Rahan käyttö ja vinkkejä kiitos

Trulli

Hei te hiljattain NY:ssa käyneet - rahan käyttöhän on tosiaan hyvin yksilölistä, mutta minäkin kaipaan edes jonkilaista osviittaa - matkassa 6 vrk, minä ja aikuinen tytär. Hotelliin menee noin tonni, luottokortilla - syömme joka päivä pari kertaa, ei mitään gourmeeta, ainakaan päivittäin , mutta ihan ravintoloissa/baareissa eikä ns. katukeittiöistä - aamupalaa todennäköisesti nakerramme hotellissa, kun on jääkaappi ja mikro. Muutamia perusnähtävyyksiä varmaan kierrämme, kuljemme metrolla päivittäin ja taatusti kaupoista ainakin tyttärelle tarttuu vaatetta mukaan. Mukana niin luottokortti kuin käteistäkin jonkin verran. Jos joku asiallisesti osaa vinkkejä antaa, kiitos paljon - ja muutkin ajankohtaiset asiat ja vinkit ekalle Nycin matkalle enemmän kuin tervetulleita, hintaesimerkkejä jne.

12

907

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nyc

      Ruokaan varaisin 50e/päivä/hlö
      Metro koko ajalta n. 20e/hlö (7 päivän unlimited -lippu, $30)
      Nähtävyydet useimmiten 15-40 euroa/hlö, ilmaisiakin tosin löytyy paljon ja monissa museoissa perjantai-iltapäivä ilmainen sisäänpääsy
      http://newyorkvinkit.blogspot.com

    • Toivottavasti apua

      Hei!
      Tässä muutama vinkki omakohtaisista kokemuksista matkallenne

      - Riippuen toki siitä missä päin hotellinne sijaitsee. Onko se Manhattanilla ja missä päin Manhattania? Ruokaostokset tehdä vähän sivummalla eikä esimerkiksi Times Squaren lähistöllä jne. Kannattaa kotona etsiä esimerkiksi Whole Foods ketjun ruokapaikkojen osoite ja tallentaa se matkalle mukaan sillä monien liikeiden ja putiikkien välissä ne voivat jäädä hieman huomaamattomiksi. Muistakaa ostaa paljon vettä. Hot Dogit ovat paikasta riipuen 1$-2$. Chilidogit 2$-5$.

      - Muutamia hyviä kohtuuhintaisia ruokapaikkoja on esimerkiksi Tony´s Deli Times Squaren lähellä. Kannattaa myös käydä katsastamassa Deli nimen alla toimivat liikkeet, joista saa mahtavia salaatteja (itse kooten), leipiä, patonkeja ja leivonnaisia esimerkiksi lounaaksi. Ketjuravintoloista TGI Fridays ja Dave´s ovat hyviä hinta-laatusuhteeltaan. Ketjurtavintoloista Ruby tuesday (Ihanaa pastaa), Hard Rock Hotel ja Bubba Shrimp Co. ovat hieman kalliimpia eivät silti kaallita. Myös Olive Garden on hyvä, mutta usein täynnä.

      - Serenpidity 3 on yksi Nycin kuuluisimmista kahviloista jossa todellakin kannattaa vierailla. Niitä ei ole kuin Nycissä ja Vegasissa ja he tekemät maailman parhaat kaakaot. Myös aikuisille nähtävyys on kolme kerroksinen Dylan´s candystore. Karkkikauppa jossa kannataa poiketa hakemassa shoppailu nameja.

      - Riippuen siitä haluatteko ostaa Desinger merkkejä vai halppis merkkejä kannattaa suunnata Lower Manhattanille jossa on mm. tavaratalo nimeltä Century 21. Se on lähellä Freedom Toweria ja siellä myydään Designer vaatteita, koruja, laukkuja jne. usein jotain -70% alennuksella. Hyvä suuri kauppa josta löytää ihan mitä vain on myös JC Penney. Myös G.A.Piin kannattaa tutustua. 5th avenuelta löytyy kaikki kalliit kaupat kuten Versace, cuggi mutta sieltä välistä voi pongata myös helmiä kuten espanjalaisen V.I.L.A.n. H&M tyylisiä kauppoja on mm. Forever 21 ja American apparel. Kosmetiikkaa kannattaa tuoda esimerkiksi Victoria´s secretistä jota ei ole kuin yksi Euroopassa, Lontoossa. Vaatteet ovat kaupasta riippuen tietysti paljon halvempia kuin Suomessa. Hyvänä esimerkkinä on esimerkiksi ostamani mekko josta pulitin 12 € Suomessa se olisi maksanut ainakin 20 €. Menkää siis mieluummin tyhjällä matkalaukulla kuin täydellä :)

      - Nähtävyyksistä jos teettee perinteisen turistikierroksen kaupungissa...
      Times Square, Chinatown, Union Square, Centarl Park, Staten Island Ferry (menee Vapauden patsaan vierestä), Financial Distrisct sekä Freedom Tower ovat nämä kaikki ilmaisia. Tosin metromatkan päässä eli suosittelen myös ostamaan viikon metrolipun. Taksillakin toki voi ajella. Ei se ole läheskään saman hintaista kuin täällä. Freedom Towerille vain muistatte hakea passin kanssa lipun muutaman korttelin päästä. Se on ilmainen. Myös Macy´s tavaratalo on itsesään nähtävyys ja ilmainen jos sieltä ei osta mitään :)

      - Maksullisista nähtävyyksistä Rockefeller Center ja Empire State building ovat kahdelta n. 40 $. Brodway show:n saa kahdelta pulitettua jopa 100 $ tai enemmänkin. Jos haluatte Brodwaylle kannattaa liput käydä AAMUlla ostamassa Times Squaren toisessa päässä olevalta lippukojulta. Sieltä saa lippuja saman päivän näytökseen alennushinnoin. Lippuja tosin on rajoitetusti joten jos johonkin tiettyyn haluaa kannattaa mennä hyvissä ajoin. Museot maksavat 10$ - 20$ per pää.

      - Rahan käytöstä sen verran että amerikkalaiset ovat tunnetusti muovikortti kansaa joka tarkoittaa sitä että kaikki mukaan ottamanne käteinen kannattaa ottaa pienenä rahana. Pyytäkää pankista kaikki rahat alle 100$ seteleinä koska heillä monesti ole vaihtorahaa tästä...niin hölmöltä kuin se kuulostaakaan.

      • vesijohtomies

        Miksi vettä täytyy ostaa paljon, kun hanavesi New Yorkissa on aivan juomakelpoista ja ihan ok makuistakin?


    • Trulli

      Kiitos paljon hyvistä vinkeistä, ihana lukea ja todella nostattaa matkakuumeen huippuunsa :). Meidän hotelli on Bedford Hotel ihan Central Stationin kupeessa eli olen muiden matkailoijiden kommenteista ymmärtänyt, että sijainti olisi todella hyvä ja hinta/laatusuhde kohdillaan - toivotaan näin. Ja huoneet isoja ja tosiaan jääkaappi, mikro jne. pientä purtavaa ja juotavaa varten. Luettelemasi kaupatkin kuulostavat meille sopivilta eli laitanpa muistiin. Uskoisin, että me tosiaan ennemminkin syömme usein ja vähän pienempää kuin isoja raskaita aterioita harvoin. Mikähän on taksin hinta tänä päivän kentältä Manhattanille - julkiset tietysti edullisia, mutta mietimme, että jos matka väsyttää ja kantamukset painaa, niin saatamme olla laiskoja siinä vaiheessa. Vaihdoitteko rahaa jo Suomessa vai nostitteko seinstä - lähinnä sitä, että minkä kokoisia seteleitä siellä saa automaatista. Ja onko kokemusta siitä, miten Diners Card käy siellä - jos otan ns. varakortiksi?

      • dfgertwer

        Jos tarkoitat Central Stationilla Grand Central Terminalia niin yksi isompi ruokakauppa (Food Emporium) löytyy 31st st:n ja 3rd Avenuen kulmasta. On suht lähellä (400m).
        Kunnon ruokakauppoja voi olla vähän vaikea löytää Manhattanilta. Whole Foodsit on hyviä mutta niitäkään ei ihan joka kadunkulmassa ole. Food Emporium:ja myös muutama. Paras löytämäni ruokakauppa on ollut Fairway Upper West Sidella.
        Jotain pientä purtavaa (tyyliin jugurtti ja keksit) ja juotavaa löytyy Duane Reade-kaupoista joita löytyy melkein joka korttelista. Hotellinne lähimpänä on Chrysler Buildingin juurella oleva Duane Reade.


      • Trulli
        dfgertwer kirjoitti:

        Jos tarkoitat Central Stationilla Grand Central Terminalia niin yksi isompi ruokakauppa (Food Emporium) löytyy 31st st:n ja 3rd Avenuen kulmasta. On suht lähellä (400m).
        Kunnon ruokakauppoja voi olla vähän vaikea löytää Manhattanilta. Whole Foodsit on hyviä mutta niitäkään ei ihan joka kadunkulmassa ole. Food Emporium:ja myös muutama. Paras löytämäni ruokakauppa on ollut Fairway Upper West Sidella.
        Jotain pientä purtavaa (tyyliin jugurtti ja keksit) ja juotavaa löytyy Duane Reade-kaupoista joita löytyy melkein joka korttelista. Hotellinne lähimpänä on Chrysler Buildingin juurella oleva Duane Reade.

        Joo pikkupurtavat riittää ruokakaupasta eli ei mitään kokkailuja aleta harrastamaan, jotain aamuksi ennen liikkeelle lähtöä ja ehkä väli/iltapalaa. Tuskin me tälläKÄÄN matkalla nälkää nähdään :)


      • miau1
        Trulli kirjoitti:

        Joo pikkupurtavat riittää ruokakaupasta eli ei mitään kokkailuja aleta harrastamaan, jotain aamuksi ennen liikkeelle lähtöä ja ehkä väli/iltapalaa. Tuskin me tälläKÄÄN matkalla nälkää nähdään :)

        Sen haluaisin vielä sanoo, et bussilla on myös helppo matkustaa. Ihmiset kyllä neuvovat mielellään, bussikortin voi ladata metrotunnelissa. Kaikki sanovat anteeksi koko ajan kaupassa ja kadulla, jos näytät eksyneeltä heti kysytään voinko auttaa. Kaupoissa kysyvät aina how are you ja muistakaa että siihen pitää vastata good thank you eikä missään nimessä,fine. Se on jenkkien mielestä loukkaava sanonta ja tarkoittaa, että vähän vituttaa. Siis good thank you and you? Minun mielestä parhaat halpis kaupat joista merkkivaatteita: burlington, t.j.maxx ja marshall. Ehkä jonkun mielestä ikäänkuin kirppareita, koska yksi tuote/koko. Mutta kun löytyy guessin kengät omaa kokoa ja hinta 10euroo niin jaksaa kaivella ja kierrellä. Ja syömässä kävisin jos ravintolaa suosittelisin niin fridaysissä, on ikäänkuin rosso. 9/11 muistomerkki on pakko käydä. Periaatteessa ilmainen, mutta vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu. Kaikki laittoivat purkkiin jotain. Jos 10$ niin sai rannekkeen. Sinne pitää varata liput ja hakea ne. Ja ennen muistomerkkiä turvatarkastus. Paikkana todella koskettava ja surullinen. Vapaudenpatsaan ohi menevä lautta ilmainen ja jos juoksee ehtii samalla takaisin. Lentokentältä taxi 67$ manhattanille. Ottakaa vain KELTAINEN taxi se on turvallinen, hintaa voi kysyä lähettäjältä. Vaikka jono pitkä se menee nopeasti. Varatkaa 1$ seteleitä suomesta, kun maksatte taxia pitää jättää tippiä 10$. Ja muutenkin niitä tarvii, hotellin laukunkantaja 1$/laukku, ym. Juomakelpoista vettä tulee hanasta, en tiedä mitä toi yks kirjoitti. Niin ja muista kattavat vakuutukset. Hyvää matkaa. Lähtekää laukut tyhjinä!


    • JFK -> Manhattan

      Taksin ja tipit kuljettajalle voi maksaa myös luottokortilla.

      • mikko@

        Joo, mut kannattaa olla pientä käteistä mukana!!!


    • Jewop
      • gritting my teeth

        Suomi ei nakojaan ole aidinkielesi ja jos on niin pyyda joku oikolukemaan ennenkuin julkaiset.


    • Mun NEw Yorkin -vinkit löydät mun matkablogista: www.maaritmaailma.com > new york, NEW YORK. Käypä kurkkaamassa. Mahtavaa matkaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8443
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2287
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe