Hankkimassa iduktioliettä mutta...

'orvokki

voiko sillä valmistaa kaikkia ruokia mitä on oppinut perinteisellä liedellä valmistamaan, esim. onnistuuko jauhojen ruskistus?

22

1105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • K.Okki

      Ei ne jauhot tiedä, mistä se lämpö tulee. Samallalailla ne ruskettuu.

    • instruktio

      Rautapitoisia ruokia, esim maksa, ei voi valmistaa induktioliedellä. Ne palavat välittömästi.

    • K.Okki

      Mistäs tuommoinen mielikuva on tullut ?

    • 3+18

      Oliskohan tuossa vitsailtu maksan sisältämästä raudasta ;-)

      Kyllä sillä voi valmistaa kaikkia ruokia ja ruskkistaa jauhoja. Jopa pannun polttaminen onnistuu helposti boosteriasennolla.

    • In Duct

      Ei eroa valmistuksessa, induktiolla yleensä nopeampi. Kannattaa kuitenkin huomioida, etteivät välttämättä nykyiset kattilasi ja paistinpannusi sovellu induktioliedelle, joten saattaa mennä sitäkin puolta uusiksi aikalailla.

      • kokemus-k

        Varsinkin pinnoitetut pannut jotka ovat niin vanhoja että eivät sovellu induktiolle, on yleensä syytä muutenkin jo vaihtaa. Teräskattiloissa voi toki olla joitain jotka vielä muuten olisivat hyviä. Tosin laadukkaammat teräskattilatkin ovat olleet jo varsin pitkään induktio-yhteensopivia.
        Meillä ei muutama vuosi sitten induktioon siirryttäessä mennyt oikeastaan yhtään kattilaa tai pannua vaihtoon kun ne eivät olleet mitään ikivanhoja.


    • inducson

      Puuron teko ei onnistu induktiolla lainkaan, onneksi on mikro :)

      • kokemus-k

        "Puuron teko ei onnistu induktiolla lainkaan"

        Onnistutko sillä kuitenkin perunat keittämään?


      • pisama1

        Kyllä minä riisipuuron jouluna keittelin induktiolla matalalla lämmöllä ja hyvää tuli.


    • 20+

      Minulla onnistuu induktiolla myös puuron teko. En ole uusavuton.

    • Mainioita vehkeitä

      Tässä viisastelijoita kerrakseen, mutta ihan oikeasti uudessa hellassa on aina opettelemista:)
      Ite kun laitoin induktion, niin poltin piloille kaks paistinpannua, kun en mitenkään uskonut niiden lämpenevän niin nopeasti. Siis ei tyhjää pannua hellalle ollenkaan, vaan pane siihen rasvaa tai vettä ennen ku pistät hellan päälle äläkä lähde hellan äärestä veks, ennen kuin ruoka on päässyt pannulle. Muuten toimii ihan tavallisesti, paitti reagoi tehon säätöön nopeemmin kuin perinteinen.

      Toisekseen haihduttelin aamupuurovedet huoneilmaan, kun pistin veden kiehumaan ja lähdin hakemaan lehden laatikosta, tippa oli pohjalla palatessa.

      Eroja eri merkeissä on. Vinkkinä sanoisin, että paras on sellainen, jossa on levyille tehoportaita paljon ja paukut piisaa kaikkien levyjen yhtaikaiseen täystehoon, samoin kätevä on lämpinäpitotoiminto. Minulla on asteikko 1-9 ja pisteet vielä välissä, aina löytyy just sopiva.
      Tytär osti keittiökonepaketissa enempi perehtymättä harmikseen semmosen rajoitetun, vain kaks levyä kerrallaan voi olla täysillä ja automaattisesti pudottaa toisilta tehot puoleen, asteikosta puuttuu väliportaat kokonaan. Aiko parempaan vaihtaa heti kun tulee joku vika, ikävästi toimii aina vaan....

      • Onkos ennen

        Käsketty tyhjiä pannuja, kattiloita esilämmittää ?
        Jos nyt ylipäätään omistat mikron niin miksi sen hellan kanssa täytyy sählätä jonkun puuron laitossa ? Selitys tietyti että puuro on parempaa kun se hauttuu hellalla. Puuro vaan ei tiedä millä sitä vettä lämmitetään. Se o ihan sama vaikka pidät kynttilän päällä.
        Jos hellan joku itseisarvo on lämpimänä pito niin samalla siirtyy baariruokiin. Ruoka laitetaan ja syödään. Ei varastoida hellalla.
        Ketjussa aiemmin joku mainitsi ettei kaikki vanhat ruostumattomat astiat sovellu induktioliedelle. Se on totta. Vanhat oli todella ruostumattomia. Nykyiset jotain rautapellin ja rosterin väliltä. Keraamisestakin astiasta saadaan Induktio Ready lisäämällä siihen riittävästi rautaa. Eli se kattila mitä nyt käytät induktioliedellä voi olla entinen autosi kori.


      • Onkos ennen kirjoitti:

        Käsketty tyhjiä pannuja, kattiloita esilämmittää ?
        Jos nyt ylipäätään omistat mikron niin miksi sen hellan kanssa täytyy sählätä jonkun puuron laitossa ? Selitys tietyti että puuro on parempaa kun se hauttuu hellalla. Puuro vaan ei tiedä millä sitä vettä lämmitetään. Se o ihan sama vaikka pidät kynttilän päällä.
        Jos hellan joku itseisarvo on lämpimänä pito niin samalla siirtyy baariruokiin. Ruoka laitetaan ja syödään. Ei varastoida hellalla.
        Ketjussa aiemmin joku mainitsi ettei kaikki vanhat ruostumattomat astiat sovellu induktioliedelle. Se on totta. Vanhat oli todella ruostumattomia. Nykyiset jotain rautapellin ja rosterin väliltä. Keraamisestakin astiasta saadaan Induktio Ready lisäämällä siihen riittävästi rautaa. Eli se kattila mitä nyt käytät induktioliedellä voi olla entinen autosi kori.

        > Käsketty tyhjiä pannuja, kattiloita esilämmittää ?

        Hyvä "Onkos ennen". Kyllä minä ainakin valurautapannut tapaan esilämmittää.

        Kevyemmät pannut induktiolla hoidan siten, että pistän lämmöt päälle ja käännyn sitten nappaamaan voin jääkaapista. Lämpenee sopivasti sinä aikana kun avaan paketin ja veistän viipaleen...

        Mitä tuohon "neljä levyä täydellä teholla" -mantraan aiemmalta tulee, niin kysehän on siitä, kuinka monta vaihetta liedelle tulee. Itselläni tulee yksi, mikä tarkoittaa sitä, että saan neljä levyä ysille, tai vaihtoehtoisesti kaksi levyä turbolle ja kaksi levyä muistaakseni vitoselle. Harvoin tulee turboa käytettyä, kun ysi riittää kaikkeen mitä paistaa... Aiheeseen liittyen: http://www.youtube.com/watch?v=4xgx4k83zzc


    • ennen ja nyt

      Jaa... Meillä puurot on aina keitetty vesihaudekattilassa. Ihan siksi, ettei tarvitse olla koko ajan sekoittamassa ja vahtimassa. Ja kyllä se haudutettu puuro vaan on parempaa, ei siitä mihinkään pääse. Eikä pala ikinä pohjaan..
      Mikrossa yhdelle on ihan ok sekin, mutta että isompaa määrää?

      Et sitten koskaan tee useampaa lajia ruokaa? Meillä tulee kyllä käytettyä hellaa lämpimänäpitoonkin, kuten myös uunia. Ei se varastointia tarkoita ja onnistuuhan se perinteiselläkin liedellä.

      Kattilan pohjan rakenne soveltuvuuden määrää, ei itse kattilan materiaali

      • Onkos ennen

        Kauankos haudutat kaurapuuroa?
        "haudutettu puuro vaan on parempaa" Mikä puuro tarvitsee ylipäätään haudutusta ? Ohrapuuro ja sitä et ilmeisimminkään ole koskaan tehnyt koska se tehdään uunissa.
        Jos mikrossa onnistuu polttamaan jotain pohjaan niin kyllä se käy induktiollakin samalta henkilöltä. Kahvinkin voi polttaa pohjaan.
        Lukutaitoinen, vielä parempi jos osaa käyttää googlea, löytää ohjeen tehdä puuroa suuremmankin määrän mikrolla.
        "Meillä tulee kyllä käytettyä hellaa lämpimänäpitoonkin, kuten myös uunia." En sitten tule teille syömään. Eläkkeelle jäätyäni, viimeistään baariruuat riitti.


      • Onkos ennen kirjoitti:

        Kauankos haudutat kaurapuuroa?
        "haudutettu puuro vaan on parempaa" Mikä puuro tarvitsee ylipäätään haudutusta ? Ohrapuuro ja sitä et ilmeisimminkään ole koskaan tehnyt koska se tehdään uunissa.
        Jos mikrossa onnistuu polttamaan jotain pohjaan niin kyllä se käy induktiollakin samalta henkilöltä. Kahvinkin voi polttaa pohjaan.
        Lukutaitoinen, vielä parempi jos osaa käyttää googlea, löytää ohjeen tehdä puuroa suuremmankin määrän mikrolla.
        "Meillä tulee kyllä käytettyä hellaa lämpimänäpitoonkin, kuten myös uunia." En sitten tule teille syömään. Eläkkeelle jäätyäni, viimeistään baariruuat riitti.

        Tuosta toisesta en tiedä, mutta...

        > Kauankos haudutat kaurapuuroa?

        Itselläni jos on aikaa, niin 2-3 tuntia. Hyvää tulee. Ei kylläkään minusta niin paljon parempaa kuin normaalilla 10 minuutin keittämisellä, että viitsisin kovin usein tuohon ryhtyä.


    • ennen ja nyt

      Mikro = hätävara kiireiselle / yksineläjälle / saamattomalle / mielikuvituksettomalle jne.. Meillä mikroa käytetään lähinnä pakasteiden sulattamiseen ja joskus harvoin valmisruokien lämmitykseen. Mitään muuta järjellistä käyttöä sillä ei ole, koska parempiakin ruoanlaittomenetelmiä on olemassa.

      Mikro ei ole edes nopea, kun puhutaan yhtään isommasta ruokamäärästä. Vaikka 2 dl vettä kiehuu mikrossa parissa minuutissa, niin jo litra vettä kiehuu nopeammin liedellä, tai vaikka vedenkeittimessä.

      Et sitten tee ilmeisesti koskaan maitopohjaista puuroa? Myös vesipohjaisesta puurosta hiljaa hyvä tulee. Käytät ilmeisesti pikahiutaleita, etkö maista eroa - oletko edes kokeillut oikeita?
      Oletko koskaan tehnyt kolmen lajin illallista vieraille, tai edes jouluruokia? Miksi ruuan pitäisi antaa välillä jäähtyä ja lämmittää se sitten uudelleen mikrossa, jos se on tarkoitus syödä samalla aterialla?

    • Onkos ennen

      Miksi käyttää mikroa sulattamiseen? Sulaahan ne omineenkin, hei haloo. Siksi toisikseen se ruoka ei tiedä miten se lämmitetään tai kypsennetään. En todellakaan käytä mitään pika hiutaleita. Tässä tulee vähän kustannut kysymys. Lämmität sen vellin miten tahansa niin samasta ydinvoimalasta se sähkö on lähtöisin.

      • hihhulithuijaa

        No juu - sulaa omillaan, mutta se voi viedä hyvinkin kauan aikaa.

        Laitoin äskettäin aikaisemmin valmistamani keiton sulamaan jääkaappiin (kuten elintarvike tuleekin sulattaa) ja 7 tunnin jälkeen se oli vielä umpijäässä. Tämän jälkeen mikroon sulatusteholle noin 10 minuuttia saadakseni sen sulaksi ja täydellä teholla noin 5 minuuttia saadakseni sen kuumaksi.

        Joten ei se helppoa ole saada pakaste höyryävän kuumaksi ruoaksi.

        Puuro onnistuu mikrossa helpoiten - hiutaleet kulhoon, vähän sokeria ja suolaa, riittävästi vettä, sekoitus ja mikroon noin 5 minuutiksi, lopuksi sekoitus ja puuro on valmis samalla kun tekee teetä ja muita eineksiä puuron oheen.

        Ja kuka muka tietää mitä sähköä töpselistä lopultakin tulee - kaikilla on se sama elektronivirta jonnekin päin riippumatta tuotantotavasta.


    • ennen ja nyt

      No esimerkiksi:

      Pakastimessa on vaikka lihaa, josta yllättäen päätetään tehdä ruokaa. Jos aikaa on rajoitetusti, niin vaihtoehdot ovat vähissä ja mikro on tässä hommassa enemmän kuin kätevä.

      Koiralle tehdään itse ruokaa kerralla kolmisenkymmentä ½ litran purkkia. Ei vaan ihan aina muista ottaa evästä ajoissa sulamaan ja koira ei vuorokautta ruokkimistaan odottele. Ei muuten onnistuisi moisen satsin teko mikrossakaan.

      Joskus harvoin syödään valmista pakasteruokaa. Jäisenä se ei oikein uppoa ja mitenpä muuten sen saisi helposti syötävään muotoon.

      Täytyy oikein miettiä, mihin muuhun meillä mikroa käytetään... Joskus lämmitetään kupillnen teevettä, mukillinen glögiä, eilisiä ruuanjämiä, pakastettuja marjoja saatetaan pitää pikku hetki mikrossa, mutta kutakuinkin noihin ne kyllä jääkin.
      Joskus kokeilin mikron grillitoimintoa, on täysin turha varuste. Kuten oikeastaan kaikki muutkin mikrojen "hienoudet", tehonsäätöä lukuunottamatta.

      Ai yksi juttu unohtui. Jääkaappikylmän, paistettavaksi, tai grillattavaksi tarkoitetun lihan saa helposti sopivan lämpöiseksi, kun lämmittää sitä mikrossa pienellä teholla. Tulee joskus käytettyä, kun ei taaskaan ihan aina muista nostaa lihaan ajoissa huoneenlämpöön tasaantumaan..

    • muutosvastarinta

      No mikä ettei onnaisi - onhan siinä tehon säätö kuin muissakin lämmitysmuodoissa eli kaasussa, sähkölevyissä ja keraamisella tasolla.

      Toki joutuu oppimaan miten levy skulaa, mutta niin joutuu myös uuden paistinpannun tai uunin kanssa. Vähän varovaisesti aluksi, että tottuu uuteen ja kun kokemusta karttuu niin kokkaus onkin jo sujuvaa.

    • Nuotio paras

      Ei onnistu se jauhojen ruskistus,minä ruskistin niin ne kyllä ruskistu mutta kun söin tulin kuralle.Älä laita sitä liettä,ei tiedä mitä se vaikuttaa mihinkin ruokiin,voi tulla vaikka astma.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 178
      1903
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      50
      1836
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1353
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1164
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1099
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1085
    Aihe