3,5 kuukautisen vauvan lisääntyneet ilmavaivat, vinkkejä?

Ilmattaren äiti

Meidän vauva on nukkunut syntymästä asti suhteellisen hyvin, jopa sellaisia 3-4 tunnin pätkiä yössä. Herännyt aina vaan syömään ja nukahtanut ilman huutoja uudelleen. Nyt viimeisen 10 päivän aikana yöt ovat kuitenkin muuttuneet ratkaisevasti. Vauva herää tunnin välein, ja vääntelehtii yrittäen saada ilmaa ulos vatsastaan. Hän kyllä yrittää nukkua, mutta ilmeisesti ilma kipristää vatsassa niin kovasti, että heräilee siihen, ja on sitten herätessään väsynyt ja kiukkuinen. Olen koittanut cuplatonia ja tehoröyhtäytystä. Olen oikein noussut sängystä aina syötön päälle kävelemään ja röyhtäyttänyt pystyssä. Vauvalta tulee isoja tukkimiehen röyhtäisyjä, mutta niistä huolimatta ilmeisesti ilmaa jää vatsaan. Näiden röyhyjen lisäksi vauva piereskelee hurjan paljon, ihan kuin iso äijä. Alan olla aika poikki, kun en saa nukuttua kuin tunnin kerrallaan öisin. Onko mitään vinkkejä mitä voisin koittaa? Minusta on omituista, että nämä vaivat lisääntyvät nyt kolmikuisena, kun tähän asti on mennyt niin hienosti. Olemme pelkällä täysimetyksellä.

4

535

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Parya

   Meillä oli ihan sama juttu, 3kk alkoi kamala paukuttelu! Meillä kaasut tuli sitten kuitenkin ulos sen verran tehokkaasti ihan paukutellen ja röyhtäillen, ettei asia vauvaa tuntunut haittaavaan, aika hurjalta vaan kuulosti!

   Meillä poika oli siinä vaiheessa jo ihan korvikkeella ja kokeilin paria eri merkkiä mutta en usko, että kyse oli maidosta. Siitä se sitten rauhoittui 4 kuukauteen mennessä.

   • Ilmattaren äiti

    Kiva kuulla että jollain muullakin on ollut samaa ilmiötä. :) Toivotaan että meilläkin lähtee ilmavuus vähenemään neljään kuukauteen mennessä!


   • Kokeileppa
    Ilmattaren äiti kirjoitti:

    Kiva kuulla että jollain muullakin on ollut samaa ilmiötä. :) Toivotaan että meilläkin lähtee ilmavuus vähenemään neljään kuukauteen mennessä!

    Meillä ilmavaivat ja koliikki kesti 4,5 kk, disflatyl auttoi! Oikein huomaa kuinka pulloon tipat laittaessa maidosta häviää jo siinä vaiheessa kuplat. Pieruja alkaa tulla heti syönnin aikana. Muutaman päivän käytön jälkeen ilmavaivat loppuivat. Meillä cuplaton ei auttanut yhtään..


  • Hyi maitoa

   Veikkaan maitoallergiaa, se tekee valtavat ilmavaivat. Kumma kyllä tämä oireilu on lisääntynyt paljon myös aikuisilla, minäkään en pysy juomaan maitoa, laktoositon piimä käy. Edes laktoositon maito ei sovi, vatsa turpoaa ja sitten alkaa kamalat kivut ja ilmaa tulee!!
   Kokeile kaura-tai riisimaitoa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

   Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
   Maailman menoa
   634
   2612
  2. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

   Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
   Ikävä
   109
   2233
  3. Mitä tapahtui? Bachelor-Timo paljastaa, miksi suhde Sonjaan ajoi karille: "Ehkä ei kuitenkaan..."

   Rovaniemeltä kotoisin oleva Timo Harvey, 32, halusi sitoutua, löytää rakkauden ja asettua aloilleen. Kauden viimeisessä jaksossa Bachelor-Timo valitsi
   Bachelor
   13
   1652
  4. Martiinan "Ikuinen rakkaus", hah hah haaa

   Onko tämä lippisressukka nyt sitten taas se ikuinen rakkaus ? ? miksi ikiteini mara on niinkin tyhmä ja nolo ?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   971
  5. Stefulla taas korkki auki?

   Tästä taitaa tulla hieno päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   24
   883
  6. Zaharova yllättäisi sotilaallisesti

   Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova sanoi keskiviikkona, että Venäjän vastaus Suomen Nato-jäsenyyteen tulee olemaan luonteeltaan sotilaa
   Maailman menoa
   174
   808
  7. Mies olet kaunis sisältä ja ulkoa

   Haluan sut omakseni. Sinä jos kuka kelpaat :)
   Ikävä
   78
   772
  8. Naton vastustajat pääosin kouluja käymätöntä, ja vähemmän älykästä porukkaa

   monet myös työttömiä. Paljolti samaa jengiä joka myös vastustaa koronarokotuksia, ja puolustaa venäjää. Uutiset luetaan mm. MV-lehdestä. Veikkaan ett
   Maailman menoa
   264
   709
  9. olis ihan fllirttailla sulle mies

   Katsella silmiin ja leijua sun lähellä.
   Ikävä
   47
   642
  Aihe