inkeriläispakolaiset

sosiaalihuolto

olis hyvä tietää minkä verran näistä saatanan inkeriläisistä on työelämässä ja kuinka paljon heitä on työtätekevien veronmaksajien syötettävänä ja paskatettavanä oletan että suurin osa elää yhteiskunnan piikkiin toisin sanoen sosiaalihuollon piikkiin vetävät

5

144

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voih

      Löydät tiedot varmastikin kun googlaat. Ei siis tarvitse tällä tavalla kysymystä ainakaan tällä palstalla esittää. Eikös inkeriläiset ole heimokansaamme. Jos EU-maista aikoinaan olisi menneet niinkuin meni ehkä välimme olisivat inkeriläisiin vieläkin läheisimmät. Olen lueskellut. Suomenruotsalaisten, ruotsinsuomalaisten, romaanien ja nyt inkeriläisten palstaa ja totean että kyllä me suomalaiset taidetaan olla aika mälsää kansaa...joka palstalla muita haukutaan...ei mee hyvin...ihan hävettää jo muiden puolesta!

    • suomalainen.

      En ymmärrä aloittajan ajattelutapaa. Nämä Inkeriläiset ovat sukujuuriltaan Suomalaisia paluumuuttajia, jotka neuvostoliitossa ovat joutuneet kokemaan kovia. Olemme heille kunniavelkaa, kun Saksalaiset viime sodanaikana palauttivat heitä Suomeen, moni taisteli suomen riveissa neuvostoliittoa vastaan ja jotkut sai Mannerheimristinkin.
      Mitäs teki punainen valpo, palautti heidät takaisin VÄKIPAKOLLA, jos joku ei päässyt pakenemaan Ruotsiin, niitäkin oli.

      No neuvostoliitossahan heitä kohdeltiin aika tylysti. Tämä oli siis Suomen kiitos riveissämme taistelleille.

      Olen sitä mieltä että kunniavelka on maksettava, vaikka tälle seuraavalle sukupolvelle.

      • kartu

        Ei ne haluu suometa kuin sossua.suomen kieli heille pakkopulla.kokemusta on.


      • ålvist
        kartu kirjoitti:

        Ei ne haluu suometa kuin sossua.suomen kieli heille pakkopulla.kokemusta on.

        kartu: Ootko itse Suomalainen?


    • toivo kärki

      kauan sitten suomi heimoiset kansat asuttivat laajaa pohjola, kuulemma Novgorodiankin asti. eli niin etelään. sitten etelästä ja siberian aroilta saapui uusia heimoja, jotka levittäytyivät pohjoiseen, slaavit ja muut.

      pietari on rakennettu myös suomalaisten työllä.
      monet inkeriläiset hyötyivät pietarin läheisyydestä, sillä kauppa kävi: maataloustuotteet, käsityöt ym. kuten viipurikin.

      inkeriläiset lähteiden mukaan lähtivät 1600 luvuilla Savosta itään. syiksi on ehdotettu nälkä, liikakansoitus, paremman elämän toivossa...

      lisäksi historiasta tiedetään, että itäraja on aina ollut sodan tanner ja kansa hullun lailla muutti edestakaisin, näin se identiteetti sekoittui. puhumattakaan että neuvostoliitto lähetti inkeriläisiä ja suomalaisia kazakhstaniin, siberiaan, ympäri aasiaa ym. monta tarinaa siitäkin.

      mitäs aina inkeriläisistä! ulkosuomalaisia on yli miljoona maailmalla!

      inkeriläisiä on ollut sodassa punaisten ja natsien puolen. monesti ei kysytty vaan käsketty, mutta jälkeenpäin rangaistiin molemmin edestä. sitä ennen verojakin lypsettiin molemmin verroin ruotsi-suomi ja venäjän mahti, joten elämä itärajalla oli ailahteleva. ennen suomalaisia maata asuttivat lappalaiset aina helsinkiä myöten.

      suomalaiset luopuivat inkeriläisistä, ketkä olivat aika suomi identiteettiä omaavia - kieli, tavat ym toisen MM:n lopussa omaksi Itsenäysyys hyödykseen. mummoni joutui silloin viroon keskitysleirille.

      se että inkeriläisten kieli muuttui venäjäksi johtuu neuvostoliiton kovasta politiikasta heitä kohtaan. mutta kylissä elää edelleen se vanha tapakulttuuri. osaisi edes suomi käyttää vieläkin tehokkaammin sitä, että kyseinen tapakulttuuri jatkuisi ja kukoistaisi. luterilainen kirkko tekee paljon hyvää karjalassa. siitä kiitos. ongelmina poismuutto, huumeet, köyhyys, vanha elämän tapa ei ole ihan ensimmäisiä ihannekohtia nykyään.

      mielenkiintoinen fakta on se, että suomisukuisiin kansoihin luetaan unkarin lisäksi turkki.

      monia inkeriläisiä on palkittu neuvostaaikana ansioituneina kulttuuri-,tiede-,yhteiskuntatekijöinä, joten myös inkeriläiset antoivat panoksensa missä he elivätkin.

      se, että moni heräsi koiviston aikana muuttoon suomeen, johtuu todela kurjista oloista perestroikan aikana. kauppahyllyt olivat tyhjä ja maassa oli kaaosmaista. kyllä minä uskon että moni suomessa asuva inkeriläinen antoi hyvän antin myös suomelle ja vielä tulee antamaan. samaan malliin kuin sodan jaloista evakot, jotka on kansoitettu ympäri. monista heistä on tullut suurvaikuttajaa tavalla ja toisella. ja se on hyväksi, sillä kansojen sekoittumisessa on hyötyä. maailmanlaajuisesti suomalaiset omat edelleen homogeenisia. moninaisuus on rikkaus. toisaalta kansallismielisille kerron, että pohjolassa on aina liikkunut kaikenlaisia seikkailijoita euroopasta ja maailmalta joten kun jos miettii että suomi on sellainen takapiha, niin saattaa tulla yllätyksiä. neuvostoliitossa opiskeli valtioyliopistossa afrikkalaisia, aasialaisia, latinoja, eurooppalaisia. jos puhutaan amerikan melting potista, niin neuvostoliitto on samanlainen monikansallinen jätti. ja nykyään eurooppa enimmässä määrin. missä saksa otti oliko se miljoona venäjänsaksalaista, niin suomi oliko nyt ne 40.000 venäjäninkeriläistä. monet sitä vanhaa suomi identiteettiä omaavaa ihmistä ovat niin vanhoja että periaatteessa tullaan suomeen kuolemaan, mutta venäjällä on vielä kurjempaa. nuoret muuttajat sen sijaan eivät puhu suomea. ei niitä vanhuksiakaan voi noin vain ohittaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      78
      5791
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2526
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2007
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1765
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1311
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe