mikä meni väärin?

aapuva

10 viikkoinen koiranpentu on ripulilla vähän väliä. Ruokana on kuivamuonaa liotettuna sekä myös kuivana välillä johon lisätty sillointällöin joko raakaa tai paistettua jauhelihaa, maksalaatikkoa tai raejuustoa. pentu on saanut puruluita sekä naudan ja hirven tuoreluita. pentu on saanut sillointällöin maistella myös ns.herkkupaloja jotka ovat ohjeiden mukaan tarkoitettu vanhemmille koirille mutta suoraan niihin vatsantoiminta ei ole reagoinut mitenkään. koulutusnamit on pilkottu mikroskooppisen kokoisiksi jotta niitäkään ei söisi liikaa. Ulkoa on voinut syödä jotain mutta mikä olisi sellaista että ripulin saa yhtenään? Madotettu on nyt viikonvälein 2 kertaa mutta liekkö lieroja koska vatsantoiminta parani välillä ja paheni taas. Onko pennuille normaalia että maha menee aina välillä löysälle vai kuuluuko nyt karsia jotain pois ruokavaliosta?

8

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 195

      Minkä merkkista ruokaa? Unohda se maksalaatikko. Siinä on paljon sokeria ja suolaa.

    • aapuva

      jahti & vahti merkkistä. maksalaatikkoakin annettu vain pieniä määriä mutta kai sekin voi olla pennulle liikaa.

    • molossi ei rek

      Jos on ripulilla tai hyvin löysää,niin ei tuossa oikein auta muu,kuin lähteä selvittämään noita safkoja.
      Eli ensin pelkälle tuolle kuivikselle,jos sen haluaa pitää.Sitten jos se sopii(jos ei niin sitten pitää miettiä muuta),niin lisätä jotain,mitä haluaakin yksi kerrallaan ja vähän aikaa taas seurata.Joskus tuokin on vähän kiikin kaakun,jos koira ei ole vielä tottunut kunnolla monipuoliseen,niin lisäillään vaan hetkeksi jotain.
      Maksalaatikko,varsinkin kaupan,ei nyt ole edes mitään varsinaista koiranruokaa...
      Joskus annettuna,matkaeväänä aikuiselle ym.ihan ok.Mutta pennulle varsinaisesti ruokana ei niinkään.Ihmisten valmissafkoissa on myös kaikennäköistä turhaa,epäterveellistäkin koiralle.Ja voi myös pistää pennun vatsaa sekaisin.
      Hirvi on myös aika stydiä,vaikka muuten ok.Mutta jos enemmän luusta irti saa,lihaa ym.niin sekin voi saada masua sekaisin.
      Pikkuhiljaa pitäisi totuttaa ylipäätään kaikkeen uuteen ja mitä vahvempaa,niin sen tärkeämpää,varsinkin jos ei ole kasvattajalla jo hyvin monipuolisesti syönyt.

      Ps.kyllä pennulla joskus vatsa menee vähän löysälle,ihan normia.Mutta jos koko ajan/usein, saati ihan ripulille,niin ei normaalia.

      Niin ja ei sekään auta,vaikka kuinka pieneksi pilkottu,jos vaan ei sovi jostain syystä,sillähetkellä tai ei lainkaan myöhemminkään.

    • Pikkuaivo

      Minulla oli sama ongelma koirani kanssa. Liotetut nappulat yms.

      Ripulille ei löytynyt mitään syytä. Joskus loppui, mutta tuli aina takaisin. Sitten sain vinkin, etten enää liottaisi nappuloita! Ripuli loppui kuin seinään. Koira vain sai liikaa nestettä ja jotain kauttahan sen oli ulos tultava...

      Jälkikäteen on uskomattoman tyhmä olo! Kokeile kuitenkin tätä ennen kuin vaihdat nappulaa tms.! Ison jutun takana voi olla ihan simppeli asia!

    • Raejuustokin voi aiheuttaa löysyyttä, jos pentu ei kestääkään laktoosia... Ei sinne pennun ruokaan tartte kokoajan sotkea jotain uutta, ite antaisin muutaman viikon vain nappuloita, lusikallisen jauhelihaa/päivä, puruluita, maitohappobakteereita, ja katsoisin pysyykö vatsa kovalla.

      Ei tee pennun kasvulle hyvää jos se on joka viikko ripulilla.

    • Maksalaatikko

      Meillä ainakin pentu (ja aikuinen) vetää ripulille maksalaatikon jälkeen vaikka siitä tekisi velliä veden kanssa. Ei Se koira siitä mitään tarvitsemaansa irti saa, joten sen nyt ainakin voi ensimmäisenä jättää pois.

    • rasvaripuliii

      Meillä koira menee sianlihasta ripulille, syy mysteeri, veikataan, että on liian rasvasta. Edes sika-nautajauheliha ei käy.

    • eipä huolta

      Pennun usein toistuvaa ripulia olen pitänyt normaalina ilmiönä. Suolisto reagoi uusiin ruoka-aineisiin. Vaan nyt jos rupeat kaikenmaailman eliminaatio-dieeteille ei koiran vatsa koskaan totukaan niihin ruokiin.

      Ripuli sinänsä ei kasvua haittaa ellet sitten ala päiväkausia paastottamaan sen takia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2711
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1165
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      94
      1151
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1094
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1021
    6. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      943
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      42
      845
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      38
      817
    Aihe