asiaton kennel?

vai ei?

Kiinnostaisi tietää onko muut käyneet vastaavanlaisissa kenneleissä.

kävimme taannoin pentua katsomassa, pentu jäi kenneliin ja järkytys tuli mukana kotiin..
talossa oli arviolta kymmenkunta aliravittua saksanpaimenkoiraa, sidottuna rivissä remmeissä. Kysyttiin asiasta ja hyppivät kuulemma ellei ole hihnassa. Toinen katras löytyi mäyräkoiria aidattuna yhteen huoneeseen ja muutama spanieli päästettiin liiteristä tms. Ulos. Talo oli todella pieni ja epäsiisti tälle määrälle koiria. Kasvattaja itse ei tuntunut olevan penaalin terävin kynä..
itse olen todella järkyttynyt

34

661

  Vastaukset

  • No olisko eläinsuojeluilmoitus mitään?

  • Ehdottomasti yhteys eläinsuojeluun!

  • Ilmoitus paikalliselle virkaeläinlääkärille ja poliisille välittömästi. Koiria ei voi kahlita remmeillä pirtin nurkkiin ja tuo koiramääräkin jo herättää huolta. Onneksi olitte järkeviä ja ette ottanneet sieltä mitään otusta mukaanne.

   • Asia on jo sitä luokkaa, että ei anna aihetta vitsin vääntöön penaalin terävämmästä kynästä.

    Olisi sattunut kohdalleni tuollainen vierailu, olisin poliisin kanssa takaisin mennyt. He kyllä kutsuvat tarpeen vaatiessa lääkärin paikalle


   • isoisoäiti kirjoitti:

    Asia on jo sitä luokkaa, että ei anna aihetta vitsin vääntöön penaalin terävämmästä kynästä.

    Olisi sattunut kohdalleni tuollainen vierailu, olisin poliisin kanssa takaisin mennyt. He kyllä kutsuvat tarpeen vaatiessa lääkärin paikalle

    Enpä tiedä miten ikäpolvessa puhutaan asiasta muttei tuossa mitään vitsiä ole heitetty. Ihan tavallinen sanonta ellei halua idiootiksi suoraan sanoa. Tämä vähän asian ohi mutta luulisi jokaisella järkyttyneellä olevan sen verran maalaisjärkeä jotta osaa toimia. Tuskin keskustelun aloittaminen on väärin. Ymmärrän jos tarkoituksena on saada muita ko. kennelissä käyneitä ja saisi ns. lisävahvistusta väittämälle. Näin itse näänasian.


   • ihme touhua kirjoitti:

    Enpä tiedä miten ikäpolvessa puhutaan asiasta muttei tuossa mitään vitsiä ole heitetty. Ihan tavallinen sanonta ellei halua idiootiksi suoraan sanoa. Tämä vähän asian ohi mutta luulisi jokaisella järkyttyneellä olevan sen verran maalaisjärkeä jotta osaa toimia. Tuskin keskustelun aloittaminen on väärin. Ymmärrän jos tarkoituksena on saada muita ko. kennelissä käyneitä ja saisi ns. lisävahvistusta väittämälle. Näin itse näänasian.

    No ikäpolvessa ajatellaan asioita.

    Koirille apu välittömästi tuollaisesta paikasta, ihmisen pulmat selvitellään ja katsotaan miksi tilanne on ryöstäytynyt hallinnasta. Eikä aina ole kyse rahasta vaan vaikeudesta hakea tilanteeseensa apua.

    Keskustelunhan voi aloittaa jokainen tärkeäksi tuntemastaan aiheesta, mutta tässä tapauksessa hyöty täällä asian puhumisesta ei tilannetta paranna, varsinkaan kun aloittaja ei kerro miten päätti asiassa toimia.


   • Mimä olen kyyllä idiolttii


   • isoisoäiti kirjoitti:

    Asia on jo sitä luokkaa, että ei anna aihetta vitsin vääntöön penaalin terävämmästä kynästä.

    Olisi sattunut kohdalleni tuollainen vierailu, olisin poliisin kanssa takaisin mennyt. He kyllä kutsuvat tarpeen vaatiessa lääkärin paikalle

    Samoin olisin tehnyt minäkin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mimä olen kyyllä idiolttii

    Mimäkiiiin


  • HETI ILMOITUS ELÄINSUOJELUUN JA POLIISILLE.
   Täällä netissä et niitä koiria auta yhtään. Kun tiedät osoitteen niin TOIMI HETI.

  • MITÄ?!?!?!?! NYT HETI ILMOTUS ELÄINSUOJELUU JA POLIISILLE!!!!!!!!! kuka tekee tollasta? esim: Vaikka koira hyppis ni ei sitä silti saa pitää remmissä koko aikaa!!!!!! I

   • Pentujen osto huonolta kasvattajalta ei auta asiaa,hän teettää vaan uusia kärsimään tilalle,jos kerran käyvät kaupaksi.
    Parasta tehdä asiasta ilmoitus eläinsuojeluun.


  • Toivottavasti järkytyksesi oli niin suuri että älysit ilmoittaa eläinsuojeluun.

   • ...Järkytys on voinut olla niin suuri että se lamaannuttaa...; parempihan se on miettiä hetki, ottaa asioista selvää ja hoitaa tuo oikein ja oikeata tietä kuin että sählätä jotain sinne päin, millä ei sitten olekaan paljoa vaikutusta.


  • Nim.----- Jos ollaan samassa paikassa,niin reilu neljävuotta sitten pari saksanpaimennarttua(ainakin näkyvillä) ja pieniä koiria lukematon määrä.Nyt hiljan on ollut myynnissä rekattuja saksanpaimenen yli-ikäisiä narttupentuja.Ollaankohan samassa paikassa?

   • jos on kasvattaja ketä epäilen, tällä hetkellä myynnissä pitkäkarvaista ja lyhytkarvaista mäyräkoiraa. Sakuja en nyt löytänyt...


   • epäilijä kirjoitti:

    jos on kasvattaja ketä epäilen, tällä hetkellä myynnissä pitkäkarvaista ja lyhytkarvaista mäyräkoiraa. Sakuja en nyt löytänyt...

    "Kasvattaja, JOTA epäilen." Oliks sulla äikästä vitonen vai kutonen?


  • valitettavasti sama paikka jossa kävin:(

  • TEE se ilmoitus heti. Sen voi tehdä nimettömänä. Anna yksityiskohtaiset tiedot. Kirjoita ne vaikka paperille ennen kuin soitat, jotta et unohda mitään tärkeää.

   Ne naruun sidotut aliravitut koirat ei itse voi tehdä ilmoitusta, sinä täytyy se tehdä.

  • Miten näitä kamalia eläinrääkkäjien kenneleitä on näin paljon nykyään?
   MIkä ihmisiä vaivaa?????
   Eikö normaalioloissa voi enää kasvattaa koiria?

   • Kun ne ostajat vaan täälläkin haluavat niitä pentuja halvalla. Näkeehän sen joka kasvatukseen liittyvästä ketjusta, että se hinta on se määräävä tekijä todella monelle. Pentutehtailua ylläpitävät tietämättömät koiranostajat, jotka eivät perehdy koiranhankinnan perusasioihin !!! Täällä sitten kysellään, mikä meni pieleen, kun koirallani on alapurenta, kävelee jotenkin omituisesti, ei tottele, puree kaiken mitä näkee, oksentelee jatkuvasti, silmät vuotavat yms yms.

    Normaalioloissa kasvavia pentuja saa vastuuntuntoisilta kasvattajilta, jotka toivottavat pentuostajat tervetulleiksi katsomaan kasvatusolosuhteita. Kertovat mitä pennun omistaminen vaatii, ohjaavat ja opastavat kaikessa koiraan liittyvissä asioissa ja ovat myynnin jälkeenkin koiran omistajan tukena.

    Mutta kun siitä joutuu sitten maksamaan sen KAKSINkertaisen hinnan siihen pentutehtailijaan verrattuna, niin eihän se kannata. Siinä sivussa saattaa se kasvattajakin saada omasta työstään muutaman satasen "ylimääräistä" ja sitähän ei sille pidä suoda.


  • Jep, jep www.halpapentu.fi linkki ei tunnu tavoitavan kaikkia... Huoh!

  • Ei poliiseja/lääkäreitä kiinnosta, kokeiltu on, koska koirat olivat autossa, kesähelteelläkin n 23h/vrk. Kun pääsivät välillä vapaaksi, purivat minua kahteen kohtaan reiteen, siksi menin poliiseille näyttämään ja kertomaan. Sama ihminen teetätti sisarusten kesken pentuja, ei sekään kiinnostanut. Koirat olivat whippettejä. Yksi joutui erään hellepäivän jälkeen nesteytykseen lääkärille, ruokintakin oli mitä oli. Näyttelymatkalla poissa Suomesta, ei ollut ruokaa mukana, roskista "kasvattaja" etsi ranskalaisia ym. syötävää. Kennel liittoakaan asia ei kiinnostanut. Että silleen.

  • mistä kennelistä kannattaa ostaa valkoinenpaimenkoira? minulle tuli viesti dragonhill kennelistä heillä on valkoinenpaimenkoira synt 21.6 rek.fka:ssa

  • Eiköhän tuo FKA oo aikamoinen läppä...

  • Hyvät kasvattajat ei jaksa. Mielipiteitä on niin monta. Jos koirat sisällä niin ei hyvä, jos koirat ulkona aidatussa piha-alueella niin ei sekään hyvä. Ellei halua ihmisten tulevan rokottamattomia pentuja katsomaan suoraan näyttelyn jälkeen niin sekään ei hyvä. Uskoisin että käyttämällä omaa järkeä (niinkun sinä teit) eikä sitä h….n kennelliiton "apua" niin saa parhaan pennun. Niinkuin tässä jo kerrottiin niin ei kennelliitto muusta kuin rahasta välitä. Eläinsuojelu toimii suomessa joten ilmoitus sinne näistä yksittäisistä tapauksista. Kun eläinsuojelu käynyt niin tietää ainakin ostaneensa hyvästä paikasta, enkä nyt tarkoita tätä kyseistä paikkaa missä ne eivät ole käynyt koska vievät varmasti koirat. Kysykää siis kasvattajalta taikka eläinsuojelusta mitä mieltä ne on kasvattajalta, hoitaako koirat hyvin ja miten!

  • Eläinsuojelu järjestää rescuen kautta uudet kodit koirille ja se olisi hyvä jos asiat todella niin huonosti kun kerroit. Ehkä suurennat asioita koska en ymmärrä miksi tarviit toisen mielipidettä, pitäishän sun ite tietää mitä tehdä.

  • Jos ne oli kiinni vaan sun käynnin ajan. Ettei hypi vieraan päälle.

  • Yritin kerran Kennelliittoon ilmoittaa väkivaltaisesta kettingin ja kovapohjaisten kenkien avulla koirista väkivaltaisia kasvattavasta naishenkilöstä, mutta siellä vaan sanottiin etteivät ota ilmoitusta vastaan ennen kuin on tuomio olemassa eläinsuojelurikoksesta.

   No, tämä ämmä kasvattaa edelleen slovakiankuvazeja.

  • Aivan pöyristyttävän kauheetaa.,,Puuttukaa te. jotka tunnutte olevan paljostakin tietoinen, asiaan

  • Se mitä minä olen kennelien pitäjiin tutustunut, niin yksikään ei ole ollut penaalin terävin kynä. :D

   Nyt on mietinnässä eläinsuojeluilmoitus kennelin pitäjästä, jonka koirat ovat pienessä kuljetusboxissa noin 20 tuntia vuorokaudessa. Onko kuinkakin tavallista toimintaa, että koira pääsee boxista vain lenkille, syömään ja rapsutettavaksi kun omistajalle sopii? Yötäpäivää boxissa. Minusta eläinrääkkäystä, mutta jalostuskoirillako ihan yleistä? :O

   • Aivan tavallista. Narttu kytketään hihnaan viikkokausiksi ettei se pääse karkuun kun uroskoirat astuvat sitä jne. Tuohan on hyvä paikka, jos kerran lenkillekin viedään. Normaalisti häkistä pääsee vain tarpeille aitaukseen, sitten takas häkkiin. Osa häkeistä pidetään pimeässä ja kylmässä ulkovajassa vuoden ympäri. Kyllä kennelinpitäjät niin kovin r-a-k-a-s-t-a-v-a-t koiriaan, ei niitä pelkän verottoman rahan takia pidetä, ei suinkaan.


  • On sinällään este jos koiria ei hoideta asiallisesti.

  Ketjusta on poistettu 138 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   141
   7135
  2. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   181
   3869
  3. Marin: "Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan."

   Pääministeri puhuu eduskunnalle koronaviruksesta ja rauhoittelee tilanteesta. "Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 pr
   Maailman menoa
   57
   2922
  4. Ymmärsinkö oikein tuon Jari Sillanpään jutun?

   Siis Jari Sillanpäälle oli tullut hieroja hieromaan Jari Sillanpäätä. Tällä hierojalla oli ollut 12 v lapsi mukanaan saapuessaan Jari Sillanpälle. Tä
   74
   1032
  5. Yksi pikku juttu

   Sun kannattaa varautua yllätykseen, tosi isson yllätykseen. Onhan sinulla passi voimassa?
   Ikävä
   55
   950