Ampumaratalakiin piilotettu uudet asekiellot

asekieltohanke

Vireillä oleva ampumaratasäännösten uudistus tulee olemaan seuraava kuolinisku ammunnan harrastamiselle sekä metsästyksele ja ikävä kyllä harva edes tajuaa esitykseen piilotettuja ureiluammunnan ja metsätyksen harrastajien aseisiin suunnattuja rajoitustoimia.

Tavoitteena on kieltää ampuminen muualla kuin ampumaradalla tai erikseen hyväksytyllä paikalla. Omalla maalla tarkkuusammunnan harrastaminen tulee näillä main loppumaan.

Jos maa on vuokrattu, ei siellä saa ampua ILMAN MAAN OMISTAJAN LÄSNÄOLOA! Nerokasta tämäkin eikö vain?

Jatkossa jokainen laukauksen ääni tulee johtamaan poliisin paikalle tuloon. Ampuminen muualla kuin uusien sääntöjen mukaan hyväksytyllä ampumaradalla tai paikalla johtanee syytteseen ja tietenkin sitä kautta aselupien peruuttamiseen. Ilmiantajiahan riittää, sillä jo nyt ammunnan harrastajiin kohdistunet nimettömät tekaistut ilmiannot ovat räjähtäneet käsiin, ja milläs puolustaudut, kun poliisi systemaattisesti kieltäytyy paljastamasta ilmiantajien nimiä. Järkyttäviä tositarinoita voi lukea vaikka tuoreen Ase -lehden sivuilta.

Kun ammuntaa ei jatkossa ilman suuria ilmoitus- ja hyväksymismenettelyjä harrastaa edes omalla maallaan ja yhä useampi ampumarata tullaan sulkemaan, missäs harrastat urheiluammuntaa tai kohdistat metsästysaseesi? Varsinkin kun suurimalle osalle suomalaisista lähin mahdollinen ampumarata on kymmenien tai useimmin satojen kilometrien päässä.

Ja kun poliisi kutsuu sinut "kuultavaksi aselupa-asiassa" ja vaatii todistamaan aktiivisen harrastuksen, niin milläs todistat? Ja näin lähtee luvat! Voit toki valittaa, mutta todennäköisesti et harrastusaseitasi enää koskaa näe.

Ammunnan harrastajien ja metsästäjien etujärjestöt ovat hiljaa samalla kun jäsenet aselupineen tullaan viemään hiljalleen teuraalle niiden toimesta, jotka haluavat kaikki yksityishenkilöiden harrastusaseet pois yksi toisensa jälkeen.

28

579

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • plaki

      Tärkeintä näille päättäjille on kuitenkin se että jos tapat autolla huumeiden vaikutuksen alaisena törkeästi liikennesääntöjä rikkoen pääsee pienellä sakolla ja lyhyellä ehdonalaisella ja ajokortin saa hetken päästä takaisin, ei se niiden mielestä ole paha jos autolla tappaa huumepäissään.

      Sen sijaaan rehellinen raitis suomalainen veronmaksaja joka harrastaa aseita se on Paha jota on kiusattava.

      Toi on siinä uudessa ampumaaselaissa kyllä ovelaa että omistajan täytyy olla paikalla kun ammutaan, eli omistusoikeutta kavennetaan kun maanomistaja ei itse voi enää päättää mitä maillaan tehdään.

    • T.W.

      Eduskuntavaalit ovat ensi vuonna, pitäisi siellä olla ainakin yksi sellainen
      puolue joka ei sorra ammunnanharrastajia.

    • ressu.

      Nyt on metsästäjien ja reserviläisten etujärjestöillä näytön paikka. Kukaan tuskin voi taas sanoa, että asia ei meitä koske.

    • ammuskelija.

      Ampumaradan perustaminen ja ylläpitäminen edellyttävät vastaisuudessa poliisihallituksen lupaa lukuun ottamatta vähäisen ampumaradan perustamista ja ylläpitämistä, joka olisi ilmoituksenvaraista.

      Tehokkaimmat, kaliiperiltaan yli 6,35 millimetrin ilma-aseet ehdotetaan sisällytettäviksi ampuma-aselain lupamenettelyn piiriin siirtymäajalla.

      Tehokkaiden ilma-aseiden hallussapito olisi luvanvaraisuuden sijasta ilmoituksenvaraista, jos henkilöllä olisi ampuma-aseen hallussapitoon oikeuttava lupa. Työryhmä ei esitä jousiaseiden luvanvaraisuutta.

      Ampuma-aseen säilyttämistä koskevia säännöksiä ehdotetaan tiukennettaviksi ja tarkennettaviksi. Laista ehdotetaan poistettavaksi mahdollisuus säilyttää ampuma-aseesta erillään ampuma-aseen osia siten, että ne eivät ole helposti anastettavissa.

      Tulevaisuudessa säilytyspaikan pitää olla lukittu tila tai kaappi. Velvollisuus säilyttää ampuma-ase turvakaapissa tai poliisin hyväksymässä tilassa laajennettaisiin koskemaan enemmän kuin viiden ampuma-aseen säilyttämistä.

      Lisäksi esitetään ampuma-aseen tilapäistä säilyttämistä koskevia, nykyistä selkeämpiä normeja.

      • 6+1

        Järjettömintä on kyllä tuo ilmakiväärien kielto. Ainakin melkein 20-vuotta on tässä maassa myyty "ihmisen tappamiseen" sopivia ilmakivääreitä. Luultavasti pidempäänkin. Kuitenkaan koskaan näillä aseilla ei tiettävästi tehty yhtään henkirikosta ja muutenkaan niitä ei kukaan rikoksissa käytä. Syykin on selvä, koska ketä kiinnostaa tehdä rikoksia alituiseen hervotonta pumppailua vaativalla isoreikäisellä ilmakiväärillä joka ampuu kuin musketti. Sinällään tosin tässä hoplofoobikkojen ja idioottien luvatussa maassa jopa mustaruutiaseetkin vaatii luvat, vaikka ilotulitteena saa kyllä myydä räjähtävää (erva?) kuulaa taivaalle (tai vaikka postilaatikkoon) ampuvia mustaruutipyssyjä vapaasti.

        Jalkajousillakin tapetaan enemmän ja niitähän ei tietenkään kielletä, koska halutaan vainota mökkiampujia. Jalkajousi ei ole hauska tarkkuusammunnassa tai tölkkien räiskimisessä, mutta "superteho" ilmakko on ja hauskaahan ei saa Suomessa pitää.

        Kaikkein huvittavinta oli kun jossain Turun Sanomissa yritettiin brändätä ilmakivääreitä joidenkin liivijengien aseiksi kun niitä oli sellaisilta poliisiratsioissa löytynyt. En ihmettele sinällään, mutta voisi miettiä että miksi nuo sankarit sitten aina järjestään riehuvat tuliaseiden eikä ilmakoiden kanssa? Ettei vaan olisi ne liivijengienkienkin ilmakot olleet ihan rehelliseen ja laillisiin harrastusteluun tarkoitettu, koska rikoksien harrasteluun ne eivät sovi.


    • vainoharha huipussaa

      Nykyisin ampumaradan perustaminen edellyttää lupaa myös lääninhallitukselta, eikä ampumista saa nytkään harrastaa jatkuvasti muualla kuin ampumaradalla.

      Älkää taas turhaan jauhako tuota ainasta peetä.

      • ammunnan harrastaja

        Omalla mallaan saa harrastaa ampumista kunhan paikka on turvallinen ja riittävän kaukana asutuksesta. Jos tähän ollaan puuttumassa, niin miksei sitä saa vastustaa?

        Muutoinkin ampuma-aselakimuutoksissa kannattaa pitää vähän ääntä, jottei laeista ja asetuksista tule harrastuksen este. Nythän esim. nuorten harrastajien saaminen esim. pistoolilajeihin on tehty todella vaikeaksi. Muutoinkin säädöksillä ollaan kurjistamassa ammunnan harrastamista. Eivätkö kaikki harrastukset ole hyväksi ja ylläpidä mielen- ja fyysistä hyvinvointia.


      • kliikirjain

        Ei kai kukaan jatkuvasti ammu kun täytyy välillä nukkua ja syödä ne rajoittaa harrastusta.


    • höperöiden jutut

      Tuo oli kyllä hyvin luonnehdittu näistä muutamasta kirjoittajasta, heillä on lähtenyt tolkku tuon vainoharhaisuuden takia. Nähtävästi rötöstelleet ja menettäneet aseensa. Siitä katkeroituneet ja tuo on sitten tulos.

    • Reserviläisampuja

      Tällä käsittääkseni tähdätään siihen, että ampumaradoilla ei käydä ominpäin räiskimässä mitä sattuu, vaan homma on ohjattua ja siellä on asevastaava tms joka lyö leiman korttiin että olet käynyt ampumassa ja tällä tavoin voit todistaa aktiivista harrastuneisuuttasi.

      • ressu.

        Ongelmaa ei ole isoilla paikkakunnilla, mutta syrjäseutujen korpiradoilla ei välttämättä ole sitä kaveria, joka johtaisi ammuntaa. Parustuslaki takaa kansalaisille yhdenvertaisuuden asuinpaikasta riippumatta.


    • öhky

      Jos olet ampumaradalla ei ole ketään johtamassa silloin sinä itse johdat itseäsi ei se sen kummempaa ole.

      Ja ei siellä mitään leimoja lyödä , ei kai missään neuvostoliitossa olla että aina täytyy saada leima paperiin.

      • Case hardened

        Poliisin kouluttaman ampumakouluttajan todistus taitaa olla
        nykyisin tärkein todistus, ainakin käsiaseelle.
        Sen voi saada vaikka ei olisi ampumaseuran jäsen, esim. ampumapäiväkirjan
        perusteella.


    • Äläs hypetä

      Näytä sieltä lakiesityksestä teksti, jossa esitetään omalla maalla ampumisen kietoa. Kyllä se sallitaan jatkossakin, mutta jos se menee kovin ampumaratamaiseksi, voi tulla hankaluuksia.

    • laatokka

      Kyllä sitä edelleen saa käydä yksin ampumassa ei se mitään räiskimistä ole vaikkei sitä ampumista sotilaallisesti johdettasi ja leimoja lätkittäsi koko ajan paperiin, onko täällä joku neuvostoliiton kaipuu kun aina tarvisi olla leima otsassa ja kovassa valvonnassa.

    • Tunarit

      Näitä rajoitteita on pääasiassa ajanut Kokoomus, Keskusta, SDP, RKP ja Vihreät. Miettikää ketä äänestätte ensi kerralla.

      • Tunarit

        Ja tietysti Vassarit ja Kristillisdemokraatit


      • Joo, vassarit
        Tunarit kirjoitti:

        Ja tietysti Vassarit ja Kristillisdemokraatit

        on tyytyväisiä vasta kun maa on täynnä idästä tulleita rauhanaseita ja niiden käyttäjiä. Ei vahingossakaan lännestä tulleita sota-aseita.


    • menähän siitä homma

      Niin ja tietysti tämän vainoharhaisen mielestä, vain persut ovat ampujia tukeva puolue, koska hullu-aho harrastaa pistoolilla paukuttelua.

      Me haulikkoampujat äänestämme vastakin kaikkia muita, kuin persuja.

      • Nii-in...

        eihän aserajoitukset haulikkoampujia koske, eihän ???



        Vielä.


      • ääni hukkaan
        Nii-in... kirjoitti:

        eihän aserajoitukset haulikkoampujia koske, eihän ???



        Vielä.

        persuja äänestämällä ei kyllä mitään saavuteta, ovat täysin turhaa joukkoa. Ainoa mitä osaavat on muitten arvostelu, se on helppoa. Myös keskinäiset kiistat näyttävät olevan heidän ainoaa osaamistaan. Ei riitä yhden käden sormet laskemaan monessako kaupungissa riitelevät keskenään ja haastavat toisiaan käräjille.
        Ei sellaisista ole yhteisten asioiden hoitajiksi , se on selvää kyllä.


      • Maitojuna.

        No, ei haulikko"ammuntaa" pitäisi edes ammunnaksi luokitella, joten
        on sama ketä te äänestätte.


      • Näyttää olevan
        ääni hukkaan kirjoitti:

        persuja äänestämällä ei kyllä mitään saavuteta, ovat täysin turhaa joukkoa. Ainoa mitä osaavat on muitten arvostelu, se on helppoa. Myös keskinäiset kiistat näyttävät olevan heidän ainoaa osaamistaan. Ei riitä yhden käden sormet laskemaan monessako kaupungissa riitelevät keskenään ja haastavat toisiaan käräjille.
        Ei sellaisista ole yhteisten asioiden hoitajiksi , se on selvää kyllä.

        persujen arvostelu helppoa ainakin sinulle...

        Lienet kokoomuslainen?


      • ääni hukkaan
        Näyttää olevan kirjoitti:

        persujen arvostelu helppoa ainakin sinulle...

        Lienet kokoomuslainen?

        Näyttävät kyllä ihan itse hoitavan sen asian. Arvostelua syntyy persujen tekemisien seurauksena. Hakkainen taas kunnostautui, mitä lie kikkelikuvia itsestään taas lähetelyt. Siinä ne persujen tekemiset taas nähdään. Valtakunnan asiat on liian vaikeita, kaikki tarmo menee kännissä riekkumiseen tuoltakin edustajalta.


      • Vaan jos se on
        ääni hukkaan kirjoitti:

        Näyttävät kyllä ihan itse hoitavan sen asian. Arvostelua syntyy persujen tekemisien seurauksena. Hakkainen taas kunnostautui, mitä lie kikkelikuvia itsestään taas lähetelyt. Siinä ne persujen tekemiset taas nähdään. Valtakunnan asiat on liian vaikeita, kaikki tarmo menee kännissä riekkumiseen tuoltakin edustajalta.

        kansan tahto?
        Revi siitä!


      • oikein kansan tahto?
        Vaan jos se on kirjoitti:

        kansan tahto?
        Revi siitä!

        Mikähän se kansa mahtaa olla ? Kun persujen kannatus on ollut viimeaikoina laskusuunnassa, kannatus jotain 16-17% luokkaa, niin voiko sitä kansaksi kutsua ?
        Huvittaa tuollaisen kansan tahto, mitä ne loput 83% mahtaa ollakaan, kun eivät kuulu tuohon "kansaan"


    • huh huh vaan

      Siinäpä onkin nimi paikallaan, nimittäin tuo yllä mainittu hullu-aho. Tuohan oli varsinaisesti oikein vainoharhaisuuden päiväkirja.

      Ja jotkut hullut ovat äänestäneet tuollaisen vielä eduskuntaan.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      150
      10892
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      210
      2902
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1908
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1729
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1706
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. 83
      1566
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    Aihe