Äänieristys uudessa kerrostalossa

Normaalia?

Onko normaalia, että noin vuosi sitten valmistuneessa kerrostalossa kuuluu yläkerrasta lapsen huuto niin kovaa että siihen jopa herää. Myös aikuisten korottaessa ääntä/huutaessa kuulee sanasta sanaan mitä huudetaan.

Normaali puhe tai normaalit askeleet ei kuulu, mutta esim. imurointi ja tavaroiden putoaminen kuuluu.

Ostimme asunnnon juuri, ja kuvittelimme että näin uudessa talossa ei mikään kuuluisi naapureista. Viittaako kuvaukseni siihen, että äänieristeitä on jäänyt puuttumaan, vai onko tuollaisten äänien kuuluminen normaalia äänieristeidenkin kanssa?

51

7647

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yleensä

      kerrostalossa kuuluu ääniä. Toisissa enempi, toisissa vähempi.Se ei varsinaisesti johdu puutteellisesta äänieristyksestä vaan siellä asuu myös muita. Täysin äänetöntä kerrostaloa ei olekkaan.

      • Normaalia?

        Tiedän hyvin, että kerrostaloissa kuuluu ääniä, koska kaikki omat asuntoni ovat olleet kerrostaloja. En myöskään kysynyt sitä, jos jaksat lukea viestini, enkä liioin valittanut siitä, että normaalista perheestä lähtee ääntä.

        Olin ymmärtänyt, että uusissa taloissa on tiukat äänieristysnormit, ja tässä uudessa talossa kuuluu äänet aloitusviestissäni kuvaamallani tavalla, olisi kiinnostava kuulla, jos joku asiantuntija osaisi sanoa vaikuttaako siltä, että äänieristeitä olisi jäänyt puuttumaan?


      • Näin se vain on

        Täysin äänetöntä ok-taloakaan ei ole, ei ainakaan ihmisten ilmoilla. Korvessakin varis raakkuu ja sudet ulvoo....


    • yleensä

      Jos et ihmettele normaalista perheestä lähteviä ääniä niin mitä sitten?
      "tässä uudessa talossa kuuluu äänet aloitusviestissäni kuvaamallani tavalla" Siis millä tavalla. Imurointi kuuluu varmasti, sekä tavaroiden putoaminen. Jos yläkerrassa on taivaan lahjana vielä laminaatti lattia niin olet voittanut koko äänimaailman kirjon. Laminaati välittämää sinfoniaa ei juurikaan pysty jälkikäeen vaimentamaan. Se ei ole rakennuksen vika. Sen takia on taloja missä laminaattilattiat on kielletty.

      • Jumps jumps

        En ole kuullutkaan et lattian äänen takia olisi laminaatti jossain talossa kieletty. Solumuovi laminaatin alle äänet ei varmasti ole ns. muita lattioita kovempia. Asun v1965 rakennetussa talossa ja lisävarusteena on todellakin kaikki omat ja toisten elämisen äänet. Tuurissaan kiinni mikälainen talo on äänien suhteen ja naapureiden.


    • uskottava se on

      On normaalia, että Kallion MultiHildaRane postittaa kateuskiimassaan tällaisen provon kerran kuukaudessa.

    • . ,

      Normaalia minimivaatimusten mukaisesti rakennetuissa kerrostaloissa. Eli huono äänieristys.

      • Jumps Jumps

        Tuohon en oikein usko 1965 rakenetussa talossa.


    • Näin se vain on

      Kyllä oikein kovaääniseen puheeseen (huutoon) voi herätä mutta ei pitäisi pystyä kuulemaan mitä sanotaan. Korkeintaan yksittäiset oikein kovat karjaisut, esim. kirosanat.

      Ei sellaista kerrostaloa ole olemassakaan missä ei naapurista jotain kuuluisi vaikka nämä normaalisti asuisivat. Jos rauhaa ja hiljaisuutta tahdot pitää muuttaa kauas pois korpeen. Ei auta vaikka ostaisit ok-talon ihmisten ilmoilta jos naapuri on 10-30 metrin päässä, varmasti heidänkin elämisestä ääniä kuuluu.

      Yksinkertaisinta on että menet naapuriin ja sanot että hiljaisuus on klo 22-07 ja jos siihen aikaan mekastatte soitat poliisit ja teet isännöitsijälle ilmoituksen. Suurin osa parantaa tapansa.

    • 10+4

      Ei kaiken pitäisi kuulua läpi.

      Onko tavalliset patterit, joissa menee putket pintavetona seinääpitkin ja katon/lattian läpi naapurin puolelle?
      Joskus noissa on unohtunut tehdä äänieristys oikein ja äänet kulkeutuvat putkia pitkin. Tuon pystyy korjaamaan.
      Ilmoittakaa rakennuttajalle asiasta.

      • Anonyymi

        Mulla just noin ja kaks kerrosta alempaa kuuluu nuorenparin naisen kiihkeä voihkinta, kiljunta ja muut seksin äänet...


      • Anonyymi

        Nykyään tehdään parempiin uusiin taloihin joissa välipohja paikalla valettu patteriputkien nousut niin että eivät lävistä välipohjaa vaan menevät omassa linjassaan rappukäytävään tai sitten toinen vaihtoehto vesikiertoinen lattialämmitys.
        Ontelolaattatalossa taas patteriputkien nousut eristetään nykyisin hyvinkin.
        Nuo alakerran tai yläkerran äänet ovat historiaa vanhemmasta rakennuskannasta, jos hakemalla hakee niin huoneistojen väliset seinät ovat heikoin lenkki, mutta nekin ovat paksummat kuin aikaisemmin eli puhe tai huuto ei kuulu mutta kovaa soitettu musiikki voi kuulua.
        Uusi on uusi ja kaikin tavoin parempi kuin vanha kun kokemusta näsitä paljon ja surukseni asun toistaiseksi vanhassa vuokralla mutta uuteen taas muutto kesällä edessä.
        Anyway parempaa elämää uudessa talossa.


    • Pahvia/betonia

      Itse asun 1940-luvun talossa, jossa äänieristys on monenkirjavaa. Toisella puolella on seinänaapuriin puolen metrin tiiliseinä, toiselta puolelta äänet kuuluvat läpi kuin olisi vain pahvi välissä. Porraskäytävä on erittäin kaikuva, ja johtaa hyvin ääniä. Yläkerran laminaatin narahtelut ja kolahtelut kuuluvat, pahoin pelkään omien elämisen äänieni kuuluvat yhtä hyvin alaspäin. Laulamisenikin on kuullut naapuri kahta kerrosta alempana.

      Nykyään työt teetetään sillä, jolta halvimmalla saadaan. Lähes koko raksaporukka tuntuu olevan eestiläisiä. Välillä epäillyttää, että tarvittavat lupapaperitkin ovat ostettuja tai väärennettyjä. Elikkä tehdään asiat tuplasti, ensin halvalla ja sitten korjataan kalliilla. Talossanne on tehty äänieristyksen suhteen varmasti rakennusvirheitä.

    • Rkm-raati

      Aloitushan on täysi trolli, samaa tää tyyppi hokee jatkuvasti, rakennusvuosi vain aina vaihtuu, kaikki tietää kallion multi-hilda-ranen, asuu oikeasti vanhassa kanankakkaseinäisessä talossa kalliossa.
      Uusissa on uudet määräykset ja parempi äänieritys, vanhoissa taas mitä vaan, 20-60 luvun taloissa esim. huoneistojen väliset seinät 10cm lugino-massaa eli kanankakkaa, puhe ja pieru kuuluu läpi ja hajut tulevat myös, välipohja taas ohut alalaattapalkisto, jonka äänieristys kelvoton ja kosteus muhii välipohjassa.
      Usean asunnon kokemuksella ei ikinä vanhaan taloon ja saneeraustöissä nähty mitä paskaa ne on sisältä, eivät täytä likikään nykymääräyksiä, kaikki laitettava uusiksi, jos vanha laitetaan uudeksi se maksaa.

      • Mielikuvitusystävä

        Kyllä vanhat talot on tosiaan todella huonosti äänieristetty. Tässä uudessa ei normaali puhe kuulu, mutta huutaminen kuuluu niin että erottaa, mitä huudetaan.


    • Muutto askarruttaa

      Me ollaan varattu uudesta aso-kerrostalosta (valmistuu kesäkuussa 2014) Vantaalta kolmio.

      Mietityttää todellakin myös meitä uuden asunnon hiljaisuus. Olemme sitä varten sen juuri varanneet ja jo aso-maksun maksaneet, että päästäisiin pois nykyisen v.1978 rakenntun asunnon meluisuudesta (kaikki elämisen äänet kuuluvat, mm. kuseminen vc-pönttöön, yskiminen, normaali puhe, tv-ääni, askelet, keittiötyöt jne). Lisäksi talossamme on asunut seinän takana pariin otteeseen nuoria häiriköitä.

      Kyllä kaikkialla on mainostettu uusien vsta 2010 eteenpäin olevissa kerrostaloissa sitäm että ilmanvaihto, patterit ja vesiputket olisi vedetty eri tavalla estäen äänien kulkeutumista. Mutta entä seinä- ja lattiaelementit? Onko ne nykyisin paksummat ja estääkö se äänien kuulumista? Entä laminnaattilattia; uuteen aso-taloomme on sellaiset tulossa asuntoihin.

      • merkittävät erot

        > Mutta entä seinä- ja lattiaelementit? Onko ne nykyisin paksummat ja estääkö se äänien kuulumista?

        Välipohjat ovat olleet heikoin lenkki. Paremman äänieristyksen mahdollistamiseksi kerroskorkeuden minimivaatimusta on kasvatettu 2,8 metristä 3 metriin, mikä mahdollistaa paksummat välipohjarakenteet (käytännössä paksumpi ontelolaatta kelluva parketti/laminaatti). Tämä muutos taisi tulla jo 90-luvun lopulla.

        Ainakin 70-luvun taloissa std ratkaisu oli betoniin liimattu, askelääntä vaimentava muovimatto (se harmaa, alapinnaltaan "karvainen"). Tosin monee asuntoon teetettiin jo rakentamisevaiheessa muovimaton sijaan parketti, joka lähes poikkeuksetta on kivikova (suoraan betoniin liimattu?) mosaiikkiparketti. Ja samalla metodilla mentiin myös 80-luvulla, vaikka silloin taisi parketti tulla jo vakiovarusteeksi. Epäilen, ettei nuo täytä edes rakentamisaikansa äänieristysmääräyksiä! Ei vaan paljoa asiasta tuolloin puhuttu eikä mittauksia tehty.

        > Entä laminnaattilattia; uuteen aso-taloomme on sellaiset tulossa asuntoihin.

        Nämä parketit tehdään nykyään aina kelluvina eli alla on joustava kerros.

        Näinhän ne jälkiasenteisinakin pitäisi laittaa, mutta hyvin yleistä on, että askeläänenvaimennus "unohtuu" pois, koska sen kanssa lattian pinta nousee niin paljon, että väliovia pitäisi lyhentää.

        > ilmanvaihto

        Koneellinen tulo & poisto = ei ulkomelua sisään päästäviä korvausilmaventtiileitä ja kanavistoonkin osataan nykyään laittaa vaimentimia niin, että keittiöiden tai kylppärien välille synny "puheputkea".

        > patterit

        Perusrakenne ennallaan, muttn nykyään venttiileissä on äänen kulkeutumista ehkäisevä rakenne.

        > vesiputket

        Verkoston mitoitus (virtausnopeudet) ja rakenne ovat ihan erilaiset. Nykyään vesi pitää mitata huoneistokohtaisesti, joten keittiö ja KPH eivät ole suoraan kiinni yhteisissä nousulinjoissa, vaan kytkentäjohdot vedetään yl. muoviputkella kylppärin katosta. Näkyvät asennukset tosin on kuparia. Ei pal täältäkään melua lähde, ellei ole asennusta kämmätty (jäänyt joku kannakointi löysälle/tekemättä -> putki kolisee). Tosin nykytaloissa putkia ei enää jemmata täysin luoksepääsemättömiin paikkoihin, joten vikoja päästään korjaamaankin.

        Täydellinen uuden talon äänieristys ei ole, mutta on se 70-luvun taloon verrattuna pari pykälää parempi. Muutamaa kämppää olen päässyt dB-mittarin kanssa ihmettelemään ja tässä puhutaan 10 dB erosta...

        Käytännössä eroa voi kuvata myös näin
        - huonossa 70-luvun talossa äänekäs puhe kuuluu naapurista niin, että sanoista saa selvää
        - hyvässä 70-luvun talossa normaali puhe ei kuulu läpi, äänekäs puhe kuuluu muminana ja huuto kuuluu niin, että sanoista saa selvää

        2010-luvun talossa kuuluu edelleen esineiden tiputtelu lattialle yms. mutta paljon vaimeampana. Puhe ei kuulu lainkaan ja huutokin niin vaimeana, ettei siitä saa tolkkua (hyvä niin). Pölynimurit ovat siinä rajoilla - äänekäs malli (siis liki 80 dB) kuuluu, hiljaisempi (70 dB) ei, ei ainakaan, jos omassa kämpässä on yhtään taustamelua.


      • Asuntomatkaaja
        merkittävät erot kirjoitti:

        > Mutta entä seinä- ja lattiaelementit? Onko ne nykyisin paksummat ja estääkö se äänien kuulumista?

        Välipohjat ovat olleet heikoin lenkki. Paremman äänieristyksen mahdollistamiseksi kerroskorkeuden minimivaatimusta on kasvatettu 2,8 metristä 3 metriin, mikä mahdollistaa paksummat välipohjarakenteet (käytännössä paksumpi ontelolaatta kelluva parketti/laminaatti). Tämä muutos taisi tulla jo 90-luvun lopulla.

        Ainakin 70-luvun taloissa std ratkaisu oli betoniin liimattu, askelääntä vaimentava muovimatto (se harmaa, alapinnaltaan "karvainen"). Tosin monee asuntoon teetettiin jo rakentamisevaiheessa muovimaton sijaan parketti, joka lähes poikkeuksetta on kivikova (suoraan betoniin liimattu?) mosaiikkiparketti. Ja samalla metodilla mentiin myös 80-luvulla, vaikka silloin taisi parketti tulla jo vakiovarusteeksi. Epäilen, ettei nuo täytä edes rakentamisaikansa äänieristysmääräyksiä! Ei vaan paljoa asiasta tuolloin puhuttu eikä mittauksia tehty.

        > Entä laminnaattilattia; uuteen aso-taloomme on sellaiset tulossa asuntoihin.

        Nämä parketit tehdään nykyään aina kelluvina eli alla on joustava kerros.

        Näinhän ne jälkiasenteisinakin pitäisi laittaa, mutta hyvin yleistä on, että askeläänenvaimennus "unohtuu" pois, koska sen kanssa lattian pinta nousee niin paljon, että väliovia pitäisi lyhentää.

        > ilmanvaihto

        Koneellinen tulo & poisto = ei ulkomelua sisään päästäviä korvausilmaventtiileitä ja kanavistoonkin osataan nykyään laittaa vaimentimia niin, että keittiöiden tai kylppärien välille synny "puheputkea".

        > patterit

        Perusrakenne ennallaan, muttn nykyään venttiileissä on äänen kulkeutumista ehkäisevä rakenne.

        > vesiputket

        Verkoston mitoitus (virtausnopeudet) ja rakenne ovat ihan erilaiset. Nykyään vesi pitää mitata huoneistokohtaisesti, joten keittiö ja KPH eivät ole suoraan kiinni yhteisissä nousulinjoissa, vaan kytkentäjohdot vedetään yl. muoviputkella kylppärin katosta. Näkyvät asennukset tosin on kuparia. Ei pal täältäkään melua lähde, ellei ole asennusta kämmätty (jäänyt joku kannakointi löysälle/tekemättä -> putki kolisee). Tosin nykytaloissa putkia ei enää jemmata täysin luoksepääsemättömiin paikkoihin, joten vikoja päästään korjaamaankin.

        Täydellinen uuden talon äänieristys ei ole, mutta on se 70-luvun taloon verrattuna pari pykälää parempi. Muutamaa kämppää olen päässyt dB-mittarin kanssa ihmettelemään ja tässä puhutaan 10 dB erosta...

        Käytännössä eroa voi kuvata myös näin
        - huonossa 70-luvun talossa äänekäs puhe kuuluu naapurista niin, että sanoista saa selvää
        - hyvässä 70-luvun talossa normaali puhe ei kuulu läpi, äänekäs puhe kuuluu muminana ja huuto kuuluu niin, että sanoista saa selvää

        2010-luvun talossa kuuluu edelleen esineiden tiputtelu lattialle yms. mutta paljon vaimeampana. Puhe ei kuulu lainkaan ja huutokin niin vaimeana, ettei siitä saa tolkkua (hyvä niin). Pölynimurit ovat siinä rajoilla - äänekäs malli (siis liki 80 dB) kuuluu, hiljaisempi (70 dB) ei, ei ainakaan, jos omassa kämpässä on yhtään taustamelua.

        Uusissa kerrostaloissa nousuvesijohdot sijaitsevat rapussa eivät asunnon sisällä, kuten vielä esim. 2001 rakennetuissa, eli ei kuulu suihkunäänet ym
        Huoneistokohtainen ilmanvaihtokonekin on monessa eli omat kanavat.
        Välipohjan paksuus uusissa onteolaatta P-370 tai paikalla valu 250-320 mm, kun 70 luvun taloissa se oli ontelo P-265 ja 2000 luvun alussa joko 265 tai 320 mm..
        Monia muitakin ratkaisuja on parannettu, läpivedot ym.
        Eli uudessa on hyvä äänieristys, vanhoissa yleensä huonompi, asiantuntija Heikki Helimäkeä lainaten, monessa vanhassa kerrostalossa niin huono äänieristys, että nykymääräysten mukaan talo on asuinkelvoton.
        Esimerkiksi vanhoissa 20-60 luuvn taloissa, välipohja ontto ohut alalaattapalkisto ja huoneistojen väliset seinät 10 cm ohutta kanankakkaa, asumisen tasosta en näissä viitsi edes mainita, niin huono se on..


      • monta vaihtoehtoa
        Asuntomatkaaja kirjoitti:

        Uusissa kerrostaloissa nousuvesijohdot sijaitsevat rapussa eivät asunnon sisällä, kuten vielä esim. 2001 rakennetuissa, eli ei kuulu suihkunäänet ym
        Huoneistokohtainen ilmanvaihtokonekin on monessa eli omat kanavat.
        Välipohjan paksuus uusissa onteolaatta P-370 tai paikalla valu 250-320 mm, kun 70 luvun taloissa se oli ontelo P-265 ja 2000 luvun alussa joko 265 tai 320 mm..
        Monia muitakin ratkaisuja on parannettu, läpivedot ym.
        Eli uudessa on hyvä äänieristys, vanhoissa yleensä huonompi, asiantuntija Heikki Helimäkeä lainaten, monessa vanhassa kerrostalossa niin huono äänieristys, että nykymääräysten mukaan talo on asuinkelvoton.
        Esimerkiksi vanhoissa 20-60 luuvn taloissa, välipohja ontto ohut alalaattapalkisto ja huoneistojen väliset seinät 10 cm ohutta kanankakkaa, asumisen tasosta en näissä viitsi edes mainita, niin huono se on..

        Ehei, molempia ratkaisuja löytyy. Siis yksi nousu per talo ja jakojohdot porrashuoneen katossa. Tällaisessakin talossa on tullut asuttua ja siinä oli sellainen kummallisuus, että porrashuoneessa tuppasi kovimpia paukkupakkasia lukuun ottamatta pysymään lämmöt 25 °C. Epäilen syynä olleen 100 m kuumaa vesijohtoa (LV LVK), vaikka niissä on (melko köykäiset) eristeet päällä. Tosin tähän taloon oli lätkitty rättipattereita niin kylppäreihin, saunoihin kuin vessoihinkin, joten asunnoissakin tarkeni oikein kivasti, kun jokainen pukkasi ~170 W lämpöä tupaan 365 päivää vuodessa ...

        Nykyisessä kämpässä on koko KPH tilaelementti (vrt. perinteinen "ruotsinlaivakylppäri"), jonka seinän sisään on leivottu myös vesijohtonousut ja iv-kanavat. Ilmeisesti nousuja on 1 jokaista kylppärilinjaa/asuntoa kohti.

        Sinällään aika kätsy ratkaisu, kun melkein kaikki tekniikka (vesimittarit, jakotukit, iv säätöpellit) ovat tässä yhdessä tehdastekoisessa paketissa. Haittana on, ettei KPH ole tuunattavissa (kaakelien värit yms.) kun nämä kylppärit rakennetaan ja sinetöidään jo siinä vaiheessa, kun talon runkoa pystytetään - eli ainakin vuotta ennen valmistumista.

        Ja silti äänieristykset toimii ja kylppäri on laatoitettu joten äkkipoika ei toteutustapaa äkkää. On myös tullut asuttua 70-luvun alun kerrostalossa, jossa oli peltiseinäinen "ruotsinlaivakylppäri" .... kyllä 40 vuoden kehitys näkyy toteutuksen siisteydessä ja äänieristyksen tasossa.


    • Rkm-Raati

      Kyllä uusi on aina parempi, kuin vanha, mitä tulee seiniin, niin ovat 20 cm paksut, vähän vanhemmissa 18 cm ja 60-70 luvun alun taloissa 15 cm, vanhoissa 20-60 luvun taloissa vain 10 cm kanankakkaseinä.
      Uusissa on myös paikalla valettua massiivivälipohjaa, joissakin taloissa, ei kuitenkaan asoissa, mutta Asossakin on välipohja ontelolaatta P-370 eli 37 cm paksuus, kun 70- 2000 luvun alun taloissa se oli ontelolaatta P-265 eli 26,5 cm, eli paksuusero 10, 5 cm.

      Uusissa on läpivedot toteutettu eri tavalla, eli ei ääniä niiden kautta, ilmanvaihto oma ja nousuvesijohdot vedetään nykyään rappuun, eli ei huoneistojen sisälle,kuten vielä muutama vuosi sitten, toisin sanoen, suihkuäänet eivät kuulu uudessa kerrostalossa, kuten vanhassa, luhtitalot oma juttunsa, niissä lienee osin huonompi tekniikka nousuvesijohtojen osalta.
      Asot tehdään muuten halvemmalla, kuin kalliimmat omistusasunnot, mutta määräysten mukaan kuitenkin.

    • wrfcvefffffddffd

      Äänet kantautuu läpi huonosti ääntäeristävien kautta, postiluukut voi olla ihan "suorayhteys" muiden asuntojen ääniin.. kuten ilmanvaihtokanava.

      Asunon kolmannessa kerroksessa, jos yksikään ikkunoiden ilmanvaihtoräppäristä on auki niin hyvin kuuluu pihalle ajavan auton renkaan äänet kun pihalla on soraa, nastarenkaat jne. Räppänät kiinni niin näitä ääniä ei kuulu enää..

      • wrfcvefffffddffd

        Äänet kantautuu läpi huonosti ääntäeristävien kautta.

        OVIEN, kautta piti lukea.


      • uusi <> 10-vuotias

        Hah, taas pukkaa vanhan talon ongelmia. Ettekö te pahvit nyt tajua, että puhutaan uusista. Ei noita koneellisen poiston karmiventtiilien (korjausrakentamiseen alun perin kehitetty hätäratkaisu, jonka grynderit ottivat omakseen) yhdistelmiä ole enää 2005 jälkeen rakennettu.


    • rahakysymys

      Tutulla uusi talo rak vuosi 2013. Asunnoissa asuntokohtaiset ilmanvaihtimet ja todella hiljainen asunto. Eli kyllä ne uusia osaa heiljaisksi laitella jos on rahaa ja intoa asukkailla

      • peruskuvio

        Mielenkiintoista. Luulsi kerrostaloon muuttavan olevan selvillä peruskuviosta, että naapuri on seinän takana. Monellehhan se tuo ns turvallisuuden tunnetta kun ei oo yksin. Hiljaiset kerrostalot ovat melko suuri harvinaisuus.


    • Uudehko talo

      Meillä kuuluu samanlailla, vuonna 2011 valmistunut talo. Joissakin on parempi äänieristys, joissakin huonompi, näinhän se on ollut ennenkin. Tosin: suurin vaikuttaja on se, että millaiset naapurit on saanut. Esim. meillä on hiirenhiljaista kun alakerta on poissa, muuten meteli on ajoittain järkyttävää. Onneksi kakarat heillä yleensä nukkuvat öisin.

    • Naapurin armoilla

      Asuin yli vuoden kodissani täydessä rauhassa. Yläpuolellani asui nuori nainen, joka matkatöissä ja vaikka oli kotona mitään ei kuulunut. Luulin, että talo on hyvin rakennettu. Yläkertaani muutti vanha nainen. Hän heräsi joka aamu klo 5 ja niin minäkin. Juttelin hänen kanssaan ystävällisesti ja kerroin heräämisistäni. Puhe ei auttanut. Melu jatkui joka aamu. Otin isännöitisijään ja vuokrataloyhtiöön kirjallisesti yhteyttä. Ei auttanut. Uhkailin, aloin itse metelöidä, hermot riekaleina. Mikään ei auttanut-täti metelöi itsepintaisesti joka ikinen aamu! Hän ei kahden vuoden aikana ollut kertaakaan pois kotoa. Minä lähdin ja nautin ja ihmettelen kun on rauha.
      Nyt ylin kerros ja seuraavaksi oma talo metsän keskelle,haave.

    • Perehtymään

      Olen ajatellut että uusissa kerrostaloissa olisi parempi äänieristys kuin vanhemmissa, olen asunut kahdessa. Nyt asun rivitalossa, jossa vain poikkeus äänet kuuluvat, esim. musiikkilaitteen basso bileissä. Aoittajana pyytäisin isännöitsijää ottamaan yhteyttä rakentajaan. Tässä lähellä on rakennettu uusia kerrostaloja, pitänee kysyä siellä asuvilta useilta tutuilta, kuuluvatko siellä äänet.

    • Uudessa parempi

      Uusissa on aina paljon parempi eristys kuin vanhoissa, koska tekniikka ja rakenteet/määräykset kiristyneet , oma ilmanvaihto, paksumpi välipohja ja seinät, huuhaa puhetta muu.
      Olen asunut monessa, vanhoissa pula-ajan 20-60 luvun taloissa seinät ja välipohja oli paperia, kaikki kuului läpi, 90 luvun taloissa oli myös melko heikko eristys, parissa uudessa asuneena, voin sanoa, että hyvä äänieristys ja nyt asun rivitalossa rv-2005 ja tuplagyprokseinät ja äänikatko naapurin välillä, on hiljainen rivari.

      • Eri asia

        Rivaria ei voi kerrostaloon tosissaan verratakkaan. Rivarissa on korkeintaan 2 naapuria kerostalossa esim. 1 rappu 20 naapuria.


      • paikalla turattu
        Eri asia kirjoitti:

        Rivaria ei voi kerrostaloon tosissaan verratakkaan. Rivarissa on korkeintaan 2 naapuria kerostalossa esim. 1 rappu 20 naapuria.

        Ei tosiaan voi verrata. Rivareita kyhää varsin toistaitoiset grynderit.

        Netistä löytyy jopa tapaus, jossa oli pulpettikaton lape laitettu kaatamaan väärään suuntaan - pojilla ollut piirustukset ylösalaisin tekovaiheessa? Eivätkä lukutaidottomina teksteistäkään huomanneet...?


    • Uudessa parempi

      Minä olen asunut uusissa siis vuoden 2005 jälkeen valmistuneissa kerrostaloissa ja vanhoissa ja uusissa on paljon parempi äänieristys, nykytekniikalla nousuvesijodotkin vedetään rappuun ei kuulu suhinat, kuten vielä 2000 rakennetuissa, ilmanvaihto on oma ym... paksummat rakenteet...
      Vanhoissa pula-ajan taloissa 20-60 luvun ohut kanankakkaseinä ja alalaattapalkisto, kaikki kuuluu läpi.

      Nyt asun rivarissa rv-2005 ja oikein hyvä, mutta hyvä oli edellinen kerrostaloasuntonikin rv-2006 ja siellä oli paljon naapureita, mutta hiljaista oli nykytekniikalla.

      Aloittaja lienee sama trolli, joka asuu siinä vanhassa kanankakkseinä talossa ja provoaa säännölliset näitä itsetyydytysjuttujaan, kun ei uuteen asuntoon kykene.

    • viktor1

      Muutin aivan uuteen kerrostaloon kaikki muu on ok,mutta makuuhuoneen vaatekomerosta rutisee ja lujaa ilmeisesti viemäri koteloitu sinne,mutta eikö yleensä ne viemäriputketkin eristetä?.Herään joka aamu valtavaan sanoisinko tosiaan rutinaan ja ihan niinkuin vettä valuisi komeroon.Onko täällä ketään asiantuntiaa?
      tämä on alin kerros.

      • Anonyymi

        Paska se rutisee, kun isot jöötit ei meinaa mahtua viemäriputkeen ja se putki menee vaatekomerosi kautta. Pistä spotifystä tulemaan vaikka Led Zeppeliniä.


    • harmillinen juttu

      En juuri osaa antaa neuvoja äänien kuuluvuuteen kerrostalossa. Itselläni on hiljaista, koska naapurit ovat ikäihmisiä. Pari ongelmaa on asunnoissa, ilmanvaihto ei ole riittävä ja yhdessä asunnossa asukkaan tuntemana haisee, mutta mikä haisee ja mistä se haju tulee.
      Naapuri ei ole tuntenut hajua, mutta asukas sanoo, että haisee suoranainen paska, Haju tulee ilmanvaihdon tai hajulukkojen kautta, mutta ongelmaa ei ole saatu ratkaistua. Talo on aika uusi.

      Voiko haju olla asukkaan korvien välissä ? Voiko se olla psyykkinen ongelma ? Mistä apua, vai auttaisiko lääkkeet, tai kylmästi asunnon vaihto.

      • s s

        Haju voi olla korvien välissä. Hajulukosta ei hajua tule jos siellä on vettä ja se on myös putsattu. Ilmanvaihdosta tuleva haju olisi helposti jäljitettävissä.


      • teippiä piisaa

        Hohhoijaa, miksi pitää näitä vanhojen talojen ongelmia tuoda tähän?

        Mummotaloissa on normisuoritus, että mummot teippaa kaikki korvausilmaventtiilit ja jopa ikkunoiden puitteet umpeen -> ei tule korvausilmaa -> tolkuton alipaine, mikä imee sitten ilmaa & epäpuhtauksia mistä vaan sattuu joku vuoto löytymään.

        Mummon elämän täyttymys on teipata kämppä niin tiiviisti, ettei mummo enää jaksa avata asuntonsa ovea alipaineen vuoksi.


      • Suoraan viemäristä?

        Yksi hajun lähde saattaa olla lavuaarin liitäntä: Urakoija on jättänyt sovitinpalat pois ja lavuaarin ohut poistoputki on kitattu isompaan putkeen ja koko systeemin kruunaa peitekupu, jolloin asukas ei näe vuotavaa liitosta. Kun asunnossa on alipainetta, niin vessaan vedetään "raitista" ilmaa suoraan viemäristä lavuaarin putken surkean liitoksen kautta;)


      • Anonyymi

        Joku yöhiippari käy sivelemässä nukkujan sieraimiin kakkia.


    • Top floor rules

      Oman asuntoni keittiössä on ilmanvaihtokanava, muita putkia en tiedä?
      Mitään ääniä ei kuulu, koska olen nähnyt nuo putket ja niissä on valtavan paksu eritys. Ilmeisesti kotelo eristää myös ääntä hyvin.

      Kahden kerrostaloasunnon kokemusten perusteella viisastuin ja ostin ylimmän kerroksen asunnon. Suosittelen vaikka maksaakin enemmän. Minulle ei koskaan kuulu mitään veden kohinaa eikä muutakaan ääntä kun asunto on talo kulmauksessa. Minun oveni on käytävän päässä. Parveke ja ikkunat pihan puolelle, ei yhtään liikenteen ääntä.

      Parissa edellisessä meni hermot kun yläkerrasta kuului ääntä aina aamulla klo 5 alkaen...

    • Anonyymi

      Just tätä jotkut vuokranantajat toitottavat "koska kerrostalossa" ja sitten asuvat itse jossain mökillä ja nauravat räkäisesti vuokralaisilleen jotka kärsivät toisten metelistä. Mutta kyllä aika pian ne normaalit vuokralaiset häipyy ja tilalle jää sitten meluajia jotka saattavat myös rikkoa asuntoa, tai sellaisia kurittomia perheitä joissa lapset saa juoksennella kaiket päivät aamut ja yöt koska vanhemmat ei jaksa viedä lapsiaan ulos leikkimään. Loppujen lopuksi tulee talonyhtiölle/omistajalle kalliimmaksi pitää asumassa möykkäävää bilettäjää kuin se että puuttuisi meluamiseen ja pitäisi kunnon kansalaisia asumassa. Paskan saa pyytämättäkin ja ovat ihan ilmaisia.

      Mutta jotkut vuokranantajat oikeen haluavat ajaa kunnon kansalaiset pois että saavat koko talon täyteen yhteiskunnan maksamia meluajia pitkäksi ajaksi: luottotiedot menettäneitä bilettäjiä joilla lauma ystäviä, tai tuilla eläviä perheitä jne. Taattu tulo kyllä mutta entäs ne menot kun kaikki remonttikulut ja hyönteismyrkytykset ja uudet seinät bilettäjien jäljiltä tulee kuitenkin omistajan/talonyhtiön maksettaviksi ja bilettäjiltä luottotiedot menneet.

    • Anonyymi

      tähän mennessä se on ollut paskapuhetta että missään mistään levyistä kasatussa, päällekkäin pinotussa ihmisasumuksessa olisi havaittu äänen eristymistä.Vittumaisuuteen täytyy vain jotenkin sopeutua tai vaihtaa naapurit

    • Anonyymi

      Kaikki kuuluu uusissa taloissa, juosten kustuja. Ulkolainen rosvotyövoima tekee ne. Ostakaa 70 lukuinen kerrostaloasunto niin saatte laatua ja talvellakin lämpöä mukavasti.

      terv. erik.rak.mest.

      • Anonyymi

        Siellä haisee sitten tupakka jopa oman asunnon sisälläkin ja joka paikassa. En suosittele. Tuon ikäiset talot miehitetään ketjupolttajilla ja taloyhtiötä hallinnoi tupakointikieltoa vastustavat eläkeläismafiat.


      • Anonyymi

        Ja kotimainen rosvo grynderi porukka kilpailuttaa ne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siellä haisee sitten tupakka jopa oman asunnon sisälläkin ja joka paikassa. En suosittele. Tuon ikäiset talot miehitetään ketjupolttajilla ja taloyhtiötä hallinnoi tupakointikieltoa vastustavat eläkeläismafiat.

        tupakka mitään haittaa, hyvä tuoksu, tuo mieleen wanhan hyvän ajan kapakat


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tupakka mitään haittaa, hyvä tuoksu, tuo mieleen wanhan hyvän ajan kapakat

        Tupakoija ei haista yhtään mitään, hajuaisti turtunut. Eikä edes tajua kuinka karsea se tupakansavun haju on. Sitä voisi verrata vaikka vanhaan , piinntyneeseen lian ja hien kitkerään , vahvaan hajuu ja jos sitä löyhkää vahventaa, väkevöittää ja voimistaa vielä muutamilla asteilla , niin tietäää miltä tupakka haisee.


    • Anonyymi

      surkea on, olen nyt kiertänyt testaamassa 103 kerrostalo asuntoa uusissa taloissa.

      terv. erik.rak.mest.

      • Anonyymi

        Tässä kohtaa syytä muistaa, että MultiHildaRanenn kirjanpidossa "uusi" tarkoittaa Hervannan 60-luvun taloja.

        Tosin tässä välissä MultiHildaRane on ehtynyt kehumaan 90-luvun talot erinomaisen hiljaisiksi. Ei kehu enää, kun poikaystävä heitti pihalle? Ja pitää taas kerran yrittää totutella kallion slummin oloihin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä kohtaa syytä muistaa, että MultiHildaRanenn kirjanpidossa "uusi" tarkoittaa Hervannan 60-luvun taloja.

        Tosin tässä välissä MultiHildaRane on ehtynyt kehumaan 90-luvun talot erinomaisen hiljaisiksi. Ei kehu enää, kun poikaystävä heitti pihalle? Ja pitää taas kerran yrittää totutella kallion slummin oloihin?

        Heh, nasevasti sanottu, tiedän eräänkin bitcspojan joka kehi asuvansa uudessa kun asui -78 rakennetussa kuutiossa.


    • Anonyymi

      Kyllä rumpupatterin pärinä kuuluu uusissakin taloissa. Tämä on noin 10 vuotta vanha talo ja yläkerrassa, alakerrassa ja sivusuunnassakin rumpupatteri pärisee. Lisäksi on bassokitaran jumputusta vahvistimen kautta. Laulua ei ole kuulunut koskaan, mutta aggressiivista karjumista on kuulunut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2251
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe