Metrokortit tms

osteri

Ollaan viisi päivää Lontoossa, millainen "matkakortti" kannattaa hankkia? ¨Voiko Oysterin ostaa automaatista vai vain tiskiltä? Entä 15-vuotiaalle? Kannattaako puntia vaihtaa jo Suomessa vai vasta Lontoossa ja missä sïellä?

11

877

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • WOD

      Hommaa Oyster card "pay as you go". Kortin saa metron lipunmyynnistä, esim. Heathrowin lentokentältä. Kortille ladataan rahaa. Muutama kymppi aluksi riittää ja rahaa voi taas tarvittaessa ladata lisää esim. metron lipunmyyntipisteistä. Tuolla kortilla jokainen matka veloitetaan erikseen, eikä tarvitse miettiä millä alueilla liikkuu.
      Jos Lontoon reissun kokonaiskustannuksia vertaa, niin eri korttien tai lippujen tms. hinnoissa ei mielestäni saa niin paljon säästöjä, että niille kannattaisi ajatuksia enemmälti uhrata. Tietysti jos budjetti on todella niukka niin sitten..
      Itse olen vaihtanut puntia jo Suomessa. Muutaman päivän rahantarve on sen verran pieni (jos et nyt aio mitään isompia hankintoja tehdä), että hirveitä säästöjä ei tule vaihdat ne missä hyvänsä. Kun punnat on hommattu jo Suomessa, niin onpahan yksi pohdinnan aihe pois kun saavut Lontooseen.

    • osteri kehiin

      Ehottomasti Oyster Card. Marssit jo lentokentällä tiskille ja vaadit osterin ja sanot että lataa sinne muutaman kympin. Se on niin älykäs kortti että osaa veloittaa koko päivän liikkumisesta huokeimman hinnan. Ja sitten paluumatkalla taas tiskille ja saat sieltä käyttämättä jääneet hillot ja pantin pois. Kätsyä.

    • skdflö

      Vaihtoehto Oysterille on rautatieyhtiöiden 3 tai 7 päivän travelcardit. 15-vuotias saa sen puoleen hintaan. Se tuleeko tämä edullisemmaksi kuin Oyster Card riippuu siitä, miten ja missä aiotte matkustaa.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11525562

    • Lontooseen

      Entäs London Pass? Eikö nuo matkat ole aika kalliita?

    • Painotan vielä että 3 päivän kortteja ei ole. Jos haluat 15veelle halvemman niin silloin taisi olla että joudut ostaa päivän kortteja (rautatieasemilta). Lasten-nuorten Oyster korttia et muistaakseni saa kun sitä pitää hakea erikseen. Jos matkustat päivittäin 9.30 jälkeen niin tulee halvemmaksi (off-peak). Mielestäni kaikki muut London passit on turistien rahastusta ellet oikeesti käy kaikissa kohteissa ja ota niitä alennuksia. Netistä muutenkin löytää kuponkeja yms. joilla alennuksia saadaan.

    • lontoo

      Oyster Card kannattaa kyllä ihan Suomeen jo tilata. Helppoa kentältä mennä suoraan tubeen.

      • m a m m a

        Moi. Olimme viime syksynä Lontoossa, 2 aikuista ja 15v. nuori. Meillä kaikilla oli samanlaiset oysterit. Ei tarvinnut miettiä kellonaikoja tai muita rajoituksia. Jonkun punnan kalliimpaa, mutta helpointa. Automaatista ostettiin. Ajelimme paljon punaisilla busseilla.


    • Khtshyf

      Kirjoitan tähän ketjuun kun en uuttakaan viitsi aloittaa :) Onko siis että tuo Oyster Card käy sekä ruuhka-aikaan (lentomme lähtee 10.20 Heathrowlta) että off-peak aikaan? Olemme lontoossa la-ke ajan ja saavumme n. 17.30 lentokentälle.
      Voin myöntää että olen ihan pihalla, vaikka olevinaan tunsin lontoon julkisen liikenteen niin hyvin... :D

      • 6+8

        Oysterissa ei ole mitään aikarajoituksia. Kay peakkina ja off-peakkina.


    • santeri3

      Ja oysterin käytössä on ns. hintakatto, eli kun ootte reissannu jotain 7-8 punnan edestä päivän aikana niin sen jälkeen kaikki reissut ilmaisia.

    • London forever

      Koska en tiedä, kuinka paljon aiot Lontoossa julkisilla liikennevälineillä reissata, suosittelisin lukemana huolella sivulta http://lontoo.org/liikkuminen/Metro/ jossa kerrotaan korttien eroista, hinnoista, saannista ja muusta tarpeellisesta. Samalta sivustolta löydät muuten muutakin mielenkiintoista tietoa Lontoota koskien, esimerkiksi shoppailun ja nähtävyyksien osalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      78
      5791
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2526
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2007
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1765
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1311
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe