RAVIVÄKI PETETTIIN--vanha ravirata myydä rakennkeinottelijoille.

UUSI RAVIRATA ???

Olen toivonut, että saisimme uuden raviradan, jotta pystyisimme harjoittamaan ensiluokkaista kilpailutoimintaa, ja saamme takaisin T-75-statuksemme.

Ravikilpailut vetävät osallistujia 300 kilometrin matkalta Vaasasta. Jokaiseen kilpailupäivään osallistuu noin 120 hevosta.

Ravit ovat perheurheilua, jossa monet lapset ja nuoret ovat mukana hoitamassa hevosia.

Olen hyvin yllättynyt tiettyjen poliitikkojen lausunnoista mediassa niin Vaasassa kuin Mustasaaressa. Yhtäkkiä ratsastus ja jääkiekkotoiminnat ovat voittajia ja SÖH on ilman ravirataa. Tämä tarkoittaa sitä, että alueen raviurheiluaktiivien on vaikea harjoittaa kilpailu- ja valmennustoimintaa Vaasan alueella.

Päätöksissä lukee, että ravitoiminta saa jatkaa Hietalahdessa, kunnes uusi rata on rakennettu, mutta mitenkäs nyt käy?

En vastusta ratsastusta enkä jääkiekkotoimintaa, vaan toivon, että ravitoimintaakin on kuunneltava.

Rune Granqvist

131

2738

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hävetkää raviväki

      Jos on rahaa ostella hevosia niin silloin on rahaa rakentaa myös rata omilla rahoillaan. Raviurheilu on bisnestä ja jokainen ohjastaja rahoittakoon itse. Ei penniäkään raveille kaupungin kassasta! Sama kun antaisi eläinrääkkääjille rahaa. Ei tuossa ole kyse pikkutytöjen harrastuksesta kuten raviväki antaa ymmärtää ja vetoaa siihen. Pikkutytöt ja teiniflikat harrastaa ratsastuskouluissa joita muuten sivumennen sanoen on vaasanseudulla Laihiaa myöten kymmenkunta Keltaisten sivujen mukaan ja joka paikassa oma maneesi. Ei tarvita enää yhtään uutta lisää. Aikuiset raviharrastajat voi itse rahoittaa omat ratansa tai mennä Seinäjoelle ajamaan, tuohon höpötykseen ei pidä antaa euroakaan sillä rahaa se tuottaa vain hevosten omistajille ja uhkapelaajille.

      • Haista jo!

        Haista sinä HOMO pitkä WITTTU!


      • Bisneksen_ehdoilla

        No johan on nerokas kommentti, joka ei liity mitenkään raveihin, vaan homoihin ja naisten erogeenisten alueiden haistelemiseen ...
        Ilmeisesti joku oikea älyn jättiläinen tuonkin oli kirjoittanut..


      • Anonyymi
        Bisneksen_ehdoilla kirjoitti:

        No johan on nerokas kommentti, joka ei liity mitenkään raveihin, vaan homoihin ja naisten erogeenisten alueiden haistelemiseen ...
        Ilmeisesti joku oikea älyn jättiläinen tuonkin oli kirjoittanut..

        Sasse!


    • raviharrastaja

      Nimimerkille "hävetkää raviväki". Tuo kaikki mitä ehdotat ja vaadit pitää ulottaa koskemaan myös jalkapalloa ja jääkiekkoa. Jokainen maksakoon itse harrastuksestaan kustannusten mukaan.

      Sinähän lähdet siitä, että vain harrastajat tuottavat kustannuksia, mutta unohdat sen, että Vaasassa ennen raviradan katsomopaloa maksaneita katsojia oli jopa 3000 per T75-ravit ja yli 1000 per arkiravit. Sinä et lue heitä lajin harrastajiaksi?

      Raviurheilu on Suomessa toiseksi suosituin laji jääkiekon jälkeen kun asiaa mitataan katsojamäärällä. Kyseessä on lisäksi sikäli erikoinen laji, että valtio kerää ison potin arpaijaiveroina sekä välillisesti tuhansien ihmisten tuloverotuksesta ja palkintosummista (koskee tietysti vain parhaimmin tienaavia hevosia)

      Ja toisin kuin esim. jalkapalllon kohdalla, lajin ammattilaiset ovat 99,9% syntyperäisiä suomalaisia toisin kuin esim. VPS:ssä, jossa puoli joukkuetta on hankittu Afrikasta. Ihmeellistä, että Vaasan kaupunkin kustantaa afrikkalaisten harrastuksen, mutta vaasalaisten harrastuks halutaan tappaa.

      • börje

        jääkiekko ja jalkapallo tuo kaupungille medianäkyvyyttä.uusia asukkaita,paljon vieraita pelien aikana kesä/talvi aikaan.molemmat lajit ns.media seksikkäitä sekä myös ohjaavat nuoria urheilun pariin joka on minun mielestä se tärken pointti juuri nyt kun nuoret lähinnä istuvat koneiden ääressä....ravikansa voi mennä vaikka seinäjoelle.konit kulkee auton perässä ja on atria lähellä jos on huono voi laittaa lihoiks.eikä siellä ole oikeen lätkäporukkaa,jonkullainen pallojengi...mut heppoja ja manneja kyllä


      • Neekerikylän poika

        "vaasalaisten harrastuks halutaan tappaa."

        Niinhän te "raviväki" teitte autourheilullekin jo aikoinaan, juuri kun raviradalle oli saatu kovan vaivan jälkeen "oma jokkis-rata" .

        Joten ei kun niillä veikkaus varoilla vaan uusi koni-rata Mustasaaren, ja mielellään johonkin kauaksi metsän kätköön.


    • Lupaus petetään ???

      Uusi ravirata luvattiin, kun vanha keskeinen annetaan asumiseen.

      Wasa on siis köyhä, varokaa maakunta liittymistä köyhyyteen.
      Varokaa katteettomia lupauksia.

      • 16+17

        On se niin hyvä juttu että joku petää näitä hevoskoijareitakin!


    • 15+11

      hevonen on parhaimmillaan metwurstipötkössä. Eliitin harrastusta ei tule tukea veroeuroin, eikä nuo 3000 kävijää raviradalla jätä vaasaan muuta kuin hevosenpaskaa, yksikään ei edes yövy täällä.
      Pääasissa ruåtsinkielisinä nämä kavahtaa Vaasan suomenkielisiä kauppoja.

      maakunta on täynnä raviratoja, seinäjoella on uusi ja hyvä, painukaa sinne. Muussa tapauksessa myykää koninne makkaratehtaaseen ja keksikää jotain muuta tekemistä kuin loisia veroeuroilla.

    • Ravit ovat in.

      Tervetuloa Vaasan raveihin !

      Vaasan ravirata Hietalahdessa on yksi Suomen nopeimmista raviradoista. Kymmenien vuosien ajan rataa on pidetty ennätysratana.

      Vuonna 1963 Vaasassa kirjoitettiin pala suomalaista ravihistoriaa kun Frappant ensimmäisenä suomalaisena ravihevosena alitti 1.20- rajan juoksemalla 1.19,8. Kuninkuusravit on järjestetty raviradallamme kaksi kertaa, vuonna 1961 ja 1971.
      Tänä vuonna meille on myönnetty 8 ravipäivää. Ravikausi aloitetaan 19. toukokuuta ja kauden viimeinen ravipäivä on 7. lokakuuta.
      Ravien järjestäjänä toimii Hevosten Jalostusliitto hoitaa tietenkin myös tunnistukset, varsa- ja tammanäyttelyt ja paperiasiat kuten varsomistodistukset ja omistajanvaihdokset. Palvelemme sekä suomeksi että ruotsiksi. SÖH:illä on 27 jäsenseuraa ja alueemme ulottuu Kokkolasta Kristiinankaupunkiin.


      Seuraavat ravit ???

    • kiitos RKP?

      No sanokaa nyt ääneen todellinen syy, miksi raviurheilukeskus jäi kesken???

      • Itse asiassa voimme kiittää ruotsinkielinen Vasabladetilta. Se oli saanut tietoa uudesta raviradalla ei maksa 3,6 miljoonaa rakentaa niin se sanoi tiedotusvälineissä, mutta se maksaa 10 miljoonaa euroa. Vasabladet oli pyytänyt joku vastaa raviradalla kuten sanoin: Joo tietää se maksaa 10 miljoonaa, mutta jos me rakennamme 3,6 miljoonalle meillä on jo sponsoreita, joku piti maksaa loput myös jätämme puoli rakentaa ravirata täällä. Arvaa mitä tapahtui sponsorointi rahaa, kun sponsorit luki tämä artikkeli. Ne kaikki veti raha-hana kinnii heti.


    • 15+10

      Oikea päätös , ei hevosen mänttääjille tarvii mitään vihittyä paikkaa verorahoilla.

      • akseli porakorpi

        Autourheilijat vaasan kaupunki on pettänyt jo aikaisemmin, mut evvk, nyt ajetaan keskustassa kilpaa kun ei ole harrastuspaikkaa.


    • adessi

      Allekirjoita adressi Allekirjoitukset (1 024) Kommentit (14) Tilastot Lisänäkyvyys
      Vaasan seudun HEVOSURHEILUKESKUKSEN PUOLESTA !

      VAASAN JA MUSTASAAREN PÄÄTTÄJILLE HEVOSURHEILUKESKUKSEN TURVAAMISEKSI ALUEELLA.

      Alueellamme on vuosien saatossa hevosharrastus ollut kasvusuunnassa jatkuvasti ja kysyntää harrastuspaikoille on, mahdollisuudet vaan ovat rajalliset. Alueellamme on useita harrasteryhmiä. Meillä on ravihevosia, jotka kilpailevat valtakunnallisella tasolla viikottain, kilparatsuja, ratsastuskouluja, vaellus/matkaratsastusta, kasvatustoimintaa, niin ravi, kuin ratsupuolellakin, terapeuttista toimintaa hevosten kanssa ym.

    • sivusta katsoja

      Eihän se Mäntymaakaan saanut aikaiseksi uutta jalkapallostadioni, vaikka luulin, että nyt kun Mäntymaasta tulee kansanedustaja, niin uusi jalkapallostadion on 100% varma juttu. Vaan eipä ollut. varma juttu vai olisiko Mäntymaa sitten niin huono loppari? Niin että siihen verrattuna ei lainkaan kummallista, että raviväeltä viedään ravirata. Eihän teillä ole ketään edes Mäntymaan tasoista lopparia, joka puolustaisi teitä.

    • Jag röstar på SFP

      Vaasalla on huutava tarve saada keskustaan uusia taloja, joihin voidaan majoittaa tuhansia pakolaisia. Tämä pakolaispuolihan on ainoa kasvuala Vaasassa. Valtiolta tulee niin paljon rahaa pakolaistoimintoihin, että useimmat eivät osaa edes kuvitella. Siihen pitää satsata paljon lisää resursseja. Ei muuta kuin pakolaisille lisää kerrostaloaja raviradan alueelle, niin että ovat lähellä Rewel Centerin kahviloita ja kaupungin diskoja ja viihtyvät Vaasassa. Sitä me kaikki toivomme.

      Och samma på svenska.

    • Kuinkahan julmetut

      Tappiot kaupungin päättäjien tunarointi on aiheuttanut veronmaksajille, kai tässä sotkussa on velä käräjät edessä, täytyyhän jonkun tahon olla vastuussa päätöksestä...

    • Vastuussa lupauksest

      Härskiä peliä palloilla.

    • Laihialle läx

      Vaasaan ei tule enää ikinä V75.sta. Se on vaan hyväksyttävä.. Mitä kuoleva kylä kalliilla ravikeskuksella tekee?
      Eihän täällä kohta ole muuta kun työttömiä ja perseaukinen kaupungin virkakoneisto.

    • WASA VAPISEE.

      T75-ravit Seinäjoella la 15.2. klo 14.00 - Seinäjoen Ravikeskus
      www.seinajoenravikeskus.fi/.../t75-ravit-seinajoella-la-15-2-klo-14-00‎

      MENNÄÄN SINNE, MISSÄ HEVOSET JA RAHAT LIIKKUVAT.

      • kape kakkonen

        hevoset ja mannet seinämäelle,lätkä futis ja työpaikat on täällä...ok?


      • herra Seinämäki
        kape kakkonen kirjoitti:

        hevoset ja mannet seinämäelle,lätkä futis ja työpaikat on täällä...ok?

        Mitkä työpaikat? :D Ne vähätkin lähtee ja jotain mestistä nyt ei voi lätkäksi edes kutsua.


    • jooeijoo

      SÖH oli ensimmäinen joka vetäytyi uudesta hevosurheilukeskuksesta. Tämä tapahtui kun tuli puhe käyttökustannusten määrästä.

    • ikävä petos

      On annettu ymmärtää, että vastuu ja valta hevosurheilukeskuksen tulevaisuudesta on nyt Mustasaaren harteilla. Varsakin tajuaa, että ne hartiat ja tahtotila eivät keskuksen toteuttamiseen riitä. Siksi meidän onkin ponnisteltava täysin voimin seudun kuntarakenteen tervehdyttämiseksi ja löydettävä Vaasan seudulle uusi kasvu-ura. Muuten jäämme pahasti ”kuolemanpaikalle” keulassa porskuttavan Seinäjoen rinnalla, joka toteaa, että hevosurheilun edistäminen on keskeisesti mukana kaikissa kaupungin kehittämisstrategioissa. Suuren eläinklinikan, jollaista suunniteltiin myös tänne, vihkiäisiä vietetään Seinäjoen raviradalla kohta. Samaan aikaan, kun hevosalan koulutus Vaasassa lasketaan hautaan.

      Viimekätinen päätösvalta hevoskeskusasiassa on nyt valtuustolla, kuten pitääkin. Taisi olla Tolstoi, joka totesi, että joukkojen intelligenssi voittaa yksilön älykkyyden. Sitä testataan nyt. Minusta valtuuston pitäisi pelata aikaa, palauttaa asia uuteen valmisteluun. Näin toimien kaikki voisivat voittaa.

      Totta toinen puoli. Suomen raviradoista vain 75 % on Jyväskylän pohjoispuolella, mutta ei Rapo aivan väärässä ollut. Kyllä raviratoja on etelässäkin. Me kestämme senkin.

      Antti Lahtinen

      Vaasa

      • ravivastainen

        Raviurheilu ei ole urheilua. Se on viattomien eläinten rääkkäämistä ja kallista sellaista. Kuola ja verenmaku suussa, laput silmillä pitää juosta ja juosta ja piiskaa tulee iskuina. Hyi kamalaa. Ja jos ostelette hevosia ,niin maksakaa. Rahakkaita kun näytätte olevan.
        Hevosten pitää ahtaassa kopissa matkustaa pitkiä matkoja. Miltähän niistä tuntuu.


      • läyliäinen

        Asiallista tekstiähän tuo oli.Varsinkin kun tunnustetaan tosiasiat että tämä kaupunki on pahassa taantumassa eikä joukkojen yhä kasvavan eripuran vuoksi löydä lääkkeitä sen lopettamiseen.
        Viisainta pakata kamppeet kasaan ja suunnata ajoissa pois koko kylästä...


      • Anonyymi
        läyliäinen kirjoitti:

        Asiallista tekstiähän tuo oli.Varsinkin kun tunnustetaan tosiasiat että tämä kaupunki on pahassa taantumassa eikä joukkojen yhä kasvavan eripuran vuoksi löydä lääkkeitä sen lopettamiseen.
        Viisainta pakata kamppeet kasaan ja suunnata ajoissa pois koko kylästä...

        Heippa!


    • Kuntalaisvalitus

      Odotamme valtuustolta hylkäystä
      perjantai 14.02.2014

      Ehdotamme, että Vaasan kaupunginvaltuusto hylkää hallituksen esityksen, joka liittyy hevosurheilukeskuksen varoihin. Asiassa tulee edetä kuntayhtymän aiemmin päättämällä tavalla ja ottaen huomioon yksityisten toimijoiden esitykset rahoituksesta. Esitämme että hevosurheilukeskuksen suunnittelua jatketaan SÖHin ja Vaasan kaupungin sopimuksen mukaisesti. Tätä sopimusta tukeva valtuustopäätös on tehty 2006, jolloin on päätetty rakentaa hevosurheilukeskus.

      Vaasan kaupungin hallituksen esityksestä 10.2.2014, joka siirtäisi hevosurheilukeskukselle myönnetyt varat Vaasa Arenan kilpahallin saneeraukseen ja laajennukseen, ei ole asianmukaisesti ja hyvää hallintotapaa noudattaen informoitu asianosaisia ennen asian käsittelyä kaupunginhallituksessa (hallintolaki 6.6.2003/434 6 §, 7 §, 8 §, 11 §, 19 §, 20 §, 31 §, 32 §, 33 §, 34 §, 36 §, 37 §). Esitys on tehty virkamiesesityksenä. Valmistelu antaa yksipuolisen ja virheellisen kuvan, jonka vuoksi vaadimme valmistelleiden virkamiesten nimet tietoon ja haluamme heidät virkamiesvastuuseen hyvän hallintotavan vastaisesta esityksestä. Valmistelu ja sen perusteella tehty päätös on vastoin Vaasan perusarvoja. Kuinka valtuutetut ovat voineet perehtyä asiaan, kun kaikki on tapahtunut nopeasti virkamiespäätöksellä? Heidän tulee saada riittävästi tietoa ennen päätöksen tekoa.

    • joopa2

      Vikbyssä haluavat omia kokonaisen tien ?
      missä oli huuto silloin kun mustasaari käytti vaasalaisten ravirata rahat , asuntoalueen tien ym rakentamiseen ?
      Ai nii eihän vaasalaisilla ole valmiuksia hevosen pitoon ,.
      Mustasaari maksakoon sielä ne hevosetkin on.

    • ei rahaa hevosiin

      Samaa mieltä kakkosen kanssa. Jos on rahaa ostaa kalliita hevosia ja pitää niitä niin silloin on rahaa myös rakentaa rata itse tai mennä Seinäjoen radalle ajamaan. Itse asun Hubertuksen vieressä enkä missään ole nähnyt yhtä hienoja ja kalliita autoja kun on Mersua, maasturibemareita jne rivissä upouusina kun lapsia tuodaan ratsastamaan. Kyllä tuolla porukalla on rahaa maksaa itse harrastuksensa.

    • LUPAUKSET PIDETTÄVÄ

      Vapaa-aikalautakunnan puheenjohtajana kannatan kaikenlaisten liikuntamahdollisuuksien parantamista. Jos hevosurheilukeskusta vielä aidosti halutaan viedä eteenpäin, on prosessi aloitettava alusta. Hanke on myös nostettava kuntayhtymän harteilta. Alusta asti olisi pitänyt keskittyä vain nykyisen infran siirtämiseen muualle. Aluetta voisivat näin pikkuhiljaa kehittää vaihe vaiheelta yksityiset toimijat ja rahoittajat.

      Hevosurheilukeskukselle tämä saattaa olla uuden alku. Hankkeen toteutukseen tarvitaan kuitenkin laajaa maakunnallista yhteistyötä sekä laajempaa alueellista rahoituspohjaa.

      Marko Heinonen (kok.)

      vapaa-aikalautakunnan pj. Vaasa

      • Hauska kuulla

        Meidät maakuntalaiset varmaan halutaan mukaan myös jäähallin vuoroja jaettaessa, vai kuinka?????


    • yhyhyh

      Jääkiekko on kallis harrastus. Yhdeltä perheelltä siihen hupenee tuhansia euroja vuodessa. Siksi käytännössä vain hyvätuloisten lapsilla on mahdollisuus harrastaa lajia.

      Silti yhteiskunta panostaa lajiin valtavat summat rahaa. Ja nämä panostukset valuvat pienelkle rikkaiden ja hyväosaisten kansanosalle, joka äänestää kokoomusta.

      Ei pidä ihmetellä, miksi sama puolue, jolla on pääministerin salkku ja jota presidentti edustaa, haluaa tappaa kaiken muun harrastustoiminnan niin että vain heidän lapsillaan on tämä kaikki Veikkauksen voittorahat, verot ja resurssit imevä laji.

      Arto Bryggare on uskaltanut arvostella tätä suuntausta, jolla tapetaan muut lajit. Siinä raviurheilu on vain yksi muiden joukossa. Nyt kun katsoo olympialaisia ja Suomen surkeaa menestystä, niin miettii väkisin, kannattaisiko rahaa panostaa muillekin lajeille, vähän tasapuolisemmin.

    • LUVATTU MAA ?

      Hevosharrastajat torilla: Lupaus on pidettävä - katso video mielenosoituksesta
      14.02.2014


      Hevosharrastajien mielenosoitus kokosi Vaasan Kauppatorille perjantaina illan suussa yli 300 ihmistä.

      Paikalla oli myös muutama hevonen kuulemassa, kun puhuja toisensa jälkeen kävi vaatimassa, että lupaus hevosurheilukeskuksen rakentamisesta on pidettävä.

      • 11+11

        "Paikalla oli myös muutama hevonen kuulemassa" No mitäs ne vastasi?


    • PETTÄJÄN TIE

      En VAASANI
      Sua tiennyt petturiksi
      En tiennyt että
      Valoja sä vannoit vain

      Pettäjän tie
      On tuskainen käy harhaan
      Vei valhe sun
      Mun eloni ainaiseks

      Vaan en sua soimaa
      Tuskaas itse kannat
      Olet kohtalosi orja
      Mä tiedän sen

    • tarkistakaajo

      Alun alkaen budjetti oli epärealistinen ja taas kerran näkee ettei kunnat osaa rakennuttaa mitään kun kaikki rahat menee suunnitteluun !

      Koskahan tuo virkamieskoneisto saadaan tekemään rehellisesti ja ahkerana töitään?

      Kukaan ei valvo mihin rahat hupenee ja siksi teillä ei ole kun risteys ja pätkä tietä siellä metsässä

    • Paljonko on

      Nyt menny rahaa tuonne "rakennustyömaalle" sadan tuhannen tarkkuudella???
      Entä paljonko menisi että saataisiin edes rata ja katsomot sekä välttämättömät muut tilat????

    • Heppa hjelppaa

      Vuodet kuluivat. Perheessämme on ollut aina hevosia ja muutama vuosi sitten nuori sai oman ravihevosen.
      En edes käsittänyt, kuinka positiivinen vaikutus tällä nelijalkaisella nuorella tammalla oli lapseen. Siitä seurasi äärimmäisen paljon asioita: huolellisuus, tarkkaavaisuus, sitoutuminen, hahmottaminen, keskittyminen, motoristen taitojen kehittyminen. Melkein kyyneleet silmissä asiaa ajattelen.

      Ei auttanut puheterapia, ei auttanut piirtäminen, ei auttanut testaukset, mutta hevonen auttoi!

    • hopotihoi

      Nimimerkille heppa hjelppaa: heppa hjelppasi, juu, mutta ei tuohon miljoonien ravikeskusta tarvittu. Ei pidä sotkea asioita.

    • LISÄÄ RAKENNUSOIKEUT

      lISÄÄ RAKENNUSOIKEUTTA 20 -kerroksisia taloja vanhalle raviskalle ja tontista kova hinta.
      Siinä ratkaisu uuden raviskan rahoitukseen.

    • Sydämetön toiminta

      Täytyy ihmetellä valtuustoa.
      Edes ponsi, jotta uusi ravirata tehdään laajalla monen kunnan yhteishankkeella , ei saanut yksimielistä kannatusta.
      Ponsi meni onneksi läpi enemmistöllä.

    • Valituksen

      voi aina tehdä.

    • Järki voitti tunteet

      Vaasaa vietiin tässä hevosurheilukeskus asiassa aikoinaan kuin sitä kuuluisaa kuoriämpäriä. Jos alun perin 2,6 miljoonaa maksavasta raviradasta pitää maksaa 6 miljoonaa, niin on selvää ettei sellaisessa kannata olla mukana. Tehköön Mustasaari metsään hakatulle plaanille mitä haluaa, vaikka sitten asuntoalueen, se kai niillä oli alun perin tarkoituskin?
      Ja mitä taas tuohon ponsiesitykseen tulee, niin se olisi pitänyt hylätä, koska asiaa on jo selvitetty lähikuntien kanssa eikä kiinnostusta osallistua kustannuksiin silloinkaan ollut.

    • Entä jos

      Jossain kaupungin porhojen harrastuskohteen rakentamisessa tuon verran olisi pudjetti ylittymässä, keskeytettäisiinkö se...

    • missä oikeudenmukais

      Vaasan kaupungin tuki teatterille ja kaupunginorkesterille on yli 5 milj euroa vuodessa. Raviradalle 0,1 milj. Teatterilla katsojia 55000, joista ehkä 50% maksanut pääsylipun itse. Vaasan raveilla katsojia varmasti enemmän, kun mukaan lasketaan raviradalla katsovien lisäksi etäpeilipisteet, TV- ja nettilähetys.

      Vaasalaisia.infossa kokoomuksen valtuutettu huokailee, kun uuden raviradan käyttökustannus olisi ollut 20 000 euroa enemmän vuodessa. Tässä näemme, että pienet summat ovat valtavan suuria kun ne ovat väärässä kohteessa ja suuret summat ei ovat ole yhtään mitään, kun kohde on oikea.

    • ...

      .

    • Nyt se ainakin

      Kalliiksi tulee, jo tehdyt työt luonto hoitaa, kokouspalkkiota kuittaillaan ja tuntipalkka juoksee...

    • Rahaa tyrkyllä.

      Vahalle raviskalle torintaloja, ei rantaan saareen.

      Lisää rakennusoikeutta.

    • ...

      .

    • Sport ei nouse

      Joukkue Ottelut TM - PM Pisteet
      TUTO Hockey52166 -122 102
      Sport 52 180 - 151 100
      KooKoo 52 154 - 127 92
      HCK 52 181 - 152 91
      Hokki 52 175 - 151 84
      Jokipojat 52 146 - 139 79
      Jukurit 52 139 - 141 75
      K-Vantaa 52 135 - 140 73
      JYP-Akatemia 52 131 - 151 66
      SaPKo 52 119 - 157 59
      LeKi 52 145 - 193 58
      Peliitat 52 138 - 185 57

    • VENÄJÄ

      – Pistekeskiarvo on lähellä kahta. En tiedä ketään valmentajaa, joka olisi saanut potkut tässä tilanteessa. On vähän kuin Venäjän touhua, Räsänen toteaa.

      Sportilla oli takana lyhyt heikko jakso, kolme tappiota neljässä ottelussa. Potkuista ei ollut kuitenkaan mitään aavistusta ennen tätä päivää.

      – Vain kerran pidettiin seurajohdon kanssa palaveri, ja se oli syksyllä 8–2-tappion jälkeen.

    • Tuto ja

      Raviska nousevat.
      Oikeus voittaa.

    • Vaasa vajoaa ?

      Raviurheilu on maan toiseksi seuratuin yleisölaji. Sillä on myös merkittävä työllistävä vaikutus. Vaasan seudulla toimii aktiivinen raviurheilun ja hevosalan ammattilaisten ja harrastajien yhteisö.

      Alueellisten tilastotietojen mukaan Mustasaaressa on 325, Vaasassa 281, Laihialla 231 ja Isossakyrössä 165 hevosta.

      Kun lukuihin lisätään lähikuntien hevosmäärät, voidaan todeta, että Vaasan seudulla oman raviradan ja hevosurheilukeskuksen tarve on erittäin merkittävä.

      On hyvä muistaa, että noin kahdeksan hevosta tuottaa yhden työpaikan. Vaasan seudun hevostalous on todella merkittävä työllistäjä. Nyt osin päätetyt poliittiset linjaukset väistämättä vaikuttavat hevostalouden kykyyn työllistää Vaasan seudulla.

      Suomen Hippos ry raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestönä kantaa suurta huolta raviurheilun kehittymisestä Vaasan alueella.

      Nykyinen ravirata ei täytä nykyaikaisen raviurheilun harrastamisen vaatimuksia ja on olemassa todellinen uhka, että ravikilpailutoiminta Vaasan seudulla joudutaan tästä syystä lopettamaan tai ainakin sen profiilia joudutaan muuttamaan nykyistä vaatimattomammaksi.

      Hevosurheilukeskuksen rakentamishankkeen tulee edetä, jotta Vaasan seutu hevostalousalueena säilyy ja kehittyy sekä tarjoaa työpaikkoja hevosurheilun ja -harrastuksen parissa myös tulevaisuudessa.

      Pekka Soini

      toimitusjohtaja

      Suomen Hippos ry

    • mummo54

      Soinille tiedoksi, että Isokyrö kuuluu Seinäjoen raviradan toiminta-alueeseen. Muutenkin ihan turha itkeä noilla luvuilla ja yleisömäärillä. Raveissa lasketaan jokainen ärrällä totoa pelannut amisviiksi ravien aktiiviseksi harrastajaksi.....
      Tuolla ylempänä tuo jo sanottiinkin: hevoset ovat kalliita, maksavat tuhansia euroja ja jos jollakulla on varaa tehdä sellainen investointi, niin sitten on rahaa maksaa myös matkat muualle treenaamaan tai sitten rakentaa oma harrastuspaikka samanhenkisten ihmisten kanssa.

    • Tapio Osaton

      Hevosen kimppaomistaminen maksaa vuodessa saman verran kuin täyden lottokupongin pelaaminen joka kierros. HUH! Kylläpä on tosi kallis harrastus.

    • Hevoset on

      Merkittävä tulonlähde myös maanviljelijölle, kauraa ja kuivaa heinää kuluu, puusepänlikkeet saa kuivikepurusta tuloja, eläinlääkärin verotulot on kovat, tarvitaan kengittäjiä jne jne...

      Miten esim. jääkiekon tai jalkapallon työllistävyys, todella ikävää että kokoomuslaisetkin kääntävät selkänsä yrtteliäille ihmsille!

    • Oma ei liigatasoa.

      TUTO Hockey - Sport

      4-1 (0-0, 1-1, 3-0) Yleisöä: 2940

      Tilastot

      Marli Areenan torstai-illassa nähtiin Mestiksen kärkikamppailu, jossa TUTO Hockey näytti Vaasan Sportille kaapin paikan. Täysi Kupittaa näki ratkaisun lopulta kolmannessa erässä, kun TUTO iski vielä yhden vaihteen silmään, iski kolme maalia ja vei pisteet lukemin 4-1.

    • 4+1

      raviväellä oli väärä tkatiikka: olisitte plankanneet naamanne ja pyytäneet rahaa liittyen jotenkin maahanmuuttajiin:

      Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt 215 000 euroa kehittämisavustusta kunnille maahanmuuttajien liikunnan harrastamiseen. Kehittämisavustusta myönnettiin kahdeksalle kunnalle Keski-Suomen, Pirkanmaan ja pohjalaismaakuntien alueella.

      Vaasan kaupunki sai kerhotutorointiin 25 000 euroa.

      Kokkolan kaupunki sai Tuu mukaan! -hankkeeseen 32 000 euroa.

      Kristiinankaupunki sai Osallisuus&Liikunta -hankkeeseen 25 000 euroa.

      Kruunupyyn kunta sai Integrering via idrott i Kronoby 2014 -projektiin 6000 euroa.

      Kehittämisavustuksella tuetaan hankkeita, jotka edistävät maahanmuuttajien aktiivista osallistumista liikunnan harrastustoimintaan.

      Avustuksen myöntämisessä painotus on erityisesti maahanmuuttajataustaisissa naisissa ja tytöissä.
      http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/vaasalle-kehittamisavustusta-maahanmuuttajien-liikuntaan-1.1561167

    • Venäjän rahalla.

      Hjallis saisi maksaa farmijoukkueensa halliremontin.

    • vasabo.

      Loppu hyvin kaikki hyvin: Mustasaari ostaa Tölbyn alueelle suunnitellun ja osittain jo rakennetun alueen itselleen.
      Näinhän sen pitikin mennä. Seuraavaksi nuo hieman itsepäiset liittyvät yhteen isoveli Vaasan kanssa, jos kerran viisastuminen on nyt alkanut.... :)

    • eijooei

      Mustasaari näyttelee omaa näytelmäänsä, jonka juoni on että Vaasa saadaan näyttämään syylliseltä ravirata asiassa. Asia on sovittu ja taputeltu "sisäisesti" jo aikaa sitte.
      "Ei voitu mittään ku Vaasaki laitto hankkeen jäihin..."
      Höpö höpö, vaalikamppanja käynnissä.

    • Venäjältä rahaa

      Valtuustot peipattiin, kun ei kerrottu Hjalliksen ostosuunnitelmista.

    • mendieta

      Teidän hevospaskakeskuksen puolustajien on syytä pitää kirkkaana mielessä että edustamanne "urheilu"laji on täysi marginaalilaji jääkiekkoon verrattuna. Sportin liigapaikka on niin iso juttu Vaasan imagolle että siinä ei yksi ravirata paljon paina. Ravirata olisi hyvä paikka parkkipaikalle isommissa tapahtumissa, kuten Liigapeleissä. Olisi vaan vähän lähempänä.

      • 19+17

        "Olisi vaan vähän lähempänä. " Onko porukka noin rapakuntoista?


      • sportti ei nouse

        Sport ei nouse liigaan. Tänään on päätetty että yksikään Mestis joukkue ei nouse ja julkistus tiedolle on kuitenkin vasta torstaina. Niiden rahat ei vaan riitä liigassa pelaamiseen.


      • blue line
        19+17 kirjoitti:

        "Olisi vaan vähän lähempänä. " Onko porukka noin rapakuntoista?

        On. Sata metriä ovelta on maksimi mitä ne jaksaa kävellä. Kyllä sen parkkeraustyylistä näkee.


      • Vaasan hevosurheilu

        On jo pitkään ollut "liigapaikalla" joten se siitä sinun lässytyksestä... Nuorten harrastuksiin pitää satsata mutta ei varttuneenpaa väkeä saa täysin unohtaa niin kuin nyt on käymässä, hävetkää!!!!


    • Kuin stadissa

      Hjallis rakennuttaa hallin osaksi kaupungin avustuksilla ja myi sen sitten taas venäläisille.
      Valtuustoa jallitettiin.

    • Bussit kulkuun.

      Nyt sitten Vaasata ravibussi Seinäjoelle ja
      Seinäjoelta kiekkobussi Vaasaan.

      • 7+4

        !


    • lisää rakennusoikeut

      Vanhalle raviskalle 20 kerroksisia taloja.

      Tonttirahoilla saa radan,

    • Vanha raviska

      rahoiksi,

    • eijooei

      Voisit Rune ottaa pikaisesti yhteyttä OMAN KUNTASI päättäjiin, että lähtevät rahoittamaan kuntalaistensa harrastustoimintaa. Vaasan rahat vaasalaisten harrastuksiin.

    • Hevosen

      kosto on karvainen.

    • Hevosen muisti

      on pitkä.

      • Sosiaaliheppailijat

        Eihän Vaasassa ole edes raviharrastajia. Rakentakoot maalaiset omat kaakkiratansa metsään, jos kerran tarvetta on. Ei sitä kaupunkilaisten tartte maksaa.

        Aina maalaiset kuppaamassa kaupunkilaisia. Samanlaisia ihmiset, kuin Sosiaalisaari, eli Mustasaari ja muut lähikunnat. Vaasan palvelut ja työpaikat kyllä kelpaa ja lisäksi ollaan vielä käsi ojossa.

        Raviradan myynti tonttimaaksi on erinomainen asia. Hyvälle sijainnille arvoasuntoja. Niitä me kaupunkilaiset tarvitsemme ja odotamme


    • oikeus ja kohtuus

      Kai hevosväki saa käyttöönsä vanhasta raviskasta saatavat tonttirahat.

    • Pakko---

      saada.

    • ...

      .

    • Vanha raviska

      nyt lihoiksi. Korkeita kerrostaloja------ USEITA.
      Ja raahat uuteen ravirataan vaikka ydessä Mustasaareen.

    • VAASASTA VOITTAJA

      Kuislan Pitch Command kukisti Brad de Veluwen
      09.04.2014

      Vermon keskiviikkoiltaisten T65-ravien Isokenkä-lähtö sai yllätysvoittajan, kun vaasalaisen Mia Kjellmanin valmentama ja seinäjokelaisen Reima Kuisla Stablen omistama Pitch Command kukisti pelisuosikin ja Suomen kansainvälisen ykköshevosen.

      • manne mainio

        Mainio osoitus siitä että ei tarvita mitää hienoa hevoskeskusta tai isoa ravirataa, vaan hevosen voi valmentaa voittajaksi vaatimattomissakin oloissa.


    • Kjellman rules

      Pääseekö bussilla Ässäjoelle huippuraveihin lauantaina.

    • HEVOSELLAhyvä muisti

      ja kova potku.

    • Kaljapalkalla

      Eikö löydy talkoohenkeä? Luulisi maajusseilla olevan traktoreita raivata jokin rata jonnekin.

    • Miaa

      tsemppaamaan
      Ässäjoelle.

    • ...

      .

    • Uudelle

      alueelle......

    • Hevosella

      on hyvä muisti.

    • koteja ei hevosia

      Keskustaan asuntoja heppa porukat sivummalle.TOivottavasti ei kumminkaan liian paljon niitä kerros taloja että jäis pikkasen sitä viher aluetta asukkaiden viihtyisyydelle.Myöskään ei kaupungin slummi aluetta elikä piki pruukin vuokra asuntoja osa omistus viel menettelee.

    • RAVIRATA MANEESI ??

      Mustasaaren hevoskeskus nytkähti eteenpäin
      01.10.2014

      Työryhmä ehdottaa, että Mustasaareen rakennetaan hevoskeskus. Se tehdään Tölby-Vikbyn alueelle eli samaan paikkaan, jonne Vaasan ja Mustasaaren piti tehdä yhdessä hevosurheilukeskus. Sinne piti siirtää myös Vaasan ravirata.

      – Tarkoitus on, että hankkeen toteutus alkaa parin, kolmen vuoden sisällä. Siinä ei saa mennä kymmentä vuotta, sanoo hevostyöryhmän puheenjohtaja Monica Siren-Aura.

      Hevoskeskukseen rakennetaan yksi tai kaksi tallia, joihin sijoitetaan yhteensä 40 hevosta. Lisäksi sinne tulee hevoshakoja, ratsastusteitä ja ratsastuskenttä. Maneesia sinne ei tule.

      Alueelle tehdään 60 tonttia, joista 28 on hevoskeskuksen vieressä.

    • verojamakselen

      Veronmaksaja ei halua upottaa rahojaan heppapelleilyyn. Se ei tuo kunnalle yhtään mitään.

    • Rahoiksi vaan----

      vanha ravirata .
      Kenelle tulevat rahat ?

      • wekgjdlsxgjoiehgkjhk

        Mitkä rahat? Ei sitä ravirataa kukaan osta, kun eihän siellä ole kuin puolipalaneita pölkkyjä ja ratahiekka. Eli ei yhtään mitään. Joskus voi joku grynderi sen maa-alueen ostaa mutta tuskin näin lama-aikana. Ja jos joskus siitä rahaa saadaan niin Vaasan kaupungin lienee syytä sijoittaa se ihan perustoimintoihinsa sen sijaan että kaadettaisiin stadioneihin tai muuhun humpuukiin.


    • selvät sävelet

      Vanha raviska asuntotuotantoon.
      Ja tonntirahoilla uusi raviska Laihian suuntaan.

    • Köyhä ja PA

      Vaasalla ei ole varaa Ikean tonttiin, kun ei edes ravirataa ole varaa tehdä.

      Puheisiin ja lupauksiin ei voi luottaa.

      • 66699

        Ei Vaasalaisilla ole tarvetta raviradalle ovat siirtyneet autoihin 1950 luvun jälkeen.


    • 6------0

      Ei ole tarvetta Ikeaankaan kun on jo Jysk kaupungissa.

      • 3+5

        Kyllä se Ikea on aivan hyvä homma on jos tulee, pääsee sinunlaiset köyhät jarrumiehet ostoksille, ostamaan vaikka hevosmakkaraa.


    • dyyynii

      Menkää Etuovi.com -palveluun ja laittakaa hakukriteereiksi Vaasa ja uudet asunnot. Myymättömiä asuntoja löytyy lähes 600 kpl ja kauppa on pysähtynyt täysin. Tai itse asiassa lisää myytävää tulee koko ajan, kun ihmiset tajuavat kuinka poskettomia hinnat ovat ja peruuttavat varauksiaan.

      Muutenkin aika uskomatonta, että Vaasan kaltaisessa käpykylässä uudesta asunnosta pyydetään Helsingin hintoja . Joten kysynkin: mihin sitä raviradankin aluetta muka tarvitaan, kun nykyisetkään rakenteilla olevat asunnot eivät mene kaupaksi?

    • Petetäänkö---

      Laihiaa ja
      Isokyröä
      myös samoin väärin lupauksin kuin raviväkeäkin.

      • 11+11+1

        No niitä saakin pettää.


      • apuvaaa----

        ehtosella ei ole pahaa sanottavaa hevostilan pitäjästä.

        – Tallilla on ollut niin hyvä porukka ja henki. Hevoset on hoidettu paremmin kuin aikaisemmissa talleissa. Meidän hevonen on tallilla täysihoidossa. Maksamme 470 euroa kuussa vuokraa ja saimme ensimmäisen kuukauden jopa ilmaiseksi. Missään ei ole niin hyvin ollut, että ehkä se siksi olikin sitten liian hyvää ollakseen totta, Lehtonen tuumii.

        Hyvästä hoidosta huolimatta Lehtonen huomasi erikoisuuksia hevostilan pitäjän toiminnassa.

        – Pitäjän henkilöllisyyttä ikään kuin piiloteltiin. Pitäjällä oli yhteyshenkilö, jonka kanssa me asioimme aluksi. Mutta lokakuussa, kun veimme hevosen talliin, tapasimme myös omistajan, joka vaikutti asialliselta, Lehtonen myöntää.

        Lehtonen yrittää viikonlopun aikana kuumeisesti löytää tyttärensä hevoselle uuden tallipaikan.

        – Tytär otti uutisen niin raskaasti, että hän mietti ensin yliopisto-opintojensa keskeytystä, mutta katsotaan nyt. Minulla on tässä kymmenen numeroa, joihin alan soitella. Se vain on niin, että koiran tai kissan pistää vaikka taskuun, mutta ei 600 kiloista hevosta noin vain siirretä johonkin, kun talvikin on. Ja suurissa talleissa on kymmenen hevosen jono aina. Olemme jo maksaneet tämän kuun vuokran tälle kyseiselle hevostilalle. Tulee taloudellinenkin kysymys vastaan, jos pitää maksaa vielä toiset 500 euroa toiseen paikkaan.


      • Ravataan...taas

        Sote tuo ravradan Vaasaan.
        Perusoikeus kansalaisilla.
        Vanhan raviradan rahat jakoon, ei kaikkia Sportille.
        Kiitos Jaskarit.
        Vaasa ei voi enää luistella.


      • Rikas.kaupunki

        Taas urheilijat ovat keplottelemassa raviskan rahat jäähalliin.


      • Naapuri...kutsuu

        Kevään upea Seinäjoki-Race keräsi maamme parhaat testaamaan kuntonsa vahvaa ulkomaalaisjoukkuetta Anna Mix, El Mago Pellini, Twister Bi ja VästerboontheNews vastaan.

        Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Pertti Immonen iloitsee tasokkaista vieraista, joista valtaosa tarttui urheilujohtajan haaviin jo tammikuisella Prix d’Amerique -reissulla Pariisissa.

        Miljonääri Anna Mixin taustavoimien käytiin keskusteluja pitkin kevättä, ja Seinäjoen onneksi Sofia Aronsssonin tallin tähtitamma valitsi lopulta osoitteekseen Suomen.

        Pariisissa Immonen neuvotteli osanotosta myös Jerry Riordanin tallin Twister Bi:n osalta. Huippukuntoinen juoksija on osoittanut voimansa myös voitolla Vincennesissä.

        Samalla radalla on menestynyt myös Lutfi Kolgjinin tallin El Mago Pellini.

        ”Kolgjinin tallista on käyty seinäjoella neljästi ja saaliina on ollut kolme voittoa, joten Luddea ei tarvinnut houkutella”, Immonen naurahti suurkilpailun lähtölistan valmistuttua.


    • And-No-Problems

      Eli Seinäjoella on hyvä paikka harrastaa ravien kilpailutoimintaa, eikä ole Vaasasta sinne edes pitkä matka.
      Mustasaaren puolelle mahtuu hyvin harjoittelurata.

      • SjoellaKansainvälisesti

        Kansainvälinen väri lisääntyy Seinäjoki Racessa. Alessandro Gocciadoron valmennustallista lähtee torstaina kohti pohjoista kaksi kovaa italaisravuria, toinen kilpailee päälähdössä ja toinen tammakilpailussa.

        Peace Of Mind (Uronometro – Erica d’Alfa, Sugarcane Hanover) on pääkisassa starttaava 9-vuotias tamma. Sen ennätys on 10,8a ja se on juostu 2100 metrin matkalla Vincennesissä. Silloin tamma sijoittui toiseksi Recklessin jälkeen. Katso video ennätysjuoksusta Le Trotin videoarkistosta täältä.

        Peace Of Mind on juossut uransa 91 kilpailussa 23 voittoa ja 437 522 euroa.

        Peace of Mind on kilpaillut talvet 2014-2016 Vincennesin vaativissa kilpailuissa ja menestynyt hyvin valmentajien Holger Ehlertin, Thierry Duvaldesteinin ja viimeksi Fabrice Souloyn talleista. Yhteensä 26 kilpailua Ranskassa toivat palkintorahoja 101 900 euroa, totosijoja oli 8, joista kaksi voittoa.


      • Köyhä..Vaasa

        Köyhä Vaasa ei ole mukana Mustasaaren hevoskeskukseen Porin tien varteen.
        Vaikkka saavat miljoonia nykyisestä raviradasta.


    • Anonyymi

      Olisiko Vaasan veronmaksajien pitänyt kustantaa ravirata hevosenomistajille, joista juuri kukaan ei ole vaasalainen? Mustasaari on noin 20 000 asukkaan kunta, joka kerskuu vauraudellaan ja on hyvin maaseutumainen. Sen olisi pitänyt toimia veturina raviratahankkeessa, mutta se ei sitä tehnyt. Parisin suurimman syyn Vaasanseudun raviradan häviämiselle Mustasaaren ja sen naapurikuntien piikkiin, en Vaasan.

    • Anonyymi

      Ravilaaksosta on suunniteltu täysin valmiina noin 2 500 vaasalaisen kotia. Asuntoja arvioidaan rakentuvan noin 1 700.

      Joku käärii miljoonia, vaan ri heppaväki.

      • Anonyymi

        eikö papat ja heppatytöt löydä paikan jostakin kaupungin laidalta niinkun tapana on? ja pidetään asunnot keskustassa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        eikö papat ja heppatytöt löydä paikan jostakin kaupungin laidalta niinkun tapana on? ja pidetään asunnot keskustassa?

        Kuka sai tonttirahat,
        mihin ne käytetään ?


      • Anonyymi

        Näistä asunnoista on nyt puhuttu jo 12 vuotta. Onhan toki edistystä tapahtunut 12 vuodessa. Saatu vähän tasoitettua maata. Huh heijaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka sai tonttirahat,
        mihin ne käytetään ?

        tonttirahat sai kaupunki plus ne ravimiehet, jotka oli osakkaina tallirakennuksessa ja rakentaneet sinne varikkoalueelle omat katokset jotka siis nyt on lanattu nurin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tonttirahat sai kaupunki plus ne ravimiehet, jotka oli osakkaina tallirakennuksessa ja rakentaneet sinne varikkoalueelle omat katokset jotka siis nyt on lanattu nurin

        Tyypillistä kielijumittamista.
        Puolin ja toisin.


      • Anonyymi

        Kuka niihin muuttaa? Tai kuka muuttaa mahdollisesti tyhjiksi jääviin vanhempiin asuntoihin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka niihin muuttaa? Tai kuka muuttaa mahdollisesti tyhjiksi jääviin vanhempiin asuntoihin?

        Ei siellä ole koskaan ollut asuntoja vaan pelkkä ravirata. Alueesta tulee täysin uusi asuinalue ja sen nimeksi tulee Ravilaakso. Voit käydä vaikka Vaasankaupungin verkkosivuilla lukemassa. Kaikki asunnot siellä ovat upouusia. Ei voi vielä tietää, ketkä sinne muuttavat. Kuka tahansa voi muuttaa ketä kiinnostaa ja häneltä jää sitten vanha asunto tyhjäksi. Kai sinne omakotitalojakin tulee ja ainakin niin Vasabladetissa luki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei siellä ole koskaan ollut asuntoja vaan pelkkä ravirata. Alueesta tulee täysin uusi asuinalue ja sen nimeksi tulee Ravilaakso. Voit käydä vaikka Vaasankaupungin verkkosivuilla lukemassa. Kaikki asunnot siellä ovat upouusia. Ei voi vielä tietää, ketkä sinne muuttavat. Kuka tahansa voi muuttaa ketä kiinnostaa ja häneltä jää sitten vanha asunto tyhjäksi. Kai sinne omakotitalojakin tulee ja ainakin niin Vasabladetissa luki.

        kulmahousut ja niiden wanabe tukijoukot voi kokoontua abc 24 asemalle niinkuin muuallakin...


    • Anonyymi

      Normaali kieliriita raviskan paikasta.
      Mikään ei etene.
      Hurrit laukalle.

      • Anonyymi

        hmmm...siis hevosille ja kissoille kaupungin keskusta ja ihmisten asunnot ja marketit sivulle.


    • Anonyymi

      Hieno alue tulossa raviskan paikalle, asuntoja asukkaille. Raviradan ei tarvitse olla keskellä kaupunkia.

    • Anonyymi

      Ruotsalaiset innostuivat Pohjanmaalla lomailusta – Etelä-Pohjamaalla kesään valmistaudutaan toiveikkaana, mutta haasteena on työvoimapula

      Pohjalainen tänään.

      • Anonyymi

        Toivotaan turistivirtaa Ruotsista kesäksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivotaan turistivirtaa Ruotsista kesäksi.

        ravirata kuuluu kaupungin laidalle ehkä vikby,,joo joo meni mustasaareen mutta siellä on tilaa hummien ja kulmahousujen rellästää


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ravirata kuuluu kaupungin laidalle ehkä vikby,,joo joo meni mustasaareen mutta siellä on tilaa hummien ja kulmahousujen rellästää

        Hevoskilpailut kuuluu muualle kuin kaupunkeihin.


    • Anonyymi

      Mitään raviporukkaa oo petetty. Homeisista rakennuksista ja mitä lie ne katsokset olleet kaupungin päässä niin saivat hevosmiehet isot korvaukset. Monta sataatuhatta per lätty. Eiköhän lie varaa ajella pollet kyydissä Vikbyseen vai mihin se uusi ravialue sit tuleekaan. me veronmaksajat sekin lysti kustannetaan ja uhkapelirahat senkun virtaa ravimiesten taskuihin.

      • Anonyymi

        eikö tuolla mailla ravikansalla ole kaikilla parit mersut,isoot tontit,kulmahousut ja ketjut kaulas...pieni keräys niin äkkiä on pitkillä pelloilla komia ravicenter pystyssä. täytyy vaan laittaa metallinpaljastin ovelle ettei tuun niin rumihia...kun veri kiahahtaa


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 109
      2128
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      57
      1996
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1925
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe