k1v6kk pitää kieltä pikkaisen ulkona

kielukka

Minulla on aivan ihana melklein 1v6kk lapsi. Hän on kehittynyt normaalisti itseni ja neuvoan mukaan. MUTTA itse kuitenkin kiinnitän kovin huomiota siihen, että toinen piti paljon vauva-aikana, varsinkin kun teki hampaita kieltä ulkona. No, nyt jälleen olen kiinnittänyt siihen huomiota ja pitää kieltä pikkuisen ulkona ja suukin on aika useasti hieman auki. (ei siis mitenkään niin isona kun voi, eikä kielikään roiku missään maassa saakka) ..Jotenkin itellä vaan huoli, että onko se normaalia? Sanoja tulee, syö, kävelee, kuuntelee kehoituksia jne.. Hampaita tulossa taas.
Mutta voisiko se vaan olla toisesta kivaa leikkiä kielellä? En ole törmännyt muihin lapsiin jotka pitäisi kieltä ulkona tai siis silleen huulien välissä että se näkyisi pikkaisen. Neuvola kohta taas tulossa, mutta pitäiskö sinne olla aikasemmin yheydessä?

5

358

  Vastaukset

  • Kun on noin hyvin kehittynyt niin en itse nää yhtään syytä miksi pitäisi olla yhtään huolissaan!!! Se voi olla lapsellasi vain tapa joka jää kasvaessa pois.
   Minulla on samanikäinen lapsi joka ei pidä kieltä ulkona, mutta kuolaa jonkun verran.sanoja yrittää kovasti päästää, mutta suurinosa on epäselviä. Vähän itseäni mietityttää jos lapsella on heikot "suunalueen lihakset" niin kuin hänen isällään oli myös pienenä ja sai puheterapiaa muutaman vuoden.

   • Missä vaiheessa lapsesi alkoi syödä karkeaa ruokaa? Entä onko hän saanut rintamaitoa vai korviketta?


  • lihasten käyttöä.Voi työntää etuhamapita väärään asentoon kun painaa aina kielellä hampaita,täällä nimittäin kävi niin.

  • Meidän 8 kk poika on syntymästä asti pitänyt kieltä pikkasen suusta ulkona. Lisäksi toisessa kämmenessä on ns. nelisormipoimu, joka usein yhdistetään Downiin, kuten myös tuo kielijuttu (koska Down-lapsilla alaleuka on normaalia pienempi eikä kieli mahdu suuhun). Olin älyttömän huolissani alkuun, mutta lastenlääkäri ja kokenut neuvolantäti on pitäneet mua lähinnä pöpinä ja naureskelleeet hyväntahtoisesti. Poika on muuten terve ja pirteä, eikä muuten ole aihetta epäillä mitään syndroomaa.

   Eli tämä on hänen ominaisuutensa. Toivottavasti ei ala hampaisiin vaikuttaa niinkuin tuossa edellä.

  • Mula on äiti joka pomota että pitä menä ulos vaika musta se on tylsä hän aina. Sanno uloiklu teke hyvä mä on känykäklä aina äiti ja Peter käskee

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   730
   16325
  2. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   108
   2575
  3. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   134
   2461
  4. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   149
   2101
  5. Miksi ulkoministeri Haavisto ei ole vielä eronnut?

   Kun ulkoministeri Timo Soini osallistui aborttiprotestiin työmatkalla – vihreät tyrmistyi: ”Katsooko hallitus taas Soinin touhut sormien läpi?” Ja Vi
   Maailman menoa
   83
   1853