Huippuloma The Gambiassa!

S&P

Palasimme 8.2.2014 The Gambiasta Kombo beach hotellista jossa vietimme parhaan lomamme ikinä, takana yli 10 kertaa Thaimaata, Vietnamia, Mexikoa ja lukuisia kertoja välimerta.... Gambian ilmasto aivan huippu, illat sopivan viileitä ja päivät kuumia. Hotelli todella kiva on ohjelmaa, mutta voi myös rauhassa löhöillä rannalla tai altaalla! Kun astut hotellista ulos saattaa olla tarjolla taxeja tai oppaita, jos et tarvitse riittää kun sanot! Me vuokrattiin skootteri hotellin vastapäätä rahanvaihto kojun vierestä Gimmy nimiseltä kaverilta, 250cc Yamaha ja sillä nähtiin lähiympäristöä ilman ketään ylimääräisiä oppaita täysin turvallisesti. Käytiin kalastusretkellä merellä jossa tosin oli liian kova merenkäynti silloin, kolme meistä viidestä laattasi joten pyysin "kapteenilta" että siirtyisimme creekille eli joelle kalaan ja siellä vietimmekin upean päivän oluen, virvokkeiden ja auringon kanssa, saimmekin muutamia kaloja jotka hotellin keittiö ystävällisesti valmisti illalla! Banjulissa Alberts markkinoilla käytiin myös skootterilla ja siellä annettiin paikallisen oppaan lyöttäytyä seuraan koska ei muuten oltas löydetty paikallista baaria... Kaveri opasti ja piti innokkaat kauppiaat loitolla, esittelipä kivan kalasatamankin jonne ei muuten ois eksytty. Siitä ilosta maksoi mielellään 200 dalasia neljä euroo jota ei edes pyydetty. Alkulomasta annettiin jokapaikassa liikaa tippiä ennenkun huomattiin paljonko on sopivasti. Ruoka on jokapuolella todella hyvää ja sitä parempaa jos ravintolassa ei ole muita turisteja, paikalliset lihapiirakat todella herkullisia... Jokapuolelta saa grillattua kanaa, tuoretta kalaa, pihvilihaa ja tod. Herkullisia paikallisia kastikkeita riisillä tai friteeratuilla perunoilla... UPEA lämmin The Gambia!
PS. Jos golf kiinnostaa saat Fajara golfissa upean ja erilaisen golf kokemuksen hiekka greeneillä eli browneilla, pelasin itse neljä kierrosta....

15

663

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • faff

      Mukava lukea tosiasiaa Gambiasta,ja noita hyviä puolia,näillä sivuilla kun tahtoo olla enimmäkseen pelkkiä inisijöitä jotka pettyivät Gambiassa käydessään..Jotkut kun vaan ovat niin juntteja edelleen...

    • Nippu

      Tuntuipa hyvältä lukea viestisi tässä omassa pienessä matkajännityksessä! Tuli heti levollisempi olo ja että valitsin oikein, kun päätin testata Gambian auringon tutun Thaimaan sijaan. Kiitos! :o)

    • 2 kertaa

      jess,enempi tälläisiä
      positiivisia juttuja gambiasta.

    • sipe2

      Jos rehelline ja ennskkoluuloton/suvaitsevainen on eikä rasismi vaivaa niin eihän Gambiasta voi kirjoittaa muuten kuin positiivisesti. Ikävä on täällä talven keskellä Gambian ihanaa ilmastoa. Päivällä sopivan lämmin/kuuma mutta yöt viileitä niin unikin maistuu.

    • matkaaja gambiassa

      Suosittelen myös Gambiaa.itse tulin eilen sieltä 2 vkon lomalta ja en voi muuta kuin kehua. Liikuin koko ajan muualla,rohkeasti vaan tutustumaan ihmisiin ja heidän koteihinsa,vie mennessä vaikka riisisäkki (20 ekua) niin vastaan otto on mahtava.
      Likaista ja rähjäistähän siellä on,mutta mitä sitten.maassa maan tavalla.
      Sinne vaan niin näkee maailmaa toisesta näkökulmasta.

    • Annika3

      Älkää naiset tai lapset ainakaan menkö kenen tahansa kotiin , miten pääsette sieltä pois??
      Rahaa tai jotain muuta vastinetta täytyy antaa.
      Viisi vuotta sitten tuli käytyä Gambiassa ja hyvä kun hengissä selvisi, aivan uskomattomia bumstereita ja rikollisuus rehotti, noh olihan siellä jokunen normaalikin,mutta ainakaan CAPE POINT nimistä paikkaa ei voi suositella kenellekään täysjärkiselle.
      Olen käynyt yli kolmessakymmenessä maassa, mutta toi Cape point oli kyllä ala-arvoisin paikka ikinä.
      Ålää naiset tai lapset ainakaan menkö sinne!
      Kyllähän seksituristeja , suurin osa ylilihavia naisia, viihtyivät bumsteriporukoissa, antoivat varmaan porukalla kivaa ja naiset pääsivät rahoistaan eroon ja rakastuivat,,,,

    • Ei tekopyhä

      Näitkö kun antoivat porukalla kivaa vai kuulutko siihen ihmisryhmään jotka tietävät kaiken näkemättä?

    • ettetnytvaan

      Annika3, mitä kauheuksia sulle Gambiassa oikein tapahtui, että noin kamalasti varoittelet ? Menitkö jonkun kotiin ja sinut pakotettiin jäämään sinne vai ryöstettiinkö sut, jotain aivan kamalaahan sulle on siellä varmasti tapahtunut, muuten tuskin kirjoittaisit noin negatiivisesti Gambiasta, eikös vaan ?

      Minkälaista rikollisuutta näit siellä ? Kuinka Cape Point oli mielestäsi kamalin paikka ?

    • basso

      viikko cape pointissa takana sen perusteella voin sanoa, että annika3 puhuu täyttä paskaa

      • Maahan ihastunut

        Hei,samaa mieltä kanssasi.Olimme perheen kanssa lomalla Gambiassa kuusi viikkoa ja kyllä meillä kaikilla sydän jäi sinne.Lapsetkin kyselevät päivittäin milloin lähdetään takaisin.Ihmiset ovat köyhiä mutta se lämmin ilmapiiri minkä siellä kohtasimme oli jotain uskomatonta.Kaikki on kiinni siitä miten itse kohtelet muita,sen saat myös takaisin.Suosittelen Gambiaa lomakohteena,lähde avoimin mielin matkaan.


      • Jussipussi
        Maahan ihastunut kirjoitti:

        Hei,samaa mieltä kanssasi.Olimme perheen kanssa lomalla Gambiassa kuusi viikkoa ja kyllä meillä kaikilla sydän jäi sinne.Lapsetkin kyselevät päivittäin milloin lähdetään takaisin.Ihmiset ovat köyhiä mutta se lämmin ilmapiiri minkä siellä kohtasimme oli jotain uskomatonta.Kaikki on kiinni siitä miten itse kohtelet muita,sen saat myös takaisin.Suosittelen Gambiaa lomakohteena,lähde avoimin mielin matkaan.

        Tuo Annika kolmosen juttu on selvä provo. Cape Point on hieno lomapaikka siisteine hotelleineen ja puhtaine hiekkarantoineen. Basaari ym ajanvietettä ihan kävelymatkan päässä, esim. kalasatama ja hyvin erikoinen hostelli kalasataman vieressä, kannattaa tutustua vaikka lalasataman haju onkin ainakin alkuun epämiellyttävä. Ja vähemmän Cape Pointissa on rikollisuutta kuin Helsingin asematunnelissa tai Inarin Essolla.


    • jäke

      itse tulin naispuolisen ystäväni kanssa myös viimeviikolla kahden viikon lomalta gambiasta!
      Huippumaa sinäänsä, lähtisin ilmojen, rantojen, erilaisuuden ja edullisuuden perässä uudestaankin( niin loman hinta kuin maan hintataso) mutta en pelkästään kaksistaan tyttöjen kesken. Valokuvaajan paratiisi! :)
      Suomalaisille suurimmalle osalle uskaltaisin sanoa olevan "liian ystävällinen" paikka, jokaiselle ihmiselle ketä vastaan tulee kun pitää kertoa itsestään kaikki ja heidän kanssaan jutella mahdollisimman paljon. Itselläni meni siihen jo kyllä hieman hermot loppulomasta. (hakkaa mennentullen egypti/turkkikaupustelijat ym.) Luultavasti saimme vielä ylimääräistä huomiota ollessamme kaksin kaksi nuorta blondia. Minkäänlaista turvattomuuden tunnetta ei tullut kertaakaan. Tuntui melkein turvallisemmalta liikkua iltaisin siellä kuin lähtisin suomessa syrjäkujilla liikkumaan.

      Kuitenkin gambiaan lähteville voin suositella mm. (itse majoituimme bakaun kylässä)
      - cape pointin leveä ja kaunis ranta, kävelee n.10min ja saimme jopa olla siellä rauhassa :) siellä myös krokotiiliallas ilman ns. aitoja, eli hengailevat vapaana siellä.

      -bijilon apinapuisto ja bakaun krokotiilipuisto, missä pääsee syöttämään apinoita(ota pähkinäpusseja mukaan) ja silittämään krokoja.

      -banjulissa albertin markkinat, ainoa paikka ainakin missä me löysimme ns. suomessakin kesällä käytettäviä vaatteita (vähän kuin basaari esim. turkissa) mentiin kahdestaan ja päätettiin että ollaan ankaria hintojen suhteen, ja hyvin pärjättiin. mekoista maksoin max.3e ja miesten t-paidat 4e kpl. mielestäni sopuhintoja.

      -sanyang beach, eli paratiisiranta, bakausta ajeli n. 45min ja taksi edestakas maksoi oliko 19e.. olisi varmasti päässyt halvemmallakin :) mutta meille jäi paikasta hyvä mieli ja taksi odotteli koko päivän meitä kunnes olimme rypeneet auringossa tarpeeksi. Rannalla vaeltelee muutamia lehmiä ja turisteja on vähän. vieressä paikalliset työntelevät veneitä rannalle ja perkailevat koko perheen voimin kalaa, kivaa nähtävää ja ihmiset mielellään näyttävät mitä puuhastelevat.

      - ravintoloita jotka jäivät ruuan tai muuten mieleen positiivisesti oli, happy corner( cape point), macdomoro (bakau), italian connection( capepoint) nefertiti( banjul) aladin pizza and international tai joku tuon tapainen ( kotubeach, bungalowbeach-hotellin lähellä)

      senegambian aluetta mistä puhutaan ns. gambian turistikeskuksena, en nähnyt mitään kummoista. siellä toki oli turisteja ns. normaali määrä, kuin muuten liikkuessasi niitä harvoin näit. Mutta hinnat n. kkaksin-kolminkertaiset ainakin bakaun alueeseen verrattaessa ravintoloiden ruuissa.

      tässä nyt mitä ensimuistista tuli mieleen. Jokainen päivä oli kuin uusi seikkailu kun tapahtui mitä kummallisimpia asioita :D joten nyt ei tule kaikkea mieleen.

      • Nippu

        Ihanaa luettavaa! Kiitos! Matkakuume nousee... Vielä kaksi yötä aurinkoon... ☀️


    • TakaisinGambiaan

      Kuulkaapas ihmiset!

      Minä ja ystäväni (molemmat naisia, emmekä seksiturismin perässä.) rakastuimme Gambiaan ja sen ihmisiin. Turvallista liikkua eikä ongelmia kenenkään kanssa. Porukka tulee rennosti juttelemaan ja jos et halua pidemmäksi aikaa jäädä jauhamaan kaikkea, niin nätisti hymy päälle ja toteamus "Maybe next time."

      Ruoka loistavaa ja juomat vielä parempia.

      Paikallisten kanssa tietysti tutustuttiin ja YSTÄVYSTYTTIIN. Pojat meiän mukana kattomassa krokotiilejä ja shoppailemassa Banjulissa. Jossa mukaasi kyllä tarvitset paikallisen kaverin. Mekin kovatahtoisia naisia ja silti olisi mennyt ehkä sormi suuhun hinnoissa.

      Ja turvallisuudesta vielä sananen.. Käytiin yhtenä iltana rantabileissä jossa polteltiin poikien kanssa.. Kun haluttiin pössyssä kotiin niin se onnistui samantien eikä minkäänlaista ongelmaa asian kanssa. En tietenkään kehota ketään olemaan siellä pössyssä, mutta joskus on hauskaa kaverin kanssa.
      (Ja te jotka keräätte keuhkoihinne lisää ilmaa ja aloitatte saarnaamisen kannabiksen vaaroista. Niin, ehkä me se jo tiedämme. Nim.max kolme kertaa vuodessa)

      Pointtini kuitenkin tekstissä, menkää ihmiset Gambiaan avoimin ja hymyilevin mielin. Rakastutte siihen kulttuuriin, ihmisiin ja luontoon. Mahtavaa! :)

      • perheen kanssa

        Tulimme juuri viikon lomalta Gambiasta perheen kanssa. Mielestämme Gambia oli oivallinen matkakohde myös lapsiperheelle. Siellä oli rauhallista, ihana lämmintä ja aurinkoista sekä vähän turismia moneen muuhun kohteeseen verrattuna. Viikossa ehti nähdä paljon afrikkalaista elämänmenoa ja nauttia auringosta. Kiersimme vähän katselemassa kaikilla turistialueilla, ja meistä Kotu oli paras. Siellä oli luonto lähellä, sopivasti palveluja eikä vilkasta yöelämää sekä paras ranta. Tosin Atlantti ei ole paras paikka aivan pienille, uimataidottomille lapsille.

        Kotun ranta oli mielestämme parempi kuin Sanyangin ylimainostetttu Paratiisiranta. Sanyang on toki rauhallisempi ja siellä ovat paikalliset kalastajat aivan vieressä, mutta roskaa on myös ja palveluja vähemmän. Hauska päiväretki kuitenkin.

        Suosittelemme Kotussa käyttämään Gambian virallisten oppaiden palveluja. Toimisto on Bakotu hotellin vastapäätä. Heillä on kohtuulliset hinnat, osaavat ja asiantuntevat oppaat ja hyvät kuljettajat. Meillä teini-ikäiset lapsetkin saivat hyvin selvää englanninkielisestä opastuksesta ja tietoa paikallisesta elämästä tuli paljon enemmän kuin suomalaisen matkanjärjestäjän retkellä. Lisäksi retkillä voitiin pitää taukoja ja pistäytyä eri paikoissa oman kiinnostuksen mukaan. Kävimme mm. Abukon luonnonpuistossa, karjamarkkinoilla, Lamin Lodgella veneretkellä sekä katsomassa kuinka batiikkia tehdään.

        Linnuista kiinnostuneille Kotussa on sillan vieressä Gambia Bird Watchers Associationin teltta, jossa paikalliset lintuoppaat päivystävät. Me kävimme kahden tunnin opastetulla kävelyllä Kotussa (pelloilla ja joen penkereillä) ja näimme runsaasti meille eksoottisia lintuja. Ihan ilman kiikareitakin näkee jo paljon.

        Ja ruoka Gambiassa oli todella hyvää. Afrikkalaisten ruokien lisäksi oli monenlaisia etnisiä ravintoloita. Kotussa oli mm. hyvä intialainen ravintola, jossa sai tandooriuunissa grillattua kalaa ja jättirapuja.

        Kaikin puolin ihana loma!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      29
      2225
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      177
      1559
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1495
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      125
      1294
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1189
    6. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      924
    7. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      880
    8. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      290
      806
    9. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      805
    10. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      69
      730
    Aihe