Puujalka arkadianmäki terkkuja

34¿

Kiitos antamastanne palautteesta koskien Suomi24.fi keskustelupalstan sisältöä.

Suomessa on aina kunnioitettu perustuslaissa säädettyä sananvapautta, mutta samalla on pyritty korostamaan, ettei sananvapaus ole vastuista ja velvoitteista vapaa. Lailla sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä (460/2003) annetaan tarkempia säännöksiä sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä.

Sananvapauslain mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa. Lain mukaan vastaavan toimittajan vastuu ei ulotu Internetin keskusteluryhmiin, ellei julkaisija toimituksellisesti käsittele niillä julkaistavaa aineistoa. Keskusteluryhmien osalta painopiste on monipuolisessa media-alan itsesääntelyssä ja mediakasvatuksessa. Palveluiden tarjoajat harjoittavat itse valvontaa keskustelupalstoilla. Eri palstoille on nimetty vastuuhenkilöitä tai valvojia, joille palstojen käyttäjät voivat ilmoittaa epäasiallisista viesteistä. Tiedotusvälineet laativat myös selviä pelisääntöjä sivustoillaan käytävälle verkkokeskustelulle. Erityisen tärkeänä pidetään, että sivuilla kävijöiden on voitava nähdä sivulta heti, millaisella palstalla he ovat ja millaisia sääntöjä sillä noudatetaan sekä ymmärtää keskustelupalstan käytännöt ja vastuut.

Viestin mahdollisesta lainvastaisesta sisällöstä vastaa se, jota rikoslain mukaan on pidettävä rikoksen tekijänä tai siihen osallisena. Rikoslain yleisten oppien mukaan määräytyy näin ollen myös portaalin tai keskustelupalstan ylläpitäjän vastuu siinä julkaistujen viestien sisällöstä. Palstan ylläpitäjän rikosoikeudellinen vastuu voi tulla arvioitavaksi, jos tämä esimerkiksi sallii palstan muodostuvan rikollisten viestien julkaisukanavaksi.

Julkisen sanan neuvosto suosittaa, että verkkokeskusteluun sovelletaan ennakkomoderointia eli puheenvuorot seulotaan ja tarvittaessa muokataan. Neuvoston mukaan on hyvän journalistisen tavan mukaista pyrkiä pääsääntöisesti tunnistamaan verkkokeskusteluihin osallistujat. Keskustelijoille on myös tehtävä selväksi, että he voivat joutua juridiseen vastuuseen kirjoittamistaan viesteistä. Sivujen ylläpitäjän on myös varattava kävijöille mahdollisuus ilmoittaa asiattomista viesteistä ja pyytää niiden poistamista.

Sisältöjen valvonta on erittäin herkkä alue. Suosituimmilla keskustelupalstoilla lähetettyjä viestejä voi olla niin suuri määrä, että näiden kaikkien viestien läpikäyminen on käytännössä mahdotonta. Voimassa olevan lainsäädännön, itsesääntelyn ja käyttäjien opastuksen avulla on mahdollista puuttua palveluiden sisältöihin joustavasti ja yhteiskunnan arvomaailmaa vastaavasti. Mikäli koette, että teitä on Suomi24.fi:n ylläpitämällä keskustelupalstalla loukattu, suosittelen, että otatte rohkeasti yhteyttä suoraan palvelun tarjoajaan.

Ystävällisin terveisin, .... .....

3

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hohoijaa

      ei luotsi ommii ja ystävien törkyjä poista.

      • luotsipois.

        umukkasta täännää yhen viestin poistannut.
        muihin kohistuva törky saapi olla.
        poliisi seuraa palstaa ja vähän muutkin tahot.


      • niin totta
        luotsipois. kirjoitti:

        umukkasta täännää yhen viestin poistannut.
        muihin kohistuva törky saapi olla.
        poliisi seuraa palstaa ja vähän muutkin tahot.

        niin totta, kuka sitä ystävien asiattomuuksia haluaa poistoon?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe