Pitkäkarvainen kissa

Mamman prinsessa

Ottamani kissanpentu, nyt jo 1,5 vee, osoittautuikin pitkäkarvaiseksi, jota ei ihan pentuna huomannut. Nyt kyselisin vinkkejä kokeneemmilta, miten turkkia tulisi hoitaa, että sekä kisu että emäntä olisimme tyytyväisiä?
Harjaukseen olen totuttanut ja sitä pitääkin tehdä jatkuvasti. Oikein hirvittää jo kesän tulo, kun ajattelen sitä roskan määrää, mikä sisälle kantautuu ja entäs punkkien etsintä? Kertokaa koemuksianne, kiitos!

11

1426

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kampa hyvä väline myös, sillä saa rojut syvemmältäkin turkista pois. Ja furminaattori, karvanlähdön aikaan kun edes kerran-pari viikossa käyt turkin läpi furminaattorilla, niin kissa ei sitten oksentele karvamöykkyjä, ainakaan paljoa.

      Jos kissa ulkoilee vain aidatulla pihalla, jossa nurmiheinä pidetään lyhyenä, niin riski saada punkkeja pitäisi olla pieni. Enemmän työtä tulee siitä kun joku on käynyt kuopimassa pehmeässä ja multavassa kukkapenkissä ja mutatassuillaan spurttaa sitten sisään...

      Turkkiin saa lisää kiiltoa lisäämällä öljyä(kala-, pellava-, rypsi- tms öljy) kissan ruokaan. Kunnollinen ruoka on pitkän turkin perushoitoa; raakaa lihaa muutama kerta viikossa, jos kissa saa pääosin purkkiruokaa. Tai meillä yksi katti kyllä lipitteli öljyn mieluiten erillisestä kiposta.

      Pitkä turkki on kissalle itselleen riski; se voi jäädä vaikka ruusupensaaseen kiinni pörheästä hännästään.

    • Hyhyhyhyhyhyh!!!!

      Miten olette hoitaneet yhteisymmärryksessä semmosen homman, ku pitkäkarvanen kissani ryntäsi sisään laahaten perässään koivunoksia, muita roskia ja hännänalusta oli ihan sonnassa!!!! Olen osannut odottaa ja pelätä näin joskus tapahtuvan ja nyt se tapahtu! Haju oli KAMMOTTAVA!!! Sain onneksi kopin ja pesin enimmät lavuaarissa, mutta eihän sitä kokonaan saanut putsattua, kun tyttö pisti vielä kovasti hanttiin! Älkää vastatko, et mitäs otit ja plääh, plääh, vastaavaa!!
      Kissa on hyvin hoidettu ja rakas edelleen, mut vinkkejä vastaavan varalle - kiitos!!

      • niks naks karvóille

        Minä olen lyhentänyt saksilla/koneella pitkäkarvaisen kissani maha ja kainalokarvat kesäksi. Ei kuitenkaan kaljuksi, pari senttiä jättänyt. Ei anna harjata ja kainaloihin tulee pahoja takkuja jotka ovat ihossa kiinni. Ne joutuu sitten koneella ajamaan ihoa myöten. Kisu kun tykkää pyöriä nurmikolla ja varpujen seassa niin näin käy.


    • Hyhyhyhyhyhyh!!!!

      Tuohan olisi varmaan hyvä apu! Miten vaan saat leikattua, kun harjaaminenkin on melkoista painimista, vaikka pennusta asti ollaan harjoiteltu. Oletko laittanut punkinesto aineen niskaan, vai miten niistä selviät? Kyllä pitkäkarvainen kissa on työläs hoitaa, tavalliseen verrattuna! Kiitos, kun vastailet!! :)

    • Itse kampaan puolipitkäkarvakissaani, sellaisella, jossa on tylpät metallipiikit. Katsele eläinosastoilta. Monenmoista tarjontaa on.
      Aniliininpunaisessa rasiassa myydään sellaisia raksuja (10 kpl/pv), kun anti-hairball, ehkäisee karvapallojen muodostumista.
      Viime kesänä käytin punkkipihtejä. Nyt ajattelin ostaa apteekista sellaista mikä pannaan niskaan, joku liuos. Koirille ja kissoille on omansa. Ei saa antaa ristiin.

    • Saman kohtelun ovat kissat saaneet kuin koiratkin meillä: Tassujen huuhtomista, vaikkei olisi tarvetta. Harjotuksen vuoksi suihkun lattialla suihkutetaan ainakin tassut ja mahan alus, ettei kissa ole sitten ihan paniikissa kun tulee tuo pakollinen pepunpesu eteen....

      • niks naks

        No, apuvoimia tarviin kissan turkin lyhentämisessä. Mies ottaa kissan syliin, nostaa kainaloista seisomaan ja sitten vetelen karvoja lyhyemmäksi. Eihän se kissa siitä tykkää ja saattaa sähähtää, mut alistuu kun huomaa, ettei mitään meille mahda:) Punkkeja ei oo tarvinnu irroitella kun ei oo tullu, meillä kuiva kangasmetsä pihan takana.


    • Anna Apuri

      Ainosataa perskarvaoja kannattaa lyhennellä, hygiaania syistä, kesä kuumalla jos kissä on kovasti kuumissaan voisi tietty harkita, kesäleikkausta. Punkit pysyy poissa Frontlinella

      • dogroom

        Trimmaan kissoja jo aika pitkä ja kyllä voin sanoa että asiakkaita riittää. Yleisesti asiakkaan toive on leijona malli kissanleikaus. Saman palvelun kuuluu kynsien leikkuu, korvien ja silmien puhdistus ja joskus pesu , jossa kättään vain ammattilaisia kissalle tarkoitettu shampoot ja hoitoainet. Jotkut taas haluavat vain harjata kissaa furminatorilla.
        Tässä on mun sivu jos kiinnostaa dogroom.123kotisivu.fi


    • 3 cats

      Minulla on 2 perskiä ja ragdoll ja pesen kissat talvisin kerran kk ja kesällä parin viikon välein. Aina tulee vesi likaiseksi joten tarvetta on. Ovat ulkoilevia kissoja.
      Pitkäkarvaisen turkin saa pesemällä ahkerasti, pysymään siistinä ja helppona kammata, ei takkuunnu.
      Perspuolen karvoja joudun pesemään perskeiltä joskus lavuaarissa. Toinen panee hanttiin, toinen ei.
      Punkit poistan punkkikynällä jonka olen huomannut jo edellisen kissan kanssa 20v. sitten parhaaksi keinoksi poistaa.
      Voihan niitä karvoja lyhentää jos siltä tuntuu vaikka vain kainaloista ja takapuolesta. Itse en suostu perskeiltä ajamaan karvoja koska ne on just siksi kauniita kun turkki on muhkea. Ei siitä turkista niin isoa vaivaa ole että menisin kynimään sen.
      Pitää varautua pitkäkarvaisen ostaessaan siihen.

    • Persun omistaja

      Kissathan ei eivät muutenkaan kuulu vapaana Suomen luontoon ja pitkäkarvaiset kissat sitä vähemmän juuri tuon turkin sotkuuntumisen vuoksi. Tätä toitotetaan kaikialla pitkäkarvaisten kissojen kasvattajien sekä rotuyhdistysten sivuilla, mutta maalaisjunteille ei näytä menevän jakeluun.

      Jos kissa ulkoilee asiallisesti valjaissa tai ulkohäkissä, niin silloin omistaja voi vahtia minkälaisessa ympäristössä kissa liikkuu ja likaiset tassut voi puhdistaa ihan kostealla liinalla. Mutta jos pitkäkarvainen kissasi roumaa vapaana jossakin männyköissä, niin se nyt ei vaan käytännössä toimi, jos kissan turkki on jatkuvasti pesua vaativassa kunnossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      429
      1906
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      198
      1593
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1441
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      179
      1423
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1066
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      1050
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      976
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      120
      968
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      96
      948
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      906
    Aihe