Kitupiikit 40 v. juhlakalut

ei enää kiitos

Mikä ihme tässä nyt on. Omaan kaveripiiriin on ilmeisesti eksynyt todella kitsaita, rahan ahneita tyyppejä, kun 40-kymppisistäkin pitää hyötyä jotain.

Jo kolme järjestänyt kemut teemalla puhdas hyväksikäyttö tai rahastus.

Yksi piti kemunsa vuokratiloissa, normi-pitopalvelulla ja otti sisäänpääsymaksun 40 e. Kyllä, luitte oikein. Tällä kattoi koko kattauksen. Tähän vielä lahjat päälle, mitä ei kuulemma halunut, mutta jokainenhan tietää, että tuo nyt tulee pyytämättä.

Toinen kaveri järjesti omansa myös vuokratiloissa, mistä ei todellisuudessa maksanut mitään. Pisti keittiöön töihin anoppinsa ja äitinsä ja puoli muuta sukua, jotka sitten passasivat kalun kavereita koko illan. Hyvää syntymäpäivää vaan!

Kolmas kitupiikki varasi hotellin yökerhon, johon oli kattanut pikkupurtavaa, juomat sait hankkia itse hintaan 9 Eur/ kpl. Oli vielä kehdannut laittaa lahjalistan Stokkalle, ihan kuin häitään juhlittaisi (ilman sitä oikeaa kattausta). Todellinen hyötymisen maksimointi.

Surullisinta... ja minusta nolointa tässä kaikessa on se, että nämä samaiset tyyppit ansaitsee liki kaksi kertaa enemmän kuin me muut, jotka emme kehdanneet juhlia ihan noin tökerösti, muiden avuista ja kukkaroista ammentaen.

Siskoni mies piti suuret juhlat, mihin me lähipiiri tuotiin jokainen jotain, muuten kustansi juhlansa itse. Ei etikettejä, rennot suuret juhlat omissa tiloissa. Itse pidin pienet kemut, johon myös kokkasin itse.

Kyllä 4-kymppisellä pitäisi olla jo vähän käytöstä ja karismaa juhlia kavereidensa kanssa hyötymättä. Eikö?

37

9674

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eijuhlia

      Onkohan mopo karannut kokonaan. Eihän nelikymppisiä ole tavattu juhlia ennen kuin perhepiirissä tai kavereitten kanssa kaljalla käyden.

      • kivat pois

        Niin mäkin luulin. Juhlin ihan perhepiirissä, tosin perheen pakottamana mökillä.
        Kavereiden kanssa ei kuitenkaan tuosta rajan ylityksestä hälyä nostettu.

        Mikähän siinä vaan on, että mitä vanhemmaksi tulee, sen vähemmän mikään on kivaa...


    • kaikkea sitä kuulee

      Minä en tunne ketään, kuka pitäisi nelikymppisjuhlia. Ilmeisesti joku uusi trendi.

    • ...

      ?

      Taisi olla trollaus, eihän kukaan juhli nelikymppisiä.

      Ite pykälän vanhempi, ikinä en ole pitänyt synttäripileitä. Muutamissa käynyt, tylsiä tilaisuuksia. Ihmiset eläneet niin erillään, että pintapuolisia kuulumisia, sitten kun dokattu tarpeeksi, muistellaan muiruusaikoja.

      Mutta miten sen nyt kukakin haluaa ottaa. Oli yhdet toisenlaiset pileet kaverilla. Joopajoo. Kasinolla ja black tie. Niin, hupaisa juttu, satuin silloin olemaan työttömänäkin, koska en omista smokkia, vuokrasin. Siihen kaveri Cadillakillä kuskiksi. Mitäpä siinä, pari tuntia patsastelua ja hymyilemista, muutama paukku. Mitäkö jäi mieleen, lähinnä laskut.

      Kyllä mä edustustilaisuuksissa olen paljonkin ollut, mutta toi oli jo niin typerää, että harvoin kokenut.

      =DW=

    • Mullekkin jo riitti

      Itselläni terveys reistailee eikä ole edes itsensä hoitamiseen tarpeeksi rahaa ja monta kertaa vuodessa pitäisi rampata jonkun häissä, ristiäisissä, rippijuhlissa, lasten ja aikuisten syntymäpäivillä yms. kissanristiäisissä.

      Näitä on jo ihan liikaa eikä edes riitä ne yhdet häät vaan samat tyypit juoksuttavat sukua jatkuvasti häissään.

      Yksi lähiomaisistani on oikein ahkera (ahne) juhlienjärjestäjä ja jos täytyy mennä toisten juhliin niin hänellä on aina jokin sairaus tai este. Ei tullut edes lähiomaisensa hautajaisiin kun olisi tullut kukka ja matkakuluja (selkä oli venähtänyt juuri sopivasti).

      • vale-flunssa

        Hyvä idea. Juuri tuossa mietin miten välttää ens vuonna systerin ökybileet ja sen tyhjäpäät ja pinnalliset kaverit. Tekeydynkin sairaaksi -kiitos tästä!


      • kanjsgedkfas

        Mutta eihän mihinkään juhliin ole pakko mennä...kenekään, ei edes vastavuoroisesti, jos ei huvita. Eli voit olla jatkossa menemättä kaikkiin juhliin mihin kutsutaan.


      • omat takasin

        Pidä itse kemut ja laita lahjalista johonkin paikkaan, mistä olet aina halunut ostaa jotain, mutta ei ole ollut varaa. Tällä saat kompensoitua niitä monia satoja... euroja mitä olet muiden häihin ja lasten juhliin laittanut.

        Eli tee Carrie Bradshawit !!


      • Real Thing

        Meitä houkuteltiin menemään naimisiin miehen kanssa verukkeella "sit saatte paljon lahjoja"? Hiukan vahvistu oma mielipide häiden turhuudesta.


    • huhheij

      No vähän sama juttu kun yksi kaveri järjesti bileet kotonaan. Tarjos dippiä ja kastettavaa, kahvit. Kutsussa pyysi rahaa!! Että pääsee matkoille. Siis sinkku perheetön mies joka tienaa sen 3 tonnia kuussa ei muka pääse muuten matkoille. Köyhää oli.

    • oikea ystävä

      Hävettää miten jotkut haluaa maksun kun pyytä kavereita synttäreileen..ja ne on juuri näitä hyvin toimeetulevia! Meillä sai tulla kakkukahveille ja tarjottavat tehtiin itse.Sanoin että lahjojen takia en kahveja keitä vaan tärkeää on että tulette. :D meitä on moneen junaan.

    • gjfkdjgkj

      Olen törmännyt samaan ilmiöön, ei ollut 40-vuotis juhlat. Varmaan 30.
      Noo, kaveri soitti minulle ja kutsui, oli yrittänyt pyytää minua johonkin verkostomarkkinointihömppään mukaan. Ennen kuin olin ehtinyt kiittää kutsusta, kaveri kehtasti sanoa, että minun PITÄÄ MYYDÄ jotain ennen kuin saan tulla.

      Siihen se kaverisuhde kaatui, olipa hävytön typpi.

    • pihit ne kehtaa

      Meillä sama juttu. En tiedä olenko eksynyt jotenin vääriin porukoihin, onko nuo kaverit ihan terveitä.

      Kahdet synttärit takana. Yksi piti synttärinsä klubilla halusi rahaa, toinen piti juhlansa kylän talolla, laittoi sukunsa kokkaamaan ja kutsui kaverit käymään, pyysi matkarahaa. Ja nyt siis puhutaan ihan hyvän tulotason (3000-) ihmisistä.

      Tuli todella vahva myötähäpeä näiden puolesta.

    • arvot vs raha?

      Tuommoiseen en mene mukaan missään nimessä. Jos juhlat on rahakeruuta juhlien varjolla-antaa olla. Sellainen ihminen on ahne paska eikä kaveri. Vähävaraiset järkkää kivat juhlat itse leipoen ja vaikka nyttäreillä.Yhdessäolo on se juttu.

    • Klonkku

      Mut kutsuttiin kanssa nelikybäsiin. Tervetuloa juhlimaan, tarjolla pientä purtavaa, mahdolliset lahjoitukset mielellään rahana.

      No. Tarjolla oli dipattavaa, pientä suolaista ja alkudrinkit. That's it. Lahjoituksena jokainen vei sen 40-60 kun yksi porho porukasta päätti näin. Illan juomat ostettiin siis itse. Ilta tyhjensi lompakkoa sen verran, että oli tasan viimeiset tuota laatua mihin lähden.

      Toisissa kemuissa isäntä oli ostanut alkot ja pitopalvelu hoiti kattavan ruokailun. Ihan mielellään lahjoitti juhlakalulle 50, kun ei ollut edes niin tökerö että olisi tätä suoraan pyytänyt.

      Meitä on moneen häpeäjunaan. Omassa porukassakin ne nuukimmat löytyy juuri parhaiten ansaitsevista -jännä juttu!

    • mitä ajattelette

      no, mut kertokaapas mitä ajattelette tästä? TÄytin 40 v. Sairauksia, köyhyyttä, uupumusta, en jaksanut alkaa järjestämään mitään juhlia, pyysin vain muutamia lähellä asuvia lähisukulaisia käymään, sanoin on kakkua tarjolla sinä päivänä.
      Yksi, pitkäaikainen ystäväni lähetti kortin. mitä mieltä? Eikö vähän tylyä?Asumme eri kaupungeissa. itse en ikinä kehtaisi oikeiden hyvien , pitkäaikaisimpien ystävieni pyöreitä kuitenkaan ohittaa pelkällä kortilla, etenkin kun itse olen aina muistanut häntä. Vaikka ei olisikaan mitään erikoisjuhlia järjestetty ja kutsuttu vieraiksi. oisihan hän voinut kysellä vaikka soittaen että juhlitko niitä? Sisareni ei myöskään perhetragedian vuoksi jaksanut järjestää itselleen juhlia, niin hänen ystävät järjesti pikkujuhlat hänelle silti. Oisipa mullakin tuollaisia ystäviä, vaan kun ei ole.

      • kesän lapsi

        Itse ajattelin järjestää 60-vuotis juhlat perikunnan mökillä.
        Ostan kertakäyttömukit ja lautaset.
        Kukkia saa ilmaiseksi ympäristöstä.
        Kakkukahvit ja voileivät.
        Onnittelumalja kertakäyttölaseista,pelkkää spriteä.
        Lahja olisi se, että saisin mielenrauhan.
        On vaikea vuosi takana.


    • levykakku :)

      Oikea juhla syntyy tunnelmasta ja ihmisistä. Ei ole yhtään huonommat juhlat jos kertakäyttöiistä astioista nautitaan.Mielummin kotoisat kivat rennot juhlat kuin hienot astiastot ja jäykkä kireä ilmapiiri.

    • free mind

      Ja sitten näissä kemuissa ainoat puheenaiheet on raha ja mökki, työ ja lapset. Siksi itselläni on 2-3 -kymppisiä kavereita, jotka osaa vielä nähdä muutakin.

      Mikään ei ole tylsempää kuin perheellinen 4-kymppinen!

    • Yrmyli

      Kävi kutsu tän teeman bileisiin kesäkuussa. Järjestää juhlat ravintolassa. Lahjatoive oli täydentää matkakassaa, eli saada rahaa. Alkumaljat tulee sankarilta, muut maksaa juhlija itse.

      Hiukan huvittaa että näin osa-aikaisena kaupan kassana menisin tukemaan yli 40 000 vuodessa tienaavan matkustelua. Kyllä ne on juuri nuo rahakkaat niitä saitoja ahneita, tulihan taas todistettua

      Jää siis juhlat väliin.

    • Järki käteen

      ÄLKÄÄ menkö rahankeruu-synttärijuhliin vaan boikotoikaa! Siinä ajattelemisen aihetta ahneille ihmisille!!!!! Ja kun ei juhliin tule kuin oma äitee-on siinä synttärsankarilla miettimistä :D

    • GeDas

      Meille tuli epävirallinen kutsu kemuihin heinäkuulle. Pääsymaksu: 30 Eur?????
      Siis MITÄH? Kuka pyytää pääsymaksua omiin juhliinsa. Kannattaako edes järjestää, jos täytyy kustantaa kemut kavereilla.

      Ei ole häpeällä tässäkään rajaa -HOHOH!

      • jotäytin40

        Onpa todellakin outoa porukkaa! Itse pidin kotona 40v juhlat ja tein pizzaa, kakkuja ym vaikka kuinka paljon tarjottavaa ja tarjosin viiniä. Ei tullu pieneen mieleenkään pyytää lahjoja, saati kerätä rahaa. Ja olen sentään köyhä kuin kirkonrotta! Pari yhtä köyhää kaveria meinasi jättää tulematta kun ei kuulemma ollu uusia vaatteita eikä rahaa lahjaan mutta kiskoin ne väkisin meille arkivaatteissa ja vakuutin ettei lahjaa tarvii tuoda, enkä todellakaan kaivannut lahjoja vaan heitä!


    • ei osallistuta

      Naureskelin aikaisemmin näille jutuille, ettei ole tosikaan. Mutta nyt tuli ensimmäistä laatua nolo kutsu syntymäpäiville.

      Kutsuja on hyvin ansaitseva sinkku nelikymppinen. Kutsuu kanssaan ravintolaan syömään, hänen valitsemaansa menuuta 58 € henkilö. Ei alkumaljoja tai mitään, ravintolasta saa kuulemma juotavat kun itse maksaa. Lahjaksi toivoo rahaa??

      Luulin ensin, että pilailee, mutta onkin tosissaan. Miten alas voi ihminen enää mennä....

      • Anonyymi

        AHNEUS KUN JOKA ASIASTA PITÄÄ HYÖTYÄ RAHA ONKO NE YSTÄVIÄ ,KAVEREITA TAI HÄVYTTÖMIÄ KUSIPÄITÄ ONNEKS ON YSTÄVIÄ, KAVEREITA HYVIÄ SELLASIA NAISIA, MIEHIÄ YSTÄVIÄ 40V TUNNETTU USEEMMAN YSTÄVÄN KANSSA


    • ei kiitos

      Missä on inhimillisyys ja aito ihmisyys ? Kadonnut näköjään joiltakin...

    • pohjat

      Veljeni on juuri tuollainen hyvin toimeentuleva saita, joka vie äidillensä romuna olevan mikroaaltouunin ettei tarvitse nähdä vaivaa ja maksaa ylimääräistä jätteenkuljetuksesta. Mikrosta puuttui lautanen ja kupu. Vie perheensä 15 yonnin lomalle, josta tuo köyhälle äidilleen kahden euron tuliaisen.Ei auta äitiään millään tavoin. Auttaa kyllä vaimonsa iäkästä sukulaista, joka ei pahemmin apua tarvitsisi, koska on niin hyvässä taloudellisessa asemassa.

      Minua ei kutsu perhejuhliinsa, koska ei halua maksaa kakkukahveja ihmisille, joista kuluttaja-vaimonsa ei tykkää. Ym täysin posketonta, mitä on vaikea uskoa todeksi.

      Poikkesin ap: n aiheesta, koska kdtjun vastaukset olivat niin järkyttäviä, että pöyristyttää. Ymmärsin, että veljeni kaltaisia ihmisiä on olemassa kasapäin. En olisi uskonut. Toisaalta ketjussa kerrotaan ihmisistä, joilla on vielä järki päässä ja sydän paikallaan.

      Minusta ei kannata viettää aikaa ihmisten kanssa, jotka valitsevat ystävänsäkin rahan kuva sydämessään.

      Itse kun täytin neljäkymmentä, en juhlinut erityisemmin. Siitä nyt on vuosia. Sain häneltä kyllä lahjaksi vanhan työkännykkänsä, mutta hän halusi, että maksaisin siitä kaksi- tai neljäkymppiä.

      Itse rakastan antaa lahjoja ihmisille, joilla on tiukka taloudellinen tilanne. (Itse olen pienituloinen, mutta kaikkea on, mitä tarvitsen). On ihana lahja itselle saada nähdä toisen ilo ja tietää, että lahja (usein käyttöhyödyke, esim uusi kahvinkeitin) tulee tarpeeseen.

      Mikään ei ole niin kivsa kuin lähimmäisestään välittäminen. Mikään ei ole niin surullista kuin saita ihminen, joka on niin köyhä rahoistaan huolimatta, että hän miettii vain, että kenestä ja miten voi hyötyä ihmisistä. Ihmiset, joilla ei ole rahaa, ovat hänelle paikkoja, minne kuskaa jätettä.

    • 42v.

      Toi ilmiö on meidän tuttavapiirissä pirullisen tuttu... synttärit Lontoossa, jonne juhlakalu kustannettiin pitkäksi viikonlopuksi. Tarjosi puistossa kuoharit ja mansikat osallistujille.
      Sisäänpääsylliset kekkerit ovat yleistyneet valtavasti. Pitää ostaa ns. Illalliskortti, johon sisätyy usein ruoka ja tervetulojuoma. Muut juomat tuot itse.
      Yhdet juhlat olivat mökillä. Sisäänpääsymaksu. Sis. Ruuan ja kaksi lasia juomaa. Telttamajoitus mut piti olla omat retkeilytamineet ja teltta. Bensaan kului monta kymppiä. Ja lahjaksi toivottiin rahaa. Aamiastarvikkeet jokainen yöpyjä toi itse...
      Onneksi suurin osa täytti nyt pyöreitä. Saamme hengähtää muutaman vuoden ja säästää rahaa muiden viisikymppisiin.
      Ja vielä.. suurimmat ahneet tienaavat eniten.

    • Nuuska Muikkunen

      Jotenkin minulle välittyy näistä syntymäpäivän viettotavoista, ettei kyse ole ystävien ja läheisten riennoista. Paremminkin kyse jotain elvistelystä ja näyttämisestä, itsensä ylentämisestä.

      Onkohan tähän pakko lähteä mukaan, vai olisiko aika miettiä haluaako pitää yllä ilmeisen keinotekoisia suhteita. Vrt. vanha satu keisarin uusista vaatteista.

      Onko itsenäiset, vahvat suomalaiset pian katoavaa kansanperinnettä ja pinnallisuus poskisuudelmineen ja heppoisine ihmissuhteineen valtaa tilan?

    • http://www.listamedi
    • pissisektori

      Oon kuullu että tuo kuvailemasi anastusjuhla on nykyään tapana nimenomaan pk-seudulla. Onko hei ihmekään. Täytyy olla jonkun verran pissiä jo valmiiksi päässä että tuolla sektorilla asuu. Pissin lisääntyessä purkautuu se sitten ylilyönteinä ja kuvitelmina siitä, että ollaan Sheban kuningattaria. Tyyppitauti itsekkäillä, puolimenestyvillä uudenmaanlaisilla.

    • ylikohoEGO

      Tänään se tuli, kutsu nelikymppisiin. Juhlitaan fiinissä ravintolassa, jokainen maksaa ruokansa ja juomansa (jotka sankari on itse valinnut??), BD-girl toivoo lahjaksi matkarahaa. Tämä sinkku pintakiitäjä pyytää lahjaksi rahaa vierailtaan joiden kk-tulot on puolet omistaan. Hah??

    • Jälkijunassa

      Ehkä he juuri siksi tulevat toimeen meitä muita paremmin, että ovat kehdanneet elämässään aina riipiä itselleen sitä ja tätä. Myös meiltä, jotka emme ole korkean moraalimme(?) tai jonkun muun syyn vuoksi päässeet kiinni isompiin rahoihin?

    • Omavalintaisia

      Vaikka ketjussa oltiin muuta mieltä niin 40 ja myös 30 juhlitaan kyllä, milloin isommin milloin pienemmin. Jokainen järjestää juhlansa omansa näköisiksi, ahnekin. Jos itse saisin kutsun aloittajan kertomuksen laisiin pippaloihin niin voisi olla, että loistaisin poissaolollani.

    • ihankohta40

      40 tulee mittariin muutaman viikon kuluttua. Koska en ole mitään synttäribileitä itselleni aiemmin järjestänyt, olisin halunnut juhlia näitä. Mutta perhana, talous nyt niin tiukilla, ettei moiseen taida olla varaa. Tulin tänne katsomaan olisiko jotain vinkkejä, mutta eihän täällä osata kuin valittaa muiden tekemisistä ja tekemättäjättämisistä. Ootte te melkoisia...

    • Anonyymi

      Täällä olis myös 40v ihan just mittarissa (syksyllä 2019) ja mitä nyt juhlapaikkoja/vaihtoehtoja olen katsellut niin pitäs pystyä laittamaan 3-5ke rahaa haisemaan, että ei vieraiden tarvitsisi osallistua kustannuksiin.. en halua lahjoja keneltäkään enkä myöskään halua, että vieraat maksavat mitään juhlistani joten vaihtoehdoiksi jää sitten melkolailla a) en pidä juhlia b) haalin ylitöitä ja koitan saada rahaa kasaan c) käyn pankista lainaamassa. Jokainen vaihtoehto tuntuu jotenkin hölmöltä ja väkinäiseltä paitsi tuo vaihtoehto a..

    • Anonyymi

      Mitä pönötystä jotkut 4-kymppiset? yök ja vielä sisäänpääsymaksut, voi ääliö

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6432
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4153
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2567
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1518
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1377
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe