Validia!!!

voisikos joku kertoo ihan selkokielellä mitä sana validia pitää sisällään?
Olen harkinnut hakea asuntoa sellaista,mutta tuohon sanaan validia en saa vastausta.Tiedän et se on jonkinlainen maksusitomus asuinpaikkakunnaltasi,mutta kuinak suuri seon euromäääräisesti noin??
Itse maksaisin vuokrani ym..mut tyssääkös nyt kaik tähän validiaan
Ilmoita


36 Vastausta

Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.


Älä mene kyseiseen yhtiöön asumaan. Olen ollut töissä heidän uudessa paikassa ja olot asukkaille kaalliit ja kamalat. Henkilökunta vaihtuu koko ajan ja esimies tekee laittomuuksia. Työehtosopimusta ei kunnioiteta. Esim. Seinäjoella asukkaita lähtenyt ovet paukkuen kutn myös henkilökuntaakin. Jos voit kierrä kaukaa....
2 VASTAUSTA:
Minun aikuinen lapseni on Hervannan validiassa..insin.kadulla. Mutta kohtelu on julmaa. Sadistista jopa mielestäni. Häntä nöyryytetään..hyvin epämääräistä on ...olen järkyttynyt . Mikään tieto ei kulje hoitajalta toiselle ym. Ja yleinen ilmapiiri on mitä on.. Ja epäsiistiä esim.eteinen..ja piha-alue. Koen että sairaita ei kunnioiteta eikä heitä ilahduteta millään tavalla. Ei hyvältä näytä.
Kutsuihin ei vastata kuin milloin huvittaa. Useita useita kertoja joutuu soittamaan. Ja sitten ei "mukamas",kutsu välity hoitajille.....uskoo ken tahtoo.

Olen sitä mieltä että osa hoitajista ei sovi vammaisten kanssa tekemään työtä. Koska osalla on selvästi asenne että on toinen/heikompi alistettava. Valta on havaittavissa..aistittavissa liian selkeästi....
Ja Kokkolan Validia on ihan sama mutta vielä pahempi.
+Lisää kommentti
Sama juttu jyväskylässä rusokintiellä en kehottaisi menemään ko paikkaan puolivuotta ollut.
Ilmoita
argumentointisi on invalidi
Ilmoita
Validia tarkoittaa asumispalvelun nimeä. Validia-asumispalvelun yksiköitä on ympäri Suomea. En tiedä vuokrien hinnoista, mutta asuisit, kuten missä tahansa vuokra-asunnossa. Asumistukea ja muuta rahallista tukea saa omien tulojensa/menojensa puitteissa Kelalta/kotikunnasta.
Jos tarvitset avustajan palveluita asumisessasi ja elämisessäsi niin silloin teet sopimuksen Validian kanssa tai haet henkilökohtaisen avustajan palvelut erikseen kotikunnaltasi. Validiassa saat juuri sen palvelun, joka on mainittu sopimuksessasi. Jos et itse pysty tekemään tai laittamaan ruokiasi voit tehdä erikseen sopimuksen, että saisit ruuan talon (Validian) kautta. Siitä ja kaikesta sopimastasi palvelusta maksat heidän hinnoittelunsa mukaisesti.
Mitä itsenäisemmin pystyy itsestään huolehtimaan sitä paremmin Validia sopii asumiseen, ainakin esteetön liikkuminen on kohdillaan.
Ilmoita
Validia on otettu Invalidiliitossa eräänlaiseksi yleisnimeksi, esim. "Validia Kuntoutus" Liiton nimi säilyy entisellään, mutta muissa yhteyksissä käytetään pajon sitä Validiaa.
1 VASTAUS:
Mitähän kuntoutusta sellainenkin on kun pyörätuoli-potilaita kuskataan ulkona talvella...ei pipoa päähän tms. Tosin hän joka sitä rullatuolia työntää..kunto nousee:(( tai sitten ei.
+Lisää kommentti
Älä hyvä ihminen mene kokemusta on jyväskylän rusokista pitivät vessassa 40 min
Ilmoita
En suosittele
Ilmoita
En tiedä työnantajana, mutta kun sattuu vähän liikaa koulutettu potilaaksi / asukkaaksi voi yhteenlaskettu tulos olla, että asukas haukkuu ja nimittelee hoitajaa mielensä mukaan, käsketään vaan olla menemättä mukaan siihen arvosteluun, mutta tekeminen on hankalaa jos ei mahdotonta, välillä on käskenyt naishoitajaa ottaa suihin ja mieshoitaja on kutsuttu hölmöksi idiootiksi....
Ilmoita
Läheiseni on ollut vähän aikaa Validiassa. Olen järkyttynyt...tuntuu kuin häntä ei välillä kohdeltaisi ihmisenä ollenkaan. Olen pannut merkille "vedätystä"... Luuleeko henkilökunta että heidän asukkaansa on idiootteja? Ei todellakaan.
En tiedä minne tästä kaikesta pitäisi ilmoittaa. Hoitajat isoissa porukoissa viihtyvät kyllä "työhuoneessaan"....mutta kun asukas tekee useita kutsuja ei välitetä mennä apuun. Vaan yritetään uskotella kuinka on kiirettä. Ja jatkuvasti vain harjoittelijoita???!?!
Seuraan tilannetta nyt hetken. Ja katsotaan sen jälkeen...
Ilmoita
"hoitohenkilökunta" omanlaistaan....kolme nk.hoitajaa yhtäaikaa tauolla....ei piitata asukkaan hälytyksistä..yksikön vastaavalta saa vain ympäripyöreitä vastauksia..tai sitten vaihdetaan puheenaihetta..
Jne. Piha-alue järkyttävän epäsiisti..puiden lehtiä ei olla lakaistu....hiekkoja ei harjattu pois..kuolleet vanhat kukat ulkoruukuissa...minkäänlaista jouluvaloa tms.ei olla vaivauduttu asukkaiden iloksi laittamaan. Jne.

Olen todella sanaton.
Ilmoita
4 VASTAUSTA:
Kiitos! Tämä selvensi paljon. Päivä päivältä olen järkyttyneempi kun näen miten läheiseni asiat oikeasti on. Ja kun kysyn hoitajalta jotakin niin hän heti hyökkää...hirveä puolustuskanta vaikka asia ei sitä todellakaan tarkoita. Ja yhtäkkiä ilmoitetaan että loppuu juuri työaika!! Näimpä asiat sitten jääkin hoitamatta...kun loppuu kerran työaika.
Hyvin on omanlaista hoitoa..läheiseni kohdalla ainakin..
Suorastaan säälittävää.
Nyt on sitten tuo linkki poistettu! Yritän etsiä uuden osoitteen.
Päiviv kirjoitti:
Nyt on sitten tuo linkki poistettu! Yritän etsiä uuden osoitteen.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLob4AkHJnRqNzMGi_uRinf8_prfOIid23
Katsokaapa täältä, 11 -14 käsittelee ko. yritystä ja Invalidiliittoa. Invalidiliitto omistaa kokonaan Validian nykyään. Tilikauden voitto on ollut järestään yli 2 miljoonaa.
https://www.youtube.com/watch?v=U2MzkT7AkFc
Tässä sama juttu kuin tuossa poistetussa linkissä tosin löytyy kyllä mtv kolmosen sivuilta edelleen
+Lisää kommentti
Asiat hoitamatta. Ei välitetä. Ei arvosteta asukkaita vähääkään. Hoitajat huutaa ja tiuskii. Ei minkäänlaista kunnioitusa/arvostusta. Ruuaksi neljä prinssinakkia!!! Kuitenkin veloitetaan kunnista useita tuhansia euroja/ asukas/kk.
Mutta saatu hoito on vitosen arvoista jos sitäkään.
Hälytyksiin ei vastata. Parin tunnin viiveellä hoitajat armosta tekevät käynnin jos tekevät. Jne.jne...

Näen tämän kaiken nöyryytyksenä.
Ilmoita
Valitse mieluummin aspa palvelut jos yksityisen palvelun haluat kunnallisen sijaan. Aspassa oikeasti kunnioitetaan asiakkaan itsemääräämisoikeutta. Validiasta olen kuullut vain huonoa, työntekijöiltä että asukkailta. Kokkolassa ei makseta ajoissa palkkoja, en tiedä saako edes kaikkea palkkaa, ulkomaalaisia hoitajia, huono ilmapiiri, pomot aluksi mukavia, oikeasti kauheita. varmasti löytyy parempia normaaleja paikkoja!
1 VASTAUS:
Eikös tuo Aspa ole kehareille, ei liikuntavammaisille joilla ei ole päässä vikaa?
+Lisää kommentti
Kiitos linkistä! Tuula Malinin videoita kannattaa kuunnella. Oli paljon mielenkiintoista asiaa. Aika hurjassa viidakossa vammainen Suomessa nykyään elää. Ja vammaisten varjolla siirretään valtavia rahasummia kuntalaisten rahoista yksityisille 'hoiva'firmoille. Ja samalla omaishoitajille maksetaan tuskin mitään, vaikka olisi paljon halvempaa antaa omaisten hoitaa. Tärkeintä tuntuu olla tehdä liikevoittoja kansalaisten rahoilla ja kurjistaa sieltä köyhimmästä ja sairaimmasta päästä kansaa pois muonavahvuudesta - kunnes suurin osa kansaa on tuhottu.
1 VASTAUS:
Validialla on monipoliasema paskuudestaan huolimatta. Tulispa muita parempia puljuja ilman kilpailitusta tosin.
+Lisää kommentti
Aivan mahtavaa huomata Oulun Lintulan Validian taloa, kun siellä ovat kuin samaa perhettä sekä hoitajat että asukkaat. Aina niin kauniisti pukevat asukkaansa. Ja henkilökohtaiset avustajat kehittelevät koko ajan jotain uutta asukkaiden hyväksi.
Ilmoita
Nautin työstäni validiassa.
Suosittelen firmaa.
Ilmoita
Arvotonta kohtelua. Niin asukkaalle kuin läheisille.
On käsittämätöntä että tällaista voi ja saa tapahtua.
Minkäänlaista luottamusta ei ole. Yleissivistys,moraali,ym.vaikuttanee tuntemattomalta käsitykseltä.
On surullista kaikenkaikkiaan.
Olisin ajatellut hoitohenkilö-kunnan olevan ammattiosaajia.
Käytös on rumaa. Ei hoitohenkilö-kunnalle sopivaa.
Moraalikysymykset taas omaa luokkaansa......
Olen huomannut että heillä on vaikeuksia asettua asukkaiden asemaan.
Puuttuu nk.empatiakyky?
Ja näkemys miten asukkaiden kanssa tulisi toimia heitä kunnioittaen......& arvostaen....??
Ilmoita
Itse asunut Validialla kohta 8- vuotta ja voin sanoa, että vuosi vuodelta palvelun taso laskenut alemmaksi. Tietyt henkilöt kohtelevat ala-arvoisesti ja epäkunnioittavasti asukkaita, voisi puhua jopa henkisestä väkivallasta. Odotusajat kutsuihin liian pitkiä. Vuoroissa liian vähän henkilökuntaa ja he valittavat työtaakkaansa asukkaille. Henkilökunnalla huono työilmapiiri ja se näkyy kaikille. Palautetta on annettu, mutta mitään muutosta ei näytä syntyvän!

Itse en suosittele paikkaa kenellekään.
Ilmoita
Kannattaa tehdä epäkohdista kantelua Aluehallintovirastoon. Hyvä olisi, jos moni asukas ja omainen olisi yhteydessä AVIin. Muuten ei epäkohdat korjaannu! Puhun omasta kokemuksestani. Kunnat ei valvo ostettuja palveluita. Palvelusuunnitelmaan ja Validian ja asukkaan väliseen asiakassuunnitelmaan pitää kirjata kaikki avut mitä asumisessa tarvitsee ja ihan rautalangasta väännettynä. Esim. terveydentilaa tulee seurata, nesteen ja ruoan saannista tulee huolehtia. Lähihoitajien tulee kiinnittä huomiota terveydentilaan, jos on jotain esim. ihottumaa tulee se hoitaa,jos tarpeen pitää pyytää terveydenhoitaja tai lääkäri katsomaan tilannetta. Ja terveysasiat tulee hoitaa, ei vaan seurata tilannetta ja todeta, että ongema on. Kaikki asiat kirjattuna niin, että ei jää epäselvää kuka hoitaa asiat ja miten.
Ilmoita
Ei kannata tulla tänne muotiala laulunmaantie Tampere validia täällä on annettu yliannostus lääkkeet ja vedetty oikeus käyntiin hoito kunta on ihan kakarasta iältään
Ilmoita
Validia Oulun palvelutaloista minulla on hyvät kokemukset . Ihania henkilökohtaisia avustajia ja hoitajia. Niin symppiksiä. Johto on mitä on.
Ilmoita
Oulun Validia talossa ihana henkilökunta paitsi palvelupäällikkö sekä lähiesimiehet moraalittomia ja kylmiä ja ammattitaidottomia.
Ihania mieskokkeja 3 kpl
Ilmoita
Ihan vihonviimeistä meininkiä, asukkaat tekee mitä huvittaa (mikä ei normikämpissä menis läpi) ja Validia itse nyhtää vammaisilta rahat vaikkei asioita hoideta kuten sovittu on. Vammaisghetto tämä on.
Ilmoita
Oulun Validia talossa työskentelee osaava henkilökohtaisen avun tiimi. Suosittelen heitä.
Aina huolehtivat parkinson tautia sairastavalle miehelleni jääkaapin täyteen ja vievät häntä ulos ja konsertteihin
Ilmoita
Tampereen Validiataloissa on kummassakin tullu asuttua. Ehkä Ritakadun kivempi, ku uudempi ja "modernimpi" rakennus. Eipä ole kummastakaan huonoa sanottavaa, mutta ei toisaalta hyvääkään. Itsellä avuntarve niin vähäistä, ettei paljon päässyt "testaamaan" henkilökunnan toimintaa tai ammattitaitoa. Mutta se vähä mitä tarvitsi, hoitui kyllä hyvin.

P.S. Ainoa mieleen tuleva miinus on, että pyykkituvan laitteet olivat välillä käytössä, vaikka minun varaus oli käytössä. Tämä siis Hervannassa, Ritakadulla oli pesukone asunnossa.
Ilmoita
"Ainoa mieleen tuleva miinus on, että pyykkituvan laitteet olivat välillä käytössä, vaikka minun varaus oli käytössä"
Mikä helvetin varaus? Kyllä siellä kaiketi henkilökunta pesee pyykit eikä asukkaat itse.

Aivan kamala mesta kaikkine henkilökunta puutteineen! Sais joku senkin ratsata
1 VASTAUS:
Ööö... Lyllä ihan itse pyykkihuoltoni hoidin. Nyt kai tuo Hervannan Validia suljetaankin suuren remontin tieltä ja jatkosta ei tietoa.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Validia!!!

voisikos joku kertoo ihan selkokielellä mitä sana validia pitää sisällään?
Olen harkinnut hakea asuntoa sellaista,mutta tuohon sanaan validia en saa vastausta.Tiedän et se on jonkinlainen maksusitomus asuinpaikkakunnaltasi,mutta kuinak suuri seon euromäääräisesti noin??
Itse maksaisin vuokrani ym..mut tyssääkös nyt kaik tähän validiaan

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta