KANALINTUJA SYSSYLLÄ...

Erä-Unti

Viimesyksynä jäi runsaasti kanalintuja metsiin. Leuto talvi on kohdellut niitä lempeästi. Ovat reippaassa kunnossa, kun soidinaika kohta koittaa.
Juhannuksen alusviikolla pieniä höyhenpalloja vipeltää mustikan varpujen välissä niin paljon, että tuntuu, kuin maa liikkuisi...
Ja syssyllä sitten...aah ooh...taidanpa lähteä isomman padan ostoon...

6

184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katsotaan ensin

      Ei kannata nuolla ennen kuin tipahtaa, on sanonta joka käy tuohon, kuin nenä päähän. Ei tässä muuta tarvita, kuin yksi kylmä sateinen viikko väärään aikaan ja pesintä on sitten siinä. Pesintä jos ei onnistu, niin kanalintukanta ei välttämättä ole kovinkaan kummoinen.
      Totta toivotaan, että pesintä onnistuu ja kanta vahvistuu, mutta odottele nyt sitä padan ostoa, kunnes asia varmistuu.

    • Ryynäsen Topi

      Vuosikymmenen surkein kanalintukanta ja vielä poikkeuksellisen suuret petokannat eivät kyllä lupaa hyvää ensisyksyä alkuunkaan. Linnut eivät edes päässeet kieppeihin tänä talvena kun lunta ei härmää enempää ole ollut. Ei kyllä tosin liian kovia pakkasiakaan että sen puolesta eivät pakkasista kärsi.

      Ihmettelen miten toiset menee tuohon metsästäjä lehden "kanalintuja on paljon" propakandaan noin täysillä mukaan. Se vaan kertoo että aloittajakaan ei ole jalkaansa ojanpenkan toiselle puolen syksyllä laittanut.
      Jos Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjanmaalla, Lapissa saa kävellä keskimäärin viis kilometriä metsässä ennen kun joku rymistelee siivilleen edestä niin en todellakaan pidä sellaisia kantoja edes keskinkertaisina.
      Metsästäjä lehti ja metsähallitus pitävät yhtä ja jos lintuja ei ole kuten nyt ei ole myöskään metsähallituksella lupa myynti tuloja. Yksinkertaista.

      Ensi syksynä tulisi linnustus laittaa moninpaikoin kokonaan jäihin eikä vain sitä iänikuista seurojen päätöstä että koppelot ja akkateeret rauhoitetaan vaan kaikki tai ei mitään.
      Luonto on muutenkin järkännyt syntyvyyden niin että naaraita on reilusti enemmän joten naaraita olisi myös metsästyksellisesti enemmän eikä niin että ahneuksissaan ammutaan vaan ne komeammat ukko linnut.

      • riistapaistiasyksyl?

        juu, samaa yksi kokenut tuttu saneli lumen vähyydestä ja tuosta supien ja kettujen liiallisesta määrästä. Kanuloukkuja lähti katselemaan...

        Metsästäjä-lehdessä yhdessä riistaruokajutussa sanoi joku, että "Suomessa riistakannat pidetään alhaisina". Siksi riistaa ei juuri riitä ravintolohin ruoaksi.

        Mutta miten tuo on; pidetäänkö niitä kantoja alhaalla tarkoituksella ihmisten toimesta
        vai
        johtuuko se näistä kanahaukka/supi/kettu-vaivoista?


      • Ryynäsen Topi
        riistapaistiasyksyl? kirjoitti:

        juu, samaa yksi kokenut tuttu saneli lumen vähyydestä ja tuosta supien ja kettujen liiallisesta määrästä. Kanuloukkuja lähti katselemaan...

        Metsästäjä-lehdessä yhdessä riistaruokajutussa sanoi joku, että "Suomessa riistakannat pidetään alhaisina". Siksi riistaa ei juuri riitä ravintolohin ruoaksi.

        Mutta miten tuo on; pidetäänkö niitä kantoja alhaalla tarkoituksella ihmisten toimesta
        vai
        johtuuko se näistä kanahaukka/supi/kettu-vaivoista?

        Politiikka pitää riista kannat alhaisina. Suojelijoilla on vaan joku käsittämätön sympatia vika päässä että petoja on oltava hinnalla millä hyvänsä metsissä enemmän kun vastavuoroon niillä saalista.
        Sen näkee joka osa alueella. Jatkuvasti kasvava peto kanta yhdistettynä sille tekijälle että monilla pedoilla ei ole muuta vihollista kun ihminen aikaansaa vuosi vuodelta enemmän petoja.
        Eihän ns syötävä riista saa mitään sympatiaa jos kuuntelet metsästys yms iänikuisia peto keskusteluja vuosittain mediassakin.
        Esim hirvieläinten salakaadot mitä vuosittain tapahtuu paljonkin ei ylitä ensimmäistäkään uutiskynnystä kun vastavuoroon petoeläimen salakaato tuodaan ryminällä julkisuuteen.

        Pienpeto kantoja ei saada kuriin vaikka kuinka metsästystä tehostettaisiinkin ja odotan sitä lakia mikä varmaan tulee tämän nykyisen tilalle hyvinkin pian että niin supikoirat, ketut, mäyrät, minkit rauhoitetaan vähintään puoleksi vuodeksi kuten täysin typerä varis rauhoitus. Kuten on huomattu täällä menee kaikki typerimmätkin lakiehdotukset läpi ja läpi mennessään ei koskaan ole enään paluuta menneeseen.
        Kun edellä mainitut eläimet tulevaisuudessa osaksi vuotta rauhoitetaan on pienriista kannat sitten siinä.
        Nykyään kuten tiedetään pesintä ajan rauhoitus. Naaras jota seuraa pennut 1.5-31.7 rauhoitettu.

        Kanahaukat tuhoaa jo moninpaikoin vähäisetkin kanalintukannat tyystin. Käytännössä joka kuvastus reissulla kuville iskee nykyään kanahaukka joka vielä -90 luvun korkeamman lintaukannan aikoina oli harvinaisuus.
        Runsas Ilves kanta tuhoaa suurimman osan Pirkanmaan ja keski-suomen kauris ja valkohäntäpeura kannoista.
        Kaikki pedot yhteensä pienentävät jo uhkaavasti metsäpeura kantoja jotka muutenkin ovat vähissä ja hirvi ottaa takkiin osansa siinä sivussa.
        Valtoimenaan levinneet "harvinaiset" varislinnut tuhoavat järjestelmällisesti lintujen pesiä.
        Kuten sanottu politiikka tappaa riistakannat. Koskaan evoluutio ei ole toiminut niinpäin että petoja on enemmän kun saaliita. Suomen riista/suojelu politiikka yrittää kääntää tämän luonnon lain väkisin väärinpäin.


    • 5+8

      Sitten vaan Ryynäsen Topit ja pojat vaan pienpetometälle, vaikka heti 1.8.

      • Ryynäsen Topi

        Kanuloukut, pienemmät supiloukut, minkkiloukut on vireessä läpi vuoden. Näädän raudat ovat vielä talvi aikaan pyynnissä. Kanalintu ja peura passeista ammun lisäksi sattuma kettuja ja supikoiria joten erikseen ei tarvitse petojahtiin lähteä. Niin luolakoira pyyntiä sitten kevät talvella.
        Viime kauden saalis oli useita minkkejä, supikoiria ja mäyriä. Kettujakin päätyi eräksi kaksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4849
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1732
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1468
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1337
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1218
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1010
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      895
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      859
    Aihe