Vauva hiljaiseksi?

Pulasa oleva vanempi

Voisiko joku uudensuomen älypäistä kertoa miten vauvan voi hiljentää oikealla tavalla. En jaksa kuunnella kun 2kk vanha poikani herättelee yöllä, jolloin univelka kasvaa eikä seuraavan päivän töistä tule mitään.
Olenkin yrittänyt karaistaa poikaani kasvattamalla hänestän vähemmän riippuvaisen minusta, jolloin pojastani voi kasvaa itsenäinen aikuinen. Olenkin lukenut psykologiaa ja oppinut, että vauvan on hyvä oppia mahdollisimman nopeasti pois vanhempi-riippuvaisuudesta.
Olen nyt sitten yrittänyt pari viikkoa olla huomioimatta lasta ja tulla vain välillä katsomaan, kun vauva hiljenee, ettei se ole tukehtunut mihinkään. Olen kuitenkin saanut kuulla kaikenmaailman älypäiltä, ettei tämä ole "oikea" tapa hoitaa vauvaa.
Mutta en todellakaan tiedä, miten muuten vauvan voi opettaa hiljaiseksi.
Kiitos vastanneille.

4

159

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 13+7

   Tuo on oikea tapa. Lisäksi voi laittaa tuttipulloon pirtua tai diapameja jolloin se vauva pysyy tajuttomana oikeastaan koko ajan. Eipähän sitten häiritse. Tietysti sen voi myös lempata jonnekin roskislavalle jos oikein vituttaa, kyllä joku sen sieltä löytää ja aikuiseksi kasvattaa.

   • Va hi

    Saako kemikaaleilla hiljentää vauvan?!
    Ei tietenkään alkoholilla, ymmärsin vitsin -.o


  • djifgk33

   Oot sairas

  • eräs vaan

   Lapsen itku loppuu/vähenee, kun sen syyn poistaa. Nälkäiselle ruokaa, masuvaivaiselle röyhtäisyjä ja pierujumpaa, väsyneelle nukuttamista jne. Itku on lapsen ainoa keino kertoa, että kaikki ei ole hyvin. Syyn määritys jää sitten vanhemman vastuulle.

   Jos tuntuu, että itku halkaisee pään, niin hanki korvatulpat ja/tai kuulosuojaimet. Ne vaimentavat itkun ääntä sen verran, että pysyt paremmin rauhallisena, kun hoidat vauvaa. (Itselläni oli käytössä vauvan ekan vuoden päivittäin ja vieläkin ovat lapsen huoneessa vakiopaikalla, jotta löydän ne kun sietokyky ylittyy.)

   Jos tuntuu, että vauva itkee jatkuvasti ja et osaa tyynyttää häntä, niin pidä muutaman päivän ajan huutopäiväkirjaa. Kirjaa siihen kaikki vauvan tapahtumat ja ennen kaikkea kaikki itkut (alkamisaika, päättymisaika, itkun syy tai epäily siitä, itkun sävy, tehdyt toimenpiteet (syli, röyhtäytys, vaipan vaihto....). Vie tämä huutoipäiväkirja sitten neuvolaan ja pyydä apua.

   Meillä vauva itki ensimmäiset 4kk käytännössä putkeen. Kaikki sanoi vaan , että vauvat itkee, koliikkia tai vaativa vauva jne. Sitten tuli myös pieniä iho-oireita ja alettiin epäillä allergiaa. Aloitin munattoman ja maidottoman imetysdietin (virallisen nykytiedon mukaan imetysdieteistä ei pitäisi olla apua) ja ihme tapahtui poika alkoi nukkua öisin 3-4 tunnin pätkiä ja päivällä kahdet päiväunet ja valveilla olo ajan oli hyväntuulinen ja viihtyi myös lattialla touhuissaan. Vieläkin tämä painajaismainen huuto palasi aika ajoin, kun kokeilimme kiinteitä ruokia ja joku ruoka-aine ei sopinut, mutta silloin tiesi, että kun lopettaa tämän ruuan niin pari päivää täytyy pinnistellä ja sitten palaa taas rauha maahan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   214
   3922
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   32
   3512
  3. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   127
   1893
  4. Voiko Martinaa muuta kuin nauraa

   Baha oli "tiedän, että ollaan loppuelämä yhdessä."😂 Pikkarainen oli " tässä on nyt se oikea ihminen, en luovu susta koskaan."😂 Lippispojasta sanoo "
   Kotimaiset julkkisjuorut
   354
   1673
  5. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   103
   1240
  6. Onko kaivatullasi jokin taito

   millä saada sinut polvilleeen?
   Ikävä
   37
   849
  7. Sofia ilmestyi eilen illalla instaansa, on silmät surulliset ja koko kasvojen olemus .

   Ei ole koskaan helppoa eroa olemassa, vaikka kuinka sitä toisin jotkut väittävät.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   809
  8. Se mitä meidän välillämme oli

   Oli vasta lämmittelyä. Haluatko sukeltaa syvään päähän ✨
   Ikävä
   49
   728
  9. Ajattelin valvoa vielä tunnin

   hänestä haaveillen..
   Ikävä
   55
   693
  10. En halua nähdä sua enää

   jos et tunne mitään mua kohtaan. Mitä muuta kuvittelet? Olen roikkunut sinussa. SINUSSA!
   Ikävä
   66
   626
  Aihe