Suuri lastenvaatekysely - uusia tuulia lastenvaatemarkkinoille!

nomi1lapp

Olen mahdollsesti perustamassa ystäväni kanssa uutta lastenvaatemerkkiä mutta ennen pidemmälle asian viemistä haluamme hieman kartuttaa markkinoita ja kohderyhmän mielipiteitä. Vaatteiden ja yrityksen tyyli sekä liiketoimintasuunnitelma on toki mietittynä mutta niitä en tässä esittele sillä toivoisin kommentteja ns. puhtaalta pöydältä. Kyseessä on siis kahden ihan ammatillisesti pätevän "tulevan yrittäjän" haave omasta yrityksestä ja toivon että keskustelu ja kommentit pysyisivät asiallisina. Listaan alle asioita joihin toivoisin teiltä, hyvät keskustelijat, kommentteja:)

- Minkätyylisiä lastenvaatteita markkinoilta mielestänne puuttuu vai puuttuuko mitään?

- Suositteko enemmän esim. Meandi ja Småfolk -tyylisiä lastenvaatteita vai merkkejä, jotka tarjoavat simppelimpää tyyliä kuten esim. Villervalla? Perusteluita!

- Oletteko jollekin merkille merkkiuskollinen eli teettekö useita ostoja kyseiseltä merkiltä esimerkiksi vuoden aikana? Jos niin mikä on tämä merkki?

- Paljonko lastenvaatteet saavat maksaa?

- Suositteko fyysisiä kauppoja vai verkkokauppoja?

- Mitä arvostatte yrityksen toiminnassa? Miten yritys ansaitsee luottamuksenne? (esim. nopeat toimitukset jos verkkokauppa, hyvä asiakaspalvelu tms.)

- Miten uusi merkki saisi teidät kiinnostumaan itsestään?

- Mikä on mielestänne oheisista merkeistä se paras ja miksi? (tässä listattuna meidän kannaltamme ns. pahimmat kilpailijat) Merkit ovat: P.O.P, Småfolk, Mini Rodini, Molo Kids ja Villervalla. Jos mikään ei iske niin senkin voi toki mainita:)

Suuri kiitos arvokkaista vastauksistanne:) Toivottavasti asiat etenevät niin että saan tulevaisuudessa vinkata teille uudesta merkistämme!

3

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yrityksestä

      Kysymyksiin vasatauksena noin yleisesti, että markkinoilla on niin paljon lastenvaatteita, että on vaikeaa ymmärtää, mitä sieltä puuttuisi. Paitsi tietenkin tuo ikiaikainen kysymys maailman parhaista tuotteista maailman halvimpaan hintaan.

      Yrittäminen on aina suositeltavaa ja kunnioitettavaa, mutta kiinnitti huomiota toiseksi viimeisin kappale, jossa totesitte pahimmiksi kilpailijoiksi nuo. Minusta taas viimeistä lukuun ottamatta yksikään ei voi olla kilpailijanne, koska ne ovat maailmalla tunnettuja, isoja brändejä, jotka liikkuvat aivan eri maailmassa kuin perusteilla oleva kahden henkilön yritys.

      On eri asia tehdä jotain tai kopioida isoja merkkejä kuin olla niiden kilpailija.

      Ehkä tämä tuntuu saivartelulta, mutta enemmän kaipaisin omaa ideaa ja luovuutta kuin kysellä, kenen tyyliä pitäisi kopioida.

    • 16+1

      Arvostan hyvää, kotimaista laatua. Mielestäni ihania ovat Marlonin vaatteet, koska kaikki mitä meillä on ollut, ovat kestäneet pesusta toiseen värien haalistumatta tai leviämättä oikeastaan lainkaan. Ulkonäön puolesta kaipaisin iloisia värejä ja kivoja kuvia kankaisiin, sekä toisaalta rauhallisia ja kauniita maanläheisiä sävyjä. En ole ollenkaan innostunut "rajuista" väreistä, enkä myöskään haaleanvaalean vaaleanpunaisista tai -sinisistä yms. väreistä. Puhtaat ja kauniit perusvärit ovat lemppareita. :)

      Lastenvaatteista olen valmis maksamaan noin 30€ per vaate, mikä on ehkä vähän, kun miettii sitä työmäärää mikä niiden tekemiseen menee, kalliista materiaalikustannuksista puhumattakaan. Olemme kuitenkin opiskelijaperhe, emmekä ole ostaneet montakaan vaatetta vauvallemme, vaan suurin osa on tullut meille kierrätettyinä. Minkä olemme ostaneet, olemme valinneet laadun ja ihanan ulkonäön perusteella, emme hinnan vuoksi. Yli 40 € tuntuisi kuitenkin liian paljolta perus potkupuvusta, valitettavasti.

      Luultavasti asioisin verkkokaupassa. Liikkeen pitäisi olla hyvällä sijainnilla (esim. kauppakeskuksessa tai kaupungin keskustassa), jotta siellä tulisi käytyä. Verkkokauppaostoksissa tärkein houkutustekijä tuotteiden lisäksi on ilmainen toimitus. Muuten tilaukseni yleensä kariutuvat siihen, ettei korissa ole "tarpeeksi" tavaraa, toisin sanoen toimituskulujen osuus on liian suuri.

    • mari2

      Niin kummallista kuin se onkin, suurin osa haluaa ostaa tiettyjä merkkejä. On aivan sama vaikka se toinen vaate olisi parempi ja halvempi, mutta kun se ei ole meandi. Huomaa esim siinä, kun nettikirppareilla myydään vaatteita. Suomalaisen pikkumerkin hienot vaatteet ei juuri innosta, mutta tahraista meandita myydään hyvään hintaan. Eli jäitä hattuun alottajille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2494
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      293
      2190
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      90
      2082
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1781
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1691
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1659
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1554
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1377
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1341
    10. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      114
      1300
    Aihe