Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

7v. ei kunnioita

puhki ja poikki

Ekaluokkalainen lapseni (tyttö) haukkuu ja nimittelee minua, läpsii ja lyö nyrkein jos ei saa tahtoaan läpi. Menee kielloista huolimatta isosiskonsa huoneeseen ärsyttämään siskoaan. Syyttää minun rakastavan enemmän isosiskoaan. Sanoo huonon käytöksensä olevan minun vika. Pyrkii rikkomaan minun tavaroitani suuttuessaan eli esim. kaataa pyykinkuivaustelineen, heittää kaukosäätimet lattialle jne.

Koulussa menee opettajan mukaan todella hyvin eli siellä osaa kyllä käyttäytyä.

Joka toinen vkl tytöt ovat isällään ja siellä kuulemma jatkuvaa nahistelua siskonsa kanssa joskin puolin ja toisin.

Onko tämä joku välivaihe vai ennustaako tämä ongelmia tulevaisuudessakin?

12

352

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Avainkysymys?

      Jos tyttö kaataa tahallaan pyykkitelineen, kuinka rankaiset häntä?

    • vm.-65

      "Menee kielloista huolimatta isosiskonsa huoneeseen ärsyttämään siskoaan. Syyttää minun rakastavan enemmän isosiskoaan."

      Tuntee saavansa vähemmän huomiota kuin siskonsa, jää nahistelussa toiseksi siskolleen ja purkaa pettymyksen sinuun.

      "Joka toinen vkl tytöt ovat isällään......"

      Siinä toinen ongelma, onko isosisko kuningatar ja pikkusisko tuhkimo, kun ovat isällä?

    • dfdeewqq

      Jotenkin se liittyy luottamukseen, että ei luota aikuisiin joten ei usko niitä. Voi se olla väliaikaistakin mutta kai sille jotain pitäisi tehdä. Tietäisi vaan mitä.

    • apuasaatavilla

      Kasvatusneuvolan heiniä.

    • Muuan muumu

      Vanhempien ero voi olla äärettömän raskas lapselle. Hän tuntee siitä murhetta.
      Hän kärsii, kun kuvittelee, että kaikkien muiden mielestä asiat ovat hyvin, ja hän vain on tyhmä kun suree. Syy on siirrettävä aikuiseen, äitiin, joka on lähin.

      Isosisko selviytyy paremmin. Hän ei ole enää niin riippuvainen vanhemmistaan, mutta 7-vuotiaalle jäi ikuinen ikävä entistä aikaa, jolloin perhe oli yhdessä.

      Vaikea sanoa, millä solmu aukeaa.
      On vain surullista tietää, että niin moni lapsi on tässä samassa kaipauksen tilassa ja käsittelee suruaan sitten omalla tavallaan.

    • ap.

      Perheneuvolakin on käynyt mielessä ja olemme siellä olleetkin asiakkaina muutama vuosi sitten. Tuolloinkin tämän samaisen tytön aggressiivisen käytöksen johdosta. Välillä oli tyynempää mutta nyt taas. Isällä on uusi naisystävä ja isosisä kuoli vuoden alussa eli sellaisia muutoksia tässä toki on ollut.

      Avioerostamme on jo 5 vuotta aikaa että kahteen kotiin ovat jo tottuneet. Mielessä on välähtänyt myös voisiko hänellä olla ns. narsistinen persoonallisuushäiriö?

      • 6+9

        Et voi olla tosissas? Seitsenvuotiaalla narsistinen persoonallisuushäiriö?
        No jospa nyt hakeudutte sinne kasvatusneuvolaan ja sitä kautta perhe/lastenpsykologin juttusille.
        Olisi hyvä sauma tässäkin antaa aikuisen, viisaan ydinperheen ulkopuolisen, esim. isovanhemman jutella tytön kanssa ja puuhailla kahdestaan, ilman siskoa ja äitiä.
        Lapsi ei välttämättä ole viallinen, vaan jotenkin koko perhekuvio on ehkä sellainen että käyttäisin mieluummin sanaa "oireileva". Lähtekää tästä liikkeelle.


      • Apua saatava

        Miksi onnetonta lasta epäillään narsistiseksi persoonallisuushäiriöiseksi?
        Kukaan ei jatkuvasti halua olla raivotilassa ja vastarannan kiiskenä.

        Lapsella on hätä ja ongelma, joka purkautuu aggressiivisuutena. Lasta pitää auttaa!

        Ymmärrettävää on, että aikuiset ovat turhautuneita ja ymmällään. He ovat myös avun tarpeessa. Kyllä ammattiapua olisi saatava tilanteen rauhoittamiseksi.
        Eikö jo se, että koulussa lapsi on levollinen ja sopeutunut, osoita, että ongelmat ovat nimenomaan kotona.
        Ehkä olisi tarkkailtava tiukemmin sisarusten välejä. Jospa vanhempi sisko todella manipuloi tyttöä uskomaan, että äiti rakastaa häntä enemmän? Olisiko se aivan mahdoton ajatus?


    • annepienisirkusfi

      Hei!

      Kuulostaa oikeasti tosi uuvuttavalta.

      Jotta voisi oikeasti miettiä hyviä keinoja muuttaa tuo agressiivinen käytös, pitäisi tietää miten sinä reagoit hänen toimiinsa ja miten häntä ojennat tai komennat. Jossain määrinhän on mahdollista, että tyttö peilaa sinun stressaantumisestasi ja turhaantumisestasi ja teillä on siinä oravanpyörä valmiina. Kunnioitus on kahteen suuntaan toimiva, se on syytä muistaa.


      Kun nyt ei voi tätä tietää, ehdotan, että kävisitte kasvatuksen ammattilaisella juttelemassa ja hakemassa sieltä "kättä pidempää". Esim neuvolapsykologilta?

      Eihän tuo tilanne voi olla loppupeleissä kummallekaan kovin kiva. Kyllä tyttäresikin haluaa olla onnellinen ja rakastettu. Hän ei vain osaa nyt siihen tarvittavia tapoja.

      Johdonmukaisuus, rauhallisuus ja näkyvä rangaistus/palkitsemistaulukko olisivat ensimmäisiä neuvojani sinulle. Piirrä lapsellesi vaikka omenapuu ja siihen askartelet irrotettavia omenoita. Kun lapsi käyttäytyy huonosti, omena putoaa puusta pois. Jos omenoita putoaa, hän ei saa tehdä jotain kivaa, mistä tykkää. Esim mennä harrastukseensa. Tai ei lueta iltasatua. Tai katsota telkkaria. Kun omenat ovat puussa, menette vaikka leffaan. Kaksin, jos mahdollista. Isommalle lapselle totta kai samat säännöt!

      Älä "jäkätä", kuulostaa pahalta, mutta riittää, kun olet kerran todennut, että nyt teit väärin, minulla on paha mieli. Lapsesi on jo niin iso, että osaa kyllä päätellä ja muistaa syy-seuraussuhteet.

      Tsemppiä, toivoa paremmasta on aina!

      • Kaverit ollaan

        Entäpä jos lapsi ihan todella ajattelee, että et välitä hänestä.

        Tuntematta tyttöä on vaikea keksia sopivaa lääkettä, mutta minulla oli tyttäreni kanssa pikkusiskopäivä silloin tällöin. Menimme kaupungille, kiertelimme kaupoissa, tyttö osti taskurahallaan jotain kivaa, menimme jätskibaariin tai mäkkäriin, ja pidimme hetken itseämme hurjan paheellisina, kun söimme roskaruokaa!

        Ei siinä mitään ihmeitä tehty, mutta kahdestaan kuljettiin ja vähän hassuteltiin, ajettiin raitiovaunulla täysi kierros tms. Sitten tyytyväisinä kotiin.
        En samaa suoraan sinulle ehdota, mutta hyvä ajatus olisi olla ihan kahden tytön kanssa, niin että hän saa pitää äidin kokonaan itsellään.
        Kyllä ne taloustyöt odottavat ja perhe voi syödä itse lämmitettyä sapuskaa sillä aikaa.


    • Lälläl-lieru

      Tarkkaile siskoa.
      Moni isosisko inhoaa pikkusiskoaan ja tekee hänen elämänsä tosi vaikeaksi. Pikkulikat osaavat kyllä salata inhottavan puolensa aikuisilta.

      Koulukiusaajista tytöt ovat pahimpia, koska he eivät käy käsiksi eivätkä huuda. Kiusaaminen on hienovaraista ja vihjailevaa.
      Siihen on vaikea puuttua tai edes huomata.

    • puhki ja poikki

      Ensiavuksi kiristyneeseen tilanteeseen olemme päätyneet pitämään tytöt eri aikaan isänsä luona. Eivät toistaiseksi vietä viikonloppuja siellä yhtä aikaa. Näin molemmat saavat huomiota vuoron perään vain toiselta vanhemmalta. Silloin kun lapset erillään ei häiriökäytöstä ole.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2258
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1944
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      79
      1685
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1598
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1502
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1362
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe