Elämä täällä Ruotsissa hullunmyllyä

Pitäis selvitä

En tiedä mitä mieltä muut ovat, mutta mielestäni elo täällä on yhtä "hullunmyllyä". Kauheeta kilpailua ja juonittelua, että edes jotenkin pärjäisi. Solkata sitä ja tätä, noudattaa kaikkia pykäliä nöpönuukaan, olla aina positiivinen ja flexipel ja sosiaalinen ja kaikkea muuta.

Onneksi on viikonloput, että saa jättää vapaalle ja olla vaan!

27

384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minunääni

      No, sitähän hullunmyllyä on joka puolella maailmaa. Ruotsissa kaikkein vähiten.
      Jos saan toivoa, päällimmäisenä olisi ennakkoluulojen pois karsiminen. Ennakkoluulot murskaavat ihmisen itsensä, mutta myös lopulta koko yhteiskunnan, jos niitä ei pysäytetyä ajoissa.

      Vallanhaluiset manipuloivat toisia juuri kylvämällä ennakkoluuloja. Katsellaampa vain minkälaisia lakejakin ja sääntöjä on tehty meitä ohjailemaan, siinä uskossa että joku on älyttömän paha ja kiero ihminen.

      Maailmanpoliisin virkaa ylläpitänyt suuri valtio uskotteli kaikelle kansalle että ter.....risteja on joka puolella ja niitä pitää varoa. Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu, sanotaan. Se pitää paikkansa. Ei noita pilvenpiirtäjiäkään ihan muuten vaan laitettu matalaksi. Siinä oli joku käyttänyt valtaansa väärin ensin, ja kun sai ryöpyn takaisiniskuna, yrittää puhdistaa kasvonsa ja näytellä viatonta. Keisarin uudet vaatteet. Joo. Kuka uskoo?

      Se täällä Ruotsissa on hälyttävää, kun ovat yhteistyössä maailmanpoliisin kanssa, ja salaa.

    • Kiitos etukäteen

      Vai on vähiten?
      Missähän on faktat? Laitahan tieteellinen raportti missä lukee että "Ruotsissa kaikkein vähiten".

      Väitän että elämä esim Itä-Savossa on takuulla rauhallisempaa, tai muualla.

      Vähän on oudot nuo sinun järkeilyt tähän kysymykseen.
      Laita niistäkin tieteelliset faktat näkyville.

      • Vai niin

        Jo taas yks joka näitä faktoja tarttee. Aina sama juttu jos jotain positiivista Ruotsista sanotaan. Tällä palstalla kutee ennakkoluulojen todellinen pesäke.


    • fdgsadfasfaddafadf

      itsestähän se on kaikki kiinni. käyttäytyykö niin kuin toiset olettaa. tai siis miten toisten olettaa olettavan :D
      mielestäni ruotsalaiset on aika välittömiä, turha niille on esittämään alkaa. on vain mikä on. jos se ei kelpaa, niin edelleenkään, ongelma ei ole oma vaan sen vastapuolen.

    • Turhaa tenää

      Kyllä on elämä rauhallisempaa Itä-Savossa kuin esim Tukholman hulinassa!

      Mitä tästä nyt kiistelemään?

      Jos joku tykkää, että Tukholmassa on se rauhan tyyssijä, niin tykätkää. Mutta elkää ruvetko väittelemään jonninjoutavaa jos jonkun toisen mielestä elämä on rauhallisempaa Suomessa maaseudulla.

    • Hissukseen sitten

      Eipähän tässä muuta kysellä että laitat vaan linkin siitä tosiasiasta että "Ruotsissa kaikkein vähiten".

      Heti kun laitat tiedon että Ruotsissa on kaikkein rauhallisinta maailmassa, niin ollaan jatkossa hiljaa.

      Niin pitkään kun ei oo faktaa väitteestäsi, niin sinun itses kannattaa olla hiljaa vaan ja hissukseen.

    • jarmo1

      Kyllä tältä tuntuu ja pahemmaksi menny 2006 jälkeen, nimenomaan 2006 jälkeen ruotsi ei ole enää "ruotsi" ja siihen päälle finanssikriisit, asuntopula ja maahanmuuttopolitiikka joka ehkä toimi 70-luvulla ku niitä töitä oli jne.

      Pitää olla tarkkana että ei tahot aja yli ja loukkaa ihmisoikeuksia.
      Fleksiipel ja pussitiiv haiskahtaa kyykyttämiselle, pientä ihmistä kyykytetään tällä hetkellä tosi hyvin. Miten se sanonta oli että "jos ei tunne oikeuksia niin niitä ei ole"?

      Vive la Revolution! :)

      • Suomi-ääliöt vauhds

        Niin että huonosti käyttäytyvää ja sosiaalisilta taidoiltaan NOLLAA suomalaista harmittaa kun pitäisi osata vähän jutustella ja olla ihmisiksi isoissa ihmismassoissa ??!! Ja olla jopa JOUSTAVA, herranjee!

        Tiedätkö, niin metsä vastaan kuin sinne huudetaan. Jos olet itse poikkiteloin joka paikassa, jutustelu, ystävällisyys ja käytöstavat ovat sinusta ajanhukkaa niin on varmasti parempi muuttaa takaisin sinne Itä-Savoon. Siellä saat sikailla ihan suomalaisten kansanmiesten kanssa eikä tarvitse pelätä, että tarvitsee kenellekkään hymyillä tai kauniisti kysyttäessä vastata.

        Jaksaa ihmetyttää osa meistä suomalaisista jotka otettiin vastaan Ruotsiin aikoinaan. Sen sijaan, että yritettäisiin päästä sisälle yhteiskuntaan, oppia jotain uutta ajattelumallia ja kieltä, sitä vaan käperrytään omaan typeryyteensä. Tämä maa on antanut tuhansille elannon ja tulevaisuuden silloin kun Suomi ei siihen pystynyt. Eli jotain kunnoitusta!


    • Turpa kiinni!

      Ihmetyttää tälläiset vasaukset.
      Luulen että on kyseessä yks ja sama tyyppi joka joka ainoassa käänteessä viisastelee että "itsestäspäs johtuu". Tälläiset ovat tänne äskettäin muuttaneita, naimisissa ruotsalaisen kanssa tai täysin ruotsalaistuneet ja tulevat tänne moralisoimaan ja antamaan teennäisiä neuvojaan.

      Kyllä jokainen tänne muuttanut ja täällä ollut (30 - 40 vuotta) tietää että ei ruotsalaiset oikeasti kutsu suomalaisia kylään Huom. Poikkeuksia on!! (onneksi).

      Toisekseen tämä palsta on ruotsinsuomalaisten, ja monelle ainoa henkireikä valittaa kohtaloaan. suotakoon se heille!
      Mitä tälläiset kersat tulevat nälvimään silloin??

      Jos heillä on hyvät oltavat, ruotsalaiset heitä namuinaan pitävät, niin olkoot onnessaan "kell onni on hän onnen kätkeköön" = olkoot hiljaa= pitäkööt turpansa kiinni ja antakoot muitten kertoa omista kokemuksistaan!

    • :-)

      Ken vaivojansa valittaa on vaivojensa vanki........

    • Turpa kiinni!

      No jopa oli motaisu!

      Ja yöllä puoli kahdelta tarttee tulla se tänne laukomaan?

      Eli tarkoitatat siis sitä, että ruotsinsuomalainen ei saa sanoa mitään, ei milloinkaan valittaa mistään. Puhua vaan ilmoista ja olla tyytyväinen ja tykätä että jopa on kiva raataa täällä?

      Kattelepa vähän ympärillesi, asetu vaikka bussijonoon ja kuuntele miten ruottalaiset valittavat ilmasta, linja-autoaikatauluista ja vaikka mistä!
      Ei missään muualla ole niin tyytymätöntä kansaa, joka napisee joka ainoasta asiasta.

      Ja sitten ruottinsuomalainen ei saa sanoa mitään Ruotsinsuomalaisten palstalla edes (mikä on ainut henkireikä)??

      Kuule, painu sinä itte ruottalaisten palstalle ja kehu siellä!

      Mutta anna meidän muitten kertoa omista huolistamme täällä herra/rouva/neiti Besservisser!!

    • ruttuturpa

      Kylläpä täällä ollaan katkeria! Ei tänne ole pakko jäädä jos noin vastenmielistä on.On täällä suomalaisia jotka eivät ole opetelleet ruotsia vaikka ovat olleet täällä vuosikymmeniä. Kyllä on ihan oma vika jos nyt on tullut tänne eikä viitsitä edes kieltä opetella, kuinka siinä sitten voi yhteiskuntaan sopeutua ja seurustella toisten kanssa. Kyllä suomessakin vaaditaan että ulkomaalaiset oppivat suomen kielen ja tavat jos sinne muuttaa asumaan.

    • 19-15

      Olet siis Suomalainen apina luulen et ole yksin niitä aikoinaan oli paljon.

    • Aiaiai!

      Mun täytyy kanssa louskuttaa leukojani, ja varmuuden vuoksi olla kaikkia vastaan ;-D
      Ei vaan, mutta kyllä nyt marmatuttaa!

      Täytyy valitettavasti sanoa, että olen alkanut suorastaan vihaamaan tätä maata. En tahtonut tänne alunperinkään muuttaa, mutta minkäs lapsena teet kun aikuiset päättää. Sitten seurasi vuosia, jolloin ei ollut aikaa pahemmin huomioida muuta kun oman jokapäiväisen arkielämän.
      Ja nyt sitten varsinkin porvarien vallan aikana on meinannut pää poksahtaa - mikä tätä maata nykyisin oikein riivaa??

      Kyllä olen just niin samaa mieltä kuin ymmärtääkseni joku tuola aikaisemmin, että falskia porukkaa on tämä maa täynnä. Niin on varmasti Suomikin, en yhtään epäile, mutta Suomessa kumminkin edes jotain uskalletaan rehellisesti keskustella, ja mainita sen oikealla nimellä.
      Ruotsissa et voi edes ihan vaan neutraalisti todeta jotain ihan TÄYSIN vaaratonta, ilman että joku sen väkisin vääntää ja kääntää loukkaukseksi tai muuten vaan epäilyttäväksi. En ole ikinä ennen tullut ajatelleeksi että ruotsalaiset olisivat mitenkään erikoisen kieroja, mutta nyt viime vuosina, kun näitä ihan ihme yliherkkyyskohtauksia tulee jatkuvalla syötöllä, niin olen alkanut ajatella että epäilevätkö he toisia, koska itse ovat sellaisia..?!

      Ja tämä ei todellakaan ole vaan mun mielikuvitusta tai mielipide, vaan siitä puhuu monet, ihan medioissakin: "svenskar är världens ängsligaste folk" jne.

      Ja myös se positiivisuus ja fleksiibel ja blaa blaa blaa. Just siitä oli puhetta, kuinka Ruotsi on amerikanisoitunut (jos sellainen sana on olemassa...). Ennen se oli kunniaasia että ihmiset osasivat hommansa, ja riitti että ihan asiallisella, hillityllä ystävällisyydellä kohteli esim. asiakasta. Tänään pitää kiekua ja pistää itsensä solmuun teennäinen, hysteerinen hymy naamalla - mutta ihan sama onko hajuakaan mistä puhuu.


      Se on mennyt suorastaan sairaaksi, tämä touhu täälä, ei ihme että kansa syö masennus- ja ahdistuslääkkeitä kuin leipää.

      Mutta se, mitä joku väitti, että ruotsalainen ei kutsu suomalaista kylään - se on vale. Piste. Olen ollut kaikki vuodet tervetullut ruotsalaisiin koteihin, ja suuri osa tutuistani ja läheisistä ystävistäni on ollut ruotsalaisia, ja suvussani on myös avion kautta ruotsalaisia.

      Kiitoksia sanavuorosta, hiukan helpotti :LOL:

    • :-)

      Vittuakos valitatte?????

      • wejlwh grgj

        Tulee tänne valittamaan valituksesta valituksella.
        Saat ihan vapaasti pysyä niissä omissa rakentavissa, positiivisissa keskusteluissasi, joita olen täälä nähnyt sinun työksesi avaavan.


    • wer456

      Muuta slummi suomeen jos ahistaa.

      • jkjgkk

        Eiköhän ihmiset kuule muuta just sinne minne itse tahtovat, siihen ei tarvita sun neuvoja sen koommin kuin lupiakaan.
        Slummi, se oli tän viikon paras, kiitti nauruista!


    • :-)

      Vi flytt int !

    • Ihan ok

      Voi kun täällä on hyvä olla. Ei mithään onkhelmaa. Minä olen ainakin tyytyväinen tähän elämään. Ei ole mitään puutetta. En ole koskaan kokenut ruotsalaisen yhteiskunnan minua kaltoin kohtelevan. Käytän myös osaa näistä ruotsinsuomalaisten julkisia palveluja ja etuus on että homma hoituu nopeemmin ja paremmin. Siis minkä edun ruotsin valtio on meille suonut. Mut...ehkä tää muotti ei passaa kaikille. Silloin on parempi vaihtaa maisemaa. Vaihtoehtojahan löytyy...

    • Joko taas

      Niinhän se nimenomaan on, että mikään ei sovi kaikille, koska me ollaan yksilöitä. Joka maassa ja paikassa on omat piirteensä, ja en ymmärrä miksi siitä täytyy pillastua ja ottaa kuin henkilökohtaisena loukkauksena että joku ei viihdy Ruotsissa. Tämä ei ole mikään täydellinen ihmemaa, yhtä vähän kun mikään muukaan.

      Itse esim. oikein hyvin tajuan että täälä voi olla ongelmana ruotsalaisten pinnallisuus, kun suomalaiset yleensä tarkoittavat just sitä mitä sanovat eikä sitten välttämättä muuta puhukkaan. Itsellenikin se sopii paremmin, se on mielestäni rehellistä ja reilua.

      Ja heti aletaan väittämään että ihmisessä itsessään täytyy olla joku vika. Ei täydy olla mitään vikaa, yhtä vähän kuin siinä joka ei viihdy Suomessa.
      Olemme erilaisia kaikki, ja jokaisella (ainakin joka ei rikoksia tee) on sama ihmisarvo, sillä siisti.

      Ja en myöskään tajua miksi ei saisi valittaa vaan siksi että asuu Ruotsissa, heti kuuluu "Muuta sitten pois jos ei kelpaa!" Te ette tiedä mitä syitä ihmisillä on että jäävät Ruotsiin, tai ei ainakaan pysty muuttamaan juuri sillä sekunnilla kun se TEILLE sopii.

      Ihan vapaasti saa minun mielestä käyttää vaikka nyt sitten tätä palstaa narisuun, kunhan ei riko palstan sääntöjä eikä lakeja. Paljon parempi päästellä täälä liiat höyryt, kun vaikka mennä jonnekkin kapakkaan rähiseen tai yksinään surra. Monta kertaa tulee heti helpompi olo, kun vaan tietää että joku muukin kokee saman asian vaikeeksi.

      Palstoilla ei kukaan pakota lukemaan, jos ei tahdo. Jos jo otsikosta ilmenee että kyseessä on narina, niin ei tarvi avata koko aihetta jos kerran ei sellaisesta tykkää.

      Eli: saatte vapaasti muuttaa tästä aiheesta pois, sen sijaan että komentelette muita.

    • Ainoo paikka

      Osui naulan kantaan tää: " Paljon parempi päästellä täälä liiat höyryt, kun vaikka mennä jonnekkin kapakkaan rähiseen tai yksinään surra. Monta kertaa tulee heti helpompi olo, kun vaan tietää että joku muukin kokee saman asian vaikeeksi."

      Kun aattelee, että sukulaiset ja ne lapsuudenystävät ovat Suomessa ja täällä rehveltää vieraan kansan parissa, niin on tosiaan hyvä, että edes Ruotsinsuomalaisten palstalla saa narista ja "päästää liikoja höyryjä".

      Ei suomalaisten palstoilla voi kirjoittaa. Ei ne ymmärrä yhtään!
      Ja ei varsinkaan ruotsalaisten palstoilla!!!!

      Valitettavasti kuitenkin monet ruotsinsuomalaiset itse rupeevatkin puolustamaan ruotsalaista yhteiskuntaa! Kohottavat tään ylimmäksi autuudeksi! (varsinkin yks tyyppi: aina on puolustamassa Ruotsia ja varsinkin kuninkaallisia).

      Tottakai on erittäin hankalaa sopeutua täysin toisiin normeihin, mihin oli tottunut! Sama on kaikilla muillakin siirtolaisilla.

      Siksi on niin hemmetin hyvä, että edes täällä saa narista!
      Antakaa meidän narista, tää on ainoo paikka.

      • :-*

        Nari nari :*


    • Totta aloittaja!

      Ei oo muuten yhtään "nari nari".
      Täällä ollaan vieraalla maalla ja diskriminointia on.

      Sitten on nää "narinari"-suomenruotsalaiset jotka täällä jänkkää ja ylistävät Ruotsia. Miksi ette mee ruotsalaisten palstoille ylistämään??

      • :-)

        Eipä tässä ketään ylistetä, ei oikeutta maassa saa jollei itse sitä hanki totesi jo Ilkka aikoinaan, niin Suomess ku Ruotsiss.... Jomän!


    • Muutan pois Suomesta

      Olen jo 24 vuotta Suomessa asunut virolainen ja päätin muuttaa pois tästä ihmisvihaajan maasta, vaikka mitä tekisi ja osasi kielen jne.jne., niin täällä ei saa ystäviä, lapsia kiusataan koulussa, sinua pidetään tyhmänä koska puhut pienen korostuksen kanssa; olen saanut tarpeeksi, muutan siis kohtaa pois!

    • paamaar

      siis miten sinut voi laskea ruotsinsuomalisiin?
      kielitaito ei todella ole kehuttava.....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      305
      3559
    2. 204
      2981
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2544
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      238
      2020
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1445
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1337
    8. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      170
      1324
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1318
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe