Kokemuksia uudesta Yariksesta??

pieniinpäin

Olis auton vaihto edessä, kun pitäis diesel farkku vaihtaa pienempään bensa autoon. Kilometrejä ei enää tule vuodessa paljoa eikä muutenkaan ole tarvetta isolle autolle. Uusi toyota yaris 1,33 on alkanut kiinnostaa seuraavaksi autoksi. 5-ovinen ja perusvarusteltu (life) malli riittäisi meikäläisen tarpeisiin. Kyselisinkin kokemuksia yariksen omistajilta autosta. Todellinen polttoaineen kulutus? Moottorin voimavarat maantie ajossa? Kuluttaako moottori öljyä? Huoltoväli taitaa olla 15 tkm tai yksi vuosi ? Huoltojen hinnat? Onko herkkä ruostumaan? Ruoste-esto käsittely olis varmaankin hyväksi, jos autoa pitkään pitäis. Kommentoikaa kaikkia negatiivisia ja positiiviisia asioita yariksesta. Parin viikon päästä olis tarkoitus mennä koeajamaan yarista. Onko jotain erityistä mitä pitäis koeajolla tutkailla? Etukäteen KIITOS asiallisista kommenteista.

8

639

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yaris 1,33 sol 2011

      Yaris on ollut minulla 2 vuotta. Polttoaineen kulutus maantiellä 5,2 -6 litraa pienin kulutus maantiellä välillä turku kuopio turku 4,8 l/100km Kaupunkikulutus on yllättävän pieni kesällä 6,2-6,6 litraa talvella noin 7 litraa. Öljyä ei kulu vaikka käyttämäni moottoriöljy 0w-20 olen ajanut kilometrejä 18500 kilometriä. Maantiellä pääsee kyllä ohikin kun vain vaihtaa sopivanvaihteen mikä nelonen. Koeajo kyllä paljastaa mikä on ajettavuus. Huonot puolet pieni tavaratila. hyviä puolia ei mitään vikoja, hyvä jälleenmyyntiarvo.

    • Kannattaa koeajaa

      Ei ole mikään ihanteellinen maantieajoon, tunnoton ohjaus, ponneton moottori, eikä mikään säästöpossu.

      Kaupungissa mainio, näppärä, moottori riittävä, yllättäen kaupungissa aika taloudellinen, näkyväisyys hyvä joka suuntaan.

      Mikäli aikomus pitää autoa pidempään, niin ehdottomasti ruosteen ehkäisykäsittelyyn, aika paljon suojaamattomia paikkoja.

      Kallis auto käytettynä, eli hyvä jälleenmyyntiarvo, kun on haluttu. Luotettava.
      Ei huono valinta.

      Saksalaiset merkit etevämpiä, mikäli tulee paljon maantieajoa.

      • yaris vaihtoehto

        "Ei ole mikään ihanteellinen maantieajoon, tunnoton ohjaus, ponneton moottori, eikä mikään säästöpossu."
        Tosiaan ei paras mahdollinen auto maantie ajoon , Verrattuna maantie ominaisuuksia vanhempiin corolliin yaris on parempi ajaa maantiellä , Eurooppalaiset ovat kyllä parempia ajaa maantiellä , missään nimessä uusi yaris ei ole kelvoton maantie auto. Vaihteita kun osaa käyttää 99hv.moottori on käyttökelpoinen jopa maantieajossa pysyy helposti liikennevirran mukana. Taloudellisuus minusta hyvä pieni polttoaineen kulutus ja kohtuu hinaiset huollot.


    • se toimii hyvin.....

      Kokeile myös automaatti Yaris, eipä helpommaksi autoilu saata tulla. Minulla oli 2008 Corolla ja nyt on Yaris 2013 CVT laatikolla. Paljon parempi ajettava on Yaris, niin motarilla kun kaupungissa. Myös ajoasento on parempi Yariksen penkillä.
      Mutta älä ota sitä mallia jossa 195/50R16 renkaat, vaan normaalit 175/65R15, joilla parempi ohjattavuus varsinkin urissa.

      • juu, hyvin skäbää...

        Jep! Yarpassa on oltava mahdollisimman kapeat lekut, ettei tuuli ja urat heitä yarppakuskia kaselikkoon! Omaani vaadin liikkeessä 155 55r 14" energianssäästökumit. Menee hienosti, mutta loskaisella tiellä auto uppoaa ja jää pohjasta kiinni. Maavaraa liian vähän.


      • Väärä valinta
        juu, hyvin skäbää... kirjoitti:

        Jep! Yarpassa on oltava mahdollisimman kapeat lekut, ettei tuuli ja urat heitä yarppakuskia kaselikkoon! Omaani vaadin liikkeessä 155 55r 14" energianssäästökumit. Menee hienosti, mutta loskaisella tiellä auto uppoaa ja jää pohjasta kiinni. Maavaraa liian vähän.

        "Jep! Yarpassa on oltava mahdollisimman kapeat lekut, ettei tuuli ja urat heitä yarppakuskia kaselikkoon! Omaani vaadin liikkeessä 155 55r 14" "
        Täysin väärä rengaskoko valinta. Syystä liian pieni ,Ulkohakkaisia pitäsi säilyä suurinpiirtein samana. Koko ero on niin suuri että ei mene edes katsastuksesta läpi. Mikä vika on 175/65r15 . Tämä rengas toimii parhaiten yariksessa.
        Kyllä on harha 155/55R14 renkaan polttoaine säästö autoon tulee mittariin kilmetrejä montakymmentä prosenttia enemmän, todelliset kilometrit ovat vähäisempiä.


    • tenkaat pyörii

      Joo, ei mitään 50 tai 55 sarjaa, vähintäin 60 sarjaa, mutta paras on tuo tehtaan asentamat 175/65 15 koko. Style mallissa on sitten aluvanteet ja nuo 195/50R16
      renkaat.

    • jokela

      moi kävin kanssa kokeilemassa uutta toyota yarista active mallia , minusta kesärenkaat piti todella suurta ääntä matkustamoon ei kuullut radiota moottoritiellä ajettaessa muuta kun lisäsi tehoa soittimessa . oli tai otti aika kovaa kuopat tai montut tai kannet tiessä jositus aika kova ja sai korjata ohjausta pikkasen välillä ajettaessa tuulisella ilmalla moottori tiellä , muten oli tosi tehokas kiihtymään 140 meni helpolla ohitukset ja vaivattomasti suosittelen kokeilemaan mut netin kautta luettuani automaattia ennenkuin manuaali vaihteista .auton istuin penkki tuntui aika urhelullisen tukevalta vaatii totuttelua ainakin netin mukaan vetää lasia huuruun nolla kelillä syksyllä jos lämmitys alaasennossa puolittain netin mukaan ja sais olla ksenox valot muuten hinta laatusuhde ja kohdillaan ja pitää hintansa hyvin .terveisin kans meinaan vaihtaa mutta automaattiin tarjoo hyvin vanhasta autosta vaihdossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2612
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1988
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe