Aurinkorannikon kiinteistönvälitystä

huh-huijaa

Käytiin kattelemassa kun oltiin paikalla hiukan pitempään muutamia asuntoja rannikolla kun vaittävät että hinnat ovat halvat.
Ruvettiin ihmetteleen että mitäs tämä tämmöinen kiinteistönvälitys on kun ei ole mitään kunnon esitteita asunnoista, ei tietoja taloyhtöstä, korjauksita ynnä muusta.
j avälittäjien tiedot kovin heppoiset kaikilta osin. Kovasti vaan yritettiin myydä, ainoa mikä tiedetiin:ny saa halvallakohta hintta nousee rajusti.
Kuultiin rannikolla pitkään asuneilta ettei näillä suomalaisilla välittäelijöillä ilmeisesti yhtä lukuunottamatta ole mitään alan tutkintoja mitä ne ovat apit ja kipet. Vertaa Suomen lkv. Opit on hankittu lentomatkalla Suomesta ja yritys ja erehdys menetelmällä. Asikkaat maksaa virheet. Ja tulokset sen mukaiset. Kuka vaan voi perustaa kiinteistövälitysfirman ilman mitään alan koulutusta.
Ihmeellistä kun kyseessä isot rahat.
Rannikolla on kuulemma myös asuntoja jotka säännöstelyn piirissä, hintarajoitukset ymt, jolekin suomaliselle myyty kovaan hintaa ja ei pääse eroon. Laittomasti rakennettuja myös paljon. Välittäjillä ei välttämättä mitään tietoja, verotusasiat täyttä hepreaa, jokaisella tuntuu olevan omat erilaiset tiedot.
Juu siis taloyhtiön asioista, naapureista ja muusta tärkeästä ei tiedetä mitään. Mikä taloyhtiön talous, korjaukset ym.
Ihme että joku vielä uskaltaa ostaa näiden puuhastelijoiden välityksellä.

Ei ostettu eikä osteta, rahat turvassa Suomessa.

94

4204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LKV

      Ai että seuraavaksi ruvetaan asunnonvälittäjiä mollaamaan?

      Eikö kukaan tullut limousiinillä kentältä hakemaan ja perhana ei edes VIP salin kautta punaista mattoa myöten päästy, vaan piti junalla puksuttaa Fugeen.

      Pitäisikö aloittaa uusi ketju, kuinka suomalaiset itse käyttäytyvät?

      Oletteko yhtään ajatelleet, että täälläkin ihmiset tekevät työtä ja ei heidän tarvitse mitään neuvoksen papereita suomen kaltaisesta maasta hakea.

      "naapureista ja muusta tärkeästä ei tiedetä mitään."
      Miksi välittäjän pitäisi naapureista tietää jotain, eihän ne tiedä Suomessakaan.
      Tutkaileppa jos netistä vielä löytyy "kerrotalokyttääjät" ja onko niillä sivujaostoa Espanjassa, siitä voisi olla sinulle apua naapuriasiassa.

      Espanjassa EI SOTKEUDUTA naapureiden asioihin eikä kyttäillä kuten suomessa.

      "rahat turvassa suomessa" anna mun nauraa......

    • Lentäjä-Rami

      Kaikki välittäjät täällä Aurinkorannikolla eivät suinkaan vastaa kuvaustasi. Saanen omakohtaisesta kokemuksesta suositella:

      http://www.invertium.es/index.php/fi/

      Tämä välitystoimisto ei välitä pelkästään asunnoista, vaan välittää myös ihmisistä isolla I:llä! Suosittelen lämpöisesti heitä. Otappas yhteyttä!

      • immo

        Lentäjä-Ramin linkin siisteistä imoituksista puuttu paljon aivan perustietoja, kuten neljöt, vuokra ilmoitetaan mutta ei vastikkdeiden hintaa, kerros, ilmansuunta, rakennusvuosi jne.


    • Bolichesin Veka

      Joo kyllähän täällä luotettaviakin välittäjiä löytyy.

      Minä löysin oman asuntoni täältä:

      http://hispaniaproperties.es

      Todella osaavaa ja asiantuntevaa henkilökuntaa. Oli esitteet ja kaikki ja selvästikin joskus nähneet kalustetun huoneen ainakin kuvissa.

      • No nyt löysit

        Tosi hyvä vitsi. Arvostan huumorintajuasi. Sivu mainostaa myytävää kiinteistö alottaen myyntipuheen sanoilla lorem ipsum. Kas kun ei valmiisiin sivupohjiin ole jäänyt sitä klassista "Riittaaa.. tähän pitäisi saada jotain tekstiä että vaikuttaisi oikealta firmalta ja asiakkaiden silmissä luotettavalta..."

        Oikeasti, tuota linkkaamaasi on naureskeltu pitkin nettiä.


    • Costa

      Kokemukset kuulostavat useille tutuilta. Asuntokaupoissa liikkuvat isot rahat ja välityspalkkiot ja alalla on monenmoista epäpätevää touhuajaa kun kuka vaan voi alkaa kiinteistönvälittäjäksi.Suomessahan välityksen pitäjältä vaaditaan virallinen tutkinto lkv ja toimintaa valvoo lääninhallitus. Espanjassa voi touhuilla alalla täysin ilman koulutusta ja valvontaa.

      Ihan aluksi pitää tietysti siis selvittää välittäjän koulutus alalle Espanjassa ja kokemus alalla Espanjassa ja välitystoimiston lisensiointi ja taustat sekä vastuuvakuutukset huolellisesti.

      API-välittäjät. Espanjan API Agentes de la Propiedad Inmobiliaria on tunnustetuin kiinteisitönvälityksen sääntelyorganisaatio. Tämän tunnuksen omaavat välittäjät ovat saaneet virallisen koulutuksen ja ministeriön hyväksynnän. Palkkiot ovat säänellyt ja toimintaa valvotaan. Vilpillinen menettely johtaa sakkoihin ja lisenssin menetykseen.

      GIPE-välitttäjät Gestor Intermediario en Promociones de Edificaciones ovat alempiarvoinen ryhmä. GIPE-tunnus saadaan kun on suoritetetu GIPEn kurssit ja on tämän elimen akreditoima.

      Seinät Espanjassa ovat paperia eli kaikki kuuluu läpi.
      On siis todella myös tärkeää tietää ketä naapureina asuu ja minkä maalaisia sekä ovatko asunnot omia vai vuokralla.Tämä ei kuitenkaan riiitä, on tarpeen koeasua ainakin pari viikkoa. Jos tähän ei suostuta on syytä unohtaa kohde, niistä ei ole pulaa.

      Asuntokauppaan Espanjassa liittyy paljon riskejä, myös monia jotka eivät suomalaiselle ostajalle tule edes mieleen. Annetut tiedot asunnosta ja taloyhtiöstä ovat yleensä hyvin puutteelliset verratuna esim. Suomeen. Esitteet, jos nbiitä on, ovat heppoiset. Tarkistettavaa on valtavasti.
      Ostaja tarvitsee edustajakseen pätevän, kokeneen ja hyvämaineisen lakimiehen aina.

      Ennen kauppoja kannattaa perehtyä mm. myös taloyhtiön yhtiökokousten viime vuosien pöytäkirjoihin, niistä selviää paljon asioita talosta ja yhtiön todellinen tilanne. Monet monikansalliset taloyhtiöt ovat erittäin riitaisia.

      Muista että välittäjät ”unohtavat” negatiiviset asiat, kun kauppaa pitää saada. Sama kohde voi olla ja yleensä on lukuisilla välittäjillä ja hintapyynnötkin voivat olla kovasti erilaiset. Tinkimisvaraa on nyt valtavasti.

      Lisätietoa:
      Espanjan kiinteistörekisterin virallinen opas asunnon ostajille. Paljon on tarkistettavaa:
      http://www.fomento.gob.es/NR/rdonlyres/55F07DA1-3DC3-4FB8-B140-3BE95097CD47/101724/guia_comprar.pdf
      suomeksi:
      http://www.ecc.fi/File/db73d520-fb8e-4ef6-ae52-00eff08b3b86/asunto_espanjasta_opas.pdf


      Muuta yleistä:
      https://www.gov.uk/how-to-buy-property-in-spain

      • Reino Kurkela

        Höpönpöppö!


      • esa2

    • _ es _

      Costa:lle

      Kiitos hyvin asiallisesta, perustellusta ja informatiivisestä viestistä hyödyllisine linkkeineen (menivät kirjainmerkkeihin).

      Asuntojen äänieristys. Onko Espanjassa rakennuskannasta ja rakennuvuosista (eri standarneinen?) ja / tai rakentajasta-krynderistä riippuen eroja rakennuksien äänieristyksessä vai ovatko liki kaikki samalla kaavalla varsin kevyesti toteutettuja? Entä onko alueelsia eroja tyyliin rannikon asuntokanta vs. hieman sisempi maa?

      • nuku siinä

        Yksi reikätiilikerros kaikissa seinänä. Ei mitään eritystä. Äänet kuuluu joka suunnasta.
        Espanjalaiset aloittelee iltaelämän noin klo 22.


      • _ es _
        nuku siinä kirjoitti:

        Yksi reikätiilikerros kaikissa seinänä. Ei mitään eritystä. Äänet kuuluu joka suunnasta.
        Espanjalaiset aloittelee iltaelämän noin klo 22.

        >> Yksi reikätiilikerros kaikissa seinänä. Ei mitään eritystä. Äänet kuuluu joka suunnasta.

        Lisäksi välipohjat ilmeisesti ontelolaatta-elementtiä, joka sekin päästää liki kaikki äänet lävitse.

        Eikö Espanjassa rakennusstandardit ole vuosikymmenien saatossa muuttuneet ja kehittyneet paremmiksi?

        Entä alueelliset erot, rakennetaanko rannikolla ja sisämassa saman kaavan mukaisesti?

        Mikäli kakki on laitanaan samaa kevyttä rakennusmetodia edelleenkin, niin ainoa apu kerrostaloasumiseen on hankkia vuokramiseen sijaan oma ja tilava ylimmän keroksen asunto ja tehdä totaalinen lisäeristys lattioita myöten, sekä tukeva asunnon sisäänkäynnin turvaovi (mahdolisesti vielä suomalaisella tuplaovimetodilla toteutettuna).

        Mieluummin läpitalon päätyhuoneisto jossa on maksimissaan yksi seinänaapuri.

        Sitten olisi tietysti hyvä perehtyä lähinaapurustoon, ettei siellä ole ravintoloita, yökerhoja, kouluja, palolaitosta jne.

        Omaan pitkän kokemuksen ydistelmästä hyvin kevyt äänieristys & lattarimaa naapuruston kaikkine arki-övereineen ja siksi kiinnitän asiaan paljon huomiota.

        Ps. Suomessa on 60-luvulla rakennettuja kerrostaloja, jotka ovat melkein kuin bunkkeeita, paksut seinät ja joissa välipohjat ovat paksua ja täyttä paikalla valettua betonivalua. Sellasissa rakennuksissa ei napureista juuri mitään kuulu ja silloin pitää olla jo varsin merkittävän kova volyymi kyseessä.

        Sittemmin elementtitalojen, ontelolaattojen ja rakentamisen kustannustehokkuuden myötä elämisen laatu ja yksityisyys on kärsinyt paljon äänieristävyyden tasolla.

        Nähdäkseni Suomessa on rakennusmääräyksistä huolimatta eroja mm. rakennuskien äänieristyksen tasossa, eli pitäisi tuntea rakennusvuosi ja rakentaja / krynderin kyseisen ajan tuotannon maine.


      • Eroja löytyy
        _ es _ kirjoitti:

        >> Yksi reikätiilikerros kaikissa seinänä. Ei mitään eritystä. Äänet kuuluu joka suunnasta.

        Lisäksi välipohjat ilmeisesti ontelolaatta-elementtiä, joka sekin päästää liki kaikki äänet lävitse.

        Eikö Espanjassa rakennusstandardit ole vuosikymmenien saatossa muuttuneet ja kehittyneet paremmiksi?

        Entä alueelliset erot, rakennetaanko rannikolla ja sisämassa saman kaavan mukaisesti?

        Mikäli kakki on laitanaan samaa kevyttä rakennusmetodia edelleenkin, niin ainoa apu kerrostaloasumiseen on hankkia vuokramiseen sijaan oma ja tilava ylimmän keroksen asunto ja tehdä totaalinen lisäeristys lattioita myöten, sekä tukeva asunnon sisäänkäynnin turvaovi (mahdolisesti vielä suomalaisella tuplaovimetodilla toteutettuna).

        Mieluummin läpitalon päätyhuoneisto jossa on maksimissaan yksi seinänaapuri.

        Sitten olisi tietysti hyvä perehtyä lähinaapurustoon, ettei siellä ole ravintoloita, yökerhoja, kouluja, palolaitosta jne.

        Omaan pitkän kokemuksen ydistelmästä hyvin kevyt äänieristys & lattarimaa naapuruston kaikkine arki-övereineen ja siksi kiinnitän asiaan paljon huomiota.

        Ps. Suomessa on 60-luvulla rakennettuja kerrostaloja, jotka ovat melkein kuin bunkkeeita, paksut seinät ja joissa välipohjat ovat paksua ja täyttä paikalla valettua betonivalua. Sellasissa rakennuksissa ei napureista juuri mitään kuulu ja silloin pitää olla jo varsin merkittävän kova volyymi kyseessä.

        Sittemmin elementtitalojen, ontelolaattojen ja rakentamisen kustannustehokkuuden myötä elämisen laatu ja yksityisyys on kärsinyt paljon äänieristävyyden tasolla.

        Nähdäkseni Suomessa on rakennusmääräyksistä huolimatta eroja mm. rakennuskien äänieristyksen tasossa, eli pitäisi tuntea rakennusvuosi ja rakentaja / krynderin kyseisen ajan tuotannon maine.

        Suomessa kaikki kerrostalot tehtiin 1990-luvulla ontelolaatoilla välipohjiin ja huoneistojen väliseinät 170 mm betonielementti. Eristi ääntä minkä eristi mutta taatusti paremmin kuin kalkkihiekka-reikätiili 85 mm. Suomessa nukutaan jo 22 mutta Espanjassa silloin vasta serkut tulevat kylään ja aletaan huutaa toisten kurkkuun. Ei mulla mitään espanjalaisia vastaan ole. Kommentoin vaan heidän rakennustapaansa. Se on vähän toisenlainen. Suomessa rakennusmääräykset ovat menneet jo äärimmäisyyksiin. Etenkin eristys-ja energiamääräykset. Ikäänkuin Suomen pitäisi pelastaa maailma yksin. Suomen säästöt on hyttysen kusi Atlantissa.


      • _ es _
        Eroja löytyy kirjoitti:

        Suomessa kaikki kerrostalot tehtiin 1990-luvulla ontelolaatoilla välipohjiin ja huoneistojen väliseinät 170 mm betonielementti. Eristi ääntä minkä eristi mutta taatusti paremmin kuin kalkkihiekka-reikätiili 85 mm. Suomessa nukutaan jo 22 mutta Espanjassa silloin vasta serkut tulevat kylään ja aletaan huutaa toisten kurkkuun. Ei mulla mitään espanjalaisia vastaan ole. Kommentoin vaan heidän rakennustapaansa. Se on vähän toisenlainen. Suomessa rakennusmääräykset ovat menneet jo äärimmäisyyksiin. Etenkin eristys-ja energiamääräykset. Ikäänkuin Suomen pitäisi pelastaa maailma yksin. Suomen säästöt on hyttysen kusi Atlantissa.

        >>Eristi ääntä minkä eristi mutta taatusti paremmin kuin kalkkihiekka-reikätiili 85 mm.

        Siis onko Espanjassa huoneistojen väliset seinät todellakin vain 85mm hötöharkkoa / tiiltä ja tämä yleisenä rakennusstandardina?

        Monissa eri maissa tallienkin väliseinissä käytetään 170-200mm lekaharkkoja.

        Tuo 85mm on aivan liian hepponen seinän paksuus huoneiston sisäisissäkin seinissä, mikäli perheen eri jäsenet kaipaavat edes hieman omaa rauhaa.

        Edelleenkään kukaan ei oikein ole varman tiedon mukaisesti ottanut kantaa siihen onko epanjalaiset rakennusnormit edelleen nykyään suunnilleen samat kuin 10 - 15 - 20 vuotta sitten, sekä rakennetaanko rannikolla ja sisämaassa samalla kaavalla.

        Tai rakennetaanko enempikin turisti-sesonki-huoneistot kevyemmin kuin paikallisten "varsinaiset" ja ympärivuoriset asunnot?

        Hakisin toki tietoa paikallisilta sivuilta, mutta ainakaan toistaiseksi espanjankieli ei ole hallussa, vaikka muiden kielien ansiosta tekstistä hieman saakin irti.

        Vaikkapa naapurimaassa Ranskassa standardit ovat muuttuneet vuosien / vuosikymmenien saatossa ja tuoreempi rakennuskanta on äänieristykseltäänkin paremmin totetettua kuin vaikkapa 70-80-90-luvun rakennuskanta (vaikka typillistä nykyistä elementtiplootua onkin) . Muistaakseni 90-luvun alkupuolella oli yski hieman suurempi etappi rakennusvaatimuksissa ja sittemminkin vaatimukset kasvaneet.

        Nuo mainitut Suomen eristys- ja energiamääräykset ovat melko globaali suuntaus monissa länsimaissa (aika sitten näyttää miten pitkäikäisiä ja terveitä ovat nykystandardin ja tekniikan passiivitalot, avoin kysymys).

        Esimerkiksi Ranskalla ja Belgialla on saman suuntaisia linjauksia ja tavoitteita tulevalle rakennuskannalle, joskin paikallisiin olosuhteisiin sovellettuna. Belgia alkaa kannustaa ja ohjata passiivitalojen suuntaan myös uusissa kerrostaloissa ja sellaisia jo rakenetuja esitellään tulevaisuuden visiona.

        Ps. Kultturikysymykset. Espanjaan muuttavan on pakkokin sopeutua paikalliseen elämänrytmiin ja kulttuuriin ottaen se sellaisena kuin se on. Paikalliset ruokailevat hyvin myöhään ja aikaan jolloin moni suomalainen on jo lähempänä tyynyä kuin ruokapöytää. Sitten parisuhteeseen paikallisen kanssa alkaneelle sopeutumistarve tulee vieläkin lähemmäksi, kumppani (ei muutu suomalaiseksi), suku, ystävät, elämänrytmi, tavat jne.


      • Eroja löytyy
        _ es _ kirjoitti:

        >>Eristi ääntä minkä eristi mutta taatusti paremmin kuin kalkkihiekka-reikätiili 85 mm.

        Siis onko Espanjassa huoneistojen väliset seinät todellakin vain 85mm hötöharkkoa / tiiltä ja tämä yleisenä rakennusstandardina?

        Monissa eri maissa tallienkin väliseinissä käytetään 170-200mm lekaharkkoja.

        Tuo 85mm on aivan liian hepponen seinän paksuus huoneiston sisäisissäkin seinissä, mikäli perheen eri jäsenet kaipaavat edes hieman omaa rauhaa.

        Edelleenkään kukaan ei oikein ole varman tiedon mukaisesti ottanut kantaa siihen onko epanjalaiset rakennusnormit edelleen nykyään suunnilleen samat kuin 10 - 15 - 20 vuotta sitten, sekä rakennetaanko rannikolla ja sisämaassa samalla kaavalla.

        Tai rakennetaanko enempikin turisti-sesonki-huoneistot kevyemmin kuin paikallisten "varsinaiset" ja ympärivuoriset asunnot?

        Hakisin toki tietoa paikallisilta sivuilta, mutta ainakaan toistaiseksi espanjankieli ei ole hallussa, vaikka muiden kielien ansiosta tekstistä hieman saakin irti.

        Vaikkapa naapurimaassa Ranskassa standardit ovat muuttuneet vuosien / vuosikymmenien saatossa ja tuoreempi rakennuskanta on äänieristykseltäänkin paremmin totetettua kuin vaikkapa 70-80-90-luvun rakennuskanta (vaikka typillistä nykyistä elementtiplootua onkin) . Muistaakseni 90-luvun alkupuolella oli yski hieman suurempi etappi rakennusvaatimuksissa ja sittemminkin vaatimukset kasvaneet.

        Nuo mainitut Suomen eristys- ja energiamääräykset ovat melko globaali suuntaus monissa länsimaissa (aika sitten näyttää miten pitkäikäisiä ja terveitä ovat nykystandardin ja tekniikan passiivitalot, avoin kysymys).

        Esimerkiksi Ranskalla ja Belgialla on saman suuntaisia linjauksia ja tavoitteita tulevalle rakennuskannalle, joskin paikallisiin olosuhteisiin sovellettuna. Belgia alkaa kannustaa ja ohjata passiivitalojen suuntaan myös uusissa kerrostaloissa ja sellaisia jo rakenetuja esitellään tulevaisuuden visiona.

        Ps. Kultturikysymykset. Espanjaan muuttavan on pakkokin sopeutua paikalliseen elämänrytmiin ja kulttuuriin ottaen se sellaisena kuin se on. Paikalliset ruokailevat hyvin myöhään ja aikaan jolloin moni suomalainen on jo lähempänä tyynyä kuin ruokapöytää. Sitten parisuhteeseen paikallisen kanssa alkaneelle sopeutumistarve tulee vieläkin lähemmäksi, kumppani (ei muutu suomalaiseksi), suku, ystävät, elämänrytmi, tavat jne.

        Ne talothan tehdään niin että välipohjat ovat pilarien päällä. Rakennusvaiheessa tuuli puhaltaa koko rungon läpi. Sitten ulkoseinät muurataan paikalla vähän paksummasta harkosta. Olisisko se kevytsoraharkkoa, sellaista harmaata mitä näkee Suomessakin perustuksissa. Sellaista siporexin näköistäkin olen jossain nähnyt. Päälle sitten vähän kuraa. Miksi niiden väliseinien pitäisi juuri paksumpaa olla? Ne eivät kanna painoa, ei tarvitse välittää äänieristyksestä kun joka tapauksessa kaikki kuuluu. varmasti on paksumpaakin harkkoa laitettu mutta onko 135 mm yhtään sen vakuuttavampi. Ei minusta yhtään. Lattiaan laitetaan kova laatta tai karvalankamatto.


      • _ es _
        Eroja löytyy kirjoitti:

        Ne talothan tehdään niin että välipohjat ovat pilarien päällä. Rakennusvaiheessa tuuli puhaltaa koko rungon läpi. Sitten ulkoseinät muurataan paikalla vähän paksummasta harkosta. Olisisko se kevytsoraharkkoa, sellaista harmaata mitä näkee Suomessakin perustuksissa. Sellaista siporexin näköistäkin olen jossain nähnyt. Päälle sitten vähän kuraa. Miksi niiden väliseinien pitäisi juuri paksumpaa olla? Ne eivät kanna painoa, ei tarvitse välittää äänieristyksestä kun joka tapauksessa kaikki kuuluu. varmasti on paksumpaakin harkkoa laitettu mutta onko 135 mm yhtään sen vakuuttavampi. Ei minusta yhtään. Lattiaan laitetaan kova laatta tai karvalankamatto.

        >> Miksi niiden väliseinien pitäisi juuri paksumpaa olla? Ne eivät kanna painoa, ei tarvitse välittää äänieristyksestä kun joka tapauksessa kaikki kuuluu. varmasti on paksumpaakin harkkoa laitettu mutta onko 135 mm yhtään sen vakuuttavampi. Ei minusta yhtään.

        Tokihan 85mm vs 135mm samaakin materiaalia antaa eroa äänieristävyydessä.

        Kuitenkin huoneistoja erottavat seinät tulisi muurata erityisen äänieristävillä materaiaaliratkaisuilla.

        Toisaalta Espanjassa asunnot ovat talvisin huomattavan epämielyttäviä kylmyydeltää ja kosteudeltaan, eli kyllä sielläkin rakennuksen lämmöneristyksen tulisi olla aivan eri tasoa kuin mainitussa rakenneratkaisussa.

        Ps. Edelleenkään kukaan ei oikein ole varman tiedon mukaisesti ottanut kantaa siihen onko epanjalaiset rakennusnormit eristävyyden suhteen edelleen nykyään suunnilleen samat kuin 10 - 15 - 20 vuotta sitten, sekä rakennetaanko rannikolla ja sisämaassa samalla kaavalla tai turistialueiden enempikin kesäasunnot vs. ympärivuotiset asunnot.


      • esa2
        nuku siinä kirjoitti:

        Yksi reikätiilikerros kaikissa seinänä. Ei mitään eritystä. Äänet kuuluu joka suunnasta.
        Espanjalaiset aloittelee iltaelämän noin klo 22.

        http://www.aurinkotori.org/item/205/ASUNTOPÖRSSI/Asunnot/torremolinos,yksiö,a/c

        äánieristetyt seinät 47000€


    • kovin sekavaa

      http://hispaniaproperties.es myy huoneistojaan näinkin hauskalla puheella suomeksi käännettynä:

      Tällä sivulla on kommentoidaksesi. Sydänsairaus, lämpömittari, taskussa tai proteiinia, hapatus kissan. En todellakaan ole, yritysten neuvonantaja Gazette

    • jotain tietävä

      Onko kuulunut kenenkään korvaan tai sattunut silmään, tuliko tuomioita viime kesänä esillä olleeseen välittäjä skandaaliin? Oliko Arto Ryynänen sotkeutunut näihin tapauksiin, ja oliko tuo hispaniaproperties se firma. Onko tuo myös Arton firma, kun toimii Arton tiloissa? Arto tuntuu olevan aika monessa kiinteistökuviossa mukana, niin täällä kuin kotonaan Ilomatsissa, jossa hän on ajanut yhden matkailukeskuksen konkurssiin ja rappeuttanut Koitereen alueella useita kiinteistöjä asumiskelvottomaan kuntoon, mikähän näissäkin on sitten business-kuvio? Vakuutus? Käyttänyt näitä yliarvostettuin realiomaisuutena muiden lainojen vakuutena. 90-luvun alussa Pohjois-Karjalassa useita pankinjohtajia tuomittiin ehdottomaan vankeuteen lainoihin liittyvistä vakuuspetoksista, mm. senaikaisia Pohjois-Karjalan säästöpankinjohtajia, Joensuussa, Kiteellä, Ilomantsissa. Voisi löytyä jäljet Koitereen kiinteistön sotkuihin ja epäselvyyksiin näistä säästöpankki kuvioista. Olisiko näin, että hän on myös mukana jotenkin näissä paikallisissa kuvioissa?

      • Pacosin Raikka

        Vaan minäpä se otan tämän selvityksen alle.


      • luettu

        Tämä SE lehden nostama "skandaali" oli täyttä huuhaat ei ollu hispaniaproperties.


      • Reino Kurkela
        luettu kirjoitti:

        Tämä SE lehden nostama "skandaali" oli täyttä huuhaat ei ollu hispaniaproperties.

        Höpönpöppö! Ei savua ilman tulta! On vaan hyvä että Pacosin Raikka selvittää asian.
        Tuloksia odotetaan!


      • Compraventa
        Reino Kurkela kirjoitti:

        Höpönpöppö! Ei savua ilman tulta! On vaan hyvä että Pacosin Raikka selvittää asian.
        Tuloksia odotetaan!

        Kiinteistönvälitys aurinkorannikolla on asiallista ja toimivaa siitä pitää huolen kysynnän ja tarjonnan laki.
        Sillä että se toimii eri tavalla kuin Suomessa ei pitäisi olla mitään merkitystä ostajalle.Asioiden vertailu Suomen ja Espanjan välillä ei ole tarpeellista.
        Ostajan tehtävänä on yksinomaan ja ainoastaan katsella itselleen tarpeisiinsa sopiva asunto ja välittäjä huolehtii lopusta ja auttaa vielä asioiden jälkihoidossa kauppaan kuuluvana.
        Jokainen rannikolla toimiva välittäjä on varmasti tietoinen myös veroasioista siltä osin kuin kiinteistökaupassa on tarpeen olipa hän tutkinnon suorittanut tai ei ja jokaisella laillisen autonomon turvin toimivalla välittäjällä on takanaan pätevä Espanjan lainsäädännön tunteva lakimies jota ilman ainoatakaan kauppaa ei tehdä.
        Suomalaisen ostajan kannattaa tunnustaa tämä ja jättää viisastelut sikseen.


      • Varokaa
        Compraventa kirjoitti:

        Kiinteistönvälitys aurinkorannikolla on asiallista ja toimivaa siitä pitää huolen kysynnän ja tarjonnan laki.
        Sillä että se toimii eri tavalla kuin Suomessa ei pitäisi olla mitään merkitystä ostajalle.Asioiden vertailu Suomen ja Espanjan välillä ei ole tarpeellista.
        Ostajan tehtävänä on yksinomaan ja ainoastaan katsella itselleen tarpeisiinsa sopiva asunto ja välittäjä huolehtii lopusta ja auttaa vielä asioiden jälkihoidossa kauppaan kuuluvana.
        Jokainen rannikolla toimiva välittäjä on varmasti tietoinen myös veroasioista siltä osin kuin kiinteistökaupassa on tarpeen olipa hän tutkinnon suorittanut tai ei ja jokaisella laillisen autonomon turvin toimivalla välittäjällä on takanaan pätevä Espanjan lainsäädännön tunteva lakimies jota ilman ainoatakaan kauppaa ei tehdä.
        Suomalaisen ostajan kannattaa tunnustaa tämä ja jättää viisastelut sikseen.

        Täydellistä pötypuhetta. Rannikolla toimii edelleen kiinteistönvälittäjäpariskunta, joka pitää asiakkaiden veronpidätykset itsellään. Ne siis pidätetään kauppasummasta notaarilla ja ne kuuluu tallettaa verottajalle mutta nämä neropatit eivät sitä tee. Ovat erinomaisia valehtelijoita. Kun paine verottajalta ja sadoilta huijatuilta suomalaisilta kävi liian kovaksi, vaihtoivat maisemaa. Varokaa heitä. Nimi viittaa luksuskohteisiin. Mainostavat vain Espanjan Sanomissa koska muut lehdet eivät suostu antamaan heille mainostilaa.


      • Auli S. Kerava
        Varokaa kirjoitti:

        Täydellistä pötypuhetta. Rannikolla toimii edelleen kiinteistönvälittäjäpariskunta, joka pitää asiakkaiden veronpidätykset itsellään. Ne siis pidätetään kauppasummasta notaarilla ja ne kuuluu tallettaa verottajalle mutta nämä neropatit eivät sitä tee. Ovat erinomaisia valehtelijoita. Kun paine verottajalta ja sadoilta huijatuilta suomalaisilta kävi liian kovaksi, vaihtoivat maisemaa. Varokaa heitä. Nimi viittaa luksuskohteisiin. Mainostavat vain Espanjan Sanomissa koska muut lehdet eivät suostu antamaan heille mainostilaa.

        Vaatisi nyt hieman tarkempaa tietoa, jos on totta. Nettisivut, osoite, nimet tai jotain jolla Meikäläiset pääsisivät jyvälle. Jos et voi suoraan sitä kertoa, lähetä tarkempia vihjeitä. Kiitos. Jos kertomuksesi ei pidä paikkaansa, lopeta tämä.


      • P.S.L.
        Auli S. Kerava kirjoitti:

        Vaatisi nyt hieman tarkempaa tietoa, jos on totta. Nettisivut, osoite, nimet tai jotain jolla Meikäläiset pääsisivät jyvälle. Jos et voi suoraan sitä kertoa, lähetä tarkempia vihjeitä. Kiitos. Jos kertomuksesi ei pidä paikkaansa, lopeta tämä.

        Eiköhän tuossa yllä ollut tarpeeksi johtolankoja. Jos asia kiinnostaa, tutki itse. Tai kysele. Ei ole rannikolla montaa joka ei parivaljakon mainetta tuntisi. Uusia pystyvät huijaamaan enää.


      • Arvaus oikein?
        P.S.L. kirjoitti:

        Eiköhän tuossa yllä ollut tarpeeksi johtolankoja. Jos asia kiinnostaa, tutki itse. Tai kysele. Ei ole rannikolla montaa joka ei parivaljakon mainetta tuntisi. Uusia pystyvät huijaamaan enää.

        No nyt ymmärsin. Olit laittanut kirjaimet nurinkuriseen järjestykseen. Saanko 10p. ja papukaijan merkin. Lux... spa... pro.... (Saippua (vaahto) kylpylä ammattilaisille).


      • saippuaa
        Arvaus oikein? kirjoitti:

        No nyt ymmärsin. Olit laittanut kirjaimet nurinkuriseen järjestykseen. Saanko 10p. ja papukaijan merkin. Lux... spa... pro.... (Saippua (vaahto) kylpylä ammattilaisille).

        Juuri niin.


      • chavarria
        Varokaa kirjoitti:

        Täydellistä pötypuhetta. Rannikolla toimii edelleen kiinteistönvälittäjäpariskunta, joka pitää asiakkaiden veronpidätykset itsellään. Ne siis pidätetään kauppasummasta notaarilla ja ne kuuluu tallettaa verottajalle mutta nämä neropatit eivät sitä tee. Ovat erinomaisia valehtelijoita. Kun paine verottajalta ja sadoilta huijatuilta suomalaisilta kävi liian kovaksi, vaihtoivat maisemaa. Varokaa heitä. Nimi viittaa luksuskohteisiin. Mainostavat vain Espanjan Sanomissa koska muut lehdet eivät suostu antamaan heille mainostilaa.

        Onko tää pariskunta, jossa vaimo on valelääkäri, valevysiatri, vastaa suomen apuhoitajaa?


      • Asiatonta puhetta
        Arvaus oikein? kirjoitti:

        No nyt ymmärsin. Olit laittanut kirjaimet nurinkuriseen järjestykseen. Saanko 10p. ja papukaijan merkin. Lux... spa... pro.... (Saippua (vaahto) kylpylä ammattilaisille).

        Täysin asiatonta PAS...K...A puhetta.


      • Hispartzi hitsaa
        Arvaus oikein? kirjoitti:

        No nyt ymmärsin. Olit laittanut kirjaimet nurinkuriseen järjestykseen. Saanko 10p. ja papukaijan merkin. Lux... spa... pro.... (Saippua (vaahto) kylpylä ammattilaisille).

        Tämä koko kanava Suoli24 on täysin kriminaalien pikku turrejen potkijoiden mellestyskenttä panetteluin, valehteluin, mustamaalauksin ja psykodeelisten maanis-depressiivisten raadonsyöjien hallussa. Minä tiedän sen, koski itse työnnän koko ajan tänne tätä lääkityksien vahtelujen välillä, ja aina vapauduttuani pikkulomille Paiholasta. Jos vallassani olisi.... lopettaisin tämän, mutta en mahda asialle mitään. Persoonallisuudessani SE toinen on mukava ja lämmin, sekä kanssaihmisiä kunnioittava, toisaalta ESiintyy myös sen toisen minän nouseminen pintaan ja taas SE alkaa kirjoittamaan ja panettelemaan täällä uudessa FUENGIROLA -paikkakunnalla. Ainut isompi ongelma ilmenee, kun en aamuisin tiedä kuka tai kenen pukimet laittaisin. Naisen jakkupuku koko 44, miesten housut koko 58 ja kauluspaita XXXL, vai tuon dorkan katujen sankarin rytkyt.


      • eipaljonnaurata
        Auli S. Kerava kirjoitti:

        Vaatisi nyt hieman tarkempaa tietoa, jos on totta. Nettisivut, osoite, nimet tai jotain jolla Meikäläiset pääsisivät jyvälle. Jos et voi suoraan sitä kertoa, lähetä tarkempia vihjeitä. Kiitos. Jos kertomuksesi ei pidä paikkaansa, lopeta tämä.

        Espanjan sanomien takakannessa iso mainos,sieltä löytyy kaikki tarvittava tieto.Tosi kun vesi ja pitää kun seula.täällä taas yksi huijatuksi tullut.


      • Siellä se on
        eipaljonnaurata kirjoitti:

        Espanjan sanomien takakannessa iso mainos,sieltä löytyy kaikki tarvittava tieto.Tosi kun vesi ja pitää kun seula.täällä taas yksi huijatuksi tullut.

        Valehtelet!!!! Ko. firmalla vain ja ainoastaan kaksi riitaa kuluttajien kanssa, ja niistäkin molemmissa tapauksissa oikeus ei katsonut tulleen näytetyksi mitään laitonta, ja käsittely jatkuu kantajien vaatimuksesta edelleen. Aiheesta on ollut jo uutinen syksyllä SE -lehdessä, pieni kylläkin ja huomaamaton. Eli panettelu on turhaa. Etsikää itse ko. artikkeli syksyn 2013 lehdestä. Numeroa en kerro, kyllä se sieltä löytyy.


    • Olly

      Yksinkertainen vastaus: omakotitalo omalla tontilla. Tosin meillä se on Italiassa (ja Suomessa), mutta luulisin saman toimivan muuallakin.

    • Ostoa harkitseva

      On rannikolla joku suomalainen välittäjä, joka on suorittanut API-tutkinnon ja omaa API-lisenssin?

      • kuullut

        En ole kuullu että olis.
        Yks Gipe välittäjä taitaa olla http://www.finn-invest.com/

        Tietääksen muut on enämpi harrastelijoita ilman alan virallista koulutusta. Sen huomaa heti kun on tekemisis touhu on amatöörimäistä kun vertailee Suomeen.


      • torrelainen
        kuullut kirjoitti:

        En ole kuullu että olis.
        Yks Gipe välittäjä taitaa olla http://www.finn-invest.com/

        Tietääksen muut on enämpi harrastelijoita ilman alan virallista koulutusta. Sen huomaa heti kun on tekemisis touhu on amatöörimäistä kun vertailee Suomeen.

        Muuten, onko kukaan huomannut, että nämä palstat ovat erinomaisen halpoja ja hyviä mainostamiseen?


      • haittapuoli asiassa
        torrelainen kirjoitti:

        Muuten, onko kukaan huomannut, että nämä palstat ovat erinomaisen halpoja ja hyviä mainostamiseen?

        Olisivat muuten mutta näitä lukee sellaiset joilla ei ole rahaa ostaa mitään/ ovat vajaakuntoisia


      • _ es _
        torrelainen kirjoitti:

        Muuten, onko kukaan huomannut, että nämä palstat ovat erinomaisen halpoja ja hyviä mainostamiseen?

        >> Muuten, onko kukaan huomannut, että nämä palstat ovat erinomaisen halpoja ja hyviä mainostamiseen?

        Neuroottisuutta ja / vai kateuttako ja ahdasmielisyyttäkö? Tuolla tulkinnalla tulisi liki kaikki tälle sivutolle laitettavat linkit poistaa. Mikään ei estä sinua laittamasta esille omia hyviksi katsomiasi linkkejä.

        Eiköhän olisi ihan kaikkien edun mukaista, että varsinkin espanjalaisen _kiinteistövalittäjien _ linsenssin _ omaavien suomalaisten välikäsien sivustoja kaikki saisivat nähtäväkseen.

        Eikö ole vain hyvä asia, että vuokrauksesta tai asunnon ostamisesta kiinnostuneet saavat tietää millaisen pätevyyden omaavien välikäsien kanssa he mahdollisesti ovat tekemisissä?

        Kaikenkarvaiset puskajussi-välittaäjä-viilarit kuitenkin pitävät kovasti ääntä ja älähtävät osakseen saamasta perustellusta kritiikistä.

        Viimeksimainittu ei kuitenkaan estä etteikö _ei pakallista lisenssiä_ omaavienkin suomalaisten välikäsien joukossa voisi olla myös osaavia, päteviä, rehelliisiä ja vastuuntuntoisia henkilöitä. Niiden tunnistaminen onkin sitten oma lukunsa.

        Herää kuitenkin kysymys, miksi ammattinsa / toimensa vakavasti ottava henkilö ei perehtyisi perusteellisesti paikalliseen läinsäädäntöön, sekä pelisääntöihin ja hankkisi itselleen myös virallista lisenssiä.


      • torrelainen
        _ es _ kirjoitti:

        >> Muuten, onko kukaan huomannut, että nämä palstat ovat erinomaisen halpoja ja hyviä mainostamiseen?

        Neuroottisuutta ja / vai kateuttako ja ahdasmielisyyttäkö? Tuolla tulkinnalla tulisi liki kaikki tälle sivutolle laitettavat linkit poistaa. Mikään ei estä sinua laittamasta esille omia hyviksi katsomiasi linkkejä.

        Eiköhän olisi ihan kaikkien edun mukaista, että varsinkin espanjalaisen _kiinteistövalittäjien _ linsenssin _ omaavien suomalaisten välikäsien sivustoja kaikki saisivat nähtäväkseen.

        Eikö ole vain hyvä asia, että vuokrauksesta tai asunnon ostamisesta kiinnostuneet saavat tietää millaisen pätevyyden omaavien välikäsien kanssa he mahdollisesti ovat tekemisissä?

        Kaikenkarvaiset puskajussi-välittaäjä-viilarit kuitenkin pitävät kovasti ääntä ja älähtävät osakseen saamasta perustellusta kritiikistä.

        Viimeksimainittu ei kuitenkaan estä etteikö _ei pakallista lisenssiä_ omaavienkin suomalaisten välikäsien joukossa voisi olla myös osaavia, päteviä, rehelliisiä ja vastuuntuntoisia henkilöitä. Niiden tunnistaminen onkin sitten oma lukunsa.

        Herää kuitenkin kysymys, miksi ammattinsa / toimensa vakavasti ottava henkilö ei perehtyisi perusteellisesti paikalliseen läinsäädäntöön, sekä pelisääntöihin ja hankkisi itselleen myös virallista lisenssiä.

        "Tuolla tulkinnalla tulisi liki kaikki tälle sivutolle laitettavat linkit poistaa. "

        Minkä tulkinnan mukaan linkit pitäisi poistaa?


      • _ es _
        torrelainen kirjoitti:

        "Tuolla tulkinnalla tulisi liki kaikki tälle sivutolle laitettavat linkit poistaa. "

        Minkä tulkinnan mukaan linkit pitäisi poistaa?

        >> Minkä tulkinnan mukaan linkit pitäisi poistaa?

        Tuolla toisessa ketjussa http://keskustelu.suomi24.fi/node/11965833 kerrot espanja-orgin kesksutelun asiallisuudesta. Samaisessa ketjussa menet itse täysin asiattomalle linjalle ja saamasi vastineen jälkeen katoat takaviistoon.

        Tähänkään ketjuun sinulla ei ole ollut mitään asiallista, hyödyllistä ja rakentavaa annettavaa.

        Nyt saivartelet seuraavaan ahdasmieliseen malliin:

        "Muuten, onko kukaan huomannut, että nämä palstat ovat erinomaisen halpoja ja hyviä mainostamiseen?"

        Mikä sinua oikein repii ja riipii? Onko kyseessä perisuomalainen kateus, sekä eri tavoin oireileva epäterve suvaitsemattomuus ja ahdasmielisyys? Vai oletko jotenkin espanja-orgiin sidoksissa oleva, joka provosoi ko. reaktioita?

        Mitä se on sinulta pois jos palstalla esiintyy lukijoita hyödyntäviä linkkejä eri tahoille?

        Mikäli itse haluat osallistua keskusteluun hyödyllisesti ja rakentavasti, niin voit itse linkittää hyviksi katsomillesi asiaan liittyville sivustoille.


      • aurinkoinen täti
        kuullut kirjoitti:

        En ole kuullu että olis.
        Yks Gipe välittäjä taitaa olla http://www.finn-invest.com/

        Tietääksen muut on enämpi harrastelijoita ilman alan virallista koulutusta. Sen huomaa heti kun on tekemisis touhu on amatöörimäistä kun vertailee Suomeen.

        Finn -invest myy mielestäni ylihintaan kiinteistöjä. Verratkaa yleistä hintatasoa .Hinnoissa "suomi"lisää .Jos ottaa lakimiehen tai asiointitoimiston avuksi, tulee varmasti paljon halvemmaksi ostaa espanjalaisilta itseltään kuin suomi välittäjältä


      • esa2
        aurinkoinen täti kirjoitti:

        Finn -invest myy mielestäni ylihintaan kiinteistöjä. Verratkaa yleistä hintatasoa .Hinnoissa "suomi"lisää .Jos ottaa lakimiehen tai asiointitoimiston avuksi, tulee varmasti paljon halvemmaksi ostaa espanjalaisilta itseltään kuin suomi välittäjältä

        http://www.aurinkotori.org/item/205/ASUNTOPÖRSSI/Asunnot/torremolinos,yksiö,a/c

        47000€


    • tarjoa heti

      Halutaan ostaa yksiö terassilla merenrannasta, ylin kerros, hyvä kunto, palvelut lähellä, Benalmadena. Hinta max 45.000 euroa. käteinen.

      • esa2

    • Teppo100

      Pyysin yhden suomalaisnaisvälittäjän Fuengirolasta esittelemään yhtä asuntoa.
      Kyselin onko Espanjan välitystutkintoa. Ei ollut.
      Ainoa paperi joka oli mukana oli toimeksianto josta näkyi että 5 %:n välityspalkkio olisi tulossa.
      MItään talon papereita tai esitteitä ei ollut.
      Ollut aiemmin ihan muissa hommissa.
      Naapureista ei mitään tietoa.
      Ainoa mitä tiesi oli että nyt kannattais ostaa sillä hinnat nousee kohta ja kovasti.

      • Myyjän juttuja

        Suomessa asunnonvälittäjät ovat saaneet toimeksiannon asunnon myyjältä eli omistajalta. Selkokielellä; Myyjä maksaa asunnonvälittäjän kulut.
        Aivan samoin on Espanjassa! Teppo-parka ei tätä osannut ottaa huomioon surkeassa kirjoitelmassaan!


    • 90t +

      Myyjän juttuja:lle

      Vaikka teoreettisesti myyjä vastaa välityspalkkiosta, niin todellisuudessa se on aina lisättynä haluuttun hintaan, eli loppupeleissä ostajan kukkarosta palkkio maksetaan.

      Toivottu hinta 90 000e. Pyyntihinta 90 000e välityspalkkio.

      Toisekseen tuossa "Teppo100":n viestissä se pihvi oli se, että ko. välittäjällä ei ollut mitään asianmukaista infoa ja dokumetteja myynnissään olevasta asunnosta, eli hänellä oli epäpätevän 'puska-jussi-välittäjän' profiili.

      • Myyjän juttuja

        Ostajalle merkitsevä on vain se hinta minkä hän on halukas maksamaan myytävänä
        olevasta kohteesta. Ostajan ei tarvitse tietää mitä myyjä ja välittäjä ovat keskenään sopineet. Välittäjähän on myyjän edustaja. En ole koskaan nähnyt Espanjassa enkä Suomessakaan asunnon myynti-ilmoitusta jossa myyntihinta olisi ilmoitettu kuten edelläolevassa tekstissä on kerrottu.
        Onko kukaan?
        Pihvini tässä jutussa on se, että näillä sivuilla voidaan kertoa totena mitä ihmeellisimpiä asioita ilman todellisuuspohjaa.


      • 90t +
        Myyjän juttuja kirjoitti:

        Ostajalle merkitsevä on vain se hinta minkä hän on halukas maksamaan myytävänä
        olevasta kohteesta. Ostajan ei tarvitse tietää mitä myyjä ja välittäjä ovat keskenään sopineet. Välittäjähän on myyjän edustaja. En ole koskaan nähnyt Espanjassa enkä Suomessakaan asunnon myynti-ilmoitusta jossa myyntihinta olisi ilmoitettu kuten edelläolevassa tekstissä on kerrottu.
        Onko kukaan?
        Pihvini tässä jutussa on se, että näillä sivuilla voidaan kertoa totena mitä ihmeellisimpiä asioita ilman todellisuuspohjaa.

        Toivottu hinta 90 000e. Pyyntihinta 90 000e välityspalkkio = pyyntihinta.

        Ketjun avauksen pihvi on se mieten aurnkorannikolla häärää täysin epäpäteviä välittäjiä joista osa on suorastaan viilareita ja huijareita ja jotka ovat häpeäksi oikeille, vastuuntuntoisille ja ammattitaitoisille välittäjille.

        Eli tarkkana välikäsiä valitessa.


    • Sika Säkissä

      "Ostajalle merkitsevä on vain se hinta minkä hän on halukas maksamaan myytävänä
      olevasta kohteesta."

      Voi voi sentään, hinta on vain yksi osatekijä. Muistetaan että hinnan perusteella saa VÄLITTÄJÄ palkkionsa. Hän yrittää vain myydä siis VAIN MYYDÄ: Paljon on asioita joista ostaja pitäisi tietää tai osata kysyä ULKOMAILLA:

      "Pihvini tässä jutussa on se, että näillä sivuilla voidaan kertoa totena mitä ihmeellisimpiä asioita ilman todellisuuspohjaa."

      Huoletuttavampaa on se, että Espanjassa välittäjätkin voivat näköjään kertoa ihan mitä vaan kun ostajalle ei jää mitään dokumentteja siitä mitä on kerrottu.

      Tuo 5 %:n välityspalkkio on JÄRKYTTÄVÄ:
      Suomalaisvälittäjien osaamisen taso on JÄRKYTTÄVÄÄ:

    • 90t +

      >> Tuo 5 %:n välityspalkkio on JÄRKYTTÄVÄ: Suomalaisvälittäjien osaamisen taso on JÄRKYTTÄVÄÄ:

      Olettaisi aurinkorannikolla olevan edes muutama oikea ammattilainenkin asuntovälittänä (?).

      Ainoa haste on heidän tunnistaminen noiden alan maineen rapauttaneiden puoskaeiden vuoksi.

      Ps. Mikä on myyntikohteen kurantti välityspalkkio Espanjassa?

      Entä vuokravälityksessä yleisesti käytetty palkkiokäytäntö?

      • Myyjän juttuja

        Olen edelleenkin sitä mieltä, että ostajalle merkitsevä on vain se hinta minkä hän on halukas maksamaan myytävänä olevasta kohteesta. Sanomattakin selvää on, että ostajan on tutustuttava kohteeseen ennen ostotarjouksen tekoa.

        Tiesittekö, että Suomessa riittää kun välitystoimiston vetäjä on suorittanut lkv-tutkinnon, muut myyjät voivat toimia ilman tutkintoa.


    • 90t +

      >>Olen edelleenkin sitä mieltä, että ostajalle merkitsevä on vain se hinta minkä hän on halukas maksamaan myytävänä olevasta kohteesta.

      Edelleenkin koko ketjun - avauksen pihvi on se mieten aurnkorannikolla häärää täysin epäpäteviä välittäjiä joista osa on suorastaan viilareita ja huijareita ........... ja jotka ovat häpeäksi ja vahingoksi oikeille, vastuuntuntoisille ja ammattitaitoisille välittäjille.

      Eli tarkkana välikäsiä valitessa.

    • Ex siirtolainen

      Ei Suomessa laki vaadi mitään asunnonvälittäjän tutkintoa. P...kaa ne puhuu, vaikka olisi mikä LKV-maisteri.

      Miksi muuten Espanjasta pitää ostaa jotain? Miksi ei vuokraa ja vähän katso ensin mitä jäbät duunaa?

      • opitaan

      • ex siirtolainen
        opitaan kirjoitti:

        "Ei Suomessa laki vaadi mitään asunnonvälittäjän tutkintoa. P...kaa ne puhuu, vaikka olisi mikä LKV-maisteri."

        Jaa ei vai , luepa yksinkertainen tästä:

        http://www.kiinko.fi/ajankohtaista/uutiset/lkv-patevyys-muuttuu-pakolliseksi

        Ei ole siis pakollinen, kuten tuossa linkissä kerrotaan. Tulee joskus (2016) pakolliseksi yhdelle firman välittäjälle, ei kaikille.
        Voisi verrata sähköasennusfirmaan, jossa vain yhdellä asentajalla olisi tietoa aiheesta.


      • myyjän juttuja
        ex siirtolainen kirjoitti:

        Ei ole siis pakollinen, kuten tuossa linkissä kerrotaan. Tulee joskus (2016) pakolliseksi yhdelle firman välittäjälle, ei kaikille.
        Voisi verrata sähköasennusfirmaan, jossa vain yhdellä asentajalla olisi tietoa aiheesta.

        PISTETÄÄNPÄ TEKSTIÄ SIITÄ LINKINSTÄ:

        Kiinteistönvälittäjien pätevyysvaatimukset kiristyvät. Jatkossa välitysliikkeen vastaavan hoitajan on huolehdittava siitä, että välitysliikkeen palveluksessa ja sen jokaisessa toimipaikassa välitystehtäviä suorittavista henkilöistä vähintään puolella on välittäjäkokeessa osoitettu ammattipätevyys.

        Myös muilla välitystehtäviä suorittavilla henkilöillä on oltava tehtävän edellyttämä riittävä ammattitaito.


        Laki tuli voimaan 1.5.2013, mutta lain 5 pykälän ensimmäinen momentti tulee voimaan kuitenkin vasta 1.1.2016. Kyseinen siirtymäsäännös koskee sitä, että välitysliikkeen palveluksessa ja sen jokaisessa toimipaikassa välitystehtäviä suorittavista vähintään puolella on tarkoitettu ammattipätevyys.

        Tällä hetkellä LKV-pätevyys on pakollisena edellytyksenä ainoastaan kiinteistönvälitysliikkeen tai sen toimipisteen vastaavalle hoitajalle.

        KYLLÄ TUOSTA VOI VETÄÄ SELKEÄSTI SEN JOHTOPÄÄTÖKSEN, ETTÄ VUONNA 2016 VÄLITYSLIIKKEEN HENKILÖSTÖSTÄ VÄHINTÄIN PUOLELLA TULEE OLLA LKV-PÄTEVYYS.
        TÄLLÄ HETKELLÄ RIITTÄÄ KUN SE ON TOIMIPISTEEN VASTAAVALLA HOITAJALLA.
        EIKÖ VOIKIN?


    • heppoista on

      Suomessa kiinteistönvälitystoimiston vastaavalla hoitajalla on jo kauan pitänyt olla LKV-pätevyys ja lääninhallitus valvoo välittäjien toimintaa.

      Mites Espanjassa.: välityslikkessä ei kenelläkään tarvitse olla mitään alan kouliutusta ja kukaan ei valvo toimintaa.

      • Pelle Peloton

        Autojakin myyvät koijarit ja samanlaisen auton voi saada puolella autoliikkeen pyytämästä hinnasta. Mitä enemmän byrokratiaa ja välikäsiä, sitä enemmän kuluja.

        Jos et tiedä autoista itse yhtään mitään, niin osta Mersusi merkkiliikkeestä, älä mustaIaisilta.


    • varo

      Asuntokaupoissa liikkuvat hiukan liian isot rahat täysien amatöörien hoideltavaksi.

    • karo2

      Suomessa LKV:n pätevyyden omaavina on eläkeläisiä, jotka eivät edes käy toimistolla.

      Espanjassa ei tarvitse otta juristia, jos on hyvä välittäjä joka hoitaa niin sähkö- kun vesilaskujen siirrot. Lisäksi rekisteröinnit ym. Kuuluvat yleensä myyntipalkkioon, jonka asunnon myyjä maksaa.

      Älä ota välittäjää, jos hän käskee sun palkata erikseen juristin

    • status vs. status

      >> Älä ota välittäjää, jos hän käskee sun palkata erikseen juristin

      Juuri päinvastoin. Älä ikinä ota Espanjassa välittäjää, joka vakuuttaa juristin olevan tarpeeton. Juristin rooli on avainasemassa Espanjan kiinteistömarkkinoilla.

      Välittäjän rooli on lähinnä esittely-mannekiinin status ja helppojen juoksevien asioiden hoitaminen ellei ostaja niitä halua tai ehdi itse hoitaa. Välittäjiä on liki mahdoton edes saada juridiseen vastuuseen kun ja jos ongelmia esiinttyy.

      Espanjassa notaarinkaan rooli ei vastaa vastaava suomalaista. Paikallisella notaarilla ei ole mitään velvollisuutta ja / tai vastuuta kohteen todellisen juridiikan selvittämisessä.

      Kiinteistöalan juristi kykenee vastuulisesti selvittämään rakennuksen laillisuuden (Espanjassa on edelleenkin paljon jopa ilman virallisia lupia rakennettuja kerrostaloja), maakaariasiat, todelliset omistussuhteet, myyjien oikeus myydä, todelliset rasitteet, kiinnitykset tai niiden poissa olo jne.

      Liki joka ainoassa eri ulkolaistenkin kanavien Espanjan kiinteistömarkkinoita käsitelevässä dokumenttiohjelmassa eri tahot nimenomaan painottavat pätevän juristin tärkeyttä johtuen paikellisista erityisolosuhteista.

      Aivan liian moni on ostanut ja maksanut kohteen jota ei saa nimiinsä rekisteröityä ja johon ei saa omistusoikeutta erilaisten epäselvyyksien vuoksi rakennusluvissa, omistussuhteissa ja / tai rasitteissa jne.

      Aivan liian kova hinta maksettavaksi sinisilmäisyydstä ja / tai tietämättömyydestä, sekä juristin kuluissa pihtaamisesta.

      Ps. Mitä tulee noihin sähkö-vesi- ym. sopimuksiin, niin niistä ei erikseen tarvitse aurinkorannikon suomi-jussi-puoskari-välittäjälle maksaa, vaan ne hoituvat ihan omin toiminkin.

      • karo2

        No minulle on käynyt hyvä tuuri. Välittäjä hoiti käteen kaikki soppari, kun olin Suomessa. Eikä tullut lisäkuluja. En myöskään maksanut juristista. Olin kaupantekopäivänä paikalla ja notaari haastatteli, mistä on rahat. Välittäjä oli mukana ja hänen nimi laitettiin kauppakirjaan kääntäjänä. Taitaa olla niin erilaisa toimijoita. Minulla toimi loistavasti. Maksoin rekisteröintikulut vain ja oman osuuden notaarille, joista sain alkuperäiset kuitit.


      • irene3

        Muutama vuosi sitten notaarin selonottoa laajennettiin. Enää ei onnistu vain passien tarkistua. Hää kyselee ammatit ja mistä on rahat tulleet (no kuka tahansa voi sepustaa).

        On hyviä ja huonoja välittäjiiä. Näin kun on parikymmentä asuntoa ostanut, niin voin todeta että välittäjällä on väliä. Tyypillisesti nämä ns, katuvälittäjät käskevät ottamaan juristin ( eivät itse halua ottaa vastuuta kaupasta) .

        Siis eivät itse kanna mitään vastuuta. Ovat vain kahvikuppivälittäjiä. Kannattee esittää heille kriittisiä kysymyksiä. Paljon on näitä katukaupustelijoita, jotka eivät toimi laillisesti ja heidän yritykset välttelevät verottajaa.Sopivat välittäjän kanssa provision jaosta.

        Itse olen onnellisessa asemassa. Jokainen kauppa on mennyt niinkuin on sovittu. Ja kaikki ilman juristia := Ehkä onnenkantamoista


      • status vs. status
        karo2 kirjoitti:

        No minulle on käynyt hyvä tuuri. Välittäjä hoiti käteen kaikki soppari, kun olin Suomessa. Eikä tullut lisäkuluja. En myöskään maksanut juristista. Olin kaupantekopäivänä paikalla ja notaari haastatteli, mistä on rahat. Välittäjä oli mukana ja hänen nimi laitettiin kauppakirjaan kääntäjänä. Taitaa olla niin erilaisa toimijoita. Minulla toimi loistavasti. Maksoin rekisteröintikulut vain ja oman osuuden notaarille, joista sain alkuperäiset kuitit.

        >> No minulle on käynyt hyvä tuuri. Välittäjä hoiti käteen kaikki soppari, kun olin Suomessa.

        Hyvä näin. Mutta niille joiden kohdalle on tullut tuossa edellä manitsemiani ongelmia joissa Espanja on huomattavan riskialtis, niin silloin välittäjä ja notaari ovat tavoittamattomissa ja on liki mahdotonta saada heitä edes juridiseen vastuuseen.

        Vain kiinteistöalaan erikoistunut pätevä juristi selvittää kohteen kaikki tastat ja voi varmistaa ettei edessä ole ongelmia.


      • kiva kaksio kylläkin
        status vs. status kirjoitti:

        >> No minulle on käynyt hyvä tuuri. Välittäjä hoiti käteen kaikki soppari, kun olin Suomessa.

        Hyvä näin. Mutta niille joiden kohdalle on tullut tuossa edellä manitsemiani ongelmia joissa Espanja on huomattavan riskialtis, niin silloin välittäjä ja notaari ovat tavoittamattomissa ja on liki mahdotonta saada heitä edes juridiseen vastuuseen.

        Vain kiinteistöalaan erikoistunut pätevä juristi selvittää kohteen kaikki tastat ja voi varmistaa ettei edessä ole ongelmia.

        Kokemusta on, supliikki hyvä ja viimesen päälle ystävällisiä..... siis ennen kauppaa. Kaupan jälkeen ilmapiiri muuttui Heillä kiireiseksi ja ei "voitu" aina sillähetkellä puhua kun soitin, sekä emailin kauttakaan ei saanut kiinni tai vastausta. Etsimisen alkuvaiheessa olivat lähes puolentunnin päässä aina ja Heti tulivat paikalle, mutta kaupan loppuvaiheessa eivät enää toimineetkaan Fuengirolassa, vaan toiminta oli siirretty Marbellaan. Kauppa sinällään saatiin päätökseen, mutta sen hoiti kokonaan toinen asianajotoimisto, mitä he alun perin olivat kaavailleet yhteistyökumppaninaan. Kiinteistön esittelijöinä toimivat Ari ja Leena M. Ei missään nimessä voi suositella. Jos jokin asunto on kiinnostava, etsikään toiselta toimistolta sama kohde, ja mielellään englantilaisilta. Prosessi opetti paljon täkäläisestä toiminnasta.


      • status vs. status
        irene3 kirjoitti:

        Muutama vuosi sitten notaarin selonottoa laajennettiin. Enää ei onnistu vain passien tarkistua. Hää kyselee ammatit ja mistä on rahat tulleet (no kuka tahansa voi sepustaa).

        On hyviä ja huonoja välittäjiiä. Näin kun on parikymmentä asuntoa ostanut, niin voin todeta että välittäjällä on väliä. Tyypillisesti nämä ns, katuvälittäjät käskevät ottamaan juristin ( eivät itse halua ottaa vastuuta kaupasta) .

        Siis eivät itse kanna mitään vastuuta. Ovat vain kahvikuppivälittäjiä. Kannattee esittää heille kriittisiä kysymyksiä. Paljon on näitä katukaupustelijoita, jotka eivät toimi laillisesti ja heidän yritykset välttelevät verottajaa.Sopivat välittäjän kanssa provision jaosta.

        Itse olen onnellisessa asemassa. Jokainen kauppa on mennyt niinkuin on sovittu. Ja kaikki ilman juristia := Ehkä onnenkantamoista

        >> Tyypillisesti nämä ns, katuvälittäjät käskevät ottamaan juristin ( eivät itse halua ottaa vastuuta kaupasta) .

        Katukaupustelijoita ei tulisi oikeastaan edes ottaa tähän keskusteluun mukaan. Kuka täysipäinen lähtisi edes keskustelemaan asuntokaupoista heidän kanssaan.

        Mikäli ostettu kohde osoittautuu taustoiltaan sellaiseksi ettei ostaja saa sitä nimiinsä kirjattua ja omistusoikeutta itselleen, eikä myyjä suostu kauppahintaa palauttamaan ja / tai katoaa kokonaan tavoittamatomaksi (kuten yleensä noissa tapauksissa), niin silloin siltä asunnonvälittäjältä tai notaariltakaan ei saa mitään perittyä ja heilläkin oitis ääni muuttuu kellossa.

        Tokihan joka tapauksessa on tärkeää valita hyvin välittäjä.

        Ps. Taannoin oli kiinnostava dokumettiohjelma jossa haastateltiin Espanjasta asunnon ja / tai talon ostaneita ulkolaisia, jotka eivät saaneet sitä nimiinsä rekisteröityä ja olivat menettäneet myös koko kauppahinnan. Tämä siksi, että kohteen taustoissa oli juridisia ongelmia rakennusluvissa, osin tai kokonaan vastoin asemakaavaa rakennetuja, ongelmia maakaaressa, omistussuhteissa jne.

        Kuin sattumalta ne ovat lienee useimmin ulkolaisia, jotka itsensä tuollaisesta kestämättömästä tilanteesta löytävät.

        Tuossakin dokumentissa useaan otteeseen varoitettiin ostajakandinaatteja paikallisista potentiaaleista kiinteistöongelmista ja kehoitettiin vakavasti kiinteistöjuristin apuna käyttämistä kohteen taustojen perusteellisesti selvittämiseksi, jota välittäjä ja notaari eivät tee. Sama toistuu liki joka ainoassa vastaavassa dokumenttiohjelmassa sen alkuperämaasta riippumatta.


    • eli kun

      nuo tekstit luin,on ko. ranta sutkeja ja kateita juoruakkoja täynnä. samaa ollut aina.

    • varokaa

      HUOM kaikille asunnon etsijille: jos etsit asuntoa Los Pacosin alueelta, katsohan tarkkaan, kuka on sen omistaja. Jos omistaja on marokkolainen, kyseessä saattaa olla erään tunnetun suomalaisen helluntailaisseurakunnan pastorin bulvaani. Tämä pastori oli erittäin keskeinen henkilö suomalaisella koululla muun muassa aikana, jota tarkastusraportti koskee. Sama koskee vuokraajia. Jos vuokraat asunnon marokkolaiselta, tutki oikea omistaja esille.

      • Grande Finale

        Pastori sai sitten puhtaat paperit, koska raportissa summat täsmäsivät. Pastori oli jopa hankkinut tuloja koululle vuokraamalla tiloja rippikoulun pitoon.
        Raportin valtionosuuksia koskeva osio on nyt "korkemmassa kädessä", mutta arvon pastorilla ei ole mitään tekemistä sen asian kanssa.

        Nyt keskitytään taas roistojahtiin avauksessa "caso W".


    • jästi!!!!

      Tottakai summat täsmäävät, JÄSTI!!!! Eihän kukaan ole niin idiootti, että nostaisi rahaa koulun tililtä ilman tositetta. Käteiskassa on sitten asia erikseen.

      Katsotaanpas mitä raportissa sanottiin ihan sanasta sanaan:

      " Tositetarkastuksessa oli YLEISESTI todennettavissa tositteita, joista ei voinut löytää yhteyttä koulun toimintaan".

      Joten: rahat ovat koulun tilillä. Joku tekaisee jostain laskun, ihan minkä vaan, ja nostaa sen avulla rahaa koulun tililtä. Kyseessä voi olla oma henkilökohtainen kulu, tai ihan jonkun muun kulu. Kyseessä voi olla vaikka väärennetty lasku.

      Ei ole OKM:n asia tehdä rikostutkimusta. Ei heillä myöskään ole resursseja tutkia, ovatko koulua "laskuttaneet" firmat edes olemassa. Ei ole tehty mitään mikroskooppista tutkimusta, ainoastaan pistokokeita. Rikostutkimuksen pitää nyt seurata.

    • black is black

      …ja pimeä kauppa kukoistaa….

      • logo= n.12 000 e???

    • piilopirtti tosiaan

      Siis onks toi se? Jumalan selän takana ainakin on piilossa tuo pirtti. Ei ihme, ettei mene vuokralle tai kaupaksi.

    • jeppuli

      Liittyykö namä kakki viestit edellä kiintesitön välitykseen.

    • seurailija

      Suomalaisvälittäjien sivuilla näkyy runsaasti asuntoja jotka ovat siellä näkyneet 5 -7 vuotta. Hintoja on pudotettu hiukan mutta ovat edeellen järkyttäviä siihen nähden että olsi pitänyt pudottaa ainakin 60 %.
      Ei näitä kukaan osta näillä hinnoilla. Tarjontaa on tuhansia.

    • huh-huh!

      Johtava espanjalainen konsulttitoimisto RR de Acuna & Asociados varoittaa: "asuntohinnat eivät nouse 10 - 15 vuoteen!"
      Lähes 2 miljoonaa asuntoa tyhjillään.
      800.000 käytettyä.
      Rakennusfirmat istuvat 700.000 valmiin päällä.
      450.000 on valmistumassa ja 250.000 jätetty kesken.
      Costa del Solin oikea nimi on Costa del Crash!

    • esa2
      • 4700e = kallis koppi

        esa2:le

        Miksi massapostitat tuota puutteellisin tiedoin ja huonolla kirjoitusasulla laadittua ilmoitusta?

        Äkkinäkemältä asunto vaikuttaa vielä melko kurjan oloiselta ja synkältä kopperolta jossa myös vaikuttaisi ettei hintapyyntö ja laatu lainkaan kohtaa.

        Eiköhän tuolla hinnalla ole tarjolla paljon uudempaa, modernimpaa ja ladukkaapaakin vaikka kuinka paljon, sillä myymättömiä asuntoja on rannikolla pilvin pimein.


      • 4700e = kallis koppi

        Tuo "aurinkotori" vaikuttaa olevan aivan huu-haa ilmoituspaikka, jossa kuka tahansa voi ilmoitella mitä tahansa ja miten tahansa.

        Toistamiseen jopa asuntoilmoitukset ovat järkyttävän puutteellisia tiedoiltaan.

        Sellaisiin ilmoittajiin ei kiinnosta edes ottaa yhteyttä.

        Ps. Pitäisiköhän laittaa pystyyn kilpailevat sivut joissa kaikille ilmoittajille on tietyt perussäännöt ilmoituksien tason ja vaaditun informaation suhteen, muutoin ilmoitus ei edes mene lävitse.

        Ainakin jäisi kaiken maailmaan viilarit ja huijarit muille sivustoille ilmoituksineen ja vedätyksineen.


    • tatutarkkailija

      Näyttää siltä että suomalaisvälittäjillä myynnissä olevat kämpät ovat paljon kalliimpia kuin
      ns. yleinen hintataso. Silmäilepä vertailuksi espanjalais- ja englantilaisvälittäjien ja pankkien tarjontaa.

    • Lypsyjakkara

      Kun ei rahkeet riitä, pelataan suomilisällä kielitaidottomien maanmiestensä kustannuksellä. Yleinen myyntihinta 80 000 e. oma palkkiolisä jo olemassa olevan palkkion päälle 5000 e ja huima hinnan korotus omille kotisivuille ja suomilehtiin 15 000 e. hinta esitettynä 100 000 e ja lisättynä myyjällä kiire myydä / pankin realisoima kohde / tartu nopeasti ...... ja loppupelissä HINTA ESITETÄÄN, HINTA NYT 80 000 e.
      20 000 e alennuksella. OSTA OSTA, NÄMÄ VIEDÄÄN KÄSISTÄ.
      Huijareita joukossa ja paljon.

      Terveiset mm. esittelijöille LSP Leena ja Ari

    • ,,,,

      Mikä firma Michael Moon?

    • toopevälittäjä

      Olin katsomassa yhtä asuntoa.
      Suomivälittäjä täysi toope, ei mukana kuin toimeksiantosopimus
      Ei tiennyt mistään mitään.
      Hienolla autolla ajeli.
      Kuulin myöhemmin että ollut ihan muulla alalla mutta saanut potkut.

    • puliveivarit

      Samoja kokemuksia on nyt ihan tuoreita.
      Kaikenmaailman puliveivareita rannikko täynnä.

    • ROSVOT KIINNI

      Suurin asuntojen myynti ja välityshuijari on koti-auringon Nässling!! Ei enää ikinä ko firmalta mitään!!! Lupaa paljon muttei hoida mitään!

      Todellinen puliveivari!

      • Utelias vaan

        No, mitä tuli hankittua kun noin paljon potuttaa?


    • 16 v. rannikolla

      ASuntoa ei kannata ostaa täältä ellei aijo asua 20 vuotta rannikolla ja sittenki kyseenalasta.
      Asunto kannattaa vaan vuokrata. Halvalla saa.
      Jos ei ole tyytyväine voi vaihtaa helposti.

      näin o!

    • Roistot kiinni

      Vuokrasimme asunnon Nässlingiltä ja kun piti muuttaa asuntoon niin asunto ei ollutkaan valmis ja kun piti korjata jotain , niin mitään ei tapahtunut ja sitten hän valehteli maksuista jälkeen päin. Vuokravakuus piti maksaa virolaiselle tilille eikä koskaan palauttanut mitään. Että sellainen vuokraaja....

    • Anonyymi

      Tuli vastann tämä ketju. Onko rannikolla nykyisin täysin luotettavaa suomal välittäjää? Pitäis tehdä kauppoja.

      • Anonyymi

        Voit jatkaa rauhassa vanhojen hölmöjen juttujen kaivelua. Toiset tekevät kauppoja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      374
      4764
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1914
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1641
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      241
      1486
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1420
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1396
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1377
    9. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1254
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    Aihe