Ulkoa asuntoon tuleva melu

Autotallimekkala

Muutimme vastikään 70-luvulla rakennettuun taloon ja asunto sijaitsee autotallin yläpuolella. Äänieristys on erittäin kehno, koska autotallien ovien sulkeminen heilauttaa desibelimittarin yli 60:een desibeliin parin metrin päässä ikkunasta, siis sisällä asunnossa. Mielestäni tuo sisälle tuleva äänenvoimakkuus on aivan liian kova, mutta osaisiko täällä kukaan sanoa suoraan että mitkä db-rajat tässä tapauksessa pätisivät?

Näitä oven pamahduksia kuuluu myös keskellä yötä. Käsittääkseni yöaikaiset äänet pitäisi jäädä alle 35 db:n, olenkohan ymmärtänyt asian oikein? Pahimmillaan heräämme usean kerran yön aikana tuohon jyskeeseen, ei kiva..

Isännöitsijä on varmaan oikea taho jonka puoleen ensin käännytään?

14

2373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opittava hyväksymään

      Kuvaamallesi "melulle" ei oikein ole tehtävissä mitään. Kokeiles aivastaa ?! Tulet yllättymään. Ilmeisesti mittaat ääntä kännykän sovelluksella joka ei nyt juuri tiedä mitään. Ääni ei ole ollenkaan niin yksinkertainen asia mitä monet ymmärtää. Absoluuttisen hiljaista ei ole missään asunnossa. Vaikka niin äkkiä luulisi. Desibeli arvot koskevat lähinnä jatkuvaa ääntä, ei yksittäisiä esim kolahduksia tai vessan vetoa. Katsoppa mittaria kun tulee lehti, jo vain on rytinää.
      Ääniin tottuu.
      Älä vaan mene issärin pakeille tuosta, ellet halua naurunalaiseksi.
      En nyt halua syyttää enkä moittia . Tulee vaan mieleen et missä olette ennen asuneet?

      • alkuperäinen kys

        No menimme isännöitsijän juttusille. Ja se kannatti! Tällä viikolla kävi isännöitsijä ja joku hallituksen mies katsastamassa tilanteen ja he totesivat saman kuin me eli äänet ovat kovat ja liialliset. Emme ole ainoat tässä as oy:ssä joita ongelma koskee. Seuraavaksi tutkitaan tallin rakenteet ja selvitetään mistä ääni pääsee kulkeutumaan yms.

        Älkää tyytykö näihin "kerrostalossa on aina meteliä, muuta maalle"-selityksiä vaan alkakaa asiallisesti selvittämään asiaa. Desibelimittaukset ovat hyvä ensi askel.


      • gkdfngkld

        Itse kun kävin muutama vuosi sitten amerikassa, niin päädyttiin käymään talossa, jossa ulkoa ei kuulu mitään ääniä, ja sisälläkin niin hiljaista, että kuulet oman sydämenlyöntisi. Ensin kun istuin siellä niin se tuntui todella hienolta, hetken päästä oli kuitenkin pakko päästä pois, kun alkoi ahdistamaan niin paljon se hiljaisuus. Oli kuitenkin hieno kokemus kokeilla millaista on oikea hiljaisuus.


    • alkuperäinen kys

      Ollaan aina asuttu kerrostalossa ja myös aiemmin autotallin yläpuolella. Desibelimittari on ammattilaisvehje ja ammattimiehet mittaili sillä jotain A ja C-juttuja joista en ymmärrä mitään. Rappukäytävä-äänet yms jää kevyesti alle 40 db:n eikä ne häiritsekään mitenkään. Ongelma on ainoastaan autotallin ovi ja äänieristys tallin yläpuolella.

      Jos yöllä db:t paukkuu lähellä 70 ja ikkunat helisee sen h**vetin oven takia niin eihän se nyt normaalia ole. Haluaisin vain tietää onko olemassa virallisia db-rajoja. Nämä mittaajat eivät niitä äkkiseltään tienneet koska he rakentelee äänieristettyjä tuotanto/studio yms tiloja, ei siis asuintiloja. Terveystarkastajaa tms ehdottivat mutta ajattelin kysyä ensin täältä.

    • .b .b.knh.kjn

      Ampumaradan melu ei saa ylittää 60 desibeliä. Sisämelu ei yli 45.

      Tässä onkin se kiintoisa asia. Ampumaradan meteli, ei ole jatkuvaa ja tasaista, mutta sille on kriteerit. Asuntojen melurajoissa vänkytystä kyllä piisaa. Iskuäänet aina ärsyttävät, tasainen humina ei niinkään. Lisäksi jotku taajuudet ärsyttävämpiäkin kuin toiset. Asioista on siis kyllä tietoa netissä, googlailesit, saisit tarkkaa tietoa.

      Suhtautuminen meluongelmiin selkeätä, ei reaktiota. Melua erittäin kallista eristää jälkikäteen, siitä haluttomuus. Itse melulähteelle harvemmin voi mitään. Uudemmissa asunnoissa melu pitäisi olla otettuna huomioon rakennusvaiheessa, tiedä sitten käytännön tuloksista.

      Yksi konsti muuten on laittaa itselle vastamelua. Radio päälle pienelle, se sotkee melupiikkien erottuvuutta. Tiedän, ei paljo lohduta. Itelle tuli taannoin naapuriksi potkupallokenttä. Ei olisi uskonut, millanen meteli vittua- kurkkusuorana huutavista jalkapalloilijoista voi lähteä. Asialle hankala voida mitään. Asunnossa hyvä äänieristys. Kentälle pitäisi saada meluvalli asuntoalueen eteen. Eipä kiinnosta kaupunkia, se kun maksaa rahaa. Sitä rahaa kyllä löytyy kaikenlaiseen muuhun kenttään liittyvään, asfaltoituja parkkipaikkoja, keinonurmi, valaistu, että huutoa piisaa. Eniten huvittanut kentän lumiauraus. Oli keli mikä tahnasa, kenttä on vihreänä. Vieressä kevyenliikenteenväylä, jota ei aurata talvisin...

      Siis aika yleinen ongelma. Se pitäisi osat ottaa huomioon asuntoa valitessa. Me valittiin hyvin ja nimenomaan hiljaiselta paikalta. Kymmenisen vuotta menikin hyvin. Oli vanha pallokenttä, mistä ei ollut mitään harmia, sitten tuli uusi ja siinäpä se asumismukavuus menikin. Ja asunnon arvo muuten laski sen verran, että ei viitsi edes ajatella, paras myyntivaltti hävisi melun takia.

      • alkuperäinen kys

        Kyllä tässä on kohta koko internet luettu mutta ei vaan löydy selkeää vastausta mistään. Äänimittaajat vertasi jyskettä esim. räjäytystyömaista tulevaan meluun, varsinkin kun ikkunat helisevät samalla voimalla. Räjäytyksiä ei saa tehdä keskellä yötä joten miksi meidän kuitenkin tulisi kärsiä samanlaisesta metelistä?

        Tässä ei siis ole kyse naapurista kuuluvasta kävelyäänestä, puheesta jne vaan todella kovasta pamauksesta, joka herättää lähes joka yö, joskus useamman kerrankin.


      • Ei periksi
        alkuperäinen kys kirjoitti:

        Kyllä tässä on kohta koko internet luettu mutta ei vaan löydy selkeää vastausta mistään. Äänimittaajat vertasi jyskettä esim. räjäytystyömaista tulevaan meluun, varsinkin kun ikkunat helisevät samalla voimalla. Räjäytyksiä ei saa tehdä keskellä yötä joten miksi meidän kuitenkin tulisi kärsiä samanlaisesta metelistä?

        Tässä ei siis ole kyse naapurista kuuluvasta kävelyäänestä, puheesta jne vaan todella kovasta pamauksesta, joka herättää lähes joka yö, joskus useamman kerrankin.

        Ota asia puheeksi pikimmiten isännöitsijän kanssa ja lyö pöytään faktat. Muutama vuosi sitten eräässä taloyhtiössä meni yksi taloyhtiön omistama (edelleenvuokrattu) autotalli käyttökieltöön. Äänet ja pakokaasut vuoti moneen ylläolevaan asuntoon. Muille käyttäjille huomautus yöllä pitää laittaa ovi kiinni rauhallisesti. Ongelmat katosivat.


      • dudux

        Harmi, ettei kevyt vastamelu tehoa juuri ollenkaan kopinoihin ja tömähdyksiin. Puhemuminaan se on kuitenkin ihan hyvä.


    • opittava hyväksymään

      ".b .b.knh.kjn" on oikeassa." Tohon yleiseen rahankäyttöön en ota kantaa mutta melun suhteen. Tollaselle oven kolahdukselle ei voi muuta kun pyytää heitä laittamaan villasukan oven väliin sulkijessaan ettei kolahda. Se on lähinnä kohtelijaisuus kysymys. Kaiken maailman kolahdukset etenee runkoääninä mitä ei pysty millään järjellisillä kustannuksilla vaimentamaan.
      Kerrostalossa ylin kerros, perimmäinen kulma on yleensä se hiljaisin. Se hiljasuus myös maksaa. Tällä tietämyksellä en missään tapauksessa muuttaisi ensimmäiseen kerrokseen minkään ikäisessä talossa jos haluaisin olla rauhassa.
      Sen takia asunkin nykyään mökillä ja mielummin annan vuokralle kerrostalo kämpät. Täällä suurin äänenlähde on tuo karvainen kaveri. Sekään ei pitäisi juuri ääntä ellei ADHD orava kiusaisi

    • Ehkä kalliimpi?

      Ostin asunnon kerrostalon ylimmästä kerroksesta perimmäinen nurkka. Vain yhdellä seinällä nappuri. Sekin on vessan ja saunan kohdalla. Ihana rauha ja hiljaisuus. Vain tuulen kohina ja linnun laulu ovat seurana. Asunto on siis pihan puolella ja avarat maisemat taivaalle...Ennen kuin vuokraa tai ostaa asunnon, siinä pitäisi viettää aikaa. Harvoin vaan on mahdollista?

      • Köyhä asukas

        Harvoin tälläisella köyhällä asunnon ostajalla, on mahdollisuus saada kaikkia haluamiaan kriteereitä täytetyksi. Rahanpuute tulee vastaan Esim.20000 e kalliimpi olisi mielyttävämpi asunto.


    • Anonyymi

      Ohjearvot sisällä
      Asuin-, potilas- ja majoitushuoneissa on ohjeena, että ulkoa kantautuvasta melusta aiheutuva melutaso sisällä alittaa melun A-painotetun ekvivalenttitason (LAeq) päiväohjearvon (klo 7-22) 35 dB ja yöohjearvon (klo 22-7) 30 dB.

    • Anonyymi

      Nuo ääniongelmat ovat niin hankalia juttuja että ovat lähinnä Nick Nailerin osaamisalueella!

      • Anonyymi

        2014v


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe