Scifi/fantasia kirjoja nuorille?

Lukuvinkkejä kaipaileva

Kyselisin teiltä hyviä fantasia/scifi kirjoja. Omiin suosikkeihini kuuluu Nälkäpelit, Stephenie Meyerin Vieras, Potterit, Ally Condien Tarkoitettu (ja jatko-osat) jne. Pidän jos kirjasta löytyy ripaus romantiikkaa, persoonalliset ja samaistuttavat hahmot, mukaantempaiseva, loppuun asti huoliteltu juoni.

Haluaisin myös kokeilla englannin kielisiä kirjoja, jotain suhteellisen helppolukuisia, koska en ole paljon erikielisiä kirjoja lukenut. Erityisesti sellaisia joista ei suomennoksia löydy.

Jos teiltä löytyy jaettavaksi raikkaita lukukokemuksia, olisin todella kiitollinen. :)

15

1082

  Vastaukset

  • Alysa Noel: punainen tulppaani ja siihen jatkot (en muista nimiä, mutta kirjastosta varmaan löytyy, kannattaa lukea järjestyksessä),
   Maggie stiefvater: väristys ja sille jatko-osat,
   oletko lukenut Becca Fitspatrickin Langennut enkeli, riitasointu ja muut jatko-osat
   Isabel Adebi: Lucian
   Melissa Marr: Ilki ihana ja Sala Kavala

   tällaisia mulle tulee mieleen. Olen aikuinen mutta tykkään silti kovasti

  • Kiitos kovasti, Alysa Noelia olenkin lukenut, muut ihan uusia kirjoja mulle. :)

   • nythän on kovasti myös kotimaisia fantasiakirjoja nuorille, joten kannattaa ihan siellä kotipaikan kirjastossa käydä ja tutkailla tarjontaa. muista että kirjaston henkilökunta on työssä sitä varten, että heiltä voi pyytää apua. minusta ainakin tarjonta on tosi runsasta toisin kuin silloin kun itse nuorena olisin fantasiakirjoja lukenut.


   • erfb kirjoitti:

    nythän on kovasti myös kotimaisia fantasiakirjoja nuorille, joten kannattaa ihan siellä kotipaikan kirjastossa käydä ja tutkailla tarjontaa. muista että kirjaston henkilökunta on työssä sitä varten, että heiltä voi pyytää apua. minusta ainakin tarjonta on tosi runsasta toisin kuin silloin kun itse nuorena olisin fantasiakirjoja lukenut.

    Isaac asimow Nemesis. Michael crihton saalistaja. Sulamispiste. Siinä on varmaan parheimpia.


  • "...sellaisia joista ei suomennoksia löydy."
   Kirjoittajan nimillä esimerkiksi Lobsang Rampa ja Immanuel Velikovsky löytyy paljonkin ja todella mielenkiintoisia. Näistä vain yksi Rampan kirja on suomennettu.

  • Ihan huippusarja ja myös hyvin englanniksi luettavissa on Cassandra Claren Mortal Instruments. Ekasta kirjasta City of Bones on tehty leffa.
   Tosi vetävää, mielenkiintoista ja hyvää huumoria.

   • Mä olen AIVAN samaa mieltä. Jace on paras! Mä olen lukenut melkeen kaikki, suomeksi kylläkin. Tykkään ihan tosi paljon.


  • Ajan pyörä-sarjaa suosittelen lämpimästi. Kirjoja on tullut ulos 14 kpl tähän mennessä. Erittäin hyvä juoni, mielenkiintoinen maailma ja hahmot.

   Sitten on lukemattomia Dragons & Dungeons-maailmaan sijoittuvia kirjoja eri kirjailijoiden tekeminä. Näihin lukeutuu Forgotten Realms ja Dragonlance sarjat. Löytyy sekä englanniksi, että suomeksi.

   Scifinä suosittelen Star Wars-kirjoja. Antavat syvemmän ja paremman katsomuksen tuonne kaukaiseen galaksiin mitä elokuvat.

  • Itsekin suosittelen ehdottomasti tuota Cassandra Claren Mortal Instruments (suom. Varjojen kaupungit) -sarjaa! Helposti löydettävissä sekä suomeksi että englanniksi.
   Lisäksi omiin suosikkeihini lukeutuu James Dashnerin The Maze Runner -trilogia lisäkirjoineen. Löytyy ainoastaan englanniksi, eikä löydy kaikista kirjakaupoista, mutta esim. Suomalaisen kirjakaupan sivuilta saa tilattua.
   Viimeisenä A Song of Ice and Fire (suom. Tulen ja jään laulu) -sarja, kirjoittanut George R.R. Martin. Tästä siis tehty tv-sarja Game of Thrones (suom. Valtaistuinpeli). Kirjat ovat tietääkseni löydettävissä suomeksi ja englanniksi kirjakaupoista. Kaikki kirjat pyörivät tuhannen sivun paikkeilla eli ovat suhteellisen massiivisia ja osia on yhteensä seitsemän (viisi ilmestynyt), eli ihan heti ei lukeminen lopu;)

  • Mä ite tykkään Rick Riordanin Percy Jackson- ja Olympoksen sankarit-sarjoista, mut ei haittaa jos sä et välttämättä tykkää.

  • Itse vasta luin Theo Lawrencen Mystic city-trilogian ja tykkäsin. Tällä hetkellä Outolintu-trilogian viimeisessä osassa ja suosittelen! Luin nuo aijemmat kirjat parissa päivässä. Tykkäsin myös Outolintu elokuvista!

  • Orson Scott Card: Ender's game

   Kelpaa kyllä lukea myös ihan suomennettunakin.

  • Orson Scott Card: Ender's game

   Kelpaa kyllä lukea ihan suomennettunakin

  • Cornelia Funke:
   1. Mustesydän
   2. Musteloitsu ja
   3. Mustemaailma

   Jos ei pidä pitkstä kirjoista en suosittele n. 600 sivuisia.

  • Pohjoisen legendat sarjaa on tullut kaks osaa. Lohikäärmeen kynsi ja Varjosielu on ollu ainaki mieleen.
   Lisäks Raymond Feistiltä on tullu suomeks ainaki Mustan kuningattaren varjo.
   Noi on vähä erityylisii keskenään, Feist kirjottaa sellast high fantasiaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   246
   5500
  2. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   79
   3753
  3. Kokoomuspoliitikko Pauliina Valkovirta nolasi

   itsensä pahanpäiväisesti eilisessä valtuustokokouksessa vaatiessaan sivukylien koulujen lakkauttamista. Tuntui ,että hän ei tajua ollenkaan kyläkouluj
   Haapavesi
   40
   615
  4. Haavisto aikoo jatkaa

   ulkoministerinä ri­ko­se­päi­lyis­tä huolimatta https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pekka-haavisto-kommentoi-esitutkintapyyntoa-aikoo-jatkaa-ulkomin
   Maailman menoa
   66
   614
  5. Maisa perhelomalla Levillä

   Mikko ilmestyi myös Leville odottamatta. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ystavanpaivana-avioitunut-maisa-torppa-koki-romanttisen-yllatyksen-per
   55
   578