Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Onko aina HPV jos on kohdunkaulansyövän esiaste?

MS-82

Eli tarkoittaako se aina et jos on ollut kohdunkaulansyövän esiaste, että on silloin myös papilloomaviruksen kantaja tai siis niiden tyyppien mitkä syöpää voi aiheuttaa? Itse olen saanut sen käsityksen, mutta nyt rupesin miettimään et onko se niin koska mulla on esiaste ollu vajaa 4 vuotta sitten ja nyt vasta otettiin HPV-testi ja miksi se otettaisi jos ei tuota esiastetta voisi olla muuten kuin että on se virus elimistössä.
Mutta mitäs jos nyt on niin ettei mulla sitä virusta olekaan niin voinko sitten ottaa rokotteen kun olen kuitenkin yli 3-kymppinen?

3

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perhoilija

      Jos ne testaavat, että onko virus aktiivinen vai onko elimistösi saanut sen hävitettyä? Tosin en osaa sanoa, että onko sellainen testi edes olemassa, siis muu kuin papa-koe.

      Toinen vaihtoehto, että testataan viruksen tyyppi, niitähän on liuta erilaisia. Rokote antaa vasta-aineet pariin sellaiseen tyyppiin, jotka vastaavat suurimmasta osasta syöpiä. Kaikista papilloomaviruksista tulee vasta-aineita elimistöön samoin kuin rokotteesta, mutta en tiedä että auttavatko yhden virustyypin vasta-aineet kaikkiin muihin vai johinkin vai miten se menee. Olen yrittänyt joskus etsiä sitä tietoa netistä, ja vaikuttaa siltä, etteivät lääkäritkään tiedä sitä.

      Kohdunkaulan syöpä ilman virusta on kai tosi harvinainen.

    • MS-82

      Joo siis on sellainen testi, papakoe otettiin erikseen ja sit oli tää hpv-testi mikä on kyllä vastaava kuin papakoe.
      Jotenkin oon ajatellut et tuon viruksen kun kerran saa niin se on elimistössä aina vaikkei ois aktiivinen. Vai kattooko ne nyt sitten sieltä limakalvolta sen et onko siellä aktiivinen.

      Muistaakseni on ne 2 virustyyppiä mitkä useimmiten syöpää aiheuttaa eli varmaan ne sitten testataan.

    • Perhoilija

      Se virus itse voi joko kuolla muutamassa vuodessa tai jäädä pysyväksi. Mitä nuorempi ihminen, sen tehokkaammin elimistö yleensä saa tuhottua viruksen. Ehkä on eroa virutyypeillä, tartuntapaikalla ym. Olen jotenkin tajunnut asian niin, että pahimmat syövät tulevat silloin kun elimistö ei saa virusta tapettua, koska silloinhan se ärsyttää limakalvoja jatkuvasti.

      Vasta-aineet jäävät silti aina elimistöön, vaikka itse virus olisi tuhoutunut. Sitten toisaalta puhutaan viruksen uudelleen aktivoitumisesta, eli ilmeisesti ei voida tietää, onko virus lopullisesti kuollut.

      Sitähän on tutkittu, että moni saa jo vauvana äidiltään HPV-tartunnan. Vauvan elimistö yleensä tappaa viruksen, mutta vereen jää näkyviin vasta-aineita. Toisaalta virus voi aiheuttaa syöpää, toisaalta vasta-aineet voivat suojata syöpää aiheuttavalta virukselta.

      http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?opcode=show/news_id=3143/type=1

      Hyvin mutkikasta kaiken kaikkiaan...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2025
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1365
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      73
      1260
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe