Selittäkäähän

aina voi kysyä

Shamanistisessa maailmankuvassa tunnetaan alinen, keskinen ja ylinen.

Psykologiassa tunnetaan alitajunta, tietoinen mieli ja korkein tietoisuus.

Itseapu-kirjallisuudessa (new thought, christian science, yms.) neuvotaan miten voi muokata todellisuutta, luoda tyhjästä ja saavuttaa tavoitteitaan käyttämällä hyväksi ymmärrystä siitä miten tietoinen mieli ja alitajunta toimii. Tietoisella mielellä voi ohjelmoida alitajuntansa, joka luo ne todeksi. Nykyisin tämä tietoisesti luominen tunnetaan vetovoimanlain opetuksissa.

Sitten on vähemmän tunnettu Self-I-dentity through Ho'oponopono, jossa tietoisella mielellä alitajunnan kautta lähetetään puhdistavia ja irtipäästäviä pyyntöjä/rukouksia korkeimmalle tietoisuudelle ja edetään näin korkeimman tietoisuuden armosta täysin puhtaaseen eli nollatilaan eli itseoivallukseen/valaistumiseen.

Kuuluuko siis tämä alitajunta ja tietoinen mieli tasolle kaksi? Ja niitä voi tietoisesti hyödyntää kakkostason asioissa vaikka ymmärtää että ne ovat vain kakkostason asioita eikä niin totta? Ja korkein tietoisuus on taso yksi? Jolloin korkein tietoisuus eli taso yksi voi vaikka pyyhkiä pois sekä alitajunnan että tietoisen mielen sisältöineen, jolloin ei jää muuta kuin korkein eli taso yksi?

5

524

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aina voi kysyä
      9.2.2014 20:49

      Ihmeiden Oppikurssista mieleeni on jäänyt ILON korostaminen. Aina kun olet iloinen (sydämellisesti, lämpimästi, vilpittömästi) olet sillä hetkellä korkeimman tason "sisällä" ja ympäristösi kokee sen ilon.

      Ja päinvastoin, aina kun epäilet, pelkäät, kyselet, arvioit vähemmässäkään määrin olet "ulkona". Tosin ulkona vai oman mielikuvasi vuoksi et Todellisuudessa. (iso alkukirjain)
      Jokainen on aina sisällä, oma mieli vain hapuilee milloin mitäkin. Ja sekin on aivan oikein päästäkseni perille.
      Oma kokemukseni Ho'oponopono, ajattelusta on hyvin myönteinen. Osain kai "sattumalta" keskittyä oman mielikuvani vilpittömään puhdistamiseen. Kokemus siitä vaikutuksesta oli mieleenpainuva. Sanoisin ihme.

      Aina voi ja pitää kysyä, mutta sinäkin on mahdollisuus pitää mielensä vilpittömänä ei tuomitsevana. Kärjistäen voi kysyä saanko punaisen auton vai valkoisen auton. Kun voisi kysyä mitä tarvitsen tähän hetkeen? Tai miten ratkaistaan tämä kuljetus, tai onko kuljetustarvetta lainkaan. Tai miten voin olla avuksi.

      Kurssi on minulle siksi niin uskottava kun se opettaa vain kahta asiaa. Olet rakastava ja toimit rakkaudesta, tai olet pelokas ja epäilet ja millään hetkellä ne eivät voi olla puoliksi jotakin siltä väliltä.
      Mutta seuraavassa sekunnissa OMAN mielesi valinnan mukaan voit muuttaa ajattelusi ja sitä mukaa toimintasi jompaankumpaan. Tarkkaile ajatuksiasi onkin kurssin tärkeimpiä ohjeita,

    • alkup.kirjoittaja

      En ihan pysynyt kärryillä hellin sinun vastauksessasi.

      Mutta muotoilen viestini toisin. En kysy vaan väitän, että kyllä se on niin.

      Kristillisessä termistössä tunnetaan isä eli korkein tietoisuus eli taivas eli todellisuus eli ylinen...

      Poika eli tietoinen mieli eli erillisten muotojen maailma eli keskinen...

      Ja pyhä henki eli linkki näiden kahden välillä eli alitajunta eli alinen.

      Kanavoinneissa usein kanavoidaan tietoa esim. enkeleiltä, ylösnousseilta mestareilta,jne. Ne ovat alitajuntaa, joka ei ole puhdas tietolähde vaan sekoittunut ihmisen egoon. Shamaanitkin saavat opastusta henkioppailtaan, jotka on yleensä eläimen muodossa.

      Mutta korkeimmassa "tietolähteessä" ei ole dualismia. Isä on se ykköstaso, jossa ei ole erillisyyttä. Todellisuus ja kaikkeuden ydin, kaiken todellinen olemus.

      • acimlai nen

        Ihmeiden Oppikurssi opettaa Isästä kuten sinäkin että Siinä erillisyyttä ei ole oikeasti olemassa. Meillä on vain harhainen kokemus erillisyydestä.
        Poika on oikeasti yhtä Isän eli ykköstason kanssa eikä ala jostain missä Isä jotenkin loppuisi. Ainut ero on vain että Poika on Isän, Alkusyyn Seuraus eikä päinvastoin. Toisaalta Poika aiheuttaa Seurauksia Isän tavoin. Harhassa Poika kokee kuitenkin olevansa Isästä erossa.
        Pyhä Henki on muisto Isästä.

        Täältä voit lukea enemmän IOK:n teoriaa englanniksi.

        http://facim.org/online-learning-aids/

        Jos haluaa alkuperäistä opetusta Kurssista niin Kenneth Wapnickin materiaali on luotettavinta ja omasta mielestäni erittäin pedagogista.


    • Ohitin sinun kysymyksesi ja kerroin miten olen kurssia ymmärtänyt. Mielestäni IOK.ssa ei yritetä lisätä eikä korjata maailmaa (ylinen - alinen...) tai käsityksiä niistä vaan siinä rakennetaan kokonaan uusi käsitys tosin kristillisiä käsitteitä käyttäen koska virheellinen maailmankuva on rakennettu kristillisin käsittein.

      Esim. Jumala on aina Rakkaus (Raamatun Jumalalla on monia ominaisuuksia ja mielitekoja)
      Poika on ihmiskunta/ihminen
      Pyhä Henki on viestinviejä/välittäjä heidän välillä kunnes ollaan korkeimmassa "tietolähteessä" jossa ei ole erillisyyttä.

      Avautuiko linkistäni mitään? Kurssin tekstiosa on googlessa mutta se häviää sieltä kun samasta kohteesta avataan useamman kerran?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      582
      3856
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3308
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2739
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1957
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe