Eläkeläisten arki ulkosuomalaisina ?

free_man_world

Tuli mieleni avata hieman erilainen katselukulma ulkosuomalaisuuteen, eli jo ns. aktiivielämän / ammattiuran taakseen jättäneet.

Miten te työuran jälkeen pysyväluontoisesti ulkomaille muuttaneet / asettuneet eläkeläiset vietätte päivänne ja viikkonne, millaista aktiviteettiä olette hankkineet ja oletteko luoneet uusia ystävyyssyhteita paikallisten kansa.

Oletteko opiskelleen paikallisen kielen ja mitkä olivat ne tekijät jotka saivat teidät valitsemaan juuri ko. maan eläkepäiville jne.

Eli millaisella motiivilla ja millaiseen aktiviteettiin starttaatte aamuisin uuteen päivään kun ns. työuran aikaiset pakolliset "perus-startit" eivät ole pakottamasa ja / tai motivoimassa ja rytmittämässä arkea.


Free Man World : http://kuvaton.com/u/yml

Ps. Tokihan asia koskee kaikkia työuransa taakseen jättäneitä, mutta ajattelin hakea näkökulmaa ja kuulla kokemuksia ulkomaille asettuneiden eläkeläisten suhteen.

4

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksilöitä oomme

      Hieman ihmettelen tätä aloitusta. Samaa voisit kysyä Suomessa eläkepäiviään viettävältä, työelämästä eläkkeelle siirtyneeltä. Jokainen tekee sitä mitä voi ja haluaa. Ulkomaissa, kuten Suomessakin, on aktiivisia suomalaisia eläkeläisiä, jotka harrastavat ja ovat monessa mukana. Sitten on kotihiiriä, mökkeilijöitä, oman puutarhan hoitajia... ihan sama ihminen ja eläkeläinen se on ulkomaillakin asuessa. Eläkkeelle jäädessä pitää löytää motivaatio muualta kuin työstä, asui sitten missä vain.
      Toki täytyy olla enemmän rohkeutta ja innostusta muuttaa pois tutusta ja turvallisesta. Se voi olla myös syy muuttaa, 'etten vaan jämähdä näille sijoilleni'. Ja taas, jotkut ovat vain maanmiestensä seurassa, eivät välitä tutustua paikallisiin ihmisiin, eivät juuri tapoihinkaan. Toiset hankkivat uutta kielitaitoa ja ystäviä vieraasta kulttuurista. Jokainen taaplaa tyylillään.
      Jos yksin muuttaa (kuten minä), on suurempi todennäköisyys avartaa elämäänsä ja maailmaansa - ellei halua istuksia yksikseen kotona sukkaa kutomassa. Mikä sekin sallitaan. :)

    • free_man_world

      yksilöitä oomme:lle

      Et ilmeisesti lue kunnolla sitä mihin vastaat, kuten aloituksen ensimmäistä ja viimeistä lausettakaan, etkä oiken siltä väliltäkään ;-)

      Olen toki tietoinen mainitsemistasi eläkeläisten erilaisista arkikuvioista, mutta nyt katsantokulmana oli _työuran_ jälkeen_ ulkomaille asettuminen ja olin kiinnostunut kuulemaan henkilökohtaisia kokemuksia.

      Tokihan se arki on arkea kaikkialla ja joka paikassa on plussansa ja miinuksensa.

      On kuitenkin eri asia tehdä merkittävä osa työurastaan ulkomailla ja sen jälkeen jäädä asuinmaahansa jo juurtunena, kuin lähteä Suomesta _työuransa _ jälkeen _ ja aloittaa toisessa maassa tyhjältä pöydältä ilman ihmissuhdeverkostoa ja läheisiään.

      Ehkäpä sen vuoksi mainitussa tilantessa moni (?) suomalainen suunnistaa paikkoihin joissa jo on paljon suomalaisia ja asettuu "suomikommuuniin" hakeuten toisten suomaisten seuraan ollematta edes kiinnostunut tututmaan paikallisiin ja osa edes opiskelemata asuinmaansa kieltä.

      Samalla aihe on laajemminkin kiinnostava ajatelen sitä mistä eläkeläiset saavat virtaa ja motiivia arkeensa amulla ylös noustessaan, sillä pelkät arkiset ja toistuvat pikkurutiinit kalustavat melko vajaasti elämää. Mutta kuten sanottu, niin jokainen tavallaan ja terveytensäkin puitteissa.

    • kanukki

      olen 'elakeneuvos' ..ollut jo 6v... 58vuotiaana heitin rukkaset nurkkaan,,ja paatin antaa tilani nuoremmille.. mutta olen tehny sarkani kanadassa,,25 ikavuodesta lahtien..eli en ole ns.pakolais elakelaisia..vain silloin talloin vierailen suomessa,,enka kadu,etta lahdin -76
      harrastuksia on matkustelu--honoluluun usein ja metsastys-aseharrastukset--uiminen srk-toiminta ,,ei aika tule pitkaksi..omakotitalossa riittaa kapistelua myos.. ja sitten vaimovaen kanssa kinastellaan myos..--ystavalliseen savyyn..

    • ei sukan pesua enää

      Olen eläkeläinen, nainen ja seurustelen toiskielisten kanssa, koska asun alueella missä ei ole suomalaisia. Käymme naapurien kanssa lounaalla eli lunssilla joskus. Kaupoissa.
      Pyörin netissä, TV, kaksi välillä yhtä aikaa, että ei mistaa vaan jääkiekkoa, iltapäivän elokuvaa, puhelinta kaihdan ja joskus menee neljäkin päivää, että en puhu paitsi postin tai lehtipojan kanssa.

      Joka aamu ponkaisen pystyyn ilolla, että pääsee itse vielä, ja sitten, etenkin perjantai ilta on yksinäinen, ajattelen mitä perhanaa mä tänne jäin tai yleensä muutettiin.

      Miehet ovat menneet, ja uutta en enää halua hoidokiksi, ne suomalaiset miehet kun eivät usko lääkäriin ja jos saa ne sinne, niin lääkkeet pysyvät pullossa. Henki lähtee ja kaikki naiset jäämme leskiksi viidenkympin jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8276
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1919
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe