Kellään kokemusta sekarotuisista boxereista?

kirsi.k

Olemme hankkimassa äitini koiralle "sulhasta". Koirassa on saksanpaimekoiraa ja lapinkoiraa eli on sekarotuinen. Olemme miettineet pentujen isäksi boxeria. Onko kellään kokemuksia näistä boxerin risteytyksistä?

9

230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äly hoi

      Koiras on joko sekarotuinen, tai sitten se on bokseri. Ei voi olla molemmat.

      Miksi olette hankkimassa sulhasta? Voiskohan ne pennut jättää tekemättä. Koirat ei oo mitään tavaroita, joita voi vaan tettää, koska siltä tuntuu.

      Verrataanpa kahta virkettä. "Maalasin taulun, koska pidän maalaamisesta", ja "Teetin pennut, koska pidän koirista". Mikä on ero? Se, että se taulu ei kärsi, kun sitä ei kukaan halua. Se ei tiedä, että se pölyttyy vintillä. Sen sijaan nämä autotallissa omatoimisesti teetetyt pennut ovat pääsyy siihen, että koiria kohdellaan, niin kuin niitä monet kohtelevat.

      Jos koiria ei kasvatettaisi huvin vuoksi ja sitten myytäisi satasella eteenpäin, niitä ei kohdeltaisi semmoisena tusinatavarana, kun vaikka kännyköitä ja käsilaukkuja. Ostetaan, kun on uusinta mallia/vielä söpöja ja pörröisiä, ja sitte heitetään pois, kun tulee uusi malli markkinoille/ikä painaa päälle eikä enää yhtä söötti.

    • kirsi.k

      olipas mukava kommentti... kiitos tästä.. ensinnäkin kirjoitin tossa ylempänä että äitini koira on sekarotuinen ja pentujen tuleva isä boxeri.. en tarkoittanut että koira olisi samaan aikaan sekarotuinen ja boxeri!! Tulevat pennut olisivat näistä risteytys.. mitä et tässä ymmärtänyt? Ja toisekseen en ole mikään pentutehtailia että yhdet pennut ajattelimme tällä äitini koiralla teettää.. Tuleville pennuille on jo tiedossa hyvät kodit tuntemiemme ihmisten luota joten en nää tässäkään mitään ongelmaa? Otan myös yhden pennun itselleni... En myöskään koskaan antaisi/myisi pentuja ihmisille jotka kohtelisivat niitä kertakäyttötavarana! En tiedä mistä tuo vihasi kumpuaa mutta ehkä olet itse juurikin tälläinen kyllästyjä??

      • Canislupusfamiliaris

        Tietäen puhdasrotuisten boksereiden heikon terveystilanteen, eikö ole ehkä fiksumpaa teettää pentue, jossa molemmat vanhemmat eivät ole tätä tutkitusti terveydeltään pilattua kesykoiran tyyppiä? Aloittaja mieti mitä ominaisuuksia haet tulevilta pennuilta ja valitse tämän mukaan uros. :) Rotupuhtauden vaaliminen pitäs pistää toissijaiselle seikalle, vaikkakin se hyvin paljon suuntaa antaakin. Aseta pentueen teettämisessä pääpaino käyttämiesi koirien terveydelle ja pääkopan sisällölle.

        Mutsis koira on vissiin pitkäkuonoinen- ja kalloinen, melko vahvaturkkinen, sekä aktiivinen. Koko-luokaltaan keski- tai korkeintaan suuri? Astuttamalla tämäntyyppisen koiran tyypillisellä bokserilla saat todennäköisesti sekä lyhytkarvaisia että puolpitkäkarvasia aikuispainoltaan 25-40 kg koiria, joilla vois veikkaa olevan hyvin palveluskoiratyyppinen aktiivinen, ja periksiantamaton luonne. Pelkkiä sohvalla roikkuvia seurakoiria et missääntapauksessa tuosta yhdistelmästä tule saamaan. Joutuisit olemaan super vastuullinen ja ääritarkka tulevia koteja valitessasi. Rekisteröitymällä petsieen, www.petsie.fi, pystyt hakemaan tietokannasta tarkennetun rotulistan avulla sekarotuisia koiria joissa osa on bokseria.

        Oma uteliaisuus koputtelee viäl siitä miksi haluat käyttää lappari/sakumixerillä bokseria? ovat niin erisorttisia tapauksia keskenänsä. Joku jo tuola hyvin ehdottokin toista lapparia isäehdokkaaksi. Mieti tarkkaan ja pysy uteliaana! :)


    • äly hoi

      Otsikkosi on onko kelläään kokemusta _sekarotuisista_boksereista_.

      En sanonut, että olet pentutehtailija. Sanoin, että kasvatat koirien määrää, kun niitä on jo nyt liikaa, vain siksi, että "nokun minä haluan". Sulla voi olla pennuilles hyvät kodit, mutta tosiasia on, että mitä enemmän tällisia älynväläyksiä saadaan, sitä enemmän on halpoja, rekisteröimättömiä koiria kaltoinkohdeltavana. Sinä et tainnut ymmärtää viestiäni?

    • kipale

      Miksi siittää monta rotua keskenään? En ole ikinä tajunnut sitä...

    • äly hoi

      Koska halutaan olla erilaisia, yksilöitä.

      Valitettavasti se tehdään tuottamalla paperittomia koiria, joita sitten tarjotaan vuoden päästä ilmaiseksi eteenpäin, vaikka täällä suomi24:ssa. Jonka jälkeen niitä kohdellaan, kuten ilmaistavaraa yleensäkin: huonosti.

    • hops

      Itse kysymykseen vastauksena - en ehkä itse ottaisi bokseria isäksi. Voi tulla aikamoisen vauhdikkaita tapauksia. Jos nyt joku koira pitäisi valita, niin miksei esim.joku lapinkoira kelpaisi isäksi, jos niitä pentuja on pakko teettää?
      P.S. Koirat voivat yllättää, pentuja voi tulla 1-10, onko tosiaan kaikille pennuille jo koti?

    • tättärä

      Jaksan tästä aina jauhaa,mutta mitä annettavaa nartulla on jalostuksellisesti? muuta kun ehkä se "kiva luonne" (joka kaikilla koirilla on omistajiensa mielestä).Jo pelkästään nartun sis.rodut huomioonottaen kiinnostaisi tietää onko tehty ikinä muuta kun "käytetty eläinlääkärissä vain rokotuksilla ja ollu terve".Eli tällä penään mm.luustokuvaustuloksia (ottaen huomioon mm.sakujen nykyisen lonkka ja selkätilanteen) ja jos tämän vielä yhdistää bokserin selkiin ja lonkkiin,sun muuhun terveyteen.
      Miksi tämä yhdistelmä? tod.tulossa huvin saalisviettisiä,vahvoja,keskikokoisia omapäisiä koiria,joilla ei ole yhtä vahva palvelusvietti kuin sakulla?
      Oletteko nyt miettineet asian loppuun?
      Minkä ikäinen koira on? esim.ensisynnyttäjänä yli 4 vuotias koira menee jo riskin puolelle.
      Narttu voi kuolla synnytykseen,pentujen hoitaminen,madottaminen,rokottaminen ja siruttaminen maksaa,eikä se tiineen nartunkaan ruokinta,liikunta ja lääkitseminenkään ihan yksiselitteistä ole (esim.ultraus,mahd.rtg,madotus -> mitä missäkin tiineyden ajankohtana)
      Oletteko varautuneet mahd.komplikaatioihin? keisarinleikkaus,liian isot pennut?
      Pystyttekö olemaan pois töistä montakin päivää,jopa viikkoja? mitä jos pentuja tulee niin paljon,että pitää käsin ruokkia? mitä jos emo ei hoidakkaan pentujaan?
      Oletteko varmasti kaikkeen varautuneet?

    • fghjk

      itse en todellakaan ole mikään asiantuntija näissä jalostusasioissa, mutta olen kuitenkin yllättynyt edellisistä kommenteista. Toki ymmärrän huolet pentujen suosiosta ja synnyttämisen komplikaatioista, mutta ymmärrättehän, että jotkut haluavat nimenomaan sekarotuisen koiran. Jos etsisin tällähetkellä koiraa haluaisin bokserin sen mahtavan luonteen takia, mutta terveystilanne huolettaa. Tällöin sekoitus johonkin toiseen rotuun, voisi kasvattaa todennäköisyyttä saada terve koira. Se ei tietenkään ole bokseri, mutta varmasti omaa jotain bokserin piirteitä. Kaikki eivät kaipaa puhdasrotuista näyttelykoiraa vaan itselleen sopivaa koiraa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      33
      7571
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4506
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      65
      3047
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2156
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1699
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1677
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      351
      1463
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      14
      1379
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      58
      1109
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      276
      1060
    Aihe