Takertuva?!

Poikani

Minulla on ihana,reipas,aktiivinen, osaavainen 2 vuotias poika.
Minusta tuntuu että mitä enemmän hän kasvaa niin sen enemmän hän tarvitsee minua jatkuvasti lähelleen.
On siis iloinen ja tyytyväinen jos olen esim hänen kanssaan lattialla jotain touhuten, pääasia lapselleni on kuitenkin etten tee mitään muuta sivussa.
Asiat jotka tuntuvat olevan nykyään ihan mahdottomia, ruoan laitto, vessassa käynti, siivoaminen, puhelimessa puhuminen, leikkipuistossa muiden äitien kanssa höpöttely! Lapseni alkaa huutaa ja karjua jos minulla on jotain muuta hommaa kuin olla 100% hänen käytettävissään...
Kieltämättä tämä alkaa käydä raskaaksi. Toki olenkin hoitovapaalla ja haluankin olla ja tehdä lapseni kanssa. Välillä vaan ahdistaa kun ei voi edes puhelimessa puhua:(

Onko muilla tälläistä? Ja auttaako mikään muu kuin aika?

5

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • htrj45

      No meillä on takuuvarma riita 2v ja 4,5v lasten kanssa, jos äiti puhuu puhelimessa :D Tuo muiden kanssa höpöttely esim. kyläillessä tai ulkoillessa onnistuu jo ihan hyvin, kun järjestelmällisesti olen tehnyt niin, että ensin jos jokin asia on vastapuolen kanssa kesken, puhun sen loppuun ja sen jälkeen kysyn lapselta mitä asiaa.

      Mitä jos helpottaisit päivittäisiä hommia ihan sillä, että kerrot lapselle "äiti laittaa nyt ruokaa ja sitten leikitään" ja keksit jotain kivaa tekemistä siksi aikaa. Meillä lapset usein piirtelee keittiössä, kun minä kokkaan. Tai auttavat taitojensa mukaan. Itse koen, että minun ei tarvitse olla sirkuspellenä kokoajan eikä lapsen käytettävissä viihdykkeenä. Mutta meillä noita on kaksi, onneksi viihdyttävät jo toisiaankin, mutta jos puhun vaikka puhelimessa tärkeää puhelua, sanon kitinämaakareille "äiti on nyt puhelimessa" ja jos vaatii niin olenpa lukittautunut vessaankin lyhyen puhelun ajaksi. Harvemmin tulee diipadaapa puheluita enää soitettua lasten hereillä ollessa, kun ei vain voi keskittyä sillä intensiteetillä, mitä vastapuoli varmasti odottaa.

    • Samanlainen

      Kuullostaa ihan omalta lapseltani :)
      Uskon että kaikille lapsille tulee jossain vaiheessa tuollainen vaihe enemmissä tai vähemmissä määrin.
      Meidän mukula oli aikaisemmin "itsenäisempi" eli leikki itsekseenkin joku 20 min helposti. Nyt on selvästi "äiti äiti" vaihe eikä yksin viihdytä ollenkaan.
      Onhan se toki rasittavaa kun tuntuu ettei saa mitään tehdyksi tai jos tekee niin hirveän raivoaminen kanssa sitten.
      Itse olenkin oppinut turruttamaan itseni tuohon huutoon. Eli jos teen ruokaa ja lapsi karjuu lahkeessa niin yritän ensin keksiä hänelle mieluisaa tekemistä siksi aikaa, jos ei kelpaa niin lauleskelen ja teen ruoan loppuun karjuva lapsi lahkeessa kiinni:)

      Kai se joskus helpottaa!!!:)?!

    • äitikasvattaaeilapsi

      Kuulostaa vähän siltä, että lapsi on oppinut hallitsemaan äitiä tuolla käytöksellä. Lapsi kokee että tilanne on hänen vallassaan ja äiti tekee mitä hän käskee eli antaa huomiota kesken puhelun tai juoksee leikkimässä ruuan laiton välissä. Komentaminen ja suuttuminenkin on huomion antoa. Mielestäni tuollaista huonoa käytöstä ei kannata ruokkia, koska lapsen kasvaessa ongelmat vain lisääntyvät ja joudut lapsesi pompoteltavaksi aina vain enemmän. Ihan jokaiseen tekohuutoon tai -itkuun ei kannata reagoida. Lapselle voi sanoa tiukasti, että äiti tekee nyt tämän homman loppuun ja sitten on leikin aika. Jos lapsi ei lopeta vaatimista, hänet voi istuttaa rauhallisesti pariksi minuutiksi jäähylle ilman huomiota miettimään käytöstään, sitten varmistaa lapselta syyn miksi hän joutui jäähylle tai tarvittaessa selittää itse (jos lapsen sanavarasto ei riitä) ja lopuksi pyytää lasta pyytämään anteeksi. Tällä keinolla selvitän itse tällaiset tilanteet ja lapseni antavat minun tehdä kaikki kotityöt ja puhelut rauhassa ja jaksan osallistua täysillä lastenkin touhuihin kun omat hommat ovat hallinassa.

      • Ei jäähyjä vielä

        Parivuotiasta ei kannata jäähyttää, koska hän ei vielä ymmärrä syy- ja seuraussuhteita riittävän hyvin. Sen sijaan, että hän osaisi ajatella "olin tuhma, joten jouduin jäähylle", voi sen ikäinen hyvin ajatella "äiti oli tuhma, kun laittoi minut jäähylle". Jos jäähyä haluaa käyttää kasvatuskeinona, kannattaa odotella vielä pari vuotta. Parivuotiasta ei muutenkaan pitäisi jättää raivonsa kanssa yksin, koska niiden raivareiden voimakkuus voi pelottaa lasta itseäänkin.


    • gvlhkjk

      Meillä puhelin on kynnyskysymys, tosin lapsi ei ole vielä edes 2v. Siivous, ruuanlaitto, tiskaus yms kotityöt teen lapsen kanssa. Meillä lapsi osannut viedä likapyykit ja hoitaa roskat yms jo 1vuotiaana (käveli alta 10kk ni siks nui nuorena)ja nyt on erittäin innokas tiskari.
      Puistoissa lapsi leikkii aika paljon itsekseen mutta itse en ole niitä höpöttelijä luonteita joten seurailen vain laspen puuhailuja ja osallistun vain sivusta aikuisten juttuihin.

      Meillä on välillä noita hetkiä jolloin lapsi haluaisi viedä minut pois askareista jotka täytyy tehdä mutta silloin sanon vain että teen sen ja tulen sitten. Lapsi ei jaksa huutaa normaalisti 2-5min kauempaa, varsinkaan jos annan hänelle jonkun "tärkeän" tehtävän jolla lapsi pääsee osallistumaan puuhailuun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8186
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2519
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2233
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1899
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1163
    Aihe