Kääpiösnautseri kokemuksia!

Kääpiösnaku

Kaipaan kokemuksia kääpiösnautserista! Haluaisin että kertoisitte esim. teidän omien koirien luonnetta, säkää, painoa ja kaikenlaista muuta!

Voi myös laittaa linkkejä ( jos huvittaa eikä jaksa tänne ruveta kirjoittamaan, tai jos niissä on kuvia).

10

6592

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käppänär

      Meillä käppänänarttu. Painaa noin 8kg, säkää en oo mitannut mutta on kookas käppänäksi (en siis tarkoita ylipainoa :) ). Luonteeltaan sylivauva, sohvalla änkee syliin ja haluaa rapsutuksia ja pusuja. Rauhallinen sisällä, paitsi kun leikitään. Rauhoittuu myös muualla eikä hermoile. Vieraista ei välitä jos tuntemattomia mut jos näkee useemmin niin jee ne on parhaita kavereita! Lapsista ei tykkää kun ne juoksee päälle ja kiljuu ym. Tosi fiksu, pitää keksiä aina tekemistä ettei tylsisty liikaa. Jaksaa pitkiä lenkkejä ja rakastaa metsässä juoksentelua. Mulle se on täydellinen!

      • 3 käppänää

        Meillä on kolme kääpiösnautseria 1 uros ja kaks narttua. Nartut on sellasia
        33-34 cm ja uros on alle 37. Nartut painaa seitsemisen kiloo ja uros yli yhdeksän.
        Kaikki kolme koiraa on luonteiltaan erilaisia. Uros on luonteeltaan vilkas ja helppo aktivoida kaikenlaiseen tekemiseen. Nartut on vähän sellasia hitaasti syttyviä.
        Kääpiösnautseri on rotuna sellainen, että se pärjää ilman, että sen kanssa aktiivisesti harrastetaan, mutta kuitenkin sen kanssa on mahdollista melko montaa lajia harrastella,
        Meidän koirat tulee lasten ja toisten koirien kanssa toimeen.
        Suomen kääpiösnautserikerhon sivuilla on lista kasvattajista ja niiden kotisivujen osotteita, sitä kautta löytyy kuvia, sekä kääpiösnautserimme palstalla taitaa olla linkkejä kotisivuille.


    • käppänän emäntä

      Meillä on uros käppänä, aivan mahtava rakkauspakkaus. Sisällä nyt melkein aikuisena melko rauhallinen, mitä nyt vinkuleluilla leikkii, muuta pötköttelee, ehkä saa ulkona toteuttaa itseään. Helppo koulutettava ollut, voi pitää irti eikä lähde omille teille, tulee toimeen kaikkien kanssa, urostenkin.

      Säkää on 39 ja painoa 8 kiloa. En voi kuin suositella, tosin ainakin meidän tapauksella on suojelu-ja vahtivietti melkoinen, samoin kaikki hiiristä jäniksiin herättää metsästysvietin, jahtaa mielellään.

    • Pieni ja pippurinen

      Parivuotias naaras. Niin suloinen, kiltti ja tottelevainen. Välillä kyllä "mököttää" jos ei ymmärrä miksi käsketään istumaan tai joutuu kylpyyn pihalla olon jälkeen, mutta muuten ei osoita mieltään kuin pienellä tottelemattomuudella.

      Kaikkien lemmikki ja ihastuksen kohde. Tuttujen naamat nuollaan ja vieraille haukutaan. Tätä ei olla saatu pois omalla koulutuksella ja tiukalla suhtautumisellakaan. Kai se on hyväksyttävä että koirillakin on luonteenvikoja. Ihan pennusta alkaen rankaistiin ja todella tiukasti nuhdeltiin aina jos vieraille alettiin haukkua, mutta se tekee sitä rangaistuksesta huolimatta.

      Mutta näitä tottelemattomuuksia varmasti parempi kasvattaja saisi pois... ja kyllä se on niin läheisyydenkipeä ja rakastava pikku otus ettei sille voi tällaisista pitemmän päälle olla vihainen :)

      • Ainakoira

        Koirasi ei varmaankaan ole luonnevikainen. Koiraasi on komennettu ja rangaistu haukkumisen takiaihan pennusta lähtien. Nyt sinun on kyllä katsottava peiliin ja vika löytyy sieltä. Miksi et anna koirasi tutustua muihin ihmisiin omassa tahdissa. Haukkuminen päättyy tutustumistapahtumaan. Toinen syy voi myöskin olla rangaistuksen pelko, jonka itse olet aiheuttanut. Toivon sinulle malttia ja kärsivällisyyttä koirasi taatusti palkitsee uuden suhtautumistavan. Onnea!


    • Jenelle

      Meillä asustelee nyt 11 kuukautta vanha kääpiösnautseri uros. Hän on aika kookas käppänäksi ja painaa hiukan yli 9 kiloa.
      Luonteeltaan on todella kiltti ja rauhallinen. Toki riehaantuu leikkiessä, mutta rauhoittuu taas leikin loppuessa. Tykkää ihan super paljon lenkkeilystä ja ulkona touhuamisesta, sekä pysyy pihalla hyvin eikä lähde kovin kauas omistajasta.
      Toimii loistavana vahtikoirana, sillä ilmoittaa haukulla tai murinalla jonkun saapumisen, mutta ei turhia haukuskele.
      On tullut hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Lapsia hän ei ole montaa kertaa tavannut, mutta tuli ihan hyvin toimeen niidenkin kanssa. Halusi kovasti leikkimään, mutta lapset olivat sen verran pieniä etteivät ymmärtäneet ja vähän pelkäsivät, joten koira oli vähän ymmällään.
      On ollut suht helppo kouluttaa.
      Ehkä kaikkista ihaninta on se, kun hän tulee aamulla herättämään hiukan ennen kellon soittoa "halimalla". Hän asettelee tassut kaulan molemmin puolin ja alkaa hieromaan omaa kaulaansa ihmisen kaulaa vasten ja pitää pientä hyninää. Käy myös jokaisen perheen jäsenen läpi. Ei tiedetä mistä tuollainen käytös johtuu, mutta se on todella hellyyttävää ja tekeekö muiden koirat tälläistä?

      Ainoa miinus puoli kääpiösnautserissa mielestäni on turkki. Se vaatii aika paljon työtä, koska pohjavillaveitsen kanssa pitää ottaa usein ja jalat on harjatta hyvin, sillä ne takuttuvat helposti. Myös ajettavia kohtia (jalat, parta, peppu & kulmakarvat) on leikattava melko usein.
      Mutta onhan se kiva kun ei karvaa lähde ja ei tule niin paljoa siivottavaa.

      Kääpiösnautseri on ollut loistava valinta meidän perheeseemme ja onneksi kohdallemme sattui aivan ihana yksilö. Suosittelen lämpimästi.

    • käppänätyttö

      Minulla on kokemusta kahdesta käppänästä, molrmmat kodinvaihtajina meille tulleet.
      Ensimmäinen oli käppänö narttu jokas muutti meille eläkepäiviä viettämään. Kiltti, rauhallinen sylivauva. Miinuksena oli alituiseen vaivaavat virtsakivet. Rakas Cara menehtyi 11 vuotiaana kohtutulehdukseen.

      Nykyinen käppänämme tuli meille 2 vuotiaana. Uros, luonteeltaan omapäinen, vilkas sylivauva. Miinuksena tällä agressiivinen käyttäytyminen turkinhoitoon ja kynsien leikkaukseen, onnistuu vain kuonokoppaa käyttäen toisen kiinni pitelemänä.

      Yhteenvetona omiin kokemuksiini otan tulevaisuudessa nartun jos otan.

      Onnea etsintään ☺

    • Ppcchee

      Meillä eli snautseri 13-vuotiaaksi, ihana koira. Hieman terrierimäinen luonne, meillä ärisi muille koirille. Yritti ottaa pomon paikkaa vanhaksi asti, jos lellittiin ja annettiin vapauksia liikaa. Todella fiksu ja oppi viimisenä elinvuotenaankin useita temppuja parissa minuutissa.Kaikinpuolin ihana koira. Ikävä on.. 10kg paino oli

    • Käppänätyttö

      Meillä kesällä 8 vuotta täyttävä käppänänarttu Elli. Aivan ihana tapaus, hän on n. 7kg, säkästä en tiedä. Luonne ihan samanlainen kuin vaikkapa 2-vuotiaanakin oli. Oman perheen kanssa aivan sylivaavi, aina halutaan syliin kun itse istuu vaikka sohvalle, mutta kyllä sitä osataan riehuakin! Vieraista tulee heti alkuhaukkujen jälkeen parhaita kavereita kunhan vaan antavat rapsutuksia. :D Muihin koiriin suhtautuu vaihtelevasti. Omaan kotiin jos tulee muita koiria niin heitä kyllä komennetaan ja paljon jos eivät tämän neidin mielen mukaan toimi. Hän tulee paremmin toimeen isompien vanhempien koirien kanssa mutta on poikkeuksiakin. Ei tykkää nuorista hösöttäjistä. Lenkkikaveriksi loistava koira, jaksaa pitkiäkin lenkkejä ja vapaana juoksenteleminen esim metsässä on parasta! Välillä vähän arka joitakin uusia juttuja kohtaan. Isoin miinus tulee kyllä varmaan haukkuherkkyydestä, mutta sehän nyt on tämän rodun piirre jota ei voi pois saada. Välillä tuntuu ettei se osaa ollenkaan lopettaa haukkumista ja sitten lopuksi tulee vielä sellaisia turhautuneen kuuloisia "puksahteluja". :'D on se vaan hulvaton tapaus ja ihanin koira ikinä kaikkine vikoineen. <3

    • jjjjjjjjdfsadfsdf

      Mulla 6v käppänänarttu. Säkä n. 35cm ja paino n. 8kg. Jaksaa kävellä mukana pitkilläkin lenkeillä ja harrastetaan agilitya. Ei hypi seinille vaikka lenkki joskus jäisikin lyhyeksi. Omalle perheelle mitä ihanin mussukka sylivauva, mutta vieraisiin suhtautuu välinpitämättömästi. Oman arvon tunteva ja ilmeikäs koira. Haukkuherkkä, mutta asutaan omakotitalossa niin eipä tuo haittaa. :) Kannattaa liittyä Kääpiösnautseri ryhmään Facebookissa, siellä on paljon kotikäppänöitä ja harrastuskäppänöitä ja saa paremman käsityksen rodusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1074
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      897
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe