Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Totuus tilitoimistojen liikevoitosta

lisää liksaa, hei

Kirjanpitäjillä on pienet palkat. Ainakin paljon pienemmät kuin lääkäreillä tai peruskoulun opettajilla, mutta miksi? Vaiettu totuus nimittäin on, että tilitoimistoilla olisi varaa maksaa paljon nykyistä parempia palkkoja! Tilitoimistojen erittäin hyvä kannattavuus on vaiettu tabu Suomessa. Kirjanpitäjät tekevät pienellä palkalla duunia ja vieläpä päälle palkattomia ylitöitä! Samaan aikaan työnantajafirma tahkoaa rahaa todella tukevasti. Tämä on täysin uskomaton tilanne!

Otetaanpa pari esimerkkiä Länsi-Suomesta, Porista:

Esimerkki 1. Tilitoimisto 1. Accounting

http://www.finder.fi/Tilitoimistoja, kirjanpitotoimistoja/Tilitoimisto 1.Accounting - Pori Oy Ab Ltd/PORI/taloustiedot/895479

1. Accounting Porissa maksaa pieniä palkkoja työntekijöilleen, aivan kuten tilitoimistoalalla yleensä, mutta miksi? Liikevoittoprosentti on yli 30. Firma tekee tulosta 200 000 euroa vuodessa! Taseessa on varmaan vuosien mittaan kertynyt muhkea potti rahaa, sijoituksia jne. Rahaa tulvii ovista ja ikkunoista, mutta se ei näy työntekijän lompakossa. Miksi? Tässä tilanteessa ainut kusetettu on työntekijä.

Esimerkki 2. Porin Tilifakta

http://www.finder.fi/Tilitoimistoja, kirjanpitotoimistoja/Porin Tilifakta Oy/PORI/taloustiedot/249262

Pitkät työpäivät ja pienet palkat, mutta miksi? Firma tahkoaa yli 100 000 euron voittoa vuodesta toiseen. Näkyykö tämä työntekijöiden palkoissa? Ei tietenkään.

Nyt on tullut aika herätellä alalla olevia tajuamaan, että kirjanpitäjille pitää, voi ja kuuluukin maksaa PALJON ENEMMÄN kuin nykyisin. Hyväksikäytön aika on ohi.

Mitä mieltä sinä olet? Saatko nautintoa, kun sinua hyväksikäytetään? Teet töitä esim. tilinpäätöstaitoisena kirjanpitäjänä, mutta aivan liian pienellä palkalla. Miksi? Jos lukion aineopettaja tienaa 4000 euroa kuukaudessa (brutto), miten tilinpäätöstaitoinen kirjanpitäjä tienaa 2500 euroa/kk (brutto)?

6

465

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yrrittäjä

      Ihmettelen myös tilitoimistojen tulosta ja tuntivelotusta. Ei vaadi erikoisia laitteita, työvaatteita tai tuotantotiloja. Eikä työ ole ns. rakettitiedettä.
      5 hengen tilitoimistot takoo satojen tuhansien liikevoittoa. Onko asiakkaat vaan tyhmiä ku maksaa liikaa vai vedetäänkö noi tulokset tosiaan tilitoimistojen henkilöstön selkärangasta?

      • tilit_tasan

        Tilivienti ei onnistu tavalliselta diplomi-insinööriltä paperilla mitenkään.
        Kirjanpito-ohjelmiin on nykyänsä koodattu vientitapahtuma proseduuri.
        Menee sokeasti nappia painamalla heittämällä oikeille tileille.
        Suurin osa yritysasiakkaista ei ymmärrä tuon taivaallista
        tuloslaskelmasta ja taseesta jonka tilitoimisto toimittaa heille.
        Vaikka kuinka monen kertaan asian koettaa hitaasti selittää niin menee yli laidan.
        Debet ja Kredit ei avaudu monelle yritysjohtajalle mitenkään.
        Rakettitiedettä ? Ei ehkä, mutta kovin harva muukaan homma ihan rakettitieteeseen yltää.


    • plplpl

      Kyllä ne tulokset vedetään henkilöstön selkärangasta. Minulla palkka oli 2000e, asiakkailtani laskutin kuussa 10 000e ja tilinpäätösaikana vieläkin enemmän. Ei oikein tuntunut tuo pari tonnia kuussa riittävältä korvaukselta, vaihdoin työpaikkaa.

    • Mietipä

      Miksi kirjanpitäjälle pitäisi maksaa parempaa palkkaa? Kirjanpitäjäksi pääsee parhaimmillaan 1,5-3 vuoden (riippuen onko yo vai ei) koulutuksella tai jopa pelkältä peruskoulupohjalta (jotkut sentäs vaativat amk-papereita). Lääkäri lukee itsensä lääkäriksi 5 vuodessa, jonka jälkeen alkavat vielä erikoistumisopinnot eli n. 7 vuotta yhteensä (ja alla vielä yo-tutkinto useimmiten 3 vuotta eli yhteensä 10 vuotta). Eli miksi 1,5 vuoden koulutuksesta pitäisi maksaa saman verran tai jopa enemmän palkkaa kuin 7 tai 10 vuoden koulutuksesta?

    • werneriskaliini

      Accounting ainakin ottaa töihin työvoimakoulutuksella ja pitää ilmaisia harjoittelijoita, ja potkii vanhoja pois ja uusia tilalle. No samaa peliä pitää isot isännöintifirmatkin tähän on tultu.

    • tilitoimistoyrittäjä

      Olen itse tilitoimistoyrittäjänä ollut jo monta vuotta. Työllistän itse itseni ja pidän yritystä yksin.
      Voin sanoa että tällä alalle ei voi ottaa kuukausipalkkaista työntekijää töihin tai muuten on oma firma nurin. Vaikka alan kannattavuus on hyvä, maksujen saaminen asiakkailta on hidasta ja asiakkaiden konkurssit ja niistä seuraavat luottotappiot eivät ole mitään mahdottomuuksia tällä alalle. Työntekijälle pitäisi kuitenkin aina maksaa palkka tehdystä työstä silloinkin kun asiakkaiden riskit realisoituvat yritykselle.

      Onko tilitoimistojen tuntiveloitukset kuinka perusteltuja. Itse olen opiskellut ensin merkonomiksi, sitten tradenomiksi ja päälle vielä sivuaineopintoja oikeustieteellisessä tiedekunnassa eli monien vuosien opiskelut takana. Silti täyty myöntää että vieläkin tulee vuosien jälkeen uusia asioita vastaan. On ihan perusteltua että kun on monta vuotta opiskellut ja kantaa yksin kaiken yrittäjäriskin että se näkyy myös hinnassa jotenkin.

      Jos joku on sitä mieltä tämä ala on niin hyvä kultakaivos yrittäjille niin sitten on laitettava oma firma pystyyn ja otettava se yrittäjäriski myös kannettavaksi. Valmiista pöydästä ei voi vaatia samaa palkkaa kuin siintä että raivaa kaiken itse tyhjästä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2354
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      53
      2054
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1873
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1648
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1572
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1446
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1410
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1402
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1380
    Aihe