koiranäyttelyistä

thats it!!

onko täällä ketään jolla olisi hieman samankaltainen olo näyttelyiden suhteen..nimittäin.. alkaa pikkasen ottaa pannuun. olen tietoinen että koirani on keskinkertainen.ei huippu muttei huonokaan. on vielä alle vuoden joten muuttumisvaraa on. olen osallistunut kahteen näyttelyyn.molemmat junnuluokassa. eka näyttelyyn n.400km matka. ykkönen. hyvä arvostelu,asianmukainen.vähän harmitti kun oli suht reipas ja kaunis verrattuna taistelupariinsa ja se toinen sai sitten kaikki palkinnot mutta kauneus on katsojan silmässä ja omani ei ole niin roikkunaamainen kun olisi toivottavaa..mutta minusta myös terveemmän näköinen..nooh asiaan. kävin nyt jyväskylän näyttelyissä.istuin kehän laidalla n.kolme tuntia koska aikataulut oli aivan toista mitä alunperin piti olla. katselin englantilaisen tuomarin työskentelyä. kertakaikkiaan ihastuttavaa. hän todellakin kävi jokaisen koiran läpi ja mietti ja pähkäili ja juoksutti,ja mietti ja juoksutti. aikaa ei kulunut normaalia kauempaa vaikka teki vaikuttavaa työtä.
sitten vihdoin tuli meidän vuoromme.suomalainen vanha tuomari.. pentuluokassa oli todella upea mahtavaturkkinen ja ilmeinen rotunsa edustaja.. kolmonen. junnuluokassa meitä oli kaksi. ykkönen toiselle.meille kakkonen. "arvostelu" kesti n. minuutin. tässä rodussa ei kukaan saanut mitään muuta kun pätkät nauhaa. sitten meidän jälkeemme tuli uusi rotu,joita oli vain kaksi edustajaa. voi miten olikin kiinnostava rotu. niitä pyöritettiin ja vatkattiin.ja niin tuli sertit ja vsp ym. jäin suu auki katsomaan. arvostelu kesti ajallisesti saman.
se mikä minua eniten ketuttaa,on se ettei tuomaria kiinnostanut rotu jota esitin,tippaakaan. näki ilmeestä että viekää hemmettiin että paremmat saa tulla näytille. minusta tämä on väärin niin väärin kun olla voi.
ennen en uskonut tuomareilla roturasismiin mutta nyt uskon ja tiedän omasta kokemuksesta. lopettaisi hommat tai ainakin poistaisi rodut joita ei siedä.

16

2216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voipyhäsylvitaas

      Ensinnäkin juttuisi kuuluisi tuonne http://keskustelu.suomi24.fi/debate/5310

      Mutta, muistathan, että tuomari vertaa esitettävää koiraa rotumääritelmään.

      Googleta vaikka oman rotusi rotumääritelmä, asia tuntuu olevan sulle vieras.

      Vai olisiko tuomarin pitänyt palkita sinut ajokilometrien mukaan ?

      • muovinauhanpätkä

        Tuohon " muistathan, että tuomari vertaa esitettävää koiraa rotumääritelmään "

        Ja kannattaa muistaa myös se, että tuomari saattaa olla juuri arvostelemansa rodun kasvattaja ja että natsaako se tyyppi hänen ihannoimaan "rodunomaiseen" linjaan jääkin sitten nähtäväksi.

        Määrätyt koirankasvattajat voittavat poikkeuksetta aina näyttelyissä.

        "Turistit" maksavat viulut . Niin se on ja niin se tulee olemaan .


      • 1+3
        muovinauhanpätkä kirjoitti:

        Tuohon " muistathan, että tuomari vertaa esitettävää koiraa rotumääritelmään "

        Ja kannattaa muistaa myös se, että tuomari saattaa olla juuri arvostelemansa rodun kasvattaja ja että natsaako se tyyppi hänen ihannoimaan "rodunomaiseen" linjaan jääkin sitten nähtäväksi.

        Määrätyt koirankasvattajat voittavat poikkeuksetta aina näyttelyissä.

        "Turistit" maksavat viulut . Niin se on ja niin se tulee olemaan .

        Koiranäyttelyissä " turistit" maksavat vain pääsylippunsa, joskus eivät niitäkään, vaan pummivat sisälle ilmaseksi, tai vieraiden koirien avulla, ilmaseksi.


    • Ainaeivoivoittaa

      Miksi ihmeessä käyt näyttelyissä jos se on sinun mielestäsi noin kamalaa ja epäoikeuden mukaista kun sinun koira ei voita.

      Itse en edes lähtisi tuollaisia matkoja kulkemaan pennun, alle vuoden vanhan koiran kanssa. Pitää antaa koiran ensin aikuistua/valmistua sitte vasta oikeisiin näyttelyihin, nuoren koiran kanssa voi harjoitella vaikka mätsäreissä.

    • Unohda

      Tuollaiset näyttely touhut ja nauti ja harrasta vain koirasi kanssa.Suuresti rakastamani rotu on ainakin pilattu täysin näyttelylinjaisilla yksilöillä.Melkein itku pääsee,kun katsoo mitä ihminen on aikaan saanut hienolla "jalostustyöllään".Mitä karmeempi,sitä parempi.

      • minelan

        nm, unohda

        Niin monet rodut (melkein kaikki) rodut on pilattu liialla jalostuksella,näyttelyn päätarkoitushan on kuitenkin kertoa koiraan rodotuominaisuuksista ,ominaisuuksista, luonteesta, mikä mahdollista sen ulkoasusta ja terveydestä-


    • 17+19

      Itse en arvosta koiranäyttelyitä yhtään, menee samaan kastiin missikisojen kanssa. Yhtä tyhjän kanssa, pinnallisten ihmisten pelleilyä. Miksei koirat voi olla vaan kavereita, miksi pitää kilpailla siitä mikä hauva on nyt se nätein? Kun sillä ei ole mitään merkitystä.

      • pullottavaposa

        Onhan sillä merkitystä. Komeimmin palkittujen koirien pennut ovat kalliimpia. Kasvattajan silmissä pyörivät euronkuvat siinä koiraa esitellessä, joten
        eihän tässä muusta ole kyse:)))


      • minelan

        Koiranäyttelyt on tarkoitettu parantamaan tai arvostella jo pennun onnistumista kasvatustyössä.
        Sekä arvioida koiran terveyttä, ulkonäköä jaluospoltanetta mm.seuraamalla mitä tämä koira on pärjännyt näyttelyissä, mutta kutakunkin koiraans.


      • minelan
        pullottavaposa kirjoitti:

        Onhan sillä merkitystä. Komeimmin palkittujen koirien pennut ovat kalliimpia. Kasvattajan silmissä pyörivät euronkuvat siinä koiraa esitellessä, joten
        eihän tässä muusta ole kyse:)))

        Nyt kyllä liiottelet.
        Samat näyttelykoirat ova kotioloissa, kuin mitkä tahansa koirat, nukkuvat vieressä, ruokitaan parhaalla mahdollisimman hyvin ja lenkitetään paljon.


    • hyihelvettiiiiiiii

      Mikä mielisairaus ajaa ihmisen kilpailuttamaan koiraansa jossain koiranäyttelyssä? Eikö tuo nyt ole jo aika sairasta? Ymmärrän, että näyttelyihin mennään esim tapaamaan muita alan harrastajia, mutta en ymmärrä tällaista. Ihan eri asia kuin kilpaurheilu tai edes ihmisten kuvottavat kauneuskilpailut. Ruo on vain jotain niin kuvottavaa.

      • minelan

        Mikä ihmeessä ihmiset arvostavat urheilusta taidenäyttelyihin, ja kaikkea siltå väliltä-
        Halu tuoda esille sen, missä on parhainmillaan.En nyt tarkoita, että elämään ei mahtuisi muuta, kuin koiraihmiselle näyttelyt.
        Esimerkiksi työ on tärkeämpää kuin koiranäyttelyt, Koirat kuuluvat vapaa-aikaan ja on harrastus, mutta sekin on otettava vakavasti, koska olet vastuussa kasvateistasi,


    • "Mikä mielisairaus..."
      Vähän kaksipiippuinen juttu näyttelyt. .. Minelan tuolla selittikin niiden perimmäistä tarkoitusta. Valitettavasti niissäkin on ylilyöntejä esim.palkitaan jo liian "näyttäviä" koiria, joidenkin tuomarien toimesta, tuomareiden käyttäytymiset ei kaikki ole fiksuimmasta päästä , koiria kohdellaan joskus turhan tympeästi ym.
      Mutta, jos ei näyttelyitä olisi, niin ei tiedettäisi millaisia koiria kasvattajat käyttää vähääkään. Harvassa rodussa on kuitenkaan jalostustarkastuksia tai riittävästi. Jos mitään näytuloksia ei ole, niin koirat voi olla mitä vaan vielä helpommin. Ei koiranettikään kaikkea kerro. esim. luonne. Siitäkin pystyy edes jotain näkemään näytelmissä, muutenhan ei yhtään mitään. Ja kyllä ulkonäkö on kuitenkin osa rotua. Itse en ostaisi koiraa kasvattajalta, joka ei näyttelyissä koiriaan käytä. Poikkeus ehkä jotkut käyttörodut, joissa on näy ja käy eriytyneet, valitettavasti. Hyvästä rodunomaisesta koirasta kun pitäisi olla kumpaankin, ainakin riittävästi.

      • minelan

        molossi,
        kyllähän ne näyttelyt jotain kertovat koiran luonteesta,
        Ei arka, hermostunut koira yleensä pärjää näyttelyissä.Huono .-hermoisuuskin,joka sekin on yleensä kuuluu hullujen -omistajien syystä,vaikuttaa koiran luonteeseen,


      • itärajaniita
        minelan kirjoitti:

        molossi,
        kyllähän ne näyttelyt jotain kertovat koiran luonteesta,
        Ei arka, hermostunut koira yleensä pärjää näyttelyissä.Huono .-hermoisuuskin,joka sekin on yleensä kuuluu hullujen -omistajien syystä,vaikuttaa koiran luonteeseen,

        Anteeksi vaan hyvä asiantuntia. Arka ja hermostunut koira ei tosiakaan ole kasvattajan eikä koiran omistajan syytä. Arka koira syntyy syntymä-arkana, jonka luonnetta voidaan kuitenkin vahvistaa jonkin verran kannustamalla sitä pääsemään peloistaan.


      • minelan

        Itärajanriiti

        Jos koira on hermostunut , sillä niin sillä on stressi päällä.ja omistajan´velvollisuus on rauhoitella
        Ihminen on niin raaka, että hän raakuudellaan saa koiran kun koiran, vaikka pentu olisi, araksi- Suurin osa hermostuneista koirista vika on omistajasta.'
        Miksi ei mietitä tarkkaan mikä rotu on itselle sopivin,


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5015
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1422
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      967
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      219
      750
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe