Bulldogit

Bulldogg-lover

Mulla on ihana ranskan bulldoggi, ja jos mietit koiran hankkimista suosittelen tätä rotua. Meidän ihana koira on kolme vuotta vanha, ihana ja leikkisä. Ranskanbulldogit on ihania ja liikunnalisia. Ranskan bulldogit eivät sovi agilityyn mutta ovat nopeita ja ketteriä. Uros ranskikset on yleensä vahvoja ja ronskeja. Bulldoggeja kutsutaan läskeiksi ilman syytä koska meidänki poika käy pitkillä lenkeillä ja juoksee paljon. Valkoiset ranskanbulldogit ovat usein allergisia enemmän kuin tummat, meillä on brindle värinen ja ei ole ollut allergioita. Brindle on raitainen väri. Joten suosittelen ranskanbulldoggia!

14

1067

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sairas rane

      Kaikki lyhytkuonoiset koirat kärsivät eriasteisista hengitysvaikeuksista. Hengitystieongelmat ilmenevät esim. hengitysääninä tuhinana tai jopa rohinana, yskimisenä, kuorsaamisena nukkuessa (pehmeä kitalaki) ja voimakkaana rintakehän liikkeenä koiran hengittäessä. Joillakin ranskanbulldogeilla hengitystiet ovat niin ahtaat ja hengitysvaikeudet niin pahoja että niille joudutaan tekemään hengitysteitä avartavia leikkauksia. Ranskanbulldoggia ei missään tapauksessa tule jättää kuumaan autoon edes muutamaksi minuutiksi, sillä lämpöhalvaus on rodulla yleinen kuolinsyy. Tämä johtuu siitä että lyhytkuonoisilla koirilla jäähdytys ei toimi kuonon lyhyyden vuoksi riittävän tehokkaasti, koska jäähdyttävää kudospinta-allaa on kuonon sisällä vähemmän. Lisäksi ranskanbulldogeilla esiintyy sydänsairauksia, allergioita ja iho-ongelmia. Rakenteellisista syistä (leveä etuosa, kapea takaosa, suhteellisen sirot tassut) koira on melko huono uimaan ja isommat yksilöt vajoavatkin veteen joutuessaan suoraan pohjaan.
      Ranskanbulldogin pennut syntyvät pääosin keisarinleikkauksella ja rotuyhdistys pyrkiikin Suomessa tekemään paljon työtä jotta jalostukseen valittaisiin luonnollisesti synnyttäneiden narttujen jälkeläisiä.

      Suosittele siinä sitten.

      • Bulldogg-lover

        Meidän koira kyllä röhisee mutta sehän ei elämää haittaa. Ja meillä on uros koira joka teetti pentuja ja näille pennuille ei tarvinu suorittaa keisari leikkausta. Ja ei ole tärkeää etteikö koira osaa uida.


      • Plumpsis!
        Bulldogg-lover kirjoitti:

        Meidän koira kyllä röhisee mutta sehän ei elämää haittaa. Ja meillä on uros koira joka teetti pentuja ja näille pennuille ei tarvinu suorittaa keisari leikkausta. Ja ei ole tärkeää etteikö koira osaa uida.

        Kyllä kiität onneasi JOS koirasi veneestä putoavi ja OSAA uida.


      • tahvo oot
        Bulldogg-lover kirjoitti:

        Meidän koira kyllä röhisee mutta sehän ei elämää haittaa. Ja meillä on uros koira joka teetti pentuja ja näille pennuille ei tarvinu suorittaa keisari leikkausta. Ja ei ole tärkeää etteikö koira osaa uida.

        Mistäs tiedät, haittaako?

        Otappa nenästäsi kiinni niin, että jätät ilmalle tilaa kulkea vain puolet siitä, mitä normaalisti keuhkoihisi vedät. Tai laita vaikka pyykkipoika. Pidä ilmatiesi tukossa nyt aluksi vaikka pari tuntia, ja elä niiden aikana normaalisti, tuntematta esimerkiksi ahdistuneisuutta, tai huimausta.

        Ei varmasti haitaa, ei.


    • hjjk

      Jos aiot hankkia bulldogin pistä pyykkipoika nenääsi päiväksi, käy lenkillä, muista hengittää nenän kautta, vaikea saada tarpeeksi happea, vai mitä? Haluatko todella koiran jolle hapen saanti on yhtä hankalaa päivästä toiseen?

    • bullarouva

      :D Ihania viestejä! Onko sulla ollut joskus bulldoggi? Bulldoggeja on tosin monenlaisia....Englannin, Amerikan, Ranskan....?

      Voivat elää myös hyvin onnellista elämää, terveenä jopa 12-13v asti. Tai jopa pidempään.

      • Ei lyttykuonoille

        Ei mitään henkilökohtaista ranskiksia kohtaan, mutta en arvosta sitä että tarkoituksella koiran terveydellä leikitään.
        Jotkut väittää että "ei mun ranskis voi huonosti vaikka rohisee, kyllä se on terve..." Rohina just kertoo siitä ettei se ole terve, kamppailee päivittäin vaikeakulkuisen hengityksen kanssa. Ja ihminen on niin tyhmä ettei tätä tajua tai ei välitä? Se että ranskis elää pitkään, sanotaan vaikka 13v, ei tarkoita myöskään sitä että sen elämä olisi ollut hyvä ja terve. Eihän ne hengitysvaikeudet sitä välttämättä tapa, ovat vaan mukana sen joka päivässä!

        Ja ihan vihoviimeinen asia on koiranäyttelyt!! Pintaliitäjien hommaa, kilpailuttaa koiria ulkonäöllään, sama kuin missikisat, ihan yhtä pinnallista touhua. Laittaa koira "nätiksi", puunata, letittää, trimmata, pestä....ja hakea jotain typeriä ruusukkeita että voi sitten mainostaa että "kyllä meidän musti on muotovalio". Tähän sanoisin vaan että jaa, mitäs sitten? On ne minun koiratkin kauniita, kauniimpia kuin moni puunattu puudeli ruusukkeineen. Mitään arvoa ei ulkonäöllä ole, muuta kun itsekeskeiselle ihmiselle.
        Kerrankin koirapuistoon tuli afgaani, huivilla köytetty korvat kiinni pään päälle. Joku kysyi miksi näin, selitys oli että näyttelyyn menossa niin karvat menee muuten pilalle kun on niin pitkät korvat....:D Ihmisen hölmöjä juttuja taas, todella typerää.

        Mutta takaisin ranskiksiin. Miksi pitää sairaaksi jalostaa, miksi? Ei mahdu minun kallooni. Miksei voi ottaa kaikintavoin "perus"koiran näköistä koiraa, miksi pitä ihannoida noita ääripäitä, mm juuri nuo lyttykuonot?
        Sairasta, sanon minä.


    • sesesekopäät

      "Meidän koira kyllä röhisee mutta sehän ei elämää haittaa."

      jjooo

      http://www.koiranjalostus.fi/uutiset2013/140

      Yli puolet hengitysvaikeuksista kärsivien koirien omistajista joko ei käsitä, että koira on sairas, tai vähättälee ongelman merkitystä.

      Jos koira on sairas, on omistaja myös sairas, sillä vain sairas ihminen hankkii tieten tahtoen koiran, joka ei saa henkeä.

    • joopajooh

      Miksei koira voisi lyttänän kuononsa kanssa elää hyvää elämää? Mielestäni se on verrattavissa ihmisten astmaan, josta myös melkoisia hengitysongelmia... Astmassahan hengitystiet ovat melkeinpä puolet pienemmät kuin "terveillä" ihmisillä, eli hengittäminen on huomattavasti raskaampaa ja hankalempaa, vaikka avaavia ja tulehdustalievittäviä lääkkeitä käytettäisiin. Kaikki tuntemani astmaatikot elävät ihan normaalia elämää, tietysti sairaus hieman rajoittaa esim. joissakin liikuntamudoissa. Yhtälailla lyttykuonoisen koiran kanssa kannattaa mennä koiran rajojen mukaan. Jos kerta tietää että toisen on vähän hankalampi hengittää, niin juoksemisen sijaan kävelee yms... Tietysti huomioon tarvii myös ottaa koiran liikunnan tarve.

      Mutta siitä olen kyllä samaa mieltä, kun kerta tiedetään, miten lyttykuonoisuus vaikuttaa, miksei sen jalostamista pikkuhiljaa vaihdettaisi toiseen suuntaan?

      "Jos koira on sairas, on omistaja myös sairas, sillä vain sairas ihminen hankkii tieten tahtoen koiran, joka ei saa henkeä." Viitaten tähän, pitäisikö nyt sitten kaikkia lyttykuonoisia koiria alkaa boikotoimaan, aivan kuten lapsityövoimalla tuotettuja tavaroita? Mitäs sitten kaikille tällä hetkelläkin syntyville pennuille tehdään? Lopetus piikki suoraan pentuun kun ulos putkahtaa? Ei näin....
      Tehdäänkö samantien samalla tavalla kaikille sairaana ja vammautuneina syntyville lapsille?

      • sairaita omistajia

        Oletko oikeasti sitä mieltä että koska jotkut ihmiset SAIRASTAVAT astmaa ja KÄRSIVÄT siitä koko elämänsä, on ihmisillä oikeus jalostaa sairaita koiria jotka myös kärsivät koko elämänsä?? Koirat syntyvät valmiiksi sairaina ja toisin kuin ihminen joka saattaa sairastua astmaan, näillä koirilla saattaa olla mahdollisuus siihen ettei niiden hengitystiet ole niin hirveän tukossa?

        Kyllä, kaikkia lyttykuonoisia koiria pitäisi alkaa boikotoimaan ja ihmisten jotka välttämättä tahtoisivat tämän rotuisen koiran pitäisi etsiä pentua niin kauan että löytävät pennun jolla on kuonoa sen verran että se pystyy hengittämään. Jos kysyntää on selvästi enemmän pitempi kuonoisille koirille, kasvattajat alkavat jalostamaan sellaisia koiria mutta niin kauan kuin kuonottomat menevät kuumille kiville, eivät kasvattajat lopeta toimintaansa. Pentuja ei tarvitse alkaa lopettamaan mutta kyllä kasvattajat alkavat miettimään kahdesti teettävätkö seuraavaa pentuetta jos pentuja on vaikea saada kaupaksi ja pennut pyörivät nurkissa vielä puolivuotiaina.
        Tässä on ymmärrettävä se, että kasvattajat ovat pakostakin sokeita koiran kärsimykselle koska ovat alkaneet kasvattamaan tällaista rotua, joten he eivät tule toimintaansa lopettamaan muuta kuin siinä vaiheessa jos huomaavat ettei kukaan halua heidän pentujaan.

        Olen kuullut huhua että muutamat kasvattajat haaveilevat pitempi kuonoisten jalostuksen aloittamisesta mutta se on hyvin vaikeaa. Näyttelyissä suositaan lyhyt kuonoisia edelleen ja näyttelyt ovat valitettavasti se mitä kautta maine saadaan varsinkin seurakoirapiireissä. Kaikilla bulldoggiroduilla on myös paljon perinnöllisiä sairauksia joten kun puhutaan näin pienestä maasta kuin Suomi, on hakuammuntaa yrittää löytää pitempikuonoinen jalostuskoira, joka sattuu vielä olemaan muutenkin terve ja jalostuskelpoinen yksilö.

        Helpointa olisi yhdistää bulldoggiin jotain muuta rotua (esim. puggle) mutta sitten kyse ei ole enää rotukoirasta vaan sekarotuisesta eikä sekarotuisten kasvattamista katsota erityisen hyvällä, silloin kasvattajan on uurastettava tuplasti enemmän saadakseen hyvän maineen ja luottamuksen koirapiireissä. Johan sen täälläkin näkee kun kurkkaa vaikka tuonne sakemanni palstalle, kuinka raa'at koirapiirit ovat varsinkin kasvattajalle, p*skaa puhutaan ja maine yritetään viedä oli siihen syy tai ei. Ja kun koiraa etsivä alkaa tutkimaan kasvattajaa ja törmää mätiin juoruihin, ei varmaan paljoa kiinnosta ottaa häneltä koiraa.
        Joten tsemppiä vain sellaiselle kasvattajalle joka tuohon leikkiin tahtoo ryhtyä..


    • sesesekopäät

      Astmaatikot elävät hyvää elämää, koska : 1) astmakohtaukset eivät ole jatkuvia, kuten brakykefaalisen koiran ilmatiet ovat sen koko elämän tukossa. 2) astmakohtauksen sattuessa on piipusta apua. Kun koira alkaa rykimään, on sen huono olla juuri niin pitkään, kun on.

      Olemassa olevia ei tule lopettaa, tietenkään, mutta uusia ei pidä teettää. Tottakai sairaaksi jalostettuja tulee "boikotoida". Kaikkia täysin sairaita rotuja. Yksittäiset terveet yksilöt eivät poista sitä tosiasiaa, että aina kun näitä syntyy on suhteettoman suuri todennäköisyys sairaisiin yksilöihin.

      "miksei sen jalostamista pikkuhiljaa vaihdettaisi toiseen suuntaan" .Hiljaa hyvä tulee, paitsi että jokainen sairaana syntynyt koira elää kipeänä ikänsä. Miksi tällaista toimintaa tukeville pitäisi antaa lisäaikaa jatkaa sitä, rahan takia vai miksi.

      Toki, jos on jo hankkinut koiran, joka ei tukehtumatta pysty juoksemaan, on asiallista kävellä enemmän, ainakin siihen asti, että koiralta on hengitystiet saatu leikkaukseen. Mutta koiran kuuluu saada liikkua, myös juosten. On väärin jalostaa rotuja, joissa on joillain jopa ennemmin sääntö kuin poikkeus, etteivät ne tähän kykene.

      Mikä teitä bulli-ihmisiä tuossa ihmislapsi vertauksessa niin kiehtoo?
      En suosittele kaikkien lyttynaamojen lopettamista (enkä muidenkaan sairaana syntyneiden koirien elleivät niiden kivut sitten ole aivan kamalia), joten miksi suosittelisin yhdenkään sairaana syntyneen ihmisten hengiltä vetämistä? Mutta. Kun vaikkapa talidomidin huomattiin aiheuttavan lapsen vammautumista, sen käyttö lopetettiin. Silti näitä koiria, joiden tiedetään syntyvän epämuodostuneina, jalostetaan jatkuvasti lisää. Tai kun tiedetään E-vitamiinilisän aiheuttavan sikiövaurioita, annetaan niitä määrätessä resepti myös e pillereille. Sairaita ihmisiä ei "teetetä", mutta sairaat koirat ovat bisnes. En ole sanonut, että sairas koira on tervettä huonompi, miksi sanoisin, että näin olisi ihmisillä asian laita? Iljettävää, ja alentavaa verrata sairasta lasta koiraan, jotta kuulostaisi paremmalta omat jalostustouhut.

      tuon alkuperäisen kommenttini pointti oli, että on tyypillistä sairaan koiran omistajalle ääneen todeta, että hänen koirallaan on hengitysvaikeuksia, ja sitten koiran puolesta päättää ettei näistä vaikeuksista ole koiralle haittaa.

      • er12

        Astmaa kärsivillä hengitystiet ovat koko ajan noin puolet pienemmät kuin "terveillä" ihmisillä


    • Ainakin meillä on bulldoggi, jolla on kuono - eikä taatusti kärsi hengitysvaikeuksista.
      Bulldoggejakin niin monenlaisia... ;)

      • Sairaat omistajat

        "Jopa 58 prosenttia sairaiden koirien omistajista ilmoitti kyselyssä ennen tutkimuksia, ettei heidän koirillaan ole hengitysvaikeuksia. Lisäksi omistajat kirjoittivat Ei-vastauksensa yhteyteen kommentteja, kuten ”Ei ongelmia hengityksessä – muuten kuin bulldoggina olo” tai ”Ei – mutta hän onkin mopsi!”. Omistajat eivät siis joko tunnistaneet koiransa kärsivän hengitysvaikeuksista tai sitten he vähättelivät oireita, eivätkä nähneet niitä ongelmana."
        http://www.koiranjalostus.fi/uutiset2013/140

        Bulldogit eivät voi hengittää kunnolla ja se on fakta jota ei pysty kieltämään, ei mitenkään päin. Ainoana poikkeuksena on amerikan bulldoggi ja muutamat onnelliset yksilöt muiden bulldoggirotujen joukossa jotka ovat sattuneet syntymään pitemmällä kuonolla. Voi olla että sinulle on sattunut sellainen yksilö jolla sattuu olemaan terve hengitys mutta mitä jos olisi sattunut huonommin? Joka tapauksessa ostit rodun joka tiettävästi kärsii hengitysongelmista, tuit kasvattajaa joka todennäköisesti tuottaa lisää pentuja jotka eivät ole niin välttämättä niin onnekkaita kuin sinun koirasi (ehkä) on, ja miksi hankit bulldogin? Koska se on söpö? Näyttää niin suloiselta? Ihan sama vaikka koira joutuu kamppailemaan ilmasta koko elämänsä kun se vain näyttää niin suloiselta? Bulldogin/mopsin omistajat ovat itsekkäitä eikä kukaan tällaisen koiran omistaja pysty sanomaan yhtään mitään mikä saisi minut muuttaman tuon käsitykseni heistä.
        Koiran kallo:
        http://svagni.ru/wp-content/uploads/2012/07/airdale_terrier.jpg
        Bulldogin kallo:
        https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRP_HnQGNolO9xy1pOFr5CytlNhJYJJVUAkYz7YgzNq8J1mR9pwpA


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      980
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      238
      775
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe