyt.

    • Giganttttt

      Autonvuokrausfirmoja tuolla on paljonkin ja hyviä varmasti. Avisiin luotan ja heillä yllättäen halvimmasta päästä hinnatkin. VW Polo alle 150e viikko.
      Tuo Resorthoppa vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta, jos se vielä vie ihan hotellille asti..? Silloin riittäisi vuokra-auto pariksi päiväksi.

      Matkatoimiston kautta tuskin ainakan hinnan puolesta kannattaa vuokrata autoa tai ottaa lentokenttäkuljetusta. Ainoa plussa on Suomen kieli, tosin sekin loppuu kaiketi Reina Sofiaan.

    • HolaHola

      Etkös sinä alussa kysynyt lentokenttäkujetuksesta? Tarkoitin,että pelkkä lentokentältä hotellille meno taksilla on halvinta.Mutta jos aioitte pyöriä pitkin saarta niin varmasti vuokra-auto on silloin halvin juttu.

    • J0NE

      Meillä kyyti finnmatkojen kautta Reina Sofiasta Puerto Santiagon reunaan (Los Gigantesin vieressä) ja takas olis maksanu 44 euroa. Vuokra auto avian kautta kentälle viikoksi oli 170e ilman kilsarajaa. Palautus samaan paikkaan samalla polttoainemäärällä. Avainten palutus sunnuntaina lokeroon, koska putiikki ei ollu auki.

      Taksihinnat vaikuttiva kovinkin paljon kalliimmilta, kun edellisvuonna Gran Canarialla...

      Vuokra-autoon (50tkm ajetttu Ibiza 1.2 5d ilmastoinnilla) ei takuu maksuja, luottokorttivarauksia, eikä muuta ekstraa.
      Jos paikalliselta autoa netistä kyselee, niin kannattaa tarkastaa tuo takuumaksu asia ja sen palutuminen. Halvin nettifirma goldcar palauttaa varauksen (600e) noin 4-viikon päästä auton palautuksesta plus, että heillä on kentällä pisteessä ehdottomasti pisin jono. Toiset firmat ottaa jopa 1500e takuumaksua luottokortilta vuokrauksen ajaksi.

      Meillä avia carin edustaja yritti vielä autoa hakiessa kaupata lasten istuimia 4e:n päivähintaan perustellen, että poliisi antaa 300e sakkoa, jos pysäytetään ilman??? No ei otettu, koska paikan päällä sai tuttavapariskunnan autovuoraamosta penkit ilmaiseksi.

      Kannattaa lukea paperit rauhassa, vaikka hinku kohteeseen olisikin. Englanti ja espanja on ainakin avian kohdalla ainoat kielet, mitä papereista löytyy...

      Yleensä vuokrahintaan kuuluu kolariturvat ja henkilövakuutukset ilman omavastuuta, eli pikku "parkkipaikkakolhuista" ei kannata murheita ottaa. Paikallinen tapa parkkeerata on kuitenkin ahtaampi, kuin suomessa.
      Peilit, renkaat ja mahdollisen murron takia vahingoittuneet lukot taas eivät välttämättä kuulu vakuutukseen, eli tarkkoina näissäkin... Älä jätä mitään kamaa näkyviin, kun jätät auton. LUE PAPERI!!! Olutta saat ihan kohta...

      Parkkeeraaminen kadun varteen on yleensä ilmaista. Parkkihallit maksullisia. Keltaselle viivalle ei kannata jättää, koska silloin lähtee autokin ja sitten olikin loppu lomaksi ohjelmaa...
      Parin päivän jälkeen jo oppii, että turistirysärantoihin on vaikea löytää parkkia kadun varresta aamupäivällä ja hotelille kannattaa palata 19 aikoihin ennen pimeää, niin löytyy kivasti yöparkki.

      Gigantesista cruziin nyppylöiden läpi noin 40km. Meillä kesti 1,5 tuntia, johtuen parista pissastopista ja yhet laatat takapenkillä, joten kertonee mutkaisuudesta. Pois tultiin isoa baanaa 130km samassa ajassa.

      Isoilla motareilla on 120 taulut ja hyvä leveä samettitie. Vasenta kaistaa pystyi helposti ajelemaan sitä vauhtia ja enemmänkin, koska oikealla vedeltiin satasta.
      Kannattaa silti olla ekaa kertaa kartturi valmiina, koska siirryttäessä toiselle tielle ei ilmoituksia tule 1,5 kilsaa ennen, vaan max. 500m.
      Hyvin ehtii, vaikka joutuis vähän härskisti änkeemään väliin. Vilkku päälle ja sekaan. iso osa muista kuskeistakin on turisteja...

      Jos eksyy, niin bensa-asemia on melkeen kaikkialla ja saaren ympäriajokin vaan noin 170km, eli nou hätä. Ota heti kentältä vastaan lmaiskarttoja, joita tyrkyttävät, niilläkin pärjää.

      Vilkun päälle unohtaminen tuntui olevan kovin yleistä, eikä ajovalojen päällä pitäminenkään ollut päivällä tapa.
      Liikenneympyröitä on rakennettu joka pikkukeskukseen jopa kaksikaistaisena, eli jos olet jatkamassa suoraan yli, niin ota uloin kaista.

      Bensan hinta nousi, mitä lähemmäs Americasta tultiin. Palveluasemalla Puerto Santiagossa sai litran 1,05e:llä, Americas 1,08e.
      No halpaahan toi oli suomeen verrattuna ja kiva, kun ei edes autosta tartte nousta, kunhan muistaa mitä laatua haluaa.
      Maksaessa tietty pieni parin euron tippi palvelusta.

      Ehdottomasti kannatti meidän tapauksessa ottaa vuokra-auto, koska lasten kanssa oli helppoa reissata aikatauluista riippumatta.
      Paikallisten / matkayhtiöidn kyydit olisivat meillä maksaneet eläin- ja vesipuistoihin jo lähes saman verran.
      Siirtymätaipaleet varsinkin Gigantesin suunnalta ovat kohtuu pitkiä (Americas n. 25km), joten taksikin maksaa...

      Samalla näkee hienoja maisemia ja voi pysähtyä mihin haluaa.
      Ja juu... Sitä halpaa olutta saa myös illalla...

      Jos on joskus ajanut kehä 3:n sisäpuolella, niin kyllä tuollakin pärjää todella hienosti. Jos sinulla kestää, niin muut odottavat...

    • giganttt

      Alkuperäinen kysymys ehkä hieman epäselvä. Mietinnässä siis vaihtoehto ottaa lentokenttäkuljetus, jolloin sitten erikseen pariksi päiväksi vuokra-auto, jotta pääsee vähän katsomaan paikkoja. Toinen vaihtoehto se vuokra-auto saman tien viikoksi.

      Ollaan tosiaan aiempina vuosinakin Teneriffalla lomailtu, joskus vuokra-autolla ja joskus ilman.
      Gigantes on oudompaa seutua, siksi kyselin teistä.

      Kiitos Jonelle, meilläkin Finnmatkojen lennot. Eli bussi jättää jonnekin kylän reunalle, vai?
      Jos näin, niin sitten ilman muuta Resorthoppan kuljetus tai se vuokra-auto koko viikoksi. Meilläkin mukana yksi kippurateillä oksentava 10-v., joten maisemareitinkin kanssa voi olla niin ja näin...

      Huhtikuun alkua odotellessa on kiva jo suunnitella

    • Ei tietoa

      Nyt ei ole mitään käsitystä. En yhtään osaa sanoa.

    • J0NE

      Ainakin finnmatkojen bussi ajeli meillä hotellin eteen, muista kyydeistä en osaa sanoa, mihin jättävät.

      Muistaakseni taksi puerto santiagon reunalta reina sofiaan 50e.

      Gigantesiin on kyllä helppo ajaa. Pimeällä tosin voi olla pientä haastetta, että kaikki risteykset ja kyltit näkyy.

      Lentökentältä Autopista del sur TF-1 pohjoiseen.
      Siltä tieltä käännytään vain yhden kerran rampin kautta motarin ali vasemmalle TF-47:lle. Tästä hyvät opasteet, mutta taisivat olla tien vasemmalla puolella hieman epäloogisesti.

      Itseasiassa motari taitaa tohon risteykseen loppuakin, koska kerran ajoimme pitkäksi ja heti pääsi ympäri ja takaisin reitille.

      Sitten vaan samaa tietä. Tuo TF-47 kulkee parin pikkukeskustan ja useiden liikenneympyröiden läpi, joten ympyrässä vaan aina osuttava oikeeseen suuntan. Joka ympyrässä taisi kuitenkin olla pieni kyltti giganteksen suuntaan.

      Ennen Gigantesia on Puerto Santiago, jonka läpi ajelimme myös välillä hotellille.

      Itse olen kyllä auto kentältä käytännön puolella. Eipähän tarvi odotella, kun muita pudotellaan matkalla ja oma hotellihan on aina se viimeinen, jos siis isompi kuljetus.

      Itse katselin googlemapsista ennen matkaa kuvat risteyksistä ja hotellista, niin oli edes joku mielikuva, minkä näköisiä maisemia pitäisi löytää.

      Ainahan noissa alamäkeen mennään rantaan ja hotelleille ja ylämäkeen kohti pääväylää...

      Tiet on kyllä hyviä.

      Teidelle mennessä muutamia vähän kehnompia pätkiä, mutta ihan ajettavia nekin.

      Tuossa vähän pätkää serpenttiinistä. Tämän huonommaksi ei tainnut mennä missään...

      https://www.facebook.com/photo.php?v=10152161155242789&set=vb.740302788&type=2&theater

    • ,,,,,,,.............

      hauska katsoa videota tutuista maisemista, itsellä ei ikävä kyllä tullut kuvattua yhtään noita ajoreittejä.

      Teiden teitä pahemmat (myös tiputuksiltaan) on mielestäni TF-82 mikä lähtee Icodista ja sieltä maisemareittiä Santiado Del Teiden kautta haarautuu Los Gigantesiin.. Hurjin ajoreitti Teneriffalla oli kun kerran oltiin samaa reittiä ajamassa mutta Icodissa käännyin liikenneympyrästä väärin (uskoin liian sokeasti naviin) ja senkin jälkeen uskoin navin tekemään uuteen reittiin ja lähdettiinkin ajamaan TF-373 tietä Los Giganttesiin.. meinasi eräässäkin nousussa (oli vielä keskellä jotain kylää aika reitin alkuvaiheessa) loppua totaalisesti usko kesken vuokra rellun suorituskykyyn.. ja neljän hengen kuormaan.. :D Korkean paikan kammoisena kuskina meinasi kyllä huumori loppua matkanvarrella.. eikä muitakaan hymyilyttänyt tieto että aion kuskin paikalla pitää silmät kiinni pahimmissa paikoissa :D

      Mutta hieno reitti, se pitää vielä joskus ajaa moottoripyörällä uudestaan.. ajan kanssa :D

    • LGiga

      Lähdössä marraskuussa tänne. Onko kenelläkään tuoretta hintatietoa taksista lentokenttä - Gigantes? Matkanjärjestäjän hinta 25e/suunta..

    • kannattaaa

      Taksilla n. 50e/4 hlöä

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3752
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      115
      1474
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1340
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1289
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1164
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1101
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1068
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      58
      1044
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1036
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      56
      977
    Aihe