Entä sitten, jos

jossi

http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2014/02/19/yha-useampi-koti-paatyy-pakkomyyntiin/20142471/310 "Suurin osa pakkomyynneistä tapahtuu niin sanottuna vapaana myyntinä, jossa asunnon omistaja pyrkii pakon edessä itse kauppaamaan asuntonsa. Asuntoja myyvät myös ulosottomiehet.

Vain harva asunto päätyy varsinaiseen huutokauppaan."

Mitä jos tuollaisesta talosta löytyy iso kosteusvaurio? Myyjä on 5 vuotta vastuussa mutta jos rahat menee kaikki velkojen maksuun eikä edes riitä, niin millä myyjä sitten maksaa remonttikulut? Meneekö sitten esim myyjän kotivakuutuksesta vai korvaako valtio tällaisessa tapauksessa?

8

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdfsds

      Pakkohuutokaupassa ostaja vastaa kaikesta.

      Jos taas kiinteistön omistaja sen itse kauppaa, niin sitten tietenkin myyjällä on normaali vastuu. Mutta tietenkin jos kaikki rahat menevät velkojen maksuun ja ei riitäkkään, niin korvausten saaminen tuollaiselta myyjältä on toivotonta. Kotivakuutuksesta ei todellakaan mitään saa.

      Jos myyjä on pakotettu myymään kiinteistön, niin silloin taustalla on varmuudella jo maksuhäiriömerkintä. Eli jos ostaa kiinteistöä, jonka epäilee olevan myynnissä velkojen maksamiseksi, niin kyllähän ostaja voisi tarkistaa myyjän luottotiedot etukäteen.

      Mutta itse kyllä lähtisisin siitä, että ostaja selvittäköön mitä on ostamassa. Ja jos tekee tyhmät kaupat, niin nuolkoon haavansa.

    • Lisäksi kannattaa muistaa, että kiinteistön pakkohuutokaupassa toteutuva kauppahinta on n. 40-60 % vapailta markkinoilta saatavissa olevasta arvosta. Sillä erolla korjaa jo vähän suuremmatkin kosteusvauriot. Asunto-osakkeessa ero ei ole yhtä suuri, yleensä maksimissaan 30 %.

      Ja ennen kuin joku "fiksu" yrittää väittää, että huutokaupassa ei saa myydä selkeästi alle käyvän hinnan, niin nuo ovat siinä ne käyvät hinnat.

      • Huutamatta paras

        Täyttä tuubaa että pakkohuutokaupasta saisi ½ hintaan! Joskus olen seurannut niitä ja joskus hinta menee jopa yli markkinahinnan, ja halvalla ei saa kuin jotain ränsistyneitä mökkejä tai vanhoja kauppakiinteistöjä joiden arvo muutenkin nolla. Niinkuin kaikissa huutokaupoissa. Kaupasta saa samat tavarat edullisemmin. Suomalaiset on sen verran idioottikansaa.


      • Huutamatta paras kirjoitti:

        Täyttä tuubaa että pakkohuutokaupasta saisi ½ hintaan! Joskus olen seurannut niitä ja joskus hinta menee jopa yli markkinahinnan, ja halvalla ei saa kuin jotain ränsistyneitä mökkejä tai vanhoja kauppakiinteistöjä joiden arvo muutenkin nolla. Niinkuin kaikissa huutokaupoissa. Kaupasta saa samat tavarat edullisemmin. Suomalaiset on sen verran idioottikansaa.

        "Kaupasta saa samat tavarat edullisemmin."

        Ai jaa, milloin olet viimeksi käynyt kiinteistön pakkohuutokaupassa??


    • Täyttä asiaa

      Suomalaiset on sen verran idioottikansaa. Huutamatta paras mukaan lukien.

    • Varovaisuus in

      Ensinnäkään myyjä ei maksa remonttikuluja, vaan tapauksessa joko sovitaan tai käräjöidään kohtuullinen korvaus. Ihan läpimädän ostettuaan voi hakea kaupanpurkua, jos voi todistaa myyjän pimittäneen tietävänsä viasta. Harvoin onnistuu.
      Kotivakuutus ei maksa mitään, oikeusturvavakuutuksesta voi saada ropoja asianajajan taskuun annettavaksi. Valtioita ei vois vähemmän kiinnostaa.

      Eli älä osta sikaa säkissä, vaan tutkituta kohde kunnolla oikeasti asiantuntevalla tarkastajalla. Rehellinen myyjä ei pane hanttiin, vaikka pyytäs tekemään pienen rakenneavauksen.
      Toisaalta ihan virheetöntä taloa tuskin on olemassakaan, hinnan vain pitää olla oikea suhteessa kuntoon ja ostajan tietää, missä on korjattavaa.

      • 3456yg

        Jos myyjällä on tuulen huuhtoma prse niin kuvitteletko että sitä mitkään rakenneavaukset enää kiinnostaa. Rahat pois ja velkojille, ostajan ikioma murhe mitä jälkeenpäin löytyy. Näin se menee.


      • 3456yg kirjoitti:

        Jos myyjällä on tuulen huuhtoma prse niin kuvitteletko että sitä mitkään rakenneavaukset enää kiinnostaa. Rahat pois ja velkojille, ostajan ikioma murhe mitä jälkeenpäin löytyy. Näin se menee.

        Tosin ulosottoviraston "vapaassa myynnissä" käytetään kiinteistönvälitysliikettä. Kiinteistönvälittäjän taas on pakko kertoa ostajalle kiinteistöön/vuokraoikeuteen/osakehuoneistoon kohdistuvasta ulosmittauksesta. Sama asia myös selviää velallisen itse myydessä, asia kun näkyy pakollisissa asiakirjoissa.

        Toisaalta asia ei välttämättä ole ostajalle huono, pakkomyyntitilanteeseen voi jotua vaikka kauppahinta selkeästi ylittäsi velkojen määrän. Silloin myyjälle jää rahaa esim. halvemman ostamiseen. Pakkohuutokaupoissa niin ei ole, mutta vapaassa myynnissä kyllä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      342
      3504
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      228
      2142
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1682
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1557
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1414
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      289
      1289
    7. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1131
    8. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1121
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1117
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      956
    Aihe